6 Şubat 2021 Cumartesi

5 Dakikada Tam Ölçülü Sebzeli Mercimek Çorbası️ Tarifi

 

️5 Dakikada Tam Ölçülü Sebzeli Mercimek Çorbası️ Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 3 parça kemikli et
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 tutam ıspanak
  • 3 diş sarımsak
  • 7 bardak su
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    ️5 Dakikada Tam Ölçülü Sebzeli Mercimek Çorbası️ Tarifi Yapılışı

  • Tencereye kemikli etleri alalım.
  • Üzerine iri doğranmış patates, havuç, soğan, sarımsak ve sarımsakları alalım.
  • Mercimeği güzelce yıkadıktan sonra tuz ve su ile sebzelerin üzerine ilave edelim ve tenceremizi ocağa alalım.
  • İlk etapta yüksek ateşte pişirelim.
  • Kaymaya başkasına suyun yüzeyine çıkan köpükleri aldıktan sonra ocağı kısalım ve çorbamızı pişmeye bırakalım. Sebzeler yumuşayıncaya ocaktan alalım.
  • Kemikleri çıkarıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender den geçirelim. Dilerseniz çorbayı süzebilirsiniz.
  • Ayrı bir tavada tereyağı eritilir biberi çok yakmadan ısıtalım ve çorbanın üzerine gezdirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet şifa olsun 🤗.

Havuç Tarator Tarifi

 

Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet havuç
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz

    Havuç Tarator Tarifi Yapılışı

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ genişçe bir tavaya alınır.
  • Küçük küçük doğradığımız iki diş sarımsak tavaya eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Son olarak rendelenmiş havuçlar ilave edilir.
  • Havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika kavrularak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
  • Ayrı bir kasede suyu süzülmüş yoğurt ile tuz eklenerek çırpılır.
  • Soğuyan havuçlar yoğurda ilave edilerek karıştırılır ve servis tabağına alınır.
  • Havuç taratorumuz servise hazır deneyeceklere afiyet olsun.

Tavuk Haşlama Tarifi

 

Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet tavuk but
  • 4 adet orta boy patates
  • 3 adet orta boy havuç
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz

    Tavuk Haşlama Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri soyup büyük küpler şeklinde doğruyoruz.
  • Havuçları yıkayıp, tıraşlıyoruz. Çok ince olmayacak şekilde doğruyoruz.
  • Soğanı soyup ikiye bölüyoruz.
  • Tencereye yağı alıp kızdırıyoruz.
  • Havuç ve patatesleri atıp tuzu da ekleyip üç dakika kadar kavuruyoruz.
  • Ardınan tavuk butlarını ekleyip sebzeleri hafif kenara çekip arkalı önlü bir dakika kadar kavuruyoruz.
  • Soğanları ve 3-3, 5 su bardağı suyu ekleyip kapağını kapatıp 25 dakika pişmeye bırakıyoruz.
  • Ben soğanları kavurmuyorum. Bu yemeği ağırlaştırdığını düşündüğüm için sadece tadı geçmesi açısından tümden koyuyorum. )
  • Pişme süresi sebzeleri doğramanızdan tavuklarının büyüklü küçüklüklerine göre değişebilir. O yüzden siz yemeğinizi kontrol ederek pişirin yinede lütfen. Ama ortalama süre 25 dakikadır.
  • Suyunu verdikten sonra yemeği sürekli karıştırmak sebzeleri ezer dolayısıyla ezilen sebzeler yemeğin suyuna karışır ve taze bir yemek gibi durmaz.
  • Bu sebepten yemeklerinizi yaparken çok sık karıştırmamakta fayda vardır. 🌼.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun, sağlıcakla kalın♥️.

Kremalı Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

 

Kremalı Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kemalpaşa tatlısı
  • 4.5 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Kreması için;

  • 100 ml çiğ krema
  • 1 paket krem şanti
  • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri

    Kremalı Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Şeker ve suyu tencereye alın. Şeker eriyip su ılıyınca tatlıları içine ekleyin.
  • Kısık ateşte kemalpaşalar şişene kadar pişirin, ocaktan alıp soğutun.
  • Kreması için tüm malzemeleri bir kap içerisine alın.
  • Koyu bir hal alana kadar mikseri en yüksek devrinde koyulaşana kadar çırpın.
  • 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Soğuyan kemalpaşaları ikiye ayırmadan enlemesine kesin.
  • Kreme torbasındaki kremayı içine ve üzerine sıkın. Servis tabağına alın.
  • Üzerlerine toz Antep fıstığı serpiştirin ve servise alın. Afiyet olsun.

Fıstık Rüyası Tarifi

 

Fıstık Rüyası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket 125 gram bizim yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 çay bardağı toz antep fıstığı
  • 2 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

Üzeri için;

  • Antep fıstığı

Fıstık Rüyası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbeti kaynaya kadar pişirelim şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
  • Oda sıcaklığında bekletilen yağ, yumurta, pudra şekeri, irmik, toz Antep fıstığı, kabartma tozu, vanilya ve unu kontrollü şekilde ekleyerek yoğuralım.
  • Ceviz büyüklüğünde hamurlardan kopararak ortasını çukurlaştırıp tepsiye dizelim.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında kontrollü şekilde 15-20 dk pişirelim.
  • Hamurunuz piştikten sonra 2-3 soğutup üzerine soğuk şerbeti dökelim.
  • Şerbet çektikten sonra üzerini Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun 😋.

En Doğalından Ev Yapımı Fındık Ezmesi Tarifi

 

En Doğalından Ev Yapımı Fındık Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı çiğ fındık (yaklaşık 200 g)
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı (varsa fındık yağı veya hindistan cevizi yağı daha iyi olur)

    En Doğalından Ev Yapımı Fındık Ezmesi Tarifi Yapılışı

  • Çiğ fındıkları daha lezzetli olmaları ve kabuklarından ayırmak için bir tavada yakmadan, orta ateşte kavuruyoruz. Soğuyunca kabuklarından ayırıyoruz.
  •  Ayıkladığımız fındıkları mutfak robotuna alıyoruz ve 1-2 dk çekiyoruz.
  • Kapağını açıp kenarda toplanan parçalarını sıyırıp karıştırıyoruz.
  • Tekrar 1-2 dk çekiyoruz. Aynı işlemi tekrarlıyoruz.
  • 2 yemek kaşığı bal ekleyip yine 1-2 dk çekiyoruz.
  • Sürülebilir kıvama gelinceye kadar sıvı yağ ekliyoruz (ben toplamda 3 yemek kaşığı kullandım).
  • Son kez robottan geçiriyoruz ve küçük bir kavanoza aktarıyoruz.
  • Buz dolabında muhafaza ediyoruz. Bekledikçe üzerine yağ birikiyor, bu durum gayet normal. Afiyet olsun😊👌🏻.

Simit Aşı Ve Yoğurtlu Kuru Patlıcan Salatası- Denenmeye Değer Garanti İki Tarif √ Tarifi

 

Simit Aşı Ve Yoğurtlu Kuru Patlıcan Salatası- Denenmeye Değer Garanti İki Tarif √ Tarifi İçin Malzemeler

  • Yoğurtlu kuru patlıcan salatası malzemeleri;
  • 1 kase kuru patlıcan
  • Haşlamak için 3 bardak su
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzerine için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Simit aşı malzemeleri;

  • 1 büyük soğan
  • 120 ml zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Simit Aşı Ve Yoğurtlu Kuru Patlıcan Salatası- Denenmeye Değer Garanti İki Tarif √ Tarifi Yapılışı

  • Yoğurtlu kuru patlıcan salatası; patlıcan salatamız için uygun bir tencereye 1 kase kuru patlıcan ve 3 bardak suyu alalım, kısık ateşte patlıcanları 15 dk haşlayalım.
  • Haşlanan patlıcanları süzelim ve soğuk su ile yıkayalım.
  • Ayrı bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve iri doğranmış 1 diş sarımsağı alalım.
  • Sarımsakları 15-20 saniye yakmadan kavuralım, patlıcanları ve 1 çay kaşığı tuzumuzu ekleyelim güzelce karıştıralım.
  • 3-4 dakika kavurduktan sonra servis tabağına alalım soğumaya bırakalım.
  • Bir kasede 6 yemek kaşığı yoğurt, rendelenmiş 1 diş sarımsak ve 1 çay kaşığı tuzu güzelce karıştıralım ve soğuyan patlıcanlarımızın üzerine dökelim.
  • Bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağı hafif ısıtalım 1 tatlı kaşığı pul biberi yakmadan kavuralım ve yoğurdun üzerine gezdirelim.
  • Artık patlıcan salatamız hazır. Geçelim simit aşı tarifine.
  • Simit aşı ; uygun bir tencereye 120 ml zeytinyağını alalım üzerine 1 büyük soğanı ince ince doğrayıp ekleyelim ve güzelce kavuralım.
  • Pembeleşmeye başlayan soğanlarımıza 1 yemek kaşığı salçamızı ilave edelim. (benim salçam katı olduğu için yarım su bardağı sıcak su ilave ettim)
  • Soğan ve salçamız kavrulduktan sonra yarım tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber  ve 1 su bardağı köftelik bulgurumuzu ekleyip bir iki karıştıralım ve üzerine 4 su bardağı sıcak su ekleyip tenceremizin kapağını kapatalım.
  • Yaklaşık 10-15 dakika kaynadıktan sonra hafif sulu olacak şekilde ocağımızı kapatalım.
  • Simit aşımız da hazır ; her iki tarifi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Evde Ekmek Yapımı Tarifi

 

Evde Ekmek Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 ml ılık su (1 su bardağı + yarım çay bardağı)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya (10 gr)
  • 3 su bardağı un (330 gr)

Üzeri için:

  • Süt
  • Kabuksuz ay çekirdeği (isteğe bağlı)

    Evde Ekmek Yapımı Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir karıştırma kabında ılık suya tuzu ve kuru mayayı ekleyip iyice karıştırın.
  • Üzerine unu ekleyip hamuru yoğurun.
  • Yaklaşık 7-10 dakika yoğurmanız yeterli olacaktır.
  • Hamurun yumuşak ve hafif ele yapışan kıvamda olması gerekiyor.
  • Yoğurma kabını sıvı yağ ile yağlayın.
  • Hamuru beze haline getirip yoğurma kabına alın ve streç film ile kaplayın.
  • Oda sıcaklığında 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurun havasını alın. Tezgâha alıp toparlayın ve tekrar beze haline getirin.
  • Ekmek hamurunu pişirme kâğıdı serili borcama veya fırın tepsisini alın ve üzerini temiz bir mutfak beziyle örterek 30 dakika dinlendirin.
  • Süre sonunda ekmek hamurunun üstüne keskin bir bıçak veya jilet ile çizikler atın. Bir fırça yardımı ile süt sürün. Dilerseniz kabuksuz ay çekirdeği ile de süsleyebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 220  derece fırında güzelce kızarıncaya kadar pişirin (yaklaşık 30 dakika) afiyet olsun.
  • Not: tarifte kullanılan bardak ölçüsü 200 ml’dir.

Alman Pastası Tarifi

 

Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya ( yaş mayada olur)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3-4 su bardağı un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
  • Yarım çay kaşığı tuz

Kreması için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağına yakın şeker

Üzeri için;

  • 200 gram bitter çikolata
  • Meyve ( çilek )

    Alman Pastası Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.
  • Yumuşak bir hamur elde ediyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamuru bezelere ayırıp tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Üzerini kapatıp 15-20 dk tepside mayalanmaya bırakıyoruz.
  • 180 derece fırında pişiriyoruz, kreması için, malzemeleri tencereye alıyoruz .
  • Karıştırarak yoğun bir kıvam alınca ocaktan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz,.
  • Pastalarımızı ortasından kesip kremamızı sıkıyoruz.
  • Benmari usulü erittiğimiz çikolataya üst kısımlarını bandırıp pastanın üzerine kapatıyoruz.
  • Soğuduktan sonra üzerini çilek ya da pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun ✨.

Vişneli Turta Tarifi

 

Vişneli Turta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gr tereyağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1/5 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yaklaşık 3 su bardağı un

Sosu için;

  • 1 su bardağı vişne
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik vişne suyu
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için ;

  • Pudra şekeri

    Vişneli Turta Tarifi Yapılışı

  • Hamur için un hariç bütün malzemeleri karıştırıp unu azar azar ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
  • Hamuru alt taban ve üzerine rendelenecek şekilde ikiye ayırıyoruz.
  • Rendelenecek olan hamutu buzlukta bekletmek işimizi kolaylaştıracaktır).
  • Vişne ve şekeri tavamıza alıp ocağa alıyoruz. Şeker biraz eridikten sonra vişne suyunu ve nişastayı ekleyip hızlıca çeviriyoruz .
  • Kıvamı biraz koyulaşınca ocağın altını kapatıyoruz.
  • Turtamızın alt tabanı için ayırdığımız hamuru açıp yağladığımız tart kalıbımıza yerleştiriyoruz.
  • Üzerine vişne sosumuzu ekleyip üzerine rendelediğimiz hamuru serpip fırına veriyoruz.
  • Yaklaşık 20 dakika sonra üzeri pembeleşince fırından alıp soğuduktan sonra pudra şekeri ekleyip servi ediyoruz.

Fellah Köftesi Tarifi

 

Fellah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet yumurta

Sosu için;

  • 4-5 adet domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Maydanoz

    Fellah Köftesi Tarifi Yapılışı

  • Köftesi için bulguru bir kabın içine alıyoruz.
  • Üzerine sıcak su ekleyip üzerini kapatıp 15 dk kadar dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen bulgurun üzerine yumurta ve tuzunu ilave edip yoğuruyoruz.
  • Misket şeklinde köfteler yapıyoruz, serçe parmağınızla üzerine hafifçe bastırıp kaynayan suda haşlıyoruz, (10-15 dk kadar ).
  • Sosu için, tencereye malzemeleri alıyoruz yoğunlaşıp kıvam alınca kapatıyoruz.
  • Haşlanan köfteleri sosun içine koyuyoruz karıştırıp servis kabına alıyoruz.
  • Üzerine bolca maydanoz ve isteğe göre yoğurtla beraber servis edebilirsiniz, afiyet olsun ✨.

Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Spiral Patates Tarifi

 

Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Spiral Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patates
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı parmesan peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta
  • 1/3 su bardağı süt
  • Karabiber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Spiral Patates Tarifi Yapılışı

  • Kabuklarını soyup küp küp doğrayarak haşladığımız patatesi derin bir kap içerisine alalım ve çatal ya da patates ezici ile güzelce ezelim.
  • Ardından üzerine nişasta, parmesan peyniri rendesi, tuz, yumurta ve sütü ekleyelim, malzemeler homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Üzerine karabiber de ekledikten sonra hazırladığımız püreyi sıkma torbasına alarak kızdırdığımız sıvı yağ içerisine spiral şeklinde sıkalım. Tüm harcımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Spiral patateslerimizi arkalı önlü olacak şekilde çevirerek kızartalım.
  • Kızaran spiral patateslerimizi kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.