7 Eylül 2020 Pazartesi

Dondurucuda Domates Tarifi

Dondurucuda Domates Tarifi İçin Malzemeler

  • Domates (İstediğiniz miktarda)
  • Buzdolabı poşeti

Dondurucuda Domates Tarifi Yapılışı

  1. Domatesleri yıkayalım ince ince yuvarlak formatta dilimleyelim.
  2. Buzdolabı poşetine yerleştirdikten sonra ağzını bağlayalım.
  3. Havasını pipetle alalım.
  4. Derin dondurucuya kaldırabilirsiniz.
  5. Not: domatesleri isterseniz tek tek de dondurabilirsiniz.
  6. Kışın istediğiniz miktarda alımı daha kolay olur.
  7. Bir tepsiye dizelim derin dondurucuya kaldırıp donduralım.Kışın yemeklerde istediğiniz yerde veya kızartma olarak kullanabilirsiniz.

Fırında Biber Dolması Tarifi

Fırında Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 26 adet küçük dolma biberi
  • 1.5 buçuk su bardağı pirinç
  • 4 adet küçük kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 4 adet domates
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 adet yağlı kağıt

Fırında Biber Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Dolma biberler temizlenir yıkanır ters çevrilir.
  2. İç malzemeleri soyulur yıkanır doğranır.
  3. Tavaya yağ ve doğranmış kuru soğan biber sarımsak konur kavrulur.
  4. Domates ve baharatlar de konur yıkanmış pirinçler de eklenir iyice kavrulur salça eklenir karıştırılır ocaktan alınır.
  5. Dolmaların içi doldurulur borcama dizilir.
  6. Harcı yaptığımız tavada kalan salçayı ekleyip 1 kaşık salça iç harca 1 kaşık salça suyuna konulur.
  7. 2 su bardağı su koy kaynat.
  8. Dolmaların üstüne konur.
  9. Yağlı kağıdı su ile ıslatın.
  10. Borcamın üstüne örtün dolmalar biraz pişince 1 tatlı kaşık şekeri dolmaların üzerine serpin.
  11. Tam pişince kapatın fırın 170 derecede altı üst ayarda 30dakika pişer 💌 dolmaların pişme süresi ne göre değişir dakika afiyet olsun.

Mercimek Köfte Tarifi

Mercimek Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 bardak köftelik bulgur
  • 2 bardaktan 2 parmak eksik kırmızı mercimek
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kimyon, karabiber ,kekik, pul biber
  • 1 buçuk su bardağı yağ
  • 2 dolu yemek kaşığı salça
  • 1 demet maydanoz
  • 1 -2 dal taze soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Büyükçe bir soğan

Mercimek Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tencereye bir miktar su alalım mercimeği yıkayıp içine bırakalım ocağa alalım.
  2. O pişerken diğer malzemeleri hazırlayalım.Öncelikle yeşillikleri yıkayıp doğrayalım bir kaba koyalım.
  3. Sarımsağı ve taze soğanı da ekleyelim bir köşeye alalım.
  4. diğer taraftan yağı tavaya alalım soğanları doğrayıp üzerine alalım ve ocağa koyalım .
  5. Soğanlar pembeleşince salçayı bir tur çevirip diğer baharatları tatlım.
  6. 2- 3 dakika kavurup ocağı kapatalım .
  7. Mercimek pişince köftelik bulguru ve biraz tuz ekleyip ıslanmaya bırakalım.
  8. Yumuşayıp ılıyınca iyice yoğuralım eve önce yeşillikleri ekleyip üzerine sosunu döküp iyice yoğuralım sıkım yapalım afiyet olsun not kullandığım bardak 250 milim.

Teremyağlı Sahlepli Midye Kurabiye Tarifi

Teremyağlı Sahlepli Midye Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket teremyağ
  • 1 paket salep (Tek içimlik)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • Aldığı kadar un

Teremyağlı Sahlepli Midye Kurabiye Tarifi Yapılışı


  1. Un, kabartma tozu ve vanilya hariç bütün malzemeleri bir kaba alalım.
  2. İyice homojen hale getirip sonrasında un, kabartma tozu ve vanilyalı eleyerek ekleyelim.
  3. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.
  4. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kaşıkla midye sekli verelim.
  5. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirelim. Afiyet olsunnn.

6 Eylül 2020 Pazar

Patlıcanlı Pilav (Bu Tarif Bağımlılık Yapar!!!) Tarifi

Patlıcanlı Pilav (Bu Tarif Bağımlılık Yapar!!!) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük boy patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı yeni bahar
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • Zeytinyağı

Patlıcanlı Pilav (Bu Tarif Bağımlılık Yapar!!!) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanı doğrayıp zeytinyağında kızartalım.
  2. Kızaran patlıcanı altına kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım.
  3. Soğanı doğrayalım.
  4. Doğranan soğanı tencerede ölüştürelim.
  5. Ardından baharatları ekleyelim.
  6. Soğanla baharatları kavuralım.
  7. Kuru nane toz şeker ve domatesi ilave edelim.
  8. Pirinçi yıkayıp ekleyelim.
  9. Önceden kızarttığımız patlıcanı ekleyelim.
  10. Suyu da ilave edip önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte pişirelim.Ara ara karıştıralım.
  11. Pişen pilavı demlenmeye bırakalım.
Pilavımız servise hazırdır afiyet olsun 🤗💜.

Beyran Çorbası (Yöresel) Tarifi

Beyran Çorbası (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kemikli kuzu gerdan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 8-10 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • 8 su bardağı et suyu(haşlanan etin suyu)

Beyran Çorbası (Yöresel) Tarifi Yapılışı

  1. Et düdüklüye alınarak üzerini geçecek kadar su koyulup (su miktarını çorbanın kıvamına göre kendiniz ayarlayınız) haşlanıncaya kadar pişirilir.
  2. Pişen etler süzülerek (suyunu atmayın) kemiklerinden ayrılır ve ufak ufak parçalanır.
  3. Etlerin suyu bir tencereye alınır ve İçerisine pirinçler eklenir.
  4. Pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.
  5. Daha sonra tereyağı, biber salçası, dövülmüş sarımsaklar, tuz ve baharatlar ilave edilir.
  6. Daha sonra haşlanmış etler de eklenir ve çorba kaynamaya bırakılır.
  7. Bir süre daha kaynadıktan sonra altı kapatılır.
  8. Tereyağını çorbayı kaselere koyduktan sonra üstüne de gezdirebilirsiniz.
  9. Arzuya göre servis esnasında kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.
..::Afiyet Olsun::..

Evde Kıyma Dönerden İskender Yapımı Tarifi

Evde Kıyma Dönerden İskender Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

Döneri için:
  • 500 gram ince çekilmiş kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
Tırnak pidesi için :
  • 1, 5 su bardağı ılık su (bardak ölçüsü 200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1, 5 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı+1 yemek kaşığı un
Sosu için:
  • 1, 5 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı domates sosu (yoksa salçayı çoğalt)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su
Üzerine gezdirmek için :
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
İskender yanına :
  • biber ve domates közlemesi -yoğurt

Evde Kıyma Dönerden İskender Yapımı Tarifi Yapılışı

  1. Döneri için bütün malzemeyi geniş bir kaba koyarak özleşene kadar yoğuruyoruz.
  2. Tezgaha streç filmi sererek yoğurduğumuz kıymayı koyup sıkıca rulo yaparak iki ucundan sıkıştırıyoruz.
  3. Derin dondurucuya koyarak en az 1 gün bekletiyoruz. Yapacağımız zaman çıkartıp açıp ince dilimler halinde keserek kızgın tavada hızlıca iki tarafını da kızartıyoruz.
  4. İnmeye yakın içine çok az tereyağı koyuyoruz.
  5. Pidesi için hamurumuzu hazırlayıp dörde bölüyoruz.
  6. Pazı yaparak hamur pişirme kağıdı serili tepside üzeri kapalı 15 dk bekletiyoruz.
  7. Elimizi ıslatarak incecik açıp parmak uçlarımızla şekillendirerek önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar 200 derecede çok kızartmadan pişiriyoruz.
  8. Soğuduktan sonra küp küp kesip servis tabaklarımıza yerleştiriyoruz.
  9. 3- sosu için sos kapımızı ocağa koyup 1 yemek kaşığı sıvı yağ salça ve domates sosunu ilave ederek iyice karıştırıyoruz.
  10. Sıcak su, tuz ve karabiberi ilave ederek ocaktan alıp pidelerin üzerine gezdiriyoruz.
  11. Pişen dönerleri de üzerine koyuyoruz tabağın kenarlarına yoğurt, patlatılmış biber ve domatesleri koyduktan sonra kızdırdığımız tereyağını bolca İskenderin üzerine gezdirerek servis yapıyoruz.
İskenderimiz harika oldu, şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.

Lokanta Usulü Orman Kebabı Tarifi

Lokanta Usulü Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kuşbaşı et
  • 2 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 kase haşlanmış bezelye
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça (Domates/biber)
  • Tuz
Üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Lokanta Usulü Orman Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle etlerimizi bir kaba alıp üzerine iki yemek kaşığı un dökerek iyice una bulanmasını sağlıyoruz.
  2. Yapışmaz yüzeyli bir tencereye  2 yemek kaşığı sıvı yağ koyarak etlerimizi ilave edip güzelce mühürlüyoruz.
  3. Daha sonra ocağın altını kısıp etler suyunu salıp çekinceye kadar iyice pişiriyoruz.
  4. Pişen etleri tencereden alıp yine aynı tencereye biraz daha yağ koyup yemeklik doğradığımız soğan ve havuçları alıp kavurmaya başlıyoruz.
  5. Biraz yumuşayıp kavrulduktan sonra etlerimizi tekrar tencereye döküyoruz.
  6. Daha sonra patatesleri de küp küp doğrayıp ilave ediyoruz.
  7. Üzerine bir yemek kaşığı salçayı da alıp kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam ediyoruz.
  8. Daha sonra üç su bardağı kadar sıcak su ekleyip tuzunu atıyoruz.
  9. Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
  10. Pişmesine yakın patatesler biraz su çekince haşlanmış bezelyeleri (konservede kullanabilirsiniz. )ekleyip biraz daha pişiriyoruz.
  11. Ayrı bir tavada bir yemek kaşığı tereyağında bir tatlı kaşığı kekiği yakıp pişen yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz.Afiyet olsun.

Diyet Tuzlu Çubuk Tarifi

Diyet Tuzlu Çubuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5-3 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarın paket toz maya
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz (isterseniz hamura keten tohumu, çörek otu, susam katabilirsiniz)
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı

Diyet Tuzlu Çubuk Tarifi Yapılışı

  1. Ilık suya mayayı ve balı karıştırıp 10 dk mayanın aktive olmasını sağlayalım.
  2. Kalan bütün kuru malzemeleri karıştıralım. Aktive olan mayayı ve zeytinyağını kuru malzemeye karıştıralım.
  3. 7-8 dk. Yoğurun hamurunuz oldukça yumuşak olacak.
  4. Hamurun üzerini streçfilmi ile kaplayıp 30 dk. Ilık bi yerde bekletip mayalayın.
  5. Yağlı kağıda aldığımız hamuru dikdörtgen şeklinde merdane ile açın.
  6. Keskin bir bıçakla 2 parmak kalınlığında seritler halinde kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
  7. Üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-30 dk pişirin.
  8. 3 tanesini 1 dilim ekmeğiniz yerine değişim yapabilirsiniz.
Afiyet olsun😋😋😋😋.

Teremyağlı Beşamel Soslu Fırında Ispanak Tarifi

Teremyağlı Beşamel Soslu Fırında Ispanak Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 4 adet yeşil biber isteğe bağlı
  • 2 adet kırmızı biber
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı teremyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber, karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
Beşamel Sos İçin
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 bardak süt
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı karabiber ve yarım çay kaşığı tuz
Üzeri İçin
  • Rendelenmiş 100 gram kaşar peyniri

Teremyağlı Beşamel Soslu Fırında Ispanak Tarifi Yapılışı

  1. Ispanaklarımızı doğrayıp suda bekletiyoruz.
  2. 1 adet soğan ve sarımsaklarımızı ince ince doğrayıp tenceremize alıyoruz hafif pembelemeye başladığında doğranmış biberlerimizi ekliyoruz.
  3. İyice kavrulduktan sonra üzerine ıspanaklarımızı koyarak hafif ıspanakları pişiriyoruz.
  4. Daha sonra baharatlarını koyuyoruz.
  5. Bu sırada beşamel sos için tencereye teremyağ ve sıvı yağımızı alıyoruz eriyen teremyağlarımızın içine 2 kaşık un ilave ederek iyice kavuruyoruz.
  6. Daha sonra 2 bardak sütümüzü ilavere ederek topaklanmaması için tel çırpıcı ile iyice karıştırarak koyulasına kadar bekliyoruz.
  7. İçerisinede karabiber ve tuzumuzu ekliyoruz ve pişen ıspanaklarımızı hafif suyunu süzerek borcam fırın tepsimize alıyoruz.
  8. Üzerine hazırlamış olduğumuz beşamel sosu dökerek fırına atıyoruz.
  9. Hafif üzeri kızarana kadar 180°fırında 10 dakika bekletiyoruz.
  10. Daha sonra üzerine kaşar peynirlerimiizi serpiştiriyoruz.
  11. Üzeri kızarıp kaşarların erimesini bekledikten sonra yemeğimizi fırından alıyoruz afiyet olsun😍

Ev Yapımı Teremyağlı Pide Tarifi

Ev Yapımı Teremyağlı Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 500 gram dana kıyma
  • İki su bardağı ılık su
  • 40 gr yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı teremyağ
  • 10 adet sivri biber
  • 5 adet kapya biber
  • 6 adet domates
  • 3 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Karabiber, pulbiber toz biber

Ev Yapımı Teremyağlı Pide Tarifi Yapılışı

  1. Un elenir ortası havuz gibi açılır.
  2. Maya tuz şeker ilave edilir.
  3. Kıvama göre azar azar ılık su ilave edilir.
  4. Yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır yaklaşık bir saat mayalanır.
  5. Mayalandıktan sonra 180 gr lık bezeler alınır merdane ile açılır.
  6. İç harç için kıyma hariç tüm malzemeler robottan çekilir teremyağ ve baharatlar eklenerek yoğrulup dolapta yarım saat bekletilir.
  7. Dinlendikten sonra açtığımız hamurun ortasına eklenir iki kenarı içe doğru kapatılarak açık pide şekli verilir.
  8. Kenarlarına yumurta sarısı sürülerek 250 derece fırında 20 dakika pişirilir fırından çıkınca üzeri teremyağ sürülür 🌺afiyet olsun 🌹👍

Üzümlü Damla Çikolatalı Yer Fıstıklı Sağlıklı Kurabiye Tarifi

Üzümlü Damla Çikolatalı Yer Fıstıklı Sağlıklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş yer fıstığı (tuzsuz)
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 tane yumurta
  • 2 adet olgunlaşmış muz (ya da 1 çay bardağı esmer şeker)
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • tam buğday unu

Üzümlü Damla Çikolatalı Yer Fıstıklı Sağlıklı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağ, yumurta, muz, nişasta, kabartma tozu ve vanilya bir güzel karıştırılır.
  2. Karışıma kulak memesi kıvamına gelene kadar tam buğday unu yavaş yavaş eklenir. (ele yapışmayan bir hamur olacak).
  3. Son olarak kuru üzüm, damla çikolata ve yer fıstığı eklenerek hamur bir güzel yoğurulur.
  4. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak şekil verilerek yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklarla dizilir. (isteyen ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizerek yarım saat tepsiyi dolapta bekletebilir ardından çay bardağı altıyla kurabiyelerin üzerine bastırıp şekil verebilir. ).
  5. Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında 15-20 dakika pişirilir. (fırından fırına değişiklik gösterir kontrol etmekte fayda var :) ).
Afiyet şifa olsun.

Tam Ölçüsünde Aşure Tarifi

Tam Ölçüsünde Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı buğday
  • 3 su bardağı nohut
  • 3 su bardağı fasulye
  • 2 su bardağı süt(arzuya göre)
  • 400 gram incir
  • 300 gram kayısı
  • 200 gram üzüm
  • fındık, fıstık, ceviz
  • 1 paket kuş üzümü
  • 5 su bardağı şeker(damak zevkinize göre azaltıp arttıra bilirsiniz)
  • Bi tutam tuz
  • 2 çubuk tarçın
  • 5 adet karanfil

Tam Ölçüsünde Aşure Tarifi Yapılışı

  1. Fasulye, nohut ve buğdayı bir gece önceden suda bekletiyoruz.
  2. Ertesi gün ilk olarak nohut ve fasulyeyi ayrı tencerelerde haşlayalım. Suyunu süzmeyelim.
  3. Buğdayı yumuşayana kadar haşlayıp nohut ve fasulyeyi ilave ediliyoruz.
  4. Özleşene kadar kaynatıyoruz. Sütü ekleyip karıştıralım. Bu arada incir ve kaysılarımızı küp küp doğrayalım.
  5. Kaynayan tenceremize üzüm ve kuş üzümüyle birlikte ilave ediyoruz.
  6. Küçük bi cezvede tarçın ve karanfili 1 su bardağı suyla haşlayalım. Tencereye suyunu süzelim.
  7. Şekeri ilave edip karıştırıyoruz. Damak zevkinize göre şekeri azaltıp arttıra bilirsiniz.
  8. Bütün malzemeler iyice özleşip yoğunlaştıktan sonra tenceremizi ocaktan alıyoruz.
  9. Fıstık, ceviz ve fındıklarımızı tenceremize boşaltıp karıştıralım. Ilıdıktan sonra servis edebilirsiniz.