23 Ekim 2020 Cuma

Kimchi (Kore Turşusu) Tarifi

 

Kimchi (Kore Turşusu) Tarifi İçin Malzemeler

  1. 1 adet japon turpu
  2. 1 adet çin marulu
  3. 5-6 dal yeşil soğan
  4. 2 adet havuç
  5. 1 adet pırasa
  6. 5 cm kadar zencefil
  7. 1 adet kuru soğan
  8. 2 yemek kaşığı toz şeker
  9. 2 yemek kaşığı pirinç unu
  10. 2 yemek kaşığı pul biber
  11. 2 tatlı kaşığı tuz
  12. Yarım bardak balık sosu (isteğe göre)

Kimchi (Kore Turşusu) Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak Çin marulunu iyice yıkayın ve dörde bölün. Ardından bu yaprakları da büyük parçalara bölün.
  • Daha sonra marul yapraklarını tuzlayıp 30 dakika bekletin.
  • Havuç ve turpları ince uzun olacak şekilde kesin. Pırasa ve soğanı da ince ince doğrayın.
  • Marulları bol su ile duruladıktan sonra doğradığınız sebzelerle birlikte kabın içine alın.
  • Pirinç lapası için; 2 yemek kaşığı pirinç ununa, 2 bardak su ve 2 yemek kaşığı şeker ekleyin.
  • Ocakta pişene kadar kaynatın. Kaynayan pirinç lapasına 2 yemek kaşığı pul biber ekleyin.
  • Sarımsak, kuru soğan ve zencefili robottan geçirin. Ardından pirinç lapasının içerisine ekleyin.
  • Pirinç lapasına 2 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırdıktan sonra, soğuması için kenarda bekletin.
  • Bu aşamada isteğe göre balık sosu da ekleyebilirsiniz.
  • Doğradığınız sebzeleri pirinç lapasına ekleyip karıştırın.
  • Karışımı kavanoza doldurun ve kapağını kapatın. Serin bir yerde 1 hafta muhafaza ettikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kimchi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte mutlaka taze sebzeler kullanın. Çürük kısımları kesin.
  • Acı seviyorsanız, 2 kaşık yerine 4 yemek kaşığı pul biber ekleyebilirsiniz.
  • Kullanacağınız kavanozları sıcak su ile sterilize etmeyi unutmayın.

Acılı Tteokbokki Tarifi

 

Acılı Tteokbokki Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç keki
  • 1 su bardağı yeşil lahana (şerit halinde kesilmiş)
  • 1 adet havuç (verev kesilmiş)
  • 2.5 su bardağı balık suyu veya su
  • 2 adet yeşil soğan (küçük küçük doğranmış)
  • 1 adet soğan (dilimlenmiş)

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2-3 yemek kaşığı goghujang
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı soya sosu

Üzeri için:

  • Yeşil soğan
  • Beyaz susam
  • Katı pişmiş yumurta (isteğe göre)
  • Kırmızı biber

Acılı Tteokbokki Nasıl Yapılır?

  • Dondurulmuş pirinç keklerini, soğuk suda 30 dakika bekleterek çözünmesini sağlayın.
  • 30 dakikanın sonunda pirinç keklerini tek tek birbirinden ayırın. Pirinç keklerini süzgeçle sudan geçirin ve kenarda bekletin.
  • Bir kasenin içerisine esmer şeker, bal, soya sosu, goghujang ve ince kıyılmış sarımsağı ekleyip karıştırın.
  • Wok tavaya 2.5 bardak balık suyu veya suyu dökün. Yüksek ateşte kaynaması için bekletin.
  • Su kaynamaya başladığında, hazırladığınız sos karışımı ekleyin ve karıştırın.
  • Ocağı orta ateşe alarak 5 dakika bu şekilde kaynatın.
  • Ardından sıralı olarak pirinç keki, havuç, soğan ve dilimlenmiş lahanaları wok tavaya alın.
  • Ara sıra karıştırarak yaklaşık 5-6 dakika daha kaynatın.
  • Daha sonra yeşil soğanı da ekleyip 1-2 dakika karıştırın.
  • Sos yoğunlaşmaya başladığında ocağın altını kapatıp yemeği servis tabağına alın.
  • Üzerine susam, yeşil soğan, kırmızı biber ve isteğe göre katı yumurta ekleyip servis edin. Afiyet olsun.

Bibimbap Tarifi

 

Bibimbap Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı su
  • 1 adet kabak (şerit halinde kesilmiş)
  • 1 adet havuç (şerit halinde kesilmiş)
  • 1/2 demet ıspanak (yıkanmış)
  • 2 adet kuru soğan (ince kesilmiş)
  • 1/2 yemek kaşığı susam yağı
  • 1/2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı sarımsak ezmesi
  • 1 yemek kaşığı acı biber ezmesi
  • Tuz

Bibimbap Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri biz süzgece koyarak bol suyla tıkayın ve suyunu süzün.
  • Yıkadığınız pirinci tencereye aktarın ve üzerine 2 bardak su ekleyin.
  • Yüksek ateşte su kaynayana kadar pişirin. Su kaynadığında tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika daha pişirin.
  • Pilav suyunu çektiğinde tencereyi mutfak tezgahına alın ve kapağını kapalı tutarak demlemeye bırakın.
  • Ayçiçek yağını wok tavaya alın ve ısıtın. Üzerine soğan, rendelenmiş havuç ve kabakları alarak 10 dakika kadar kavurun.
  • Sebzeleri kavururken içerisine yarım çay kaşığı tuz ekleyin.
  • Farklı bir tencerede su kaynatın. Kaynar suya ıspanakları alarak 1 dakika haşlayın.
  • Pişirdiğiniz ıspanakları ılımaya başladığında elinizle sıkarak suyunu süzün.
  • Bir kasenin içerisine susam yağı, tuz ve sarımsak ezmesini alın. Üzerine ıspanakları ekleyerek harmanlayın.
  • Demlenen pilava ıspanağı, kavrulmuş sebzeleri, 1/2 yemek kaşığı susam yağını ve acı biber ezmesini ekleyin.
  • Bir tavaya çok az yağ ekleyerek 2 adet yumurtayı kırın. Beyaz kısımları pişene kadar, yaklaşık 2 dakika, pişirin.
  • Pilavın olduğu tabaktaki malzemeleri tamamen karıştırın. Servis tabağına aktarın.
  • Pişirdiğiniz yumurtaları da üzerine yerleştirerek servis edin. Afiyet olsun.

Mandu (Kore Mantısı) Tarifi

 

Mandu (Kore Mantısı) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 4 su bardağı un
  • Göz kararına göre ılık su

İç harcı için:

  • 250 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı susam yağı ya da sıvı yağ
  • 1/2 demet yeşil soğan
  • 1 adet tofu
  • 2 adet pırasa (ince doğranmış)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Mandu (Kore Mantısı) Nasıl Yapılır?

  • Hamur için; Un, ılık su ve yumurtayı bir kabın içine alın. Tüm malzemeleri yoğurun.
  • Hamur yumuşak bir kıvama geldiğinde üzerini nemli bezle örterek 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlendirme işleminin ardından, hamuru 4 parçaya ayırın.
  • Hamuru oklava yardımıyla açın ve bardak ağzıyla yuvarlak olarak kesin.
  • İç harcı için; Kuru soğan, yeşil soğan ve pırasayı ince ince doğrayın.
  • Doğradığınız sebzelerin üzerine tofu, susam yağı, kıyma, tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın.
  • Hazırladığınız iç harcı, yuvarlak biçimde kesilen hamurun ortasına yerleştirin.
  • Ardından hamurları yarım ay olacak şekilde kapatın.
  • Büzgü görünümü için hamuru sıkıştırabilir, ardından iki ucunu yuvarlak olacak şekilde birleştirebilirsiniz.
  • Hazırladığınız hamurları, kızgın yağda kızarttıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mandu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Hamurun kabarması için dinlendirme işlemini mutlaka uygulayın.
  • İç harcında mantar, soya sosu ve zencefil de kullanabilirsiniz.
  • Pişirdiğiniz manduları kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzebilirsiniz.
  • Manduları yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz.

Fishcake Tarifi

 

Fishcake Tarifi İçin Malzemeler

  • 50 gram çiğ kalamar
  • 200 gram dil balığı (kılçıkları temizlenmiş)
  • 50 gram çiğ karides
  • Yarım soğan
  • 1 diş soyulmuş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 30 gram mısır nişastası
  • 30 gram un (1 çay bardağından 2 parmak eksik)
  • 1 adet yumurta beyazı

Fishcake Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak soğan ve sarımsağın kabuklarını soyun.
  • Karides ve kalamarları temizlenmiş olarak alın. Aynı şekilde dil balığında da kılçık kalmamasına özen gösterin.
  • Tüm malzemeleri robottan geçirin.
  • Teflon tavaya bir miktar zeytinyağı ekleyerek ısıtın.
  • Robotta parçalanan harcı bir tabağa alın ve elinizle yuvarlayarak köfte şekli verin.
  • Hazırladığınız köfteleri zeytinyağında önlü arkalı olacak şekilde kızartın.
  • Fishcake'leri limon dilimi ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fishcake Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte sevdiğiniz baharatları kullanabilirsiniz.
  • Teflon yerine wok tava da kullanabilirsiniz.
  • Köfteleri kızarttıktan sonra, kağıt havluda bekleterek fazla yağını almayı unutmayın.

Bolu Usulü Patates Çorbası Tarifi

 

Bolu Usulü Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 litre su
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Birkaç damla limon
  • Tuz

Üzeri için;

  • Tereyağı
  • Pul biber

Bolu Usulü Patates Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Ardından küp küp doğradığımız patatesleri ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  • 10 dakika kadar sonra suyunu da ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  • Diğer yanda terbiyesi için, yoğurt, un, yumurta sarısı ve limonu çırpıyoruz.
  • Çorbamız kaynayınca terbiyesini ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  • Piştikten sonra üzerine tereyağı ve pul biberi ekleyip servis edebiliriz.

Greçka (Karabuğday Köftesi) Tarifi

 

Greçka (Karabuğday Köftesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 çay bardağı greçka 
  • 1/2 rendelenmiş soğan 
  • 1/2 rendelenmiş domates 
  • 1 çay kaşığı paprika
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal 
  • 1 çay kaşığı kimyon 
  • 2 yemek kaşığı greçka unu 
  • Bir tutam ufalanmış kuru biberiye
  • Biraz tuz 

Kızartmak için:

  • Biraz zeytinyağı (2-3 yemek kaşığı)

Greçka (Karabuğday Köftesi) Nasıl Yapılır?

  • Önce greçka yumuşayana kadar haşlanır. 
  • Kabukları içinden ayrılıp beyaz hale geldiğinde işlem tamamdır. 
  • Haşlanan buğdayları sürdürüp kenarda soğumaya bırakıyoruz.
  • Diğer tarafta soğan ve domatesi rondodan geçirip onlarında suyunu hafif süzdürüyoruz.
  • Bu işlemi klasik rendeyle de yapabilirsiniz.
  • Daha sonra tüm malzemeleri bir araya getirip köfte kıvamına getiriyoruz.
  • Eğer gerekirse azar azar greçka unu ilave edebiliriz.
  • Baharatları değiştirip farklı bir lezzette yakalayabiliriz. Mesela acı miktarını arttırabiliriz.
  • Son olarak köfte şekli verilen karışımı yağlanmış tavada güzelce kızartıyoruz. 
  • Bu köfteleri sevdiğiniz bir sosla servis yapabilirsiniz.

Poğaça Tarifi

 

Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağından biraz daha fazla sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 çorba kaşığı silme toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 5 veya 5, 5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 1 büyük boy domates
  • 2 adet çarliston biber
  • Tulum peyniri ( lor veya beyaz peynirde kullanabilirsiniz )

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Hamur malzemelerini tek tek ekleyip yoğuralım. Ve üzerini örtüp mayalanmaya bırakalım.
  2. İç harcı için domatesi soyup ince ince doğrayalım ve suyunu sıkalım.
  3. Biberleri de küçük ve ince şekilde doğrayalım. Peyniri de hazırlayalım.
  4. Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde açıp içine peynir, domates ve biber koyup kapatalım.
  5. Tek tek bu şekilde yapıp fırın tepsisine dizelim.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam dökelim.
  7. 180 derece fırında, 30-35 dk pişirelim.

Elmalı Tart Tarifi

 

Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı yada margarin (125 gr)
  •  1 adet yumurta
  •  Yarım su bardağı toz şeker
  •  yarım paket kabartma tozu
  •  Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağından 2 çorba kaşığı fazla un)

Elmalı harç için:

  •  4 adet orta boy elma (büyükse 3 adet yeterli)
  •  2 yemek kaşığı toz şeker
  •  1 tatlı kaşığı tarçın

Üzerine:

  •  Pudra şekeri

Elmalı Tart Tarifi Yapılışı

  1.  Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.
  2. Tarçını ve şekeri de ekleyip pişirelim ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  3. Bir kapta yumurta, tereyağı, şekeri iyice elimizle karıştıralım.
  4. Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  5. Hamuru 15 dk kadar dinlenmeye bırakalım.
  6. Hamur ve iç harcını tart kalına yerleştirelim.  dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayıralım.
  7. Kalan hamurdan tart kalıbı kadar oklava ile açalım.
  8. Yağlanmış tart kalıbına yerleştirip elmalı harcı döküp yayalım.
  9. Portakal büyüklüğündeki hamuru da açıp şeritler kesip üzerine koyalım.
  10. Önceden ısıtılmış fırında 35 dk 185 derecede pişirelim.

Muzlu Fındıklı Truff Tarifi

 

Muzlu Fındıklı Truff Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi
  • 1 adet muz
  • Bitter çikolata (80gr.)
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • Fındık
  • Kahve

Muzlu Fındıklı Truff Tarifi Yapılışı

  1. Çikolatayı tereyağla birlikte benmari usulü eritelim.
  2. Uygun bir kap içinde muzu çatal yardımı ile ezelim.
  3. İçine çikolata ve tarçını ekleyerek karıştıralım.
  4. Bisküvileri blenderden geçirerek toz haline getirelim.
  5. Karışıma azar azar ekleyerek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edelim.
  6. Ceviz büyüklüğünde bezeler kopartalım.
  7. Bezeleri bir elimizi ıslattığımız avuç içimizde açalım.
  8. İçlerine fındık koyarak yuvarlayalım.
  9. Son olarak kahve tozuna bulayarak servis tabağına alalım. Afiyet olsun. 🤗🤗.

Alman Pastası Tarifi

 

Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağından 1parmak eksik süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • 2 buçuk çay bardağı un

Krema için;

  • 2 bardak süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı margarin

Süslemek için;

  • Pudra şekeri
  • Muz
  • Damla çikolata

Alman Pastası Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak kremamızı yapıyoruz, krema için gerekli malzemeleri uygun kaba alıp puding kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz.
  2. 1 yemek kaşığı margarin ekleyip altını kapatıyoruz birazda bu şekilde karıştırıyoruz topaklaşma var ise balendir ile topaklaşma gidene kadar çırpalım.
  3. Kek için yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz ve diğer malzemelerimizi ekliyoruz.
  4. Bende kelepçeli kalıp olmadığı için borcamımın en büyüğüne yağlı kağıt koyup kek hamurumu döktüm.
  5. Sonra 160 derecelik fırınımda altı üstü kızarana kadar 35 dk kadar pişirdim kürdan yada bıçak yardımıyla kekinize batırarak kekinizin piştiğini kontrol edebilirsiniz.
  6. Kek pişerken kremamızı da karıştıralım ara ara üstü kurumasın  hem de soğuması çabuk olsun.
  7. Pişen kekimizi ip yada bıçak yardımıyla ikiye bölüp soğumaya bırakalım.
  8. Soğuyan kekimizin ortasına krema ve muz dilimleriyle süsleyim kalan parçayı ekleyelim.
  9. En son pudra şekerini en üst kata serpiştirelim.

Afiyet olsun.

2 Kişilik Lokanta Usulü Yumuşacık Arnavut Ciğeri Tarifi

 

2 Kişilik Lokanta Usulü Yumuşacık Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gram dana ciğeri
  • 1 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet orta boy patates(isterseniz çoğalta bilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Soğan salatası için;

  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sumak

2 Kişilik Lokanta Usulü Yumuşacık Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı

  1. Ciğerlerimiz minik minik doğranıp süzgece konulur kan varsa damlamasını sağlayacağız.
  2. O ara patatesler küp küp doğrayalım.
  3. Ocağa yağımız alınır patatesler kızartalım.
  4. Patatesler kızarırken soğan salatasını yapalım halka halka doğrayıp kalan malzemeleri koyalım.
  5. Kızaran patatesleri altında kağıt havlu olan tabağa alalım.
  6. Ciğerleri un ve tuz karışımına bir güzel bulayıp hafif kızgın yağda kızartalım.
  7. Altını çok açıp kurutmayalım orta ateş normaldir.
  8. Ciğerlerimizde kızarınca üzerine pul biber ekleyelim.
  9. Tabaklara patates ciğer ve soğan salatamızı koyup servis yapalım😍🤤.

Havuçlu Bol Vitaminli Kış Çorbası Tarifi

 

Havuçlu Bol Vitaminli Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım demet yaş nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı et suyu ( bulyon kullanmadım )

Terbiyesi için ;

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un

Havuçlu Bol Vitaminli Kış Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremizi kısık ateşe koyup yağımızı katıyoruz .
  2. Ardından şehriyeleri ekleyip çok az kavuruyoruz kavurduğumuz şehriyelerin üzerine et suyunu döküyoruz .
  3. Ardından küp küp doğradığımız havuç ve patatesi ekleyip 10 dk haşlıyoruz.
  4. Daha sonra doğradığımız yaş naneleri de ekliyoruz .
  5. Havuç ve patatesler pişince hazırladığımız terbiyesini ekleyip hiç ara vermeden karıştıralım ki yoğurt kesilmesin en son karabiber ekleyip servis edebilirsiniz.