11 Ekim 2020 Pazar

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi

 

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 parça tavuk
  • 1 küçük boy soğan
  • 1 adet mantar
  • 1 adet yeşil biber
  • Yarım kırmızı biber
  • 1 adet havuç
  • 1 parça brokoli
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Çay kaşığının ucuyla toz zencefil
  • Yarım çay bardağı süt
  • 3,5 -4 şu bardağı sıcak tavuk suyu
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı şehri
  • Zeytinyağ
  • 1 kaşık tereyağ
  • Unun topaklanmaması için yarım su bardağı soğuk su
  • Limon

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuğumuzu ve 1 adet bütün soğanımızı haşlanması için tencereye koyalım.
  2. İçine tuz ekleyelim.
  3. Diğer taraftan soğan ve maydanoz hariç bütün sebzelerimizi küçük küçük doğrayalım zeytinyağ ve tereyağ karışımında kavuralım.
  4. Sebzeler kavrulunca ünü koyup biraz karıştırıp yarım su bardağı soğuk suyu koyup topaklanmaması için hızlıca karıştıralım.
  5. Pişen tavuğun suyundan çorbamıza ilave edelim.
  6. Sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  7. Haşlanan tavuğumuzu küçük küçük doğrayalım ve çorbamıza ekleyelim.
  8. Sebzeler yumuşayınca içine şehriyemizi tuzumuzu ve baharatlarımızı ekleyelim.
  9. En son şehriyelerde yumuşayınca sütümüzü ve ince ince doğradığımız maydanozumuzu çorbamıza ekleyip bir kere karıştırıp ocağın altını kapatalım. Afiyet şifa olsun 

Fırında Şiş Tavuk Tarifi

 

Fırında Şiş Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 dis sarimsak rendesi
  • Çeyrek soğan rendesi
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon

Fırında Şiş Tavuk Tarifi Yapılışı


  1. Tavukları küp küp kesin ve bir kapta tüm malzemeleri karıştırın.
  2. Yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  3. Tavukları şişlere takın ve fırın ızgarasını fırın tepsisinin üzerine ters koyarak şişleri üstüne dizin.
  4. Tepsiye 1 su bardağı su ekleyin ve 200 derecede pişirin.

Meyhane Pilavı Tarifi

 

Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 orta boy soğan
  • 2 orta boy domates
  • 2 dış sarımsak
  • 1 sivri biber
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Kimyon
  • Kırmızı biber

Meyhane Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle soğan ve sarımsağı yağda kavurup üzerine domates ve biberi ekliyoruz.
  2. Salçayı ekleyip dilediğiniz baharatı ekleyiniz.
  3. Ben kimyon kırmızı pul biber ve biraz isot kullandım hepsi 1 tatlı kaşığı kadar kullandım.
  4. Bulguru ekleyip biraz karıştırıp üzerine 2 su bardağı sıcak su ekledim.(siz kontrollü kullanın suyu her zaman aynı şu gerekmeyebilir bulgurdan mütevellit)
  5. Suyunu çekene kadar pişirin ve dinlenince servis edin.😚 afiyet olsun.

Pastane Poğaçası Tadında Poğaça Tarifi

 

Pastane Poğaçası Tadında Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta 1 tanesini sarısı üzerine sürülecek 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaşmaya
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 8-8.5 su bardağı un

İçi için

  • Peynir
  • Zeytin

Pastane Poğaçası Tadında Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sütü biraz ısıtalım. Sütün içerisine maya ve mayayı aktif etmesi için 3 yemek kaşığı şekeri ekleyelim.
  2. Yoğurma kabımıza 2 yumurta sıvıyağ ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  3. Daha sonra sütü ekleyelim karıştıralım unu da kontrollü bi şekilde ekleyip yoğuralım.
  4. 1 saat mayalanması için bekleyelim.
  5. Mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım bezelere ortasını açıp iç harcımızdan koyalım ve kapatalım.
  6. Bütün bezeleri bu şekilde yapalım.
  7. Daha sonra üzerine iyi kızarması için yumurta sarısının içerisine birazcık sıvı yağ birazcık da çok az ama toz şeker ilave edelim. Bu daha iyi kızarmasın sağlıyor.
  8. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirelim.
  9. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebiliriz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Kesme Poğaça Tarifi

 

Kesme Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta beyazı içine sarısı üstüne sürülecek
  • 1 paket yaş maya
  • 100 gram tereyağ
  • Alabildiği kadar un

İç malzemesi:

  • Peynir veya patates

Kesme Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağ hariç ele hafif yapışan yumuşak bir hamur yoğurun.
  2. Hamuru yoğurduktan sonra tereyağını ekleyerek tekrar yoğurun ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
  3. Sonra greyfurt büyüklüğünde bezelere ayırın ve merdaneyle açın. İçine dilediğiniz şeyi koyabilirsiniz(peynir, zeytin, patates)Ben peynir ve patatesli yaptım.
  4. Görseldeki gibi şekil verip kesin.
  5. 15 dk tepsi mayası yapın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Palamut Buğulama Tarifi

 

Palamut Buğulama Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet palamut
  • 1 adet patates
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, pulbiber, toz kırmızı biber
  • Yağlı kağıt ve alüminyum folyo (Üzerini kapatmak için)

Palamut Buğulama Tarifi Yapılışı

  1. Palamutları halka şeklinde doğrayıp temizliyoruz.
  2. Patates ve soğanları yuvarlak şeklinde dilimliyoruz.
  3. Bir tepsiye önce soğanları sonra patatesleri dizip en üste palamutları diziyoruz.
  4. Bir kasede salça tuz ve baharatları suyla karıştırıp üzerine döküyoruz.
  5. Sıvı yağ ve tereyağını da ekleyip kapatıyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Çok hafif ve lezzetli oluyor. Afiyet olsun🤗.

Puding Tarifi

 

puding Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Puding Tarifi Yapılışı

  1. Süt ,şeker ,kakao ve nişastamızı tenceremize alıyoruz.
  2. Katı bir kıvam alana kadar orta ateşte pişiriyoruz.
  3. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika kadar ocakta bekletip sonra alıyoruz.
  4. İçine tereyağını atıp karıştırıyoruz. Daha sonra servis edebilirsiniz.

Fırında Pratik Mücver Tarifi

 

Fırında Pratik Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük boy sakız kabak
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yumurta
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı acı biber
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Fırında Pratik Mücver Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları rendeleyip suyunu sıkalım.
  2. Soğanı da aynı şekilde rendeleyip suyunu alalım.
  3. Geniş bir kapta kabak, soğan, yumurta, maydanoz, un, yağ ve baharatları güzelce karıştıralım.
  4. Dibinde su hiç olmaması gerekiyor.
  5. Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim. İki dolu kaşık karışımdan koyup hafif düzleyelim.
  6. Üzerlerine birer çay kaşığı zeytinyağı sürelim. (kızarmış tadı vermesi için)
  7. Önceden ısınmış 220 derece fırında güzelce kızarana kadar 20-25 dk pişirelim. Bu tarifte hem mücverler kızartmadığı için hafif oluyor hem de daha sağlıklı oluyor. Tadı da kızartılmıştan daha güzel oluyor.

Soğan Halkası Tarifi

 

Soğan Halkası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 ortoboy soğan
  • 1 soda
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı galeta unu
  • Göz kararı sıvı yağ

Soğan Halkası Tarifi Yapılışı

  1. Soğanları enlemesine 1 parmak kalınlığında doğruyoruz.
  2. Halkalarından ayırıyoruz.
  3. Mısır unu, un,tuz ,kabartma tozu olan kaba azar azar kontrollü şekilde soda ilave ediyoruz.Katı kek kıvamında olmalı.
  4. Soğanları bu harca bulayıp galeta ununa buluyoruz.
  5. Kızgın yağda kontrollü şekilde pişiriyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun enfes bir lezzet.

Kuru Dolma Tarifi

 

Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 tane biber
  • 10 tane kuru patlıcan
  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı dolma baharatı
  • 1 tatlı kaşığı reyhan
  • 1 çay kaşığı yeni bahar
  • Göz kararı tuz
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Kuru Dolma Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kuru patlıcan ve biberlerimizi göz kararı pişiriyoruz.
  2. Sonra ayrı bir kapta 2 yemek kaşığı tane sumak kaynar suya koyuyoruz.
  3. Diğer taraftan iç malzeme hazırlıyoruz.Pirinci yıkayıp süzüyoruz yağını ekliyoruz.
  4. Soğan ve sarımsağı robottan geçirip ekliyoruz.
  5. Baharatları da ekleyip karıştırıp içlerini çok olmuyacak şekilde doldurup yan yan diziyoruz.Ben üstüne dolma taşı koyuyorum olmayan tabak kapatabilir.
  6. Göz kararı su 2 yemek kaşığı sıvı yağ suda duran sumağın suyunu süzerek ekleyin göz kararı tuz ekleyip orta ateşte kontrollü şekilde pişirin.

Kabak Çorbası Tarifi

 

Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yemeklik yeşil kabak
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • yeterli miktarda tuz

Kabak Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kabakların kabuklarını soyuyoruz ve rendeliyoruz.
  2. Tencereye zeytinyağını ve tereyağını koyup eritiyoruz ve un ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz
  3. Ardından sürekli karıştırarak önce sütü sonra da suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Burda kontrollü olalım süt olduğu için hemen taşabilir.
  4. Kaynadıktan sonra rendelediğimiz kabağı da ilave ediyoruz ve kabaklar yumuşayana kadar kısık ateşte kaynatıyoruz.
  5. Kabaklar piştikten sonra blenderden geçiriyoruz ve 5 dk daha kaynamaya bırakıyoruz. Çorbamız hazırdır afiyet olsun

Havuçlu Cevizli Bisküvili Muhallebili Tatlı Tarifi

 

Havuçlu Cevizli Bisküvili Muhallebili Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük boy havuç
  • 1 tekli paket sade pötibör bisküvi
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 3 yemek kaşığı tozşeker
  • 1tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 Türk kahve fincanı süt
  • 1 su bardağı su (Havucu pişirirken )

Muhallebisi İçin

  • Yarım kilo süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

Üzerine Süslemek İçin

  • 1 sade poşet krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 çay kaşığı toz tarçın

Havuçlu Cevizli Bisküvili Muhallebili Tatlı Tarifi Yapılışı


  1. Havuçları yıkayalım soyalım rendeleyelim tavaya koyalım üzerine tereyağı şekeri ekleyelim 2-3 dakika kavuralım.
  2. Sonra suyu ekleyelim karıştıralım kısık ateşte su çekene kadar pişirelim soğuması bir kaba alalım bisküvileri elimizle kıralım soğuyan havucun üzerine dökelim cevizi sütü tarçını da ilave edip karıştıralım.
  3. Su ile ıslatılmış cam kaba havuçlu bisküvili karışımı elimizle bastırarak döşeyelim sonra mikser kabında tereyağı vanilya hariç hepsini tel çırpıcı ile iyice çırpalım.
  4. Sonra tencereye alalım koyu kıvamda pişirelim tekrar mikser kabına alalım tereyağı vanilyayı ilave edip çırpalım.
  5. Sonra muhallebiyi havuçlu karışımın üzerine parça parça dökelim sonra kaşıkla düzeltelim buzdolabına koyalım biraz soğumaya bırakalım.
  6. Diğer tarafta krem şanti ile sütü çırpalım sonra soğuyan tatlımızın üzerine şanti pasta pompasına koyarak süsler yapalım.
  7. Üzerine tarçın ceviz ile süsleyelim 1 saat buzdolabında bekletelim dilimleyerek servis yapalım afiyet olsun.

Fındıklı Pastane Kurabiyesi (16 Adet) Tarifi

 

Fındıklı Pastane Kurabiyesi (16 Adet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 silme çay kaşığı karbonat
  • 2 yumurta ( 1 inin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ (Veya margarin)
  • Aldığı kadar un 3-4 bardak

Üzeri İçin

  • Ayrılan yumurta sarısı
  • Fındık kırığı (İsteğe bağlı)

Fındıklı Pastane Kurabiyesi (16 Adet) Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeler yoğurma kabına alınarak ele yapışmayan kıvama gelene kadar un eklemesi yapılarak yoğurulur.
  2. Un miktarı kullanılan malzemelere göre değişiklik gösterebilir.
  3. Hamur eşit 16 parçaya ayrılır yuvarlak şekil verilerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  4. Üzerlerine ayrılan yumurta sarısı sürülür ve isteğe bağlı biraz fındık serpiştirilir.
  5. Eğer yumurta kokusu size baskın geliyorsa içine çay kaşığının ucuyla vanilya ekleyerek sürebilirsiniz.
  6. Önceden ısıtılmamış fansız ayarda 170 derecelik fırında alt üst güzelce kızarana kadar pişirilir.

Afiyetle ☺️