Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Aldığı kadar un
Arasına sürmek için:
- 2 çorba kaşığı kadar tereyağı
Hamuru toparlamak için:
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
İci için:
- Yarım demet maydanoz
- Yarım kalıp beyaz peynir
- 1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- Susam
- Çörekotu
Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı
- İçi için: maydanozu doğrayın. Peyniri doğrayıp pul biber ekleyin karıştırın.
- Maya süt ve şekeri karıştırın. 5 dk bekletin. Yoğurma kabına bir miktar un alin.
- Tuz ekleyin sütlü karışımı ekleyip yoğurun. Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamuru toparlamak için elinizi yağlayıp toparlayın.
- Hamuru 8 eşit parçaya bölüp bezeler yapın.
- Bezeleri hafif ünlü zeminde servis tabağı büyüklüğünde açın.
- Üzerine tereyağı sürün. En üstteki bezeyi tereyağlı tarafını ters çevirip alta getirin.
- Yoksa oklava yapışır tüm hamuru tek seferde açın.
- Hamuru olabildiğince ince açın. Hamuru 4 eşit parçaya ayırın.
- Her bir parçayı 6 ila 8 parçaya ayırın. Kenarına iç harcı koyup rulo şeklinde sarin.
- Tepsiye dizin. Üzerine temiz bir bez örtüp 30-40 dk kadar teside mayalandırın.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörekotu serpin.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder