1 Kasım 2020 Pazar

Şeker Helvası Tarifi

 

Şeker Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 4-5 ceviz içi

Şeker Helvası Nasıl Yapılır?

Tereyağını eritin. Unu ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak orta ateşte kavurun. Pembeleşmeye başlayınca çekilmiş ceviziçini ilave edip 15-20 dakika daha kavurun. Tozşeker ve sütü ekleyin. 5 dakika daha sürekli karıştırarak kavurup ateşten alın. 

Pişen helvayı düz bir servis tabağına veya tepsiye bastırarak yayıp soğumaya bırakın. Dilediğiniz şekilde dilimleyip her dilimin ortasına yarım ceviziçi yerleştirin. Tabağın çevresini çekilmiş ceviz serperek süsleyip soğuk veya ılık olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Dereotlu Pilav Tarifi

 

Dereotlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı çilav (yasmin türü kokulu pirinç)
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı et suyu
  • 2 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu
  • 100 gr ceviz içi
  • Tuz

Dereotlu Pilav Nasıl Yapılır?

  • Pilavı bol suda yıkayıp iyice süzün. Az suyla diri kalacak şekilde haşlayın. Soğan, sarımsak ve dereotunu temizleyip kıyın.
  • Tereyağını tencerede eritin. Soğan ve sarımsağı ilave edip sote edin. Haşlanmış çilav, et suyu ve tuz ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  • İnce kıyılmış dereotunu ilave eduup harmanlayın. Üzerini kağıt havlu ile kapatıp 10-15 dakika demlendirin.
  • Pilavı harmanlayıp büyük bir tasa doldurun ve ters çevirerek düz servis tabağına alın. Üzerini ve çevrisini yarım ceviz içleriyle süsleyip sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

Acılı Tavuk Kanatları Tarifi

 

Acılı Tavuk Kanatları Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 16 tavuk kanadı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı acı sos
  • 2 arpacık soğanı
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon

Üzeri için

  • Susam

Acılı Tavuk Kanatları Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kasede acı sos, zeytinyağı, soya sosu, tuz, kırmızı biberi, tuz, karabiber, kimyonu karıştırın.
  • Sarımsak ve soğanları çok küçük doğrayıp sosa ekleyin. Tavuk kanatlarını sosun içine karıştırıp üzerini örtün ve en az 3 saat buzdolabında bekletin.
  • Kanatları sostan çıkartıp ızgaraya dizin ve iki tarafı kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkartmadan 5 dakika önce üzerine susam serpiştirin. Kızarmış patates, soğan halkası ve acı sos ile birlikte sıcak servis yapın.

Brokoli Çorbası Tarifi

 

Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr brokoli
  • 2 taze patates
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 taze soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 5 sıcak su bardağı su ya da tavuk suyu
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle taze soğanları ve sarımsakları temizleyip kıyın. Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın. Zar şeklinde doğrayıp bir kapta soğuk suda bekletin.
  • Brokoliyi yıkayıp küçük çiçeklere ayırın. Dereotunu temizleyip ince ince kıyın.
  • Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun. Patatesleri süzüp tencerenin içine ilave edin. 1-2 dakika daha kavurun.
  • Üzerine brokoli, sıcak su ya da tavuk suyunu ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Karışımı ocaktan alın. Blender’le püre haline gelinceye kadar ezin. Servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine dereotu serpiştirin. Taze nane yaprağı ile süsleyebilirsiniz.
  • Brokoli çorbasını, etli güveç ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Brokoli Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Çorba için, brokoliyi haşladığınız suyu kullanabilirsiniz.
  • Brokolilerin dağılmaması için kısık ateşte pişirin ve tahta kaşık ile karıştırın.
  • Tavuk suyu yerine et suyu veya tavuk bulyon da kullanabilirsiniz.
  • Çorbanın lezzetini arttırmak için, ocağın altını kapatmadan önce cheddar peyniri ile tatlandırabilirsiniz.
  • Çorba koyu olursa, azar azar su ilave ederek kıvamlı bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

1 Porsiyon Brokoli Çorbası Kaç Kaloridir?

Demir ve kalsiyum bakımından zengin olan çorbanın bir porsiyonu, yaklaşık 50 kaloridir.

Patatesli Kaşık Dökmesi Tarifi

 

Patatesli Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Malzemeler

  •  2 adet patates
  • 2 adet yumurta
  • 5 çorba kaşığı yoğurt
  • 4-5 dal taze soğan
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  •  Bir tutam tuz
  • Bir tutam maydanoz

Patatesli Kaşık Dökmesi Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Patatesler küçük küp şeklinde doğranır. Az zeytinyağı olan tavada hafif kızartılır. Bir miktar sıcak su ilave edilerek yumuşaması sağlanır.
  • Patatesler hariç tüm malzemeler harmanlanır ve karıştırılır. İçine tavada pişirilen patatesler eklenir. Akışkan kıvamda bir harç elde edilir.
  • Tava ısıtılır ve çok az yağ ile pancake yapar gibi kaşık ile tavaya harç aktarılır. Önlü arkalı kızartılır.
  • 🧐 Oldukça lezzetli bir kahvaltılık seçenek oldu.
  • 🧐 Bu ölçüler dört kişilik bir aileye anca yetti.

Kahveli Pasta Tarifi

 

Kahveli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • Kahve çekirdekleri

Kreması için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3.5 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 25 gram tereyağı
  • 80 gram çikolata

Üzeri için:

  • 1/2 paket bisküvi parçaları
  • 3-4 adet kahve çekirdeği

Kahveli Pasta Nasıl Yapılır?

  • Kek için; Yumurta ve şekeri bir kapta mikser yardımıyla karıştırın.
  • Karışım köpürmeye başladığında üzerine sıvı yağ, kakao, süt, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyerek karıştırın.
  • Kahve çekirdeklerini toz haline getirin ve harcın içine ekleyin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız kek harcını tepsiye dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında ortalama 15-20 dakika kadar pişirin.
  • Keki pişirirken kremayı hazırlamaya başlayın. Tereyağı ve çikolata dışındaki tüm krema malzemelerini tencereye alın ve ocakta pişirmeye başlayın.
  • Sürekli karıştırın ve kaynayana kadar pişirin. Kaynamaya başlayıp koyulaştığında ocağın altını kapatın.
  • İçerisine çikolata ve tereyağını ekleyerek eriyene kadar çırpın.
  • Kek piştiğinde fırından çıkartın ve ılıklaşması için bekletin.
  • Ardından servis tabağına alın. Keki yatay bir şekilde keserek iki parçaya ayırın.
  • Bir parçanın üzerine krema sürün ve her tarafına yayın. Üzerine diğer keki ekleyin.
  • Tekrar krema ekleyerek her köşesine yayın. Daha sonra robottan çektiğiniz bisküvi parçalarını serpiştirin.
  • Buzdolabında dinlendirdikten sonra kahve çekirdekleri ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Yumurtalı Ekmek Kızartması Tarifi

 

Yumurtalı Ekmek Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • Ekmek dilimleri
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Karabiber, pul biber, tatlı toz biber

Kızartmak için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yumurtalı Ekmek Kızartması Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve sütü bir tabağa alıyoruz, baharatları ekliyoruz iyice çırpıyoruz.
  2. Dilimlenmiş olduğumuz bayat ekmekleri iki tarafını yumurtalı sosa batırıp kızgın yağda iki tarafını da kızartıyoruz ve sıcak sıcak servise hazır ediyoruz.

Afiyet olsun 👌 

Havuçlu Kek Tarifi

 

Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı rendesi havuç
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 vanilya 1 limon rendesi

Kreması için;

  • 500 gram süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım paket krema

Havuçlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kek için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
  2. Ardından diğer malzemeleri atıp yavaşça yediriyoruz.
  3. Kalıbınızı yağlayıp unlayınki rahat çıksın kekiniz.
  4. Kalıba döktüğünüz keki 170 derece fırında pişirin herkes kek yapmıştır ve kendi fırınını tanır ne kadar sürede kaç derece pişireceğinize siz karar verin.
  5. Kek fırındayken kremanızı hazırlayın ,krema hariç tüm malzemeyi koyun göz göz olana kadar pişirin.
  6. Pişen kremanızı başka bir kaba alıp soğutun soğuyan kremanın içine yarım paket krema ekleyip iyice çırpın .
  7. Bu arada fırından çıkarıp kekinizide soğutun her ikiside soğuyunca kremayı kekinize dökün .
  8. İyice yayın ve buzdolabına atın .
  9. En az 3 saat soğutun ve üzerini ben kakao eleyerek süsledim siz istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz afiyet olsun.

Nohut Salatası Tarifi

 

Nohut Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1/2 (yarım) adet mor soğan
  • 1 adet domates
  • 2 adet salatalık
  • 1 adet kapya biber
  • 1/2 (yarım) adet limon
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 -5 dal dereotu
  • 3-4 dal taze nane
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı toz biber (tatlı)

Nohut Salatası Tarifi Yapılışı

  1. 1 çay bardağı nohutu önceden 5-6 saat suda bekletelim ve yumuşayana kadar haşlayalım (30-40 dak. )
  2. Nohutlarımız haşlanırken kapya biber, salatalık, domates, mor soğan (ben yarım kullandım), dere otu, nane ( naneyi doğramadan yaprak yaprak ayırarak içine ilave ettim)bütün malzemeyi doğrayalım.
  3. Büyük bir kaseye haşlanmış nohutu ekleyelim. Doğradığımız sebzeleri de ilave edelim.
  4. Üzerine 4 yemek kaşığı zeytinyağı, sumak, toz biber ve tuzu da ekleyerek salatamızı bir güzel karıştıralım.

Nohut salatamız servise hazır :) herkese afiyet olsun.

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 yumurta
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 bardak un ile başlayın ilave gerekiyor

İç malzemesi;

  • 4 adet elma
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım bardak ceviz veya fındık (isteğe bağlı)

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce elmaları soyup rendeleyin uygun bir tavaya alıp kavurmaya başlayın şeker ve tarçın da ekledikten sonra suyunu tamamen çekene kadar pişirin soğumaya bırakın.
  2. Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri koyup bulamaç gibi olana kadar karıştırın.
  3. Ununu ekleyerek yoğurmaya devam edin ,yumuşak bir hamur olsun ama cıvık olmasın.
  4. Gelelim şekil vermeye ben mandalina büyüklüğünde hamur alıp açtım kenarlarını kesip kare şeklini verdim, aparat ile yarını kestim diğer yarısına iç harcı koyup kapattım pişirme kaşığı olan fırın tepsisine dizdim .
  5. Bütün işlem bitince 170 derece fırında kızarmadan pişirin .
  6. Hafif dönmeye başlayınca çıkartın soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin ve servise hazır afiyet olsun 💞.

Atom Kurabiye Tarifi

 

Atom Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamur İçin

  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (Birinin akı üzerine)
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Un

İç Harcı İçin

  • 6 adet incir (Doğranmış)
  • 6 adet kayısı (Doğranmış)
  • 2 adet elma(Rendelenmiş )
  • 6 adet hurma(Doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ceviz

Üzeri İçin

  • Fındık kırıntısı
  • Pekmez

Atom Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç harcını hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Elmaları rendeleyip şeker ile pişirin, üzerine doğranmış incir hurma ve kayısıyı ekliyoruz biraz karıştırıp tarçın ekliyoruz son olarak cevizi ekleyip soğumaya bırakın.
  2. Hamur için yoğurma kabına un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırarak kremsi bir kıvam elde ediyoruz.
  3. Un ve kabartma tozunu da ilave ederek yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığındaki hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içimizde birazcık açıp iç harcı ekleyip yuvarlıyoruz.
  4. Önce yumurta akına sonra fındık kırıntısına bulayıp yağlı tepsiye diziyoruz.
  5. 180 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Pekmez ile servis yapıyoruz.

Tavsiye: Pekmezi çekmiş ıslakımsı kurabiye daha lezzetli geldi damak tadıma.

Afiyet olsun.

Not: Çay bardağı standart boyda olan, hamurda şeker yoktur.

Kadayıf Dolması Erzurum’un Muhteşem Tatlısı Tarifi

 

Kadayıf Dolması Erzurum’un Muhteşem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo yaş kadayıf
  • Yeteri kadar ceviz
  • 3-4 tane yumurta

Şerbet İçin

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon

Kızartmak İçin

  • Sıvı yağ

Kadayıf Dolması Erzurum’un Muhteşem Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İl önce şerbeti hazırlıyoruz.
  2. 3 su bardağı şeker 3 su bardağı suyu yaklaşık 20 dakika kaynatıyoruz, içine birkaç damla limon sıkıyoruz.
  3. Şerbetini mutlaka soğuk olmalı.
  4. Kadayıftan parçalar koparıp uzunlamasına açıyoruz. Bir kenarına kırılmış cevizden koyup sarıyoruz.
  5. Ayrı bir kapta yumurtayı iyice çırpıyoruz, sardığımız kadayıfları yumurtaya bulayıp sıvı yağda kızartıyoruz.
  6. Kızaran tatlılarımızı soğuk şerbetle buluşturuyoruz.

Afiyet olsun.

Xxl Cookies (Görüntüsü Ve Kokusuyla Orjinal Cookie) Tarifi

 

Xxl Cookies (Görüntüsü Ve Kokusuyla Orjinal Cookie) Tarifi İçin Malzemeler

  • 120gr tereyağ (Yumuşak olacak)
  • 50gr beyaz şeker
  • 70 gr esmer şeker (Esmer şeker kullanmayanlar totalde 100 gr beyaz şeker kullanabilirler)
  • 1 şekerli vanilin
  • 1 yumurta
  • 185gr un
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 250gr damla çikolata

Xxl Cookies (Görüntüsü Ve Kokusuyla Orjinal Cookie) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tereyağını, şekerleri ve vanilini bir kaba alıp iyice mikserle karıştırıyoruz.
  2. Yumurtayı da ekleyip çırpıyoruz.
  3. Una karbonatı, kabartma tozunu ve tuzu ekliyoruz.
  4. Elekten geçirerek hazırladığımız harca ekliyoruz.
  5. Bir spatula yardımıyla hamurumuzu toparlıyoruz.
  6. En son damla çikolataları da ekleyip bir kez daha hamurumuzu karıştırıyor/yoğuruyoruz.
  7. Büyük bir dondurma kaşığı yardımıyla hamurdan parçalar koparıp tepsiye diziyoruz (Alternatif elimizle iki ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayıp tepsiye diziyoruz).
  8. Böylece 8 cookie elde ediyoruz.
  9. Cookielerimizi 180 derece fırının orta kısmında 12 dakika kadar pişiriyoruz.
  10. Fırından çıkan cookielere soğuyana kadar dokunmuyoruz ki dağılmasın.

Afiyet bal şeker cookie olsun!