10 Aralık 2020 Perşembe

Fincanda Kek Tarifi

 .

Fincanda Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Fincanda Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şeker ile yumurtayı iyice çırpın.
  2. Sonra kabartma tozu hariç diğer malzemeleri ekleyip biraz çırptıktan sonra kabartma tozunu ilave edip çırpın
  3. Fincanları yağlayıp harcı fincanın yarısına kadar dökün.
  4. Sonra tencereye dizip fincanın yarısına kadar gelicek kadar tencereye kaynar su koyun.
  5. Üzerine havlu ve tencerenin kapattıktan sonra yüksek ateşte pişirin.
  6. Kaynadıktan sonra altını iyice kısın 15 dakika sonra alın. Sonrasından dilediğiniz gibi servis edin 😊.

Mercimek Köftesi Tarifi

 

Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1.5 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet soğan
  • İsteğe bağlı maydanoz
  • 3 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz ve baharatlar

Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Mercimeği iyice yıkıyoruz. Ve su ile tencereye alarak haşlıyoruz. İyice şişip suyunu çekince ocaktan alıyoruz.
  2. İnce bulguru ekliyoruz karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
  3. Yarım saat kadar kendini çekmeli. Başka bir tavada 2 3 kaşık yağ ile soğanı kavuruyoruz.
  4. Taze soğan da ekleyebilirsiniz.
  5. Salçayı ve tuzu da ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
  6. İstediğiniz baharatları koyabilirsiniz ben isot ve pul biber kullanıyorum.
  7. Daha sonra şekillendiriyoruz limon ekleyebiliriz bu aşamada. Afiyet olsun 😊.Köftenin en güzel hali 🤗

Tencerede 6 Dakikada Sufle Tarifi

 

Tencerede 6 Dakikada Sufle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2-3 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı süt

İçi için:

  • Sütlü ya da bitter çikolata

Tencerede 6 Dakikada Sufle Tarifi Yapılışı

  1. Malzemelerin hepsini karıştırıp kekten daha cıvık bir karışım elde ediyoruz.
  2. İstediğim bardak, kap ya da güveçlere eşitce döküyoruz.
  3. Ortasına 2-3 adet (ne kadar çikolatalı olsun istiyorsak o kadar çok :)))
  4. Koyduktan sonra tenceremize 2-3 su bardağı kaynamış su koyuyoruz bardaklarımızı yerleştirdikten sonra 7 dakika suflemiz hazır 🥳Afiyet olsun.

Glutensiz Kaşık Dökmesi Tarifi

 

Glutensiz Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı glutensiz un
  • 1 paket dr.o kabartma tozu

Glutensiz Kaşık Dökmesi Tarifi Yapılışı

  1. İlk öncelikle 2 yumurtayı hazırlama kabına katalım.
  2. Sonra 1 su bardağı yoğurdumuzu kaba koyalım.
  3. Sonra sıvı yağı, tuzu ve kabartma tozunu katıp iyice çırpalım.
  4. Daha sonra unu yavaşça ekleyim. (ben 1 bardak tan biraz az koydum çünkü glutensiz un olduğu için hemen hamur kalın oluyo kıvamına göre siz ayarlarsınız).
  5. Sonra tavayı bi fırça yardımıyla tavayı yağlayalım.
  6. Sonra yağ kızdıktan sonra hamurdan bir kaşık tavaya koyup yayalım.
  7. Sonra altını ve üstünü iyice kızartalım. Sonra servis yapabilirsiniz.Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuruna :

  • 1 paket margarin
  • Yarım paket pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3-3, 5 bardak un
  • 1 paket vanilin

İçine :

  • 2 elma
  • Şeker
  • Tarçın

Üstüne :

  • Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İçi için; elmaların kabuğunu soyup rendeleyin daha sonra şekerle pişirip tarçın ekleyin. İsterseniz kuş üzümü de atabilirsiniz.
  2. Hamuru için; bütün malzemeleri yoğurun.
  3. Ceviz büyüklüğünde bir parça alıp açın içine pişen elmayı koyun istediğiniz şekilde kapatın. Ben ay şeklinde yaptım.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin ve 180°c’de yaklaşık 30 dk üstü pembeleşinceye kadar pişirin.
  5. Çıktığında üstüne pudra şekeri eleyin. İster sıcak ister soğuk yiyin her şekilde çok güzel🤗 afiyet olsun💫.

Pratik Hafif Enfes Tat Süt Helvası Tarifi

 

Pratik Hafif Enfes Tat Süt Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 fincan un
  • 7 yemek kaşığı tereyağ

Pratik Hafif Enfes Tat Süt Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Sütümüzü bir tencereye alıp altını açmadan üzerine şeker ve vanilyayı ekleyip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
  2. Başka bir tencerede tereyağını eritip unu kavuruyoruz.
  3. Rengi dönene kadar kavurduğumuz unu sütümüze yavaş yavaş ekleyip kaynatıyoruz.
  4. Kaynayan sütümüzü tamamen pürüzsüz bir kıvamda olmasını istiyorsak blenderdan geçirelim. (bu sizin isteğinize kalmış geçirmeyebilirsiniz).
  5. Borcam veya güveç kaplarına dökelim.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derecede olan fırınımıza yerleştirelim ve üzeri kızarana dek pişirelim (Fırının tabanına soğuk su koyabilirsiniz nem yapması için yine isteğinize kalmış ben böyle yapıyorum)

Ekşili Yuvarlama Tarifi

 

Ekşili Yuvarlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • İrmik yerine aynı miktarda unda konulabilir.
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 250 gr et
  • 1 su bardağı kadar nohut

Üzeri için

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber

Ekşili Yuvarlama Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ince bulgur ve 1 su bardağı su ile ıslayalım bu şekilde bir saat dinlendirelim.
  2. Dinlenen harcımızı diğer malzemeleri atıp yoğuralım.
  3. Daha sonra bir bilye büyüklüğünde yuvarlayalım.
  4. Hazırladığımız hamuru bir kenara alıp kazanın dibine yağımızı ekleyip soğanı kavuralım.
  5. Biberli sosumuzu ekleyelim afiyet olsun.

Hindistan Cevizi Topu Tarifi

 

Hindistan Cevizi Topu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker

Kaynadıktan sonra

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için

  • Hindistan cevizi ve antep fıstığı

Hindistan Cevizi Topu Tarifi Yapılışı

  1. 1 litre süt 1 bardak şeker ve irmiği çırparak kaynatıyoruz.
  2. Daha sonra 1 kaşık tereyağ ve 2 yemek kaşığı hindistan cevizi ve 1 paket vanilyalı ekleyin soğumaya bırakıyoruz.
  3. Daha sonra krem şantiyi ekleyin.
  4. Yoğurup top haline getiriyoruz.
  5. Hindistan cevizine beleyip istediğimiz gibi süslüyoruz. Afiyet olsun.

Fırında Rezene Tarifi

 

Fırında Rezene Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet rezene
  • 2 iri diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı beyazbiber
  • 2 çay kaşığı tatlı tozbiber
  • 1 misket limon suyu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı parmesan

Fırında Rezene Tarifi Yapılışı

  1. Rezenelerin ilk kat dış yaprağını ayırıp ( lifli ve sert olduğu için) saplarını ve kökünü kesip yıkıyoruz.
  2. Sonra diklemesine 1 cm e yakın kalınlıkta doğrayıp fırın kabına diziyoruz.
  3. Zeytinyağıyla rendelenmiş sarımsağı karıştırıyoruz.
  4. Her bir rezene diliminin üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı karışımını bolca sürüyoruz.
  5. Tuz ve baharatları ekleyip 180° de fırına veriyoruz.
  6. Üzerleri kızarınca parmesan rendeleyip rezene yapraklarından doğrayıp 5 dk daha fırınlayıp servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Simit Tadında Poğaça (Akşamdan Hazırla Sabah Pişir) Tarifi

 

Simit Tadında Poğaça (Akşamdan Hazırla Sabah Pişir) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağından biraz daha az sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3.5veya 4 su bardağı un
  • 1 paket(10 gram instant maya veya kuru maya yada yas maya)

İç harcı için:

  • Kaşar peyniri
  • Sucuk

Dışı için:

  • 2 yeme kaşığı su
  • 3-4 yemek kaşığı pekmez
  • Kavrulmuş susam

Simit Tadında Poğaça (Akşamdan Hazırla Sabah Pişir) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak ılık şu ılık süt kuru mayayı şekeri karıştırma kabına alalım karıştırıp 5 dakika bekletelim.
  2. Daha sonra yağ un tuz koyup karıştırın.
  3. Unu kontrollü şekilde ilave edelim bardak ölçüsüne göre un miktarı değişe bilir.
  4. Hamur ne kadar yumuşak olursa poğaçanız da ok adar yumuşak ve güzel olur.
  5. Yumuşak ele yapışmayan hamur elde edelim.
  6. Üzerini kapatıp 45 dk mayalanmaya bırakalım.
  7. Mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.Çok fazla büyük yapmanıza gerek yok hamur kabarınca iki katına çıkacaktır.
  8. Hazırlamış olduğumuz bezeleri çay tabağa kadar açıp içerisine kaşar sucuk koyalım.
  9. Üzerini pekmeze daha sonra susama bulayalım.
  10. Pekmez yoksa yumurta akı da olur.
  11. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  12. Buz dolabına koyalım sabah çayınız hazır olana kadar pişmiş olacaktır.
  13. 180 derecede kontrolü şekilde 30 dk pişirelim afiyet olsun👌.

Tavuk Tantuni Tarifi

 

Tavuk Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram tavuk
  • Zeytinyağı
  • Kırmızı toz biber
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • Bir tutam maydanoz
  • Sumak
  • 2 çay bardağı su
  • Lavaş
  • 1 tatlı kaşığı tuz.

Tavuk Tantuni Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları şeritler halinde kesiyoruz.
  2. Daha sonra küçük küpler halinde doğrayıp tavaya alıyoruz suyu çekene kadar pişiriyoruz.
  3. Daha sonra 1 çay bardağı zeytinyağını ilave edip tuzunu da ilave edip biraz kavurduktan sonra 2 tatlı kaşığı tozbiberi katıp karıştırıyoruz.
  4. Arkasından 2 çay bardağı suyu da ilave edip 2 dakika daha pişiriyoruz.
  5. Lavaşları tavuğun üzerine bastırıp hafif suyuyla ıslaktık sonra lavaşa tavukları yerleştirip piyazlık doğradığınız sumaklı soğan, küp küp doğradığımız domates ve ince doğranmış maydanoz ilave edip dürüm yapıyoruz. İsteğe göre üzerine yerken limon sıkabilirsiniz. Afiyet olsun.

Etli Nohut Yemeği Tarifi

 

Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı nohut
  • 300 gram kemikli ve kemiksiz et
  • 1 adet kurusoğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Toz kırmızı biber
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su

Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Nohutu bir gece önceden suda bekletin. Vaktiniz yok ise sadece nohutu düdüklüde 20 dk kadar kaynatın.
  2. Tekrar düdüklüde sıvı yağda eti kavurun.
  3. Kavrulan ete yemeklik doğranmış soğanları ekleyip beraberce kavurun.
  4. Ardından salçayı ekleyip salça kokusu çıkana kadar kavurun.
  5. Nohutları süzüp ilave edin bir kere salçada çevirin.
  6. Baharatlarını katıp sıcak suyunu üzerini geçecek kadar koyun. Nohutlar yumuşuyana kadar pişirin.

Mantı Tarifi

 

Mantı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı su
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

İç harcı için:

  • 200 gram dana kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Sosu için:

  • Tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Yoğurtlu sos için de:

  • Yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Mantı Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için yumurta bir kaba kırılır.
  2. Ardından tuz ve su eklenir un eklenir yoğurulur ne çok sert ne çok yumuşak bir hamur olacak.
  3. Kıymalı harç için ise 1 tane soğan rendelenir suyu sıkılır kıymaya eklenir tuz karabiber pulbiber eklenip yoğurulur.
  4. Hamurdan bezeler yapılır ve bezeler yufkadan biraz kalın açılır.
  5. Açılan hamur mantı merdanesiyle kesilir kıymalı harç koyulur hamurların 4 köşesi bir araya getirilir. Kaynayan suya mantılar atılır 15-20dk kadar pişirilir.
  6. Küçük bir tavaya tereyağı eritilip salça kavrulur.
  7. Mantılar tabaklara koyulur tereyağlı sos mantının her yerine gelecek şekilde gezdirilir.
  8. Daha sonra ortasına sarmısaklı yoğurt dökülür.
  9. Son olarak yoğurdun üstüne bir tatlı kaşığı tereyağ gezdirilir.