1 Ocak 2021 Cuma

Çikolatalı Tart Kek Tarifi

 

Çikolatalı Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 2-3 çorba kaşığı sıcak su
  • 2.5 çay bardağı un

Ganaj için:

  • 1 paket krema
  • 160 gram bitter ve sütlü çikolata
  • Yarım çay kaşığı süt
  • 1 paket nestle sıcak çikolata

Çikolatalı Tart Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta köpük olacak şekilde çırpılır içine şeker ve vanilya eklenerek yaklaşık 5 dakika daha çırpılır .
  2. İçine süt yağ ekleyip karıştırın sonra katı malzemesi eklenir (en son sıcak su azar azar ekleyerek çırpın sakın birden eklemeyin sıcak su kekimizin yumuşak olmasını sağlıyor)
  3. Tart kalıbına yağ sürüp unlayın ve kek hamurunu dökün bir iki defa masaya vurun ki içinde hava kabarcıkları kalmasın.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede yaklaşık 10-12 dakika pişirin ve kürdan testi yaparak fırından alın kek fırında iken ganajı hazırlayın.
  5. İkisi de ılık olsun kremayı çok az ısıtıp içine çikolataları atın ve karıştırın .
  6. Yarım çay bardağı sıcak sütle sıcak çikolatayı karıştırıp ganaja ekleyin .
  7. Biraz ılıyınca ılık olan kekin üzerine dökün.
  8. Kremadan çok az ayırarak üstüne beyaz süs yapabilirsiniz ya da istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz bir gün önceden yapıldığında daha lezzetli oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder