Evde Kıyma Dönerden İskender Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
Döneri için:
- 500 gram ince çekilmiş kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
Tırnak pidesi için :
- 1, 5 su bardağı ılık su (bardak ölçüsü 200 ml)
- 1 tatlı kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1, 5 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı+1 yemek kaşığı un
Sosu için:
- 1, 5 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı domates sosu (yoksa salçayı çoğalt)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı sıcak su
Üzerine gezdirmek için :
İskender yanına :
- biber ve domates közlemesi -yoğurt
Evde Kıyma Dönerden İskender Yapımı Tarifi Yapılışı
- Döneri için bütün malzemeyi geniş bir kaba koyarak özleşene kadar yoğuruyoruz.
- Tezgaha streç filmi sererek yoğurduğumuz kıymayı koyup sıkıca rulo yaparak iki ucundan sıkıştırıyoruz.
- Derin dondurucuya koyarak en az 1 gün bekletiyoruz. Yapacağımız zaman çıkartıp açıp ince dilimler halinde keserek kızgın tavada hızlıca iki tarafını da kızartıyoruz.
- İnmeye yakın içine çok az tereyağı koyuyoruz.
- Pidesi için hamurumuzu hazırlayıp dörde bölüyoruz.
- Pazı yaparak hamur pişirme kağıdı serili tepside üzeri kapalı 15 dk bekletiyoruz.
- Elimizi ıslatarak incecik açıp parmak uçlarımızla şekillendirerek önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar 200 derecede çok kızartmadan pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra küp küp kesip servis tabaklarımıza yerleştiriyoruz.
- 3- sosu için sos kapımızı ocağa koyup 1 yemek kaşığı sıvı yağ salça ve domates sosunu ilave ederek iyice karıştırıyoruz.
- Sıcak su, tuz ve karabiberi ilave ederek ocaktan alıp pidelerin üzerine gezdiriyoruz.
- Pişen dönerleri de üzerine koyuyoruz tabağın kenarlarına yoğurt, patlatılmış biber ve domatesleri koyduktan sonra kızdırdığımız tereyağını bolca İskenderin üzerine gezdirerek servis yapıyoruz.
İskenderimiz harika oldu, şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.