2 Ocak 2021 Cumartesi

Ev Yapımı Noodle Tarifi

 

Ev Yapımı Noodle Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 200 gram un (yaklaşık 2.5 su bardağı)

Garnitürü için

  • Yarım adet jülyen doğranmış tavuk göğsü
  • 6-7 adet mantar
  • 1 dolu avuç minik brokoli
  • 1 adet jülyen doğranmış kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • İsteğe bağlı 1 çay kaşığı doğranmış zencefil
  • Karabiber, toz biber, kimyon, pul biber
  • Yarım çay bardağı soya sosu

Haşlama suyu için

  • Su ve bulyon
  • Ya da tavuk suyu

Ev Yapımı Noodle Tarifi Yapılışı

  1. Hamur için tüm malzemeleri yoğurup sert bir kıvam elde edelim ve yarım saat dinlendirelim.
  2. Diğer yandan biraz sıvı yağda 3 diş sarımsağı kavurup aromasını verince geri alalım.
  3. Aromalı yağa jülyen doğranmış tavukları atıp altın rengi alana kadar kavuralım ve dilimlediğimiz mantarları ekleyip yüksek ateşte çevirelim.
  4. Hemen ardından biber ve brokolileri ekleyelim, üzerine soya sosunu döküp altını hafif kısalım ve sebzeler hafif sönene kadar pişirelim ve kenara alalım.
  5. Makarna için hamuru iki bezeye ayıralım ve merdane yardımıyla olabildiğince ince açalım (böreklik yufka kadar ince olmayacak)
  6. Açtığımız hamuru unlayıp katlayalım ve dilimleyelim. Dilimlediğimiz parçaları hafif unlayıp öbeklere ayıralım ve diğer bezeyle aynı işlemi yapalım. Toplam 4 öbek çıkıyor.
  7. Kaynayan suya makarnaları atalım, 3-4 dakika haşlayıp süzüp sebzeli karışımımıza ekleyelim ve orta ateşte 1-2 dakika çevirelim.Önemlı̇ not: soya sosu tuzlu olduğu ı̇çı̇n garnı̇türe kesı̇nlı̇kle tuz ı̇lavesı̇ yapmayalım.Afiyet olsun 

Sumaklı Yaprak Sarma Tarifi

 

Sumaklı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kilo salamura yaprak

İç Harç İçin

  • 5 su bardağı pirinç
  • 5 adet iri soğan
  • 5 adet iri sarımsak
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 adet limon
  • 2 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı su

Sumaklı Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak küp küp doğranmış soğanı ve ince kıydığımız sarımsağı sıvı yağ ile birlikte tenceremize alıp iyice kavuralım.
  2. Kavrulan soğanların üstüne salçaları alıp kokusunu çıkana kadar üç beş tür karıştıralım. Üzerine pirinci koyup kavurmaya devam edelim.
  3. Daha sonra baharatları, limonun suyunu ve tuzu koyup iyice karıştıralım. Üzerine üç su bardağı su koyup ince kıydığımız maydanozları da ekleyip karıştırıp ağzını kapatalım.
  4. Suyunu çekince ocaktan alıp ağzına havlu kağıt koyup kapağı kapatıp sofra bezine saralım. Vaktimiz varsa yarım saat demlenmesini bekleyelim.
  5. Demlenen iç harcımızı tabağa alalım ve sarmaya başlayalım. Yaprağımızı resimdeki gibi koyup düzleyelim ve iç harç koyalım.
  6. İki yan taraftan kapatıp saralım. Yapraklar bitince tencereye dik şekilde dizelim. Bunun için tencereyi yan tutalım daha kolay diziliyor.
  7. Üzerine gelecek gibi su koyalım. Ben iç harç tenceresine su koyup ondan koyuyorum. İç harcın kalan yağı ve lezzeti de geçmiş oluyor.
  8. Üzerine yarım limonu dörde bölüp koyalım. Ocağa alıp en küçük gözde kaynadıktan sonra altını kısıp 1 saat pişirelim.
  9. Sonra üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ dökelim hafif su ekleyelim (suyunu çektiyse) yarım saatte o şekilde pişirelim.
  10. Biraz dinlendikten sonra servise hazırlayalım.
  11. Sumak ayrı bir eksimenlik ve lezzet veriyor.
  12. Deneyeceklere afiyet olsun 😋🥰👌.

Bardakta Kadayifli Muhallebi Tatlisi Tarifi

 

Bardakta Kadayifli Muhallebi Tatlisi Tarifi İçin Malzemeler

Kadayıf İçin

  • 500 gram kadayıf
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 avuç iri çekilmiş ceviz

Muhallebisi İçin

  • 1.5 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 kutu krema
  • 2 paket vanilya şekeri

Bardakta Kadayifli Muhallebi Tatlisi Tarifi Yapılışı


  1. İlk önce muhallebisi için bir tencereye süt, un, nişasta, yumurta ve toz şekerini koyup karıştırarak kaynatın. Kısık ateşte 2 dakika daha kaynatıp kenara alıp soğumaya bırakın.
  2. Kadayıfları küçük küçük kesin (Ben mutfak makasıyla kestim). Tavaya tereyağını koyup eritin. Kadayıf ve şekeri ekleyip karıştırarak kavurun. En son olarak cevizi ekleyip karıştırıp kenara çekin.
  3. Soğuyan muhallebinin içine bir kutu kremayı ve vanilya şekerlerini ekleyip mikserle çırpın.
  4. Bardağa biraz kadayıf üstüne muhallebi yine kadayıf, muhallebi ve en son olarak tekrar kadayıf koyup isteğe göre (Ben meyve ile yaptım) süsleyin.

Afiyet olsun🍀

Diyarbakır Usulü Ciğer Kavurma Tarifi

 

Diyarbakır Usulü Ciğer Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane kuzu ciğeri
  • 100 gram kıyma kuyruk
  • 4 -5tane kırmızı biber
  • 1 tane yeşil biber
  • 2 tane soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kimyon

Diyarbakır Usulü Ciğer Kavurma Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kıyma kuyruk tavaya alınır ve eritilir kuzu ciğeri minik minik doğranır ve yıkandıktan süzüldükten sonra kıyma kuyruk ile kavrulur .
  2. Suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakılır suyunu çektikten sonra doğranmış biber ve soğan içine eklenir ve kavrulmaya bırakılır sebzeler de piştikten sonra baharatları ilave edip altı kapatılır.

Hemen sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Zencefilli Yeni Yıl Kurabiyesi Tarifi

 

Zencefilli Yeni Yıl Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 110 gram tereyağı veya margarin
  • 100 gram esmer şeker
  • 1 yumurta
  • 160 gram pekmez
  • 390 gram un
  • Tuz
  • Cay kaşığı ucu ile kabartma tozu
  • 1,5 çay kasığı tarçın
  • 1 çimdik muskat rendesi

Zencefilli Yeni Yıl Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı ile şekeri çırpın.
  2. 0Yumurtaları ekleyin.
  3. Kalan malzemeleri de ekleyip strecleyelım.
  4. Minimum 1 saat dolapta bekletelim.
  5. Isıtılmış 175 derecede 10-12 dk pişirelim.
  6. Altı renk alana kadar.

Yumuşacık Lavaş Ekmeği Tarifi

 

Yumuşacık Lavaş Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 paket ınstat maya
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • Un

Yumuşacık Lavaş Ekmeği Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tuz, toz şeker, maya ve 2 bardak kadar unu hamuru yoğuracağınız kaba alın karıştırın.
  2. Daha  sonra ortasını açıp içine sıvı yağı, ılık su ve sütü dökün elinizle yavaş yavaş karıştırıp bir yandan da un ilavesi yapın.
  3. Ele yapışmayan toparlanmış bir hamur elde edene kadar bu işleme devam edin yumuşak bir hamur olacak.
  4. Daha sonra mayalanması için sıcak bir yere koyup üstünü örtün. Hamur iki katı olana kadar bekleyin.
  5. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp kenara koyun.
  6. Üstünü tekrar örtün altına un serpmeyi unutmayın.
  7. Resimlerde benim bezeler büyük görünebilir çünkü hala mayalanmaya devam ediyordu. 😉
  8. Daha sonra oklava ya da merdane yardımı ile bezeleri açmaya başlayın.
  9. Çok da ince ya da kalın olmasın. Kullanacağınız tava büyüklüğünde açmaya özen gösterin.
  10. Diğer yandan da varsa ocak üstü sacınız onda da pişirebilirsiniz. Yoksa da büyük bir tavada pişirin.
  11. Tava iyice ısınsın orta ateşte. Alevi fazla olursa pişmeden yanacaktır.
  12. Az olursa kuruyacaktır. Bu yüzden orta ateş en iyisi😉 açtığınız lavaşları arkalı önlü göz göz oluncaya kadar pişirin.
  13. Pişirdiğiniz ekmeklerin üzerini örtmeyi unutmayın.
  14. Hepsi bitince istediğiniz her türlü yemeğe eşlik edebilecek bir lezzetle bu yüzden her şekilde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun şimdiden

Bol Soslu Islak Kek Tarifi

 

Bol Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • isteğe göre limon kabuğu

Sosu için;

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao

Bol Soslu Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1.  Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
  2. Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip biraz çırpalım.
  3. Daha sonra unu eleyerek ekleyelim.
  4. Kakao vanilya ve kabartma tozunu ekleyip güzelce çırpalım.
  5. Kekimizi borcama döktükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  6.  Sos malzemelerini bir tencereye alıp güzel bir şekilde pişirelim.
  7.  Pişen kekimizi çıkarıp dilimleyelim.
  8.  Pişen sıcak sosumuzu fırından çıkarıp kestiğimiz sıcak kekin her yerine dökelim.
  9. Kekimiz soğuduktan sonra servise hazır.

Şimdiden afiyet olsun.

Peynirli Kaşarlı Pide Tarifi

 

Peynirli Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin Gerekli Malzemeler

  • 250 ml ılık süt
  • 2 tatlı kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4 -4, 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Peynirli Harcı İçin Gerekli Malzemeler

  • 200 gr kadar beyaz peynir ve lor peynir karışımı
  • 100 gr kasar peyniri
  • Bir tutam maydanoz
  • Pul biber
  • İsteğe bağlı üzerine
  • 4,5 adet çeri domates

Pidenin Kenarlarına Sürmek İçin

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Peynirli Kaşarlı Pide Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak hamurumuzu yoğuruyoruz.
  2. Süt, maya ve şekeri yoğurma kabına alıyoruz.
  3. Mayayının aktifleşmesi için 5 dakika kadar bekliyoruz.
  4. Yavaş yavaş unumuzu ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur yoğuruyoruz.
  5. Hamurumuzu bir saat kadar mayalandırıyoruz.
  6. Bekleme esnasında bizde peynirli harcımızı hazırlayalım.
  7. Ben lor peynir ve beyaz peyniri karıştırıp içerisine maydanoz doğruyorum.
  8. Kaşar peyniri içine karıştırmayalım.
  9. Mayalanan hamurumuzu bir kaç kez daha yoğurup gazını alıyoruz.
  10. Hamuru 4 eşit bezeye ayırıyoruz.
  11. Bezemizi pide şeklinde açıyoruz.
  12. Peynirli harçtan üzerine bolca koyuyoruz.
  13. Ve üzerine kaşar peyniri koyuyoruz.
  14. Pidenin uç kısımlarından başlatıp kıvırıyoruz.
  15. Derseniz üzerine dilim domates koyabilirsiniz.
  16. Pidelerimizi tepsiye alıp kenarlarına yoğurt ve sıvı yağ karışımı sürüyoruz.
  17. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz.
  18. Yapacaklara afiyet bal şeker olsun.

Kahvaltılık Soslu Açma Tarifi

 

Kahvaltılık Soslu Açma Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 paket maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şu bardağı yoğurt
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su

Sos için;

  • 2 domates
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak

Üzeri için;

  • Kaşar, sucuk ( kaşar sucuk olmasa da olur isteyen ne varsa evde ekleyebilir)

Kahvaltılık Soslu Açma Tarifi Yapılışı


  1. Hamuru yoğurup 30 dakika mayalansın bekleyelim. ( şeker ve maya ılık suyun içine koyup 10 dakika bekle sonra diğer malzemeleri ekle yoğur).
  2. Robotta sosun malzemelerinin hepsini ekle ve çektir.
  3. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler alıp merdaneyle yada oklava ile açalım.
  4. Ne çok ince ne çok kalın. Keselim el içi büyüklükte tepsiye dizip sosu sürelim.
  5.  Fırına atalım 10 dakika pişsin ( önceden ısıtılmış 200 derece fırında ).
  6. Sonra fırından alıp üzerine kaşar ve sucuğu ekleyip fırına sürelim 5 dakika sonra alalım. Afiye olsun.

Sodalı Peynirli Tepsi Böreği Tarifi

 

Sodalı Peynirli Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ

İçi için;

  • Peynir
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 şişe soda

Sodalı Peynirli Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Süt, yumurta ve sıvı yağı derin bir kasede iyice çırpalım. Yağladığımız tepsiye bir adet yufkayı kenarlarından sarkıtarak serelim.
  2. Üzerine her yerine gelecek şekilde sostan gezdirelim.
  3. İkinci yufkayı büzdürerek tepsinin içine yerleştirelim, tekrar sos gezdirelim.
  4. Ayrı bir kasede hazırladığımız peynir maydanoz karışımının yarısını yufkaların üzerine serpiştirelim.
  5. Daha sonra tekrar yufka tekrar sos tekrar yufka tekrar sos, peynir maydanoz karışımının geri kalanını serpiştirelim.
  6. Tekrar yufka tekrar sos yapıp, kenarlardan sarkan yufkayı da üzerine kapatıp, böreğimizi bıçakla dilimleyelim.
  7. Dilimlediğimiz böreğin üzerine her yerine gelecek şekilde sodamızı gezdirelim.
  8. Kalan sosumuzun içine bir yumurta daha koyup çırpalım ve böreğimizin üzerine sürelim ve buzdolabında 2 saat kadar bekletip, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  9. Buzdolabında 2 saat bekletin ki sosu tamamen içine çekip kabarmış bir böreğimiz olsun.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙏.

Waffle Tarifi

 

Waffle Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üstü için:

  • Fındık kreması (sütlü yada bitter)
  • Muz
  • Kivi
  • Çilek
  • Fındık  (kavrulmuş)

Waffle Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpalım sonra kalan malzemeleri ekleyip karıştırdıktan sonra waffle makinasına veya tavaya döküp pişirelim.
  2. İlk olarak waffle üzerine fındık kremasını sürüp kestikten sonra meyvelerle süsleyip üstüne fındık kırıkları dökelim.
  3. Son olarak çikolata sos ile süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun🌹.

Tavuklu Kreprepp Tarifi

 

Tavuklu Kreprepp Tarifi İçin Malzemeler

Krep için:

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ (pişirmek için)

İç harcı için:

  • Bir parça tavuk göğsü
  • 1 küçük soğan
  • 2 yeşil biber
  • 1 kapya biber
  • 10 adet mantar
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz baharatlar
  • Bir kase kaşar rende

Beşamel sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz karabiber

Tavuklu Kreprepp Tarifi Yapılışı

  1. Daha sonra kalan tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım.
  2. Hafif yağladığımız krep tavasında arkalı önlü pişirelim.
  3. İç harç için tavaya yağı alıp küp küp doğranmış soğanları kavuralım.
  4. İnce ince doğradığımız biberleri de ekleyip kavurmaya devam edelim.
  5. Küp küp kestiğimiz tavuk göğsünü ekleyelim suyunu çekene kadar pişirelim.
  6. En son mantarları da ekleyip rengi değişene kadar karıştıralım tuzu baharatı ekleyip kapatalım.
  7. Çok az kaşar rendesi ekleyip kenara alalım.
  8. Daha sonra beşamel sos için 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı unu tavaya alıp iyice kavuralım.
  9. Kokusu çıkan una 1 su bardağı sütü ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  10. Göz göz olduğunda tuzu ve karabiberi ekleyip kapatalım.
  11. Hazırladığımız krepi düz bir zemine yerleştirelim içine tavuklu iç harçtan koyalım en son üstüne kaşar rendesi ekleyip sarma mantığıyla saralım.
  12. Fırın tepsisine yerleştirelim. Hazırladığımız krep sarmaların üzerine beşamel sostan gezdirelim ve 170 derece fırına.
  13. Gönderelim. Biraz kızardıktan sonra üzerlerine bi kaşar ilavesi yapıp kaşarlar eriyene kadar fırında pişirelim.

Veeeeeee şahaneler ötesi akşam yemeği hazır 😍.

Ben yanına patates salatası yaptım harika bi menü oldu.

Herkese afiyet olsun !.

Donuts Tarifi

 

Donuts Tarifi İçin Malzemeler

Donuts Hamuru İçin

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı yada margarin
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • kızartmak için sıvı yağ

Süslemek İçin

  • Beyaz ve sütü çikolata.
  • Fondon İçin
  • 1 yumurta beyazı
  • 50-250 gr pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı
  • Su (Eğer lazım olursa)

Donuts Tarifi Yapılışı

  1. Donuts hamuru ile başlayalım ilk önce bir kasede sütü ve kuru mayayı karıştıralım ve 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
  2. Üzerine yumurta, margarin, şeker ve vanilya’yı ekleyelim ve iyice karıştıralım.
  3. Ardından un, kabartma tozu ve tuzu ilave edelim, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
  4. Hamurumuz bu şekilde 1 saat mayalamayı bırakalım.
  5. 1 saat sonra, hamurun mayası indirelim, merdane yardımıyla açalım ve bir bardakla şekilendirelim.
  6. Elde edilen donutler, bezin üzerine koyalım başka bir bezle üstüne kapatalım, ve bu şekilde yaklaşık 30-45 dakika dinlenmeye bırakalım (Yine kabaracaklar)
  7. Artık donetlerimiz her iki tarafta kızartalım (Yağ fazla sıcak olmasın yoksa donetler içi pişmez)
  8. Fondon yapımı için bir kasede yumurta beyazı çırpılır üzerine limon suyu koyup karıştıralım ve azar azar pudra şekeri ekleyelim.
  9. Fondon kıvamı cıvık olmaz biraz koyu olur, ama eğer çok koyu olursa bir tatlı kaşığı su ile açabilirsiniz.