Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 parça tavuk
- 1 küçük boy soğan
- 1 adet mantar
- 1 adet yeşil biber
- Yarım kırmızı biber
- 1 adet havuç
- 1 parça brokoli
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Çay kaşığının ucuyla toz zencefil
- Yarım çay bardağı süt
- 3,5 -4 şu bardağı sıcak tavuk suyu
- 1 dolu yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı şehri
- Zeytinyağ
- 1 kaşık tereyağ
- Unun topaklanmaması için yarım su bardağı soğuk su
- Limon
Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavuğumuzu ve 1 adet bütün soğanımızı haşlanması için tencereye koyalım.
- İçine tuz ekleyelim.
- Diğer taraftan soğan ve maydanoz hariç bütün sebzelerimizi küçük küçük doğrayalım zeytinyağ ve tereyağ karışımında kavuralım.
- Sebzeler kavrulunca ünü koyup biraz karıştırıp yarım su bardağı soğuk suyu koyup topaklanmaması için hızlıca karıştıralım.
- Pişen tavuğun suyundan çorbamıza ilave edelim.
- Sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
- Haşlanan tavuğumuzu küçük küçük doğrayalım ve çorbamıza ekleyelim.
- Sebzeler yumuşayınca içine şehriyemizi tuzumuzu ve baharatlarımızı ekleyelim.
- En son şehriyelerde yumuşayınca sütümüzü ve ince ince doğradığımız maydanozumuzu çorbamıza ekleyip bir kere karıştırıp ocağın altını kapatalım. Afiyet şifa olsun
Fırında Şiş Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytin yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 dis sarimsak rendesi
- Çeyrek soğan rendesi
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
Fırında Şiş Tavuk Tarifi Yapılışı
- Tavukları küp küp kesin ve bir kapta tüm malzemeleri karıştırın.
- Yarım saat buzdolabında dinlendirin.
- Tavukları şişlere takın ve fırın ızgarasını fırın tepsisinin üzerine ters koyarak şişleri üstüne dizin.
- Tepsiye 1 su bardağı su ekleyin ve 200 derecede pişirin.
Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı bulgur
- 1 orta boy soğan
- 2 orta boy domates
- 2 dış sarımsak
- 1 sivri biber
- Yarım yemek kaşığı salça
- Kimyon
- Kırmızı biber
Meyhane Pilavı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle soğan ve sarımsağı yağda kavurup üzerine domates ve biberi ekliyoruz.
- Salçayı ekleyip dilediğiniz baharatı ekleyiniz.
- Ben kimyon kırmızı pul biber ve biraz isot kullandım hepsi 1 tatlı kaşığı kadar kullandım.
- Bulguru ekleyip biraz karıştırıp üzerine 2 su bardağı sıcak su ekledim.(siz kontrollü kullanın suyu her zaman aynı şu gerekmeyebilir bulgurdan mütevellit)
- Suyunu çekene kadar pişirin ve dinlenince servis edin.😚 afiyet olsun.
Pastane Poğaçası Tadında Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta 1 tanesini sarısı üzerine sürülecek 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaşmaya
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı şeker
- 8-8.5 su bardağı un
İçi için
Pastane Poğaçası Tadında Poğaça Tarifi Yapılışı
- Öncelikle sütü biraz ısıtalım. Sütün içerisine maya ve mayayı aktif etmesi için 3 yemek kaşığı şekeri ekleyelim.
- Yoğurma kabımıza 2 yumurta sıvıyağ ve tuzu ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra sütü ekleyelim karıştıralım unu da kontrollü bi şekilde ekleyip yoğuralım.
- 1 saat mayalanması için bekleyelim.
- Mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım bezelere ortasını açıp iç harcımızdan koyalım ve kapatalım.
- Bütün bezeleri bu şekilde yapalım.
- Daha sonra üzerine iyi kızarması için yumurta sarısının içerisine birazcık sıvı yağ birazcık da çok az ama toz şeker ilave edelim. Bu daha iyi kızarmasın sağlıyor.
- Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebiliriz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Kesme Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta beyazı içine sarısı üstüne sürülecek
- 1 paket yaş maya
- 100 gram tereyağ
- Alabildiği kadar un
İç malzemesi:
Kesme Poğaça Tarifi Yapılışı
- Tereyağ hariç ele hafif yapışan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamuru yoğurduktan sonra tereyağını ekleyerek tekrar yoğurun ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Sonra greyfurt büyüklüğünde bezelere ayırın ve merdaneyle açın. İçine dilediğiniz şeyi koyabilirsiniz(peynir, zeytin, patates)Ben peynir ve patatesli yaptım.
- Görseldeki gibi şekil verip kesin.
- 15 dk tepsi mayası yapın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Palamut Buğulama Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet palamut
- 1 adet patates
- 3 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, pulbiber, toz kırmızı biber
- Yağlı kağıt ve alüminyum folyo (Üzerini kapatmak için)
Palamut Buğulama Tarifi Yapılışı
- Palamutları halka şeklinde doğrayıp temizliyoruz.
- Patates ve soğanları yuvarlak şeklinde dilimliyoruz.
- Bir tepsiye önce soğanları sonra patatesleri dizip en üste palamutları diziyoruz.
- Bir kasede salça tuz ve baharatları suyla karıştırıp üzerine döküyoruz.
- Sıvı yağ ve tereyağını da ekleyip kapatıyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Çok hafif ve lezzetli oluyor. Afiyet olsun🤗.
puding Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Puding Tarifi Yapılışı
- Süt ,şeker ,kakao ve nişastamızı tenceremize alıyoruz.
- Katı bir kıvam alana kadar orta ateşte pişiriyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika kadar ocakta bekletip sonra alıyoruz.
- İçine tereyağını atıp karıştırıyoruz. Daha sonra servis edebilirsiniz.
Fırında Pratik Mücver Tarifi İçin Malzemeler
- 2 büyük boy sakız kabak
- 1 orta boy soğan
- 1 yumurta
- 1 avuç maydanoz
- 1 çay bardağı un
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı acı biber
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Fırında Pratik Mücver Tarifi Yapılışı
- Kabakları rendeleyip suyunu sıkalım.
- Soğanı da aynı şekilde rendeleyip suyunu alalım.
- Geniş bir kapta kabak, soğan, yumurta, maydanoz, un, yağ ve baharatları güzelce karıştıralım.
- Dibinde su hiç olmaması gerekiyor.
- Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim. İki dolu kaşık karışımdan koyup hafif düzleyelim.
- Üzerlerine birer çay kaşığı zeytinyağı sürelim. (kızarmış tadı vermesi için)
- Önceden ısınmış 220 derece fırında güzelce kızarana kadar 20-25 dk pişirelim. Bu tarifte hem mücverler kızartmadığı için hafif oluyor hem de daha sağlıklı oluyor. Tadı da kızartılmıştan daha güzel oluyor.
Soğan Halkası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 ortoboy soğan
- 1 soda
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 3 yemek kaşığı un
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı galeta unu
- Göz kararı sıvı yağ
Soğan Halkası Tarifi Yapılışı
- Soğanları enlemesine 1 parmak kalınlığında doğruyoruz.
- Halkalarından ayırıyoruz.
- Mısır unu, un,tuz ,kabartma tozu olan kaba azar azar kontrollü şekilde soda ilave ediyoruz.Katı kek kıvamında olmalı.
- Soğanları bu harca bulayıp galeta ununa buluyoruz.
- Kızgın yağda kontrollü şekilde pişiriyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun enfes bir lezzet.
Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 10 tane biber
- 10 tane kuru patlıcan
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı dolma baharatı
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- 1 çay kaşığı yeni bahar
- Göz kararı tuz
- 1 kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
Kuru Dolma Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kuru patlıcan ve biberlerimizi göz kararı pişiriyoruz.
- Sonra ayrı bir kapta 2 yemek kaşığı tane sumak kaynar suya koyuyoruz.
- Diğer taraftan iç malzeme hazırlıyoruz.Pirinci yıkayıp süzüyoruz yağını ekliyoruz.
- Soğan ve sarımsağı robottan geçirip ekliyoruz.
- Baharatları da ekleyip karıştırıp içlerini çok olmuyacak şekilde doldurup yan yan diziyoruz.Ben üstüne dolma taşı koyuyorum olmayan tabak kapatabilir.
- Göz kararı su 2 yemek kaşığı sıvı yağ suda duran sumağın suyunu süzerek ekleyin göz kararı tuz ekleyip orta ateşte kontrollü şekilde pişirin.
Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yemeklik yeşil kabak
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- yeterli miktarda tuz
Kabak Çorbası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kabakların kabuklarını soyuyoruz ve rendeliyoruz.
- Tencereye zeytinyağını ve tereyağını koyup eritiyoruz ve un ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz
- Ardından sürekli karıştırarak önce sütü sonra da suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Burda kontrollü olalım süt olduğu için hemen taşabilir.
- Kaynadıktan sonra rendelediğimiz kabağı da ilave ediyoruz ve kabaklar yumuşayana kadar kısık ateşte kaynatıyoruz.
- Kabaklar piştikten sonra blenderden geçiriyoruz ve 5 dk daha kaynamaya bırakıyoruz. Çorbamız hazırdır afiyet olsun
Havuçlu Cevizli Bisküvili Muhallebili Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet büyük boy havuç
- 1 tekli paket sade pötibör bisküvi
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 3 yemek kaşığı tozşeker
- 1tatlı kaşığı tereyağı
- 1 Türk kahve fincanı süt
- 1 su bardağı su (Havucu pişirirken )
Muhallebisi İçin
- Yarım kilo süt
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Üzerine Süslemek İçin
- 1 sade poşet krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
- 1 çay kaşığı toz tarçın
Havuçlu Cevizli Bisküvili Muhallebili Tatlı Tarifi Yapılışı
- Havuçları yıkayalım soyalım rendeleyelim tavaya koyalım üzerine tereyağı şekeri ekleyelim 2-3 dakika kavuralım.
- Sonra suyu ekleyelim karıştıralım kısık ateşte su çekene kadar pişirelim soğuması bir kaba alalım bisküvileri elimizle kıralım soğuyan havucun üzerine dökelim cevizi sütü tarçını da ilave edip karıştıralım.
- Su ile ıslatılmış cam kaba havuçlu bisküvili karışımı elimizle bastırarak döşeyelim sonra mikser kabında tereyağı vanilya hariç hepsini tel çırpıcı ile iyice çırpalım.
- Sonra tencereye alalım koyu kıvamda pişirelim tekrar mikser kabına alalım tereyağı vanilyayı ilave edip çırpalım.
- Sonra muhallebiyi havuçlu karışımın üzerine parça parça dökelim sonra kaşıkla düzeltelim buzdolabına koyalım biraz soğumaya bırakalım.
- Diğer tarafta krem şanti ile sütü çırpalım sonra soğuyan tatlımızın üzerine şanti pasta pompasına koyarak süsler yapalım.
- Üzerine tarçın ceviz ile süsleyelim 1 saat buzdolabında bekletelim dilimleyerek servis yapalım afiyet olsun.
Fındıklı Pastane Kurabiyesi (16 Adet) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 silme çay kaşığı karbonat
- 2 yumurta ( 1 inin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ (Veya margarin)
- Aldığı kadar un 3-4 bardak
Üzeri İçin
- Ayrılan yumurta sarısı
- Fındık kırığı (İsteğe bağlı)
Fındıklı Pastane Kurabiyesi (16 Adet) Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeler yoğurma kabına alınarak ele yapışmayan kıvama gelene kadar un eklemesi yapılarak yoğurulur.
- Un miktarı kullanılan malzemelere göre değişiklik gösterebilir.
- Hamur eşit 16 parçaya ayrılır yuvarlak şekil verilerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Üzerlerine ayrılan yumurta sarısı sürülür ve isteğe bağlı biraz fındık serpiştirilir.
- Eğer yumurta kokusu size baskın geliyorsa içine çay kaşığının ucuyla vanilya ekleyerek sürebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmamış fansız ayarda 170 derecelik fırında alt üst güzelce kızarana kadar pişirilir.
Afiyetle ☺️