9 Şubat 2021 Salı

Çatlak Brownie Kurabiye Tarifi

 

Çatlak Brownie Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı + 1 su bardağından 1 parmak eksik un

Bulamak için;

  • Pudra şekeri

    Çatlak Brownie Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın.
  • Daha sonra sırayla kakaoyu, sıvı yağı, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu da ekleyelim hepsini karıştıralım.
  • Kek harcından katı hafif ele yapışan kıvamda olması gerekiyor.
  • Üzerine strec sarıp, 2 saat dolapta bekletelim.
  • Dolaptan alıp ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayalım ve pudra şekerine bulayalım. Tepsiye aralıklarla dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 12-13 dakika pişirelim. Çok pişirmeyelim çatladığı zaman olmuş demektir. Fırından çıkınca yumuşak gelir sonrasında biraz sertleşir bu normal bir durum. Fırında çok beklerse taş gibi olur o yüzden söylenen dakika önemlidir. Afiyet bal şeker olsun :))

Dereotlu Poğaça (Daha Güzelini Bulamazsınız) Tarifi

 

Dereotlu Poğaça (Daha Güzelini Bulamazsınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram tereyağ
  • 2 yumurta (1 nin sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 buçuk pakt kabartma tozu
  • 1 çorba kasesi dere otu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İçi için

  • Peynir

    Dereotlu Poğaça (Daha Güzelini Bulamazsınız) Tarifi Yapılışı

  • Sıvı yağ, süt ,margarin, yumurta yoğurma kabına alınır.
  • Kaşık ile bir kez karıştırıp un ve dere otu hariç tüm malzemeler eklenir.
  • Sonra dereotu ve un eklenir ama unu kontrollü ve yavaş yavaş yoğurarak eklemeliyiz .
  • 3 bucuk veya 4 su bardağına yakın un kullanılıyor.
  • Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edince şekil verip arasına peynir koyup üzerine de yumurta sarısını sürün.
  • 180 °ısıtılmış fırında yaklaşık 25 -30 dk pişirip ılıyınca servis edebiliriz afiyet olsun.

Fırında Sebzeli Mantar Soteli Tavuk Tarifi

 

Fırında Sebzeli Mantar Soteli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Karabiber, tuz ve kırmızı toz biber

Diğer malzemeler

  • 15 adet mantar
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 adet kapya biberi
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • 1 dolu çay kaşığı kırımızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Yeterince rendelenmiş kaşar peyniri

    Fırında Sebzeli Mantar Soteli Tavuk Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğüsleri uzunlamasına ortadan kesilir. Bu şekilde 6 parça tavuk çıkıyor.
  • Tavukları 2 yemek kaşığı zeytinyağa, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberle ovun.
  • Uygun yapışmaz bir tavayı ocağa alıp iyice kızdırın.
  • Daha sonra üçer üçer tavukları her bir tarafanı 5 dk kızartın.
  • Kızaran tavukları uygun bir fırın kabına veya borcama alın.
  • Bütün tavukları ayni şekilde mühürleyin.
  • Başka bir tava içerisine yemeklik doğranmış soğanı 4 yemek kaşığı zeytinyağında 1 dk soteleyin.
  • Daha sonra doğranmış mantarı ekleyip rengi değişene kadar (2-3 dk) sotelemeye devam edin.
  • Ardından kırmızı ve yeşil biberi ekleyip 1 dk daha soteleyin.
  • 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip az kavurun.
  • Küp şeklinde doğranmış domatesi de ekleyin 1 dk sonra üzerine baharatlarını koyup çok kısa pişirin.
  • Daha sonra 1 yemek kaşığı unu ekleyip sebzelere yarım dk kavurduktan sonra üzerine sütü ekleyin. Sürekli karıştırarak 1-2 taşım fokurdatın ve ocaktan alın. (karışım koyu kıvamlı oluyor. ).
  • Bir kaşık yardımıyla sebzeli soslu soteyi borcamda olan tavukların üzerine paylaştırın.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve önceden ısıtılmış 175 derce üzeri kızarana dek fırınlayın. Afiyet olsun 🤤.

Kabardıkça Kabaran Susamlı Pişi Tarifi

 

Kabardıkça Kabaran Susamlı Pişi Tarifi İçin Malzemeler

Hamur içinİ

  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml bardak ile)
  • 2,5 su bardağı un (200 ml bardakla)
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket 11 gram instant maya

Bulamak için;

  • 5 yemek kaşığı susam
  • Süt

Kızartmak için ;

  • Sıvı yağ

    Kabardıkça Kabaran Susamlı Pişi Tarifi Yapılışı

  • Un hariç tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım .
  • Mayanın çözünmesi için biraz karıştıralım.
  • Üzerine unu azar azar ekleyip ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur yoğurmaya başlayalım.
  • Yoğurma işlemi bittikten sonra üzerini bir kapak yada streç film ile sarıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Daha sonra mayalanan hamurun havasını almak için çok az yoğuralım.
  • Hamuru 10 eşit parçaya bölelim .
  • Ardından yuvarlayıp beze yapalım.
  • Bir adet bezeyi alıp sadece üst kısmını önce süte sonra susama bulayalım.
  • Tezgah üzerinde merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açalım ve yapışmaması için susamlı kısmı tepsiye gelecek biçimde dizelim .
  • Açma işlemi de bittikten sonra iyice ısıtılmış yağa teker teker bırakalım.
  • Tencerenin büyüklüğüne göre ikişerli üçerli atabiliriz .
  • Sonra üzerine hızlı hızlı kaşıkla tenceredeki kızmış yağdan atalım ki iyice şişsin.
  • Üst kısmı kabardıktan sonra diğer yüzüne çevirelim.
  • Her iki yüzünü nar gibi kızartalım .
  • Deneyeceklere kolay gelsin hoşçakalın allah’a emanet olun.

En Hafif Şerbetli Tatlı Baba Tatlısı Göçmen Tarifi

 

En Hafif Şerbetli Tatlı Baba Tatlısı Göçmen Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Not: şerbet kaynatılmayacak Oda ısısında su içinde şeker eritilerek hazırlanacak

    En Hafif Şerbetli Tatlı Baba Tatlısı (Göçmen Tarifi) Yapılışı

  • Yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu iyice çırpıyoruz.
  • Vanilya, kabartma tozu ve yavaş yavaş un eklemesi yapıyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Yumuşak hamur elde ediyoruz. (sadece 2 silme su bardağı un konulacak ekstra asla ekleme yapmayınız. )
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz ve tepsiye diziyoruz. İsterseniz benim yaptığım gibi ceviz büyüklüğünde parçaları yuvarladıktan sonra minik toplar yapıp muffin kalıplarınıza yerleştirebilirsiniz. (aynı işlevi görecek başka kapların içlerine de koyabilirsiniz)
  • Tatlı önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Bu arada su içinde şeker tamamen erimesini sağlıyoruz. Tatlı çıkar çıkmaz sıcakken şerbet ile buluşturuyoruz.
  • Bir geniş kapta şerbeti hazır edip tatlıları içine bırakabiliriz.
  • Şerbeti tamamen çektikten sonra bir tepsiye diziyoruz ve üzerine şerbeti gezdiriyoruz.
  • Tamamen soğumaya bırakıp sonra servis tabağına alıp servis edebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun :))) not: bu malzemeler ile 30-35 adet tatlı çıkmaktadır. (yuvarlakların büyüklüğü sayıyı değiştirir. )

Portakal ve Muhallebi nin Muhteşem Uyumu Tarifi

 

Portakal ve Muhallebi nin Muhteşem Uyumu Tarifi İçin Malzemeler

Portakal peltesi için

  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı şeker (Damak zevkinize göre ayarlayın)
  • 1 çay bardağı nişasta

Muhallebi İçin

  • 5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı un (Silme)
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 5-6 yemek kaşığı şeker (Damak zevkinize göre)
  • 1 paket vanilya

    Portakal ve Muhallebi nin Muhteşem Uyumu Tarifi Yapılışı

  • Önce portakal peltemizi hazırlamak için portakalları sıkarım, uygun bir tencere koyup, suyunu, şeker ve nişastasını koyup, orta ateşte kıvam alana kadar pişirelim, ocağımızı kapatalım.
  • Kalıplarımızı ıslatıp, suyunu dökelim, ve portakal peltemizi pay edelim (Fotodaki gibi)
  • Muhallebi için vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye koyup orta ateşte, sürekli karıştırarak pişirelim, kıvam alınca ocağımızı kapatıp, vanilyayı ekleyip iyice çırpalım.
  • Bu arada soğuyan peltelerin üzerine pay edelim, oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyalım, bir gece bekletirseniz, daha güzel sonuç alırsınız 👍
  • Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹 sonucu paylaşırsanız sevinirim.

Ispanaklı Patates Graten Tarifi

 

Ispanaklı Patates Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet orta boy patates
  • 2 demet ıspanak
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 dış sarımsak
  • 2 adet kapya biber
  • Tuz, karabiber, pul biber /kırmızı toz biber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Beşamel sosu için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşiği tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz, muskat

Üzeri için

  • 150gr kaşar peyniri

    Ispanaklı Patates Graten Tarifi Yapılışı

  • Patates soyulur ve çok ince olmayacak şekilde halka halka kesilir.
  • Uygun bir tencereye koyulur tuz eklenir ve üzeri geçene kadar su ilave edilir.
  • Patatesler yumuşayana kadar pişirilir (çok fazla haşlamayın patates dağılabilir) haşlandığında suyu süzülür.
  • Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
  • Tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edin ve 1 dk soteleyin.
  • Daha sonra iri şekilde doğranmış kapya biberi ilave edin. Beraber biraz daha soteledikten sonra yıkanmış ve iri doğranmış ıspanağı ilave edin.
  • Üzerine karabiber ve toz biber serpin. Ispanak suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin.
  • Başka bir tencereye tereyağını eritin.
  • Üzerine unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Üzerine soğuk sütü ekleyip karıştırın.
  • Koyulaşan sosu ocaktan alın ve üzerine tuz ve muskat ilave edin.
  • Borcamı hafif yağlayın.
  • Patatesleri dizin.
  • Üzerine kavrulmuş ıspanağını dağıtın ve beşamel sosunu dökün.
  • En son kaşar peyniri serpin ve 180 derce fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😘
  • Pişen yemeği 10 dk dinlendirdikten sonra servis ederseniz güzel bir dilim olarak çıkartabilirsiniz.

Sebzeli Çiftlik Köftesi Tarifi

 

Sebzeli Çiftlik Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:

  • 300 gr kıyma
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sebzeleri için:

  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye (konserve de kullanabilirsiniz)
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber
  • Sıvı yağ

    Sebzeli Çiftlik Köftesi Tarifi Yapılışı

  • Köftesi için tüm malzemeleri derin bir kaba alıp güzelce yoğurun.
  • Harçtan misket büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve bir tepsiye dizin.
  • Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra fazla suyunu alın.
  • Bezelyeniz konserve değil ise yumuşayana kadar haşlayın ve suyunu süzün.
  • Patates ve havuçları sırasıyla derin bir tencerede bol yağda kızartın.
  • En son köfteleri de kızartın ve derin bir tencereye alın.
  • Üzerine bezelyeleri de koyun.
  • Ayrı bir kapta sıcak su ve salçayı açın, yemeğin üzerinde gezdirin.
  • Tuz ve karabiberini ilave ettikten sonra orta ateşte 20 dakika pişirin.
  • Yaklaşık 20 dakika sonra suyunu çekmiş oluyor. Afiyet olsun!.

Nişastasız Kıvamı Şahane Sütlaç Tarifi

 

Nişastasız Kıvamı Şahane Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 9 su bardağı süt
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

    Nişastasız Kıvamı Şahane Sütlaç Tarifi Yapılışı

  • Yıkanmış pirinçleri 2 su bardağı suda haşlayalım. ( pirinçleri soğuk suda nişastasını çıkarmadan yıkayalım. ).
  • Sonra üzerine sütü ekleyerek pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirelim.
  • Pirinçler yumuşadıktan ve kıvam almaya başladıktan sonra şekeri ilave edelim.
  • Dibinin tutmaması için devamlı olarak karıştırarak 5-10 dakika kaynatalım.
  • Sütlacımız istediğimiz kıvama geldiğinde ocaktan alıp ara sıra karıştırarak ilk sıcaklığının çıkmasını sağlayalım.
  • Sütlacımızı kâselere paylaştırıp oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
  • Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında 2-3 saat bekletelim.
  • Üzerine tarçın serpip servise hazırlayalım.
  • 🌹 Afiyet olsun. 🌹.

    Bu ölçü ile 6 klasik kâse sütlaç çıkıyor. ( ben çocuklar için bir büyük kâse sütlacı iki küçük kâseye paylaştırdım. ).

    Ölçüleri iki kat artırarak daha fazla sütlaç elde edebiliriz.

Oklavasız İncecik Açılan Çıtır Çıtır Ispanaklı Börek Tarifi

 

Oklavasız İncecik Açılan Çıtır Çıtır Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2,5 su bardağı su

Arasını yağlamak için;

  • 100 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç malzemesi için;

  • 1 kg ıspanak
  • 4-5 tane kuru soğan
  • Yeteri kadar sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine sürmek için;

  • 1 tane yumurta ( küçük boy)
  • 1 tatlı kaşığı pekmez

    Oklavasız İncecik Açılan Çıtır Çıtır Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yoğurma kabına un, şeker, tuz ve instant mayayı alıp karıştıralım, üzerine sirkeyi ilave edelim suyu da yavaş yavaş kontrollü olarak ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Yoğurduğumuz hamuru hiç bekletmeden 5 parçaya bölelim, her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açalım.
  • Aralarına eritilmiş margarin ve sıvıyağı karıştırıp bolca sürelim, üzerini streç filmle örtüp 35-40 dakika oda sıcaklığında dinlendirelim.
  • Bu arada iç harcı hazırlayalım, ıspanakları yıkayıp doğrayalım suyunu süzmeye bırakalım, bol kuru soğanı yemeklik şekilde doğrayıp pembeleşene kadar kavuralım. ( hafif pembeleşsin ki içindeki doğal şekerini bıraksın. ).
  • Üzerine salçayı ilave edip 2 dakika daha kavuralım tuz ve karabiber ilave edelim ocaktan alalım, suyu süzülen ıspanakların üzerine sıcakken dökelim kaşıkla güzelce karıştıralım.
  • Sürenin sonunda streç filmi açalım, tezgahın üzerini sıvı yağ ile yaglayalım, (hamur tezgaha yapışmadan kolayca açılması için) bir tanesini yağlanmış tezgaha alıp en ortadan kenara doğru hafifçe çekerek açalım.
  • İstediğimiz inceliğe geldiğinde iç harcı uzunlamasına koyup yavaş yavaş rulo yapalım, rulonun iki ucunu hamurun ortasına doğru çekelim, tekrar iki ucu çekerek ruloya şekil verelim.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim, diğer bezeleri de bitene kadar aynı şekilde yapalım fırın tepsisine dizelim.
  • Üzeri için yumurtayı kırıp çırpalım pekmez ilave edip iyice çırpalım ve böreklerin üzerine bolca sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 190- 200 derecelik fırında pişirelim, pişen böreği fırından çıkarıp istediğimiz gibi keselim ( böreği kestiğiniz anda çıtır sesi geleceğine garanti verebilirim. )ve servise hazırlayalım. 🌹 afiyet olsun 🌹.

Pişi (10 Dakikada Pişir) Tarifi

 

Pişi (10 Dakikada Pişir) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kaynar su
  • 2-2, 5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Pişi (10 Dakikada Pişir) Tarifi Yapılışı

  • 2 bardak unu, tuzu, şekeri ve kaynar suyu karıştırın. Bir tahta bir kaşık veya spatula kullanın. İlk anda eliniz su yüzünden yanmasın.
  • Bir süre karıştırdıktan sonra artık hamurunuz ılıklaşmıştır. Kalan yarım bardak unu da ekleyip, elinizle yoğurun.
  • Not: bu sırada yağının ısınmış olması gerekir.
  • Hamurunuz kendini toparladığında tezgahta hamurunuzu açın ve bardak yardımıyla yuvarlak şekil verin.
  • Bir cimcik unu yağa atın, yağınızın kızgın olduğunu anlayıncada hamurları sığıyorsa, üçerli dörderli yağa atın. Her birinin üzerine pişerken sıvı yağdan dökün.
  • Hızlı piştiği için dikkat edin ve sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.