Çikolatalı Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı kakao
- 2-3 çorba kaşığı sıcak su
- 2.5 çay bardağı un
Ganaj için:
- 1 paket krema
- 160 gram bitter ve sütlü çikolata
- Yarım çay kaşığı süt
- 1 paket nestle sıcak çikolata
Çikolatalı Tart Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta köpük olacak şekilde çırpılır içine şeker ve vanilya eklenerek yaklaşık 5 dakika daha çırpılır .
- İçine süt yağ ekleyip karıştırın sonra katı malzemesi eklenir (en son sıcak su azar azar ekleyerek çırpın sakın birden eklemeyin sıcak su kekimizin yumuşak olmasını sağlıyor)
- Tart kalıbına yağ sürüp unlayın ve kek hamurunu dökün bir iki defa masaya vurun ki içinde hava kabarcıkları kalmasın.
- Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede yaklaşık 10-12 dakika pişirin ve kürdan testi yaparak fırından alın kek fırında iken ganajı hazırlayın.
- İkisi de ılık olsun kremayı çok az ısıtıp içine çikolataları atın ve karıştırın .
- Yarım çay bardağı sıcak sütle sıcak çikolatayı karıştırıp ganaja ekleyin .
- Biraz ılıyınca ılık olan kekin üzerine dökün.
- Kremadan çok az ayırarak üstüne beyaz süs yapabilirsiniz ya da istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz bir gün önceden yapıldığında daha lezzetli oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder