Havuçlu Cezerye Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 2 orta boy havuç
- 1 avuç ceviz içi
- 1 yemek kaşığı rondodan geçirilmiş yulaf ezmesi
- 1 adet rondodan geçirilmiş wasa
- 1 silme çay kaşığı tarçın
- 1,5 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
- 2 yemek kaşığı bal
Havuçlu Cezerye Topları Nasıl Yapılır?
- Havuçları rendeleyin.
- Bir tavada çok az su ekleyerek havuçları kavurun.
- Ocaktan aldıktan sonra bal hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
- Soğuyan karışıma balı ekleyin ve tekrar karıştırın.
- Elinizle yuvarlayın ve top şekli verin.
- Topları hindistan cevizi tozuna bulayın.
- Afiyet olsun...