1 Ocak 2021 Cuma

Katmer Poğaça Tarifi

 

Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un

Arasına sürmek için:

  • 2 çorba kaşığı kadar tereyağı

Hamuru toparlamak için:

  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ

İci için:

  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım kalıp beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı pul biber

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu

Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. İçi için: maydanozu doğrayın. Peyniri doğrayıp pul biber ekleyin karıştırın.
  2. Maya süt ve şekeri karıştırın. 5 dk bekletin. Yoğurma kabına bir miktar un alin.
  3. Tuz ekleyin sütlü karışımı ekleyip yoğurun. Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurun.
  4. Hamuru toparlamak için elinizi yağlayıp toparlayın.
  5. Hamuru 8 eşit parçaya bölüp bezeler yapın.
  6. Bezeleri hafif ünlü zeminde servis tabağı büyüklüğünde açın.
  7. Üzerine tereyağı sürün. En üstteki bezeyi tereyağlı tarafını ters çevirip alta getirin.
  8. Yoksa oklava yapışır tüm hamuru tek seferde açın.
  9. Hamuru olabildiğince ince açın. Hamuru 4 eşit parçaya ayırın.
  10. Her bir parçayı 6 ila 8 parçaya ayırın. Kenarına iç harcı koyup rulo şeklinde sarin.
  11. Tepsiye dizin. Üzerine temiz bir bez örtüp 30-40 dk kadar teside mayalandırın.
  12. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörekotu serpin.
  13. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder