1 Ekim 2020 Perşembe

Tavuk Kavurma Tarifi

Tavuk Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığından biraz az tereyağ

Tavuk Kavurma Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları yıkıyoruz ve yemeklik doğruyoruz. (orta irilikte olması yeterli çok küçük olursa kupkuru çok büyük olursa da kavurma kıvamında olmaz).
  2. Tavaya sıvı yağımızı koyup tavukları ekliyoruz kapağını kapayıp tavuk suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişiriyoruz.
  3. Suyunu çektikten sonra kekiği, pulbiber, karabiberi ve tuzumuzu ekliyoruz. Bir iki defa karıştırıyoruz.
  4. En son tereyağımızı ekleyip ocağımızı yüksek ateşe alıp tavuklarımızı kavuruyoruz. Nar gibi kızarınca tamamdır.
Püf nokta: tavuklar kızarmaya başlamadan çok karıştırmayın aksi taktirde dağılacaktır.

Milföy Hamuru İle Poğaça Tarifi

Milföy Hamuru İle Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • 1 adet yumurta
  • Süzme peynir

Milföy Hamuru İle Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Milföy hamuru iyice yumuşadıktan sonra kare olacak şekilde keselim.
  2. Ardından elimizde küçük yumaklar yapalım.
  3. Ardından elimizle açalım ,içine iç harcı koyalım ve yumak şekli verelim.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.
Not;Ben iç harcını süzme peynir ,1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekledim siz sade de yapabilirsiniz.

Fırında Mücver Tarifi

Fırında Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 3 adet patates
  • 2 adet havuç
  • Yarım demet maydanoz ve dereotu
  • 7 -8 adet taze soğan
  • 2 kahve fincanı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz baharatlar
Üzerine
  • Susam ve çörekotu

Fırında Mücver Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları patatesi ve havucu rendeleyelim. Patates ve kabakların sularını sıkıp bir kaba alalım.
  2. Maydanoz dereotu ve taze soğanları da güzelce doğrayalım.
  3. Yumurta ün kabartma tozu sıvı yağı ve baharatları güzelce ekleyip karıştıralım.
  4. Tepsimize yağlı kağıdı serip yaptığımız karışımı güzelce yayalım.
  5. Dilerseniz ben üstüne çörek otu ve susamda döktüm.
  6. Isınmış olan 180-200° derecedeki fırınımıza verip güzelce pişirelim.
    Afiyet olsun hanımlar 😊😊😊.

Tavuklu Sade Pilav Tarifi

Tavuklu Sade Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 bardak tavuk suyu
  • 2 bardak sıcak su
  • Bir yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Damak tadınıza göre tuz
  • Limon
  • Karabiber

Tavuklu Sade Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları küp küp doğrayıp sıvı yağda suyunu salana kadar pişiriyoruz.
  2. Başka bir tencere de az sıvı yağ ve tereyağıyla yıkanmış tuzlu ve limonlu suda bekletilmiş süzülmüş pirinçlerimizi ekleyip şeffalaşana ve tane tane olana kadar kavuruyoruz.
  3. 2 bardak tavuk suyu 2 bardak normal sıcak su. (ikiside sıcak olacak) ekleyip tuzunu ayarlayıp 2 fiske karabiber atıyoruz.
  4. Ağzını kapatıp ilk 5 dk harlı ateşte sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
  5. Tencerenin altından çatırdamalar geldiğinde suyunu tamanen çektiğinde altını kapatıp kavurduğm tavukları üzerine ekleyip 1 kere karışıtırıyoruz. 2 kat havlu peçete koyup kapağını kapatıyoruz. 15 dk dinlendikten sonra servise hazır.

Kabak Çiçeği Dolması (Kıymalı) Tarifi

Kabak Çiçeği Dolması (Kıymalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 35-40 adet kabak çiçeği
  • 250 gram kıyma (orta yağlı)
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet soğan
  • 1 adet domates rendesi
  • 2 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Kabak Çiçeği Dolması (Kıymalı) Tarifi Yapılışı

  1. Kabak çiçeklerinin ortasında ki sivri sarı kısmi ve dışında ki kılçıkları açıklayalım.
  2. Yıkayıp kurumasını bekleyelim.
  3. Bu sırada iç harcı için gerekli malzemeleri hazırlayıp karıştıralım.
  4. Kabak çiçeklerini çok zedelemeden doldurup tencereye dizelim.
  5. Üzerine 1 tatlı kaşığı salçayı 2 su bardağı suda inceltip dolmaların üzerine gezdirelim.
  6. Yarım çay bardağı kadar da sıvı yağ gezdirip üzerine bi tabak kapatalım.
  7. Kısık ateşte kaynadıktan sonra ortalama 40-45 dakika pişirelim. Pişmezse sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
  8. Pişen dolmalarımız ilk sıcağı çıktıktan sonra servise hazır.
Deneyeceklere afiyet olsun 🤗🧡

Supangle Tarifi ( Bu Tarif Kaçmaz)

Supangle Tarifi ( Bu Tarif Kaçmaz) İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 100 gram çikolata
  • 1 bardak soğuk su
  • 2 yemek kaşığı tereyağ🥰🥰
  • İsteğe bağlı (alt katmanı için)
  • Ufalanmış kek

Supangle Tarifi ( Bu Tarif Kaçmaz) Yapılışı


  1. Tereyağ çikolata ve su dışında tüm malzemeler topak kalmadan karıştırılır.
  2. Orta ateşte kaynayana kadar devamlı karıştırıyoruz.
  3. Kaynayan supangleye tereyağ ve çikolatayı ekleyip, eriyip homojen bir karışım olana kadar karıştırıyoruz.
  4. Karışımı üstü kaymak tutmayacak şekilde soğuyana kadar karıştırıyoruz.
  5. Soğuyan karışıma 1 su bardağı suyu ekleyip mikserle çırpıyoruz.
  6. Supangle hazır kekle hazırlayacaklar altına biraz kek ekleyip üstüne supangleyi döküp isteye göre sunuyoruz afiyet olsun.

İrmikolata Ve Muhallebi Tarifi

İrmikolata Ve Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için;
  • Yarım litre süt (2 buçuk su bardağı )
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2-3 damla muz aroması
  • Yarım paket vanilya
Çikolata sos için;
  • Hazır çikolata sosu
  • Tariftekine göre (yarım litre) süt
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • Yarım paket vanilya
Süsleme için;
  • Muz
  • Hindistan cevizi
  • Kakao kullanabilirsiniz.

İrmikolata Ve Muhallebi Tarifi Yapılışı



  1. Muhallebi için vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz ve kaynayınca vanilyayı ekliyoruz.
  2. Çikolata sos için tüm malzemeleri karıştırıyoruz ve kaynayınca vanilyayı ekliyoruz.
  3. Tatlı kabınıza göre süsleme şeklini değiştirebilirsiniz.
  4. Ben kat kat olacak şekilde muz, muhallebi, çikolata sos koyarak süsledim.
  5. En son bir kağıdı ikiye katladım ve yarım kalp çizdim.
  6. Katlı kağıdı makas ile keserek kalp şeklini çıkardım.
  7. Bu kağıdı tatlının üzerine yapıştırarak üzerine çay süzgeci ile kakao serptim. Afiyet olsun :).

Tavuklu Tepsi Pilavı Tarifi

Tavuklu Tepsi Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 orta boy patates
  • 2 adet küçük havuç
  • 1 adet domates
  • 4 adet sivri biber
  • 2 kase bulgur
  • Tavuk (tercihen göğüs)
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kara biber
  • Nane
  • Sıvı yağ

Tavuklu Tepsi Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Yemeğimize tavuklarımızı haşlayarak başlayalım. Sebzelerimizi yıkayıp küp küp doğrayalım.
  2. Ayrı bir tavada sebzelerimiz ölene kadar baharatlarla birlikte güzelce kavuralım. İstediğiniz şekilde ve boyutta bir tepsiye bulgurumuzu yayalım (bulgur üzerinde herhangi bir işlem yapmıyoruz)
  3. Kavrulan sebzeleri tepsiye yaydığımız bulgurun üzerine serelim.
  4. Sebzelerin üzerine de küçük parçalara ayırdığımız tavukları koyalım.
  5. Tavuk kısmı tamamen tercihe bağlı but, göğüs ya da kanat kullanabilirsiniz. Ben hepsinden de birazcık koydum.
  6. Tüm malzemeleri eşit şekilde dağıttıktan sonra tavukları haşladığımız suyu da tepsiye göz kararı ekleyelim.
  7. Önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyalım ve pilavımızın suyu iyice çekilene kadar pişirelim. Afiyet olsun ☺️.

Hamburger Ekmeği Tarifi

Hamburger Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 buçuk su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • Alabildiğince un
Üzerine
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Hamburger Ekmeği Tarifi Yapılışı

  1. Süt su sıvı yağ şeker tuz maya koyup karıştırıyoruz.
  2. Tereyağında koyuyoruz.
  3. Unumuzu ekleyip kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz. Ben fırını 50°’de ısıtıp yarım saat fırında mayalandırdım sonra bezelere ayırdım.
  4. Bezeleri de fırının sıcaklığıyla mayalandıktan sonra 180°’de 40 dakika kadar pişirdim.
  5. İlk sıcaklığı geçtikten sonra içine köfte peynir marul domates turşu koyabilirsiniz.Afiyet olsun😇.

Tavuk Soteli Patates Sarma Tarifi

Tavuk Soteli Patates Sarma Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk sote için:
  • 400 gram tavuk eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet rende domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • Karabiber, pulbiber, az köri, tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Patatesli katman için:
  • 2 adet büyük boy ve ya 3 adet küçük boy patates
  • 400 gram kaşar peyniri
  • Pulbiber, karabiber, kekik
  • Az sıvı yağ
Pişirmek için:
  • Yağlı fırın kağıdı

Tavuk Soteli Patates Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk sote yapımı ile başlayalım.Sıvı yağ ilave ettiğimiz tencerenin içerisine küçük doğradığımız tavuk etini ilave edip suyunu salıp sonra geri çekinceye kadar pişirelim.
  2. Peşinden önce soğanı sonra biberleri ilave edip karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika pişirelim.
  3. Sonra içerisine 1 adet rende domates ve baharatları ilave edip kapağı kapalı şekilde domates suyunu çekinceyedek pişirelim. Ve ilk aşama hazır.
  4. 2 ci aşamada patatesleri ince yuvarlaklar şeklinde keselim.
  5. Üzerlerine az kekik pulbiber ve sıvı yağ ilave edip karıştıralım.
  6. Diktörtgen bir fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.
  7. Üzerine rende kadar peyniri serpiştirip patatesleri kiremit şeklinde dizelim.
  8. Tekrardan üzerlerine kaşar peyniri serpip 180 derece fırında üzeri kızarıncayedek pişirelim.
  9. Fırından çıkan patatesin ilk sıcaklığı geçince üzerine tavuk soteyi yayalım. Yavaş ve sıkı bir şekilde fırın kağıdından destek alarak yemeğimizi rulo yapalım.
  10. Dilerseniz bu şekilde kalabilir dilerseniz üzerine kadar peyniri koyup tekrardan 180 derece fırında pişire bilirsiniz. Fırından çıkan yemeğiniz ilk sıcaklığı geçince servise hazırdır. Afiyet şifa olsun.

Deneme Garantili Elmalı Kurabiyem Tarifi

Deneme Garantili Elmalı Kurabiyem Tarifi İçin Malzemeler

Elmalı harç için
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığından biraz az tarçın
  • Yarım çay bardağı ceviz (Kırılmış)
  • 3 orta boy rendelenmiş elma
Hamuru için
  • 125 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı içine (Akı üzerine sürülecek)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 4 su bardağı un (kontrolü olarak ekleyin)
Üzeri için
  • 1 yumurta akı
  • Pudra şekeri

Deneme Garantili Elmalı Kurabiyem Tarifi Yapılışı

  1. Harcımızı pişireceğimiz tavaya rendelenmiş elma, toz şeker alınıp suyunu çekene kadar pişirilir.
  2. Sonra üzerine tarçın ve ceviz ilave edilip karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
  3. Elmalı kurabiye hamuru için öncelikle un hariç tüm malzemeler karıştırma kabına alınır ve karıştırılır.D
  4. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edilir.
  5. Hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane ile açın su bardağı ile şekil çıkarıp birer tatlı kaşığı elmalı harçtan ilave edip ağzı açık kalacak şekilde kapatalım ve tekrar hamurumuzu iki yağlı kağıt arasında merdane ile açıp üçgen şeklinde hamuru kesip elmalı harçtan koyup saralım ve hamur şekillendirici aparat ile de şekil verebilirsiniz( ben hamur şekillendirici aparat ve patates dilimleyici aparatlar ilede şekil verdim)
  6. Siz istediğiniz şekili verdikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  7. Yumurta akı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir yaklaşık 15- 20 dk.Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun 

Kremasız Köri Soslu Harika Bi Makarna Tarifi

Kremasız Köri Soslu Harika Bi Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 1 çay bardağı süt(100 ml)
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Kremasız Köri Soslu Harika Bi Makarna Tarifi Yapılışı

Not;
Makarnayı kişi sayısına göre ayarlayabiliriz
📌Süt yoksa 1 çay bardağı makarnanın suyundan veya normal su da kullanabilirsiniz. makarna suyuyla kıvam biraz katı olabilir.
  1. Öncelikle makarnayı haşlayalım.
  2. Tavayı ısıtıp tereyağını erittikten sonra unu ekleyip biraz kavuralım.
  3. Sütü ekleyip üzerine baharatları da ilave ederek kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
  4. Kıvam yoğunlaştıktan sonra 2 yemek kaşığı kaşar peynirini ekleyelim .
  5. 2 dk sonra da makarnayı ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alalım.
  6. Makarnanın üzerine biraz kaşar peyniri, susam, doğranmış yeşil soğan ve maydanoz serpiştirelim. Makarna servise hazır.


Afiyet şifa olsun🍃.

Minnie Mouseli Yaş Pasta Tarifi

Minnie Mouseli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

24 cm kalıp için;
  • 8 yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Tuz
  • 3 yemek kaşık nişasta
Kreması için;
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşık tepeleme nişasta
  • 1 yemek kaşık tereyağı
  • 1 kutu sıvı krema
Dışının kaplaması;
  • 1, 5 su bardağı süt krem şanti için
  • 2 paket orman meyveli krem şanti
  • 1 tane Minnie mouseli karton kapak

Minnie Mouseli Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pandispanyasını yapalım.Yumurta ve şekeri 7 -8 dk yüksek devirde kabarana kadar çırpın.
  2. Sonra bütün kuru malzemeleri eleyin ve 3 kademede ekleyin.
  3. Yumurtayı söndürmeden alttan yukarıya doğru karıştırın.
  4. Kek kalıbına yağlı kağıt serin 160 dereceli fırında fansız 45 dk pişirin.
  5. Çıkarır çıkarmaz telin üzerine ters çevirin birgün beklesin streçleyin.
  6. Kreması için; Krema, vanilya ,tereyağı hariç hepsini koyun karıştırın .
  7. Ocağa alın orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırın .
  8. Sonra altını kapatın ,üzerine tereyağını ve vanilyayı ekleyin karıştırın.
  9. Ilıdıktan sonra 2 saat buzdolabında bekletin dinlensin.
  10. Bekleyen krema mikserde 5 -6 dk çırpın.
  11. Kremanın üzerine biraz sıvı krema ilave edin çırpın eğer katıysa biraz daha krema ekleyin ta ki krem şanti kıvamı gibi olacak onuda bir kenara alın.
  12. Krem şantiyi de çırpın hazırlayın.
  13. Bir gün önce hazırladığız pandispanyayı 3 veya 4 bölün ben 3 böldüm sonra sütle ıslatın .
  14. Arasına kremayı sürün, isterseniz kavrulmuş fındık içi, damla çikolata ,muz da koyabilirsiniz tercih sizin.
  15. Sonra kenarlarını krem şanti ile kapatın süsleyin.
  16. Karton tabağı yuvarlak kesin pastanın üzerine tabak boyutunda streç kesin koyun pastanın üzerin ve kağıt tabağı koyun yanlarınıda kremsanti ile süsleyin.
  17. Buzdolabında dinlendirin. Yapanlara afiyet olsun:).