Kat Kat Tat (Elmalı Pay) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket milföy
- 3 elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım bardak şeker.
Kat Kat Tat (Elmalı Pay) Tarifi Yapılışı
- Elmalar soyulur ufak küpler halinde doğranır.
- Elmalara tarçın ve şeker katılır ve suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
- kare milföy ikiye bölünür biri alta biri üste konulacak.
- Alta koyduğumuz yarım milföyün üstüne daha önce kavurup soğuttuğumuz elmalı harçtan arzu ettiğimiz kadar koyup milföyün diğer yarısını üstüne kapak gibi kapatıyoruz.
- Üstüne çizik atarsanız görünüşü daha güzel olacaktır.
- Çizikleri üstüne kapatmadan önce yapmanız daha iyi olur aksi halde elmalar baskıdan dolayı sağdan soldan taşabilir. Kenarlarını çatalla bastırın.
- Tepsinizi doldurduktan sonra milföylerin üstüne şeker serpelim fırına verelim.
- 180 derecede yarım saatten fazla pisti benim fırınımda. Siz kendi fırınınıza göre takip edin.
- Milföy pişip sıcağı çıktıktan sonra pudra şekeri serpebilirsiniz. Bende kalmadığı için dökmedim.
Not : elmalı harca bir tatlı kasığından biraz az nişasta ve yarım bardak su ile bir karışım yapıp ekledim suyunu çekince kapattım. Ancak zorunlu değil. Afiyet olsun.