12 Şubat 2021 Cuma

Fit Yulaf Topları Tarifi

 

Fit Yulaf Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yarım yağlı süt
  • 2 küçük boy muz
  • Yarım büyük boy elma
  • 13 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • Kakao

Fit Yulaf Topları Nasıl Yapılır?

  • Yulaf ile sütü birlikte pişiriyoruz.
  • Sonrasında elmayı rendeliyoruz, muzu eziyoruz. 
  • Bu meyveleri yulaf lapasıyla karıştırıyoruz.
  • Sonrasında 23 eş toplar yapıyoruz.
  • 80 gramlık benmari usulü erittiğimiz bitter çikolata ile yulaf toplarının (15 tanesinin) dışını kaplıyoruz ve dolapta yarım saat dinlendiriyoruz.
  • Bu bitter çikolata 🍫 kaplı topların tanesi yaklaşık 70 kkal.
  • Kalan 8 topu dışını kakao ile kaplıyoruz. Böyle yaptığımızda daha fit toplar elde ediyoruz.
  • Kakao kaplı topların tanesi ise yaklaşık 32 kkal. Afiyet olsun.😋 Sağlıklı kalın. 💕

Ispanaklı Graten Tarifi

 

Ispanaklı Graten Tarifi İçin Malzemeler

💐Hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiğine un (yaklaşık 14 kaşık)
  • Tuz

💐Ispanaklı harç için:

  • 500 gr ıspanak (sapları ile beraber kullanacağız)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kesme şeker
  • Tuz, Karabiber

💐Beşamel sos için:

  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt

💐Üzeri için:

  • Kaşar rendesi

Ispanaklı Graten Nasıl Yapılır?

  • Bir tavaya tereyağı alınır ve eritilir. Güzelce yıkanan ve sapları ile beraber doğranan ıspanak tereyağının olduğu tavaya alınır.
  • Şeker, tuz ve karabiberde eklendikten sonra güzelce karıştırılır ve kavrulur. Ispanaklar piştikten sonra ılınması için bir kenarda bekletilir.
  • Hamur için bütün malzemeler güzelce yoğrulur, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Standart kare bir borcama hamur serilir, kenarları yükseltilir. Hamur çatalla delinir. Ilınan ıspanaklı harç hamurun her yerine yayılır.
  • Beşamel sos için sıvı yağ ile un bir tavada güzelce kavrulur. Unun kokusu çıkınca süt yavaş yavaş eklenir. Sos sürekli karıştırılarak pişirilir.
  • Göz göz olan sos ocaktan alınır. Hafif katı bir sos elde ediliyor. Sos ıspanakların üzerine yayılır. Borcam fırına yerleştirilir.
  • Hamur kısmı pişene kadar 175 derece fırında pişirilir. Hamur kısmı piştikten sonra üzerine bolca kaşar rendesi konur ve kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirilmeye devam edilir. Afiyet olsun😋

Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi

 

Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • Tuz
  • 400 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet küçük havuç
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Beşamel sos için:

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri

Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Karnabahar küçük parçalara ayrılır ve tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Bir taraftan da soğan ve sarımsak tavada zeytinyağı ile kavrulur.
  • Kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir. İnce rendelenmiş havuç ilave edilir.
  • Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber eklenir. Bir bardağa yakın su eklenerek pişirilir.
  • Karnabaharlar süzülerek fırın pişirme kabına alınır. Karnabaharın üstüne kıymalı harç yayılır.
  • Üzeri beşamel sos ile kaplanır. Rendelenmiş bol miktarda kaşar peyniri koyulur ve 200 derece fırında peynirler eriyip hafif kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyetle ❤️

Mini Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Mini Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı un
  • 125 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabarma tozu (silme)
  • Yarım kahve fincanı pudra şekeri

💐İç harcı için:

  • 3 adet küçük boy tatlı elma
  • 1 çay kaşığı dolusu tarçın
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu çekilmiş ceviz

💐Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Mini Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Elmalar soyulur ve rendelenir. Bir tencereye rendelenmiş elmalar, tarçın ve şeker konur.
  • Orta ateşte elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
  • Soğuyunca ceviz eklenir ve karıştırılır. Yoğurma kabına un, tereyağı, yoğurt, kabartma tozu ve pudra şekeri alınır.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur 3 bezeye ayrılır. Tezgah unlanır ve her beze merdane ile yaklaşık 20 cm çapında açılır.
  • Beze açılırken merdane yapışmaması için bezenin üzerine de az un serpilir. Açılan beze 8 parçaya bölünür. (Sola kaydırarak nasıl yaptığımı görebilirsiniz)
  • Hamurların geniş kısmına iç harçtan konur ve sigara böreği gibi sarılır.
  • Pişirme kağıdına kurabiyeler konur ve 170 derecede altları hafif kızarana kadar pişirilir.
  • Yaklaşık 20 dakika da pişmiş olacaktır. Kurabiyeler fırından alınır ve soğuyunca üzerine bol miktarda pudra şekeri serpilir. Afiyet olsunn😋❤️

Hünkar Beğendi Tarifi

 

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

💐Beğendi için:

  • 10 adet közlenmiş patlıcan (2 adet konserve patlıcan da olur)
  • 5 su bardağı süt (1 litre)
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı dolusu un
  • Tuz
  • 150 gr Rendelenmiş kaşar peyniri

💐Sosu için:

  • 1 kg sotelik et
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet büyük domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • Tuz

Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sosunu hazırlamak ile başlıyoruz. Bir tencereye 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı alınır ve eritilir.
  • 1 kg yıkanmış sotelik et tencereye eklenir ve rengi dönene kadar ara ara karıştırılarak pişirilir.  Et suyunu salacak.
  • Et biraz suyunu çekince yemeklik doğranan soğan, küp küp doğranan domates, küçük küçük doğranan biber ve tuzu eklenir.
  • Güzelce harmanlanır ve tencerenin kapağı kapatılır, etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir. Beğendi için patlıcanlar közlenir ve soyulur.
  • Tencereye tereyağı alınır ve eritilir. Un eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur. Süt eklenir ve sürekli karıştırılarak göz göz olana kadar pişirilir.
  • Soyulan patlıcanlar ve tuz sosun içerisine eklenir. 5-10 dakika daha ara ara karıştırarak kısık ateşte pişirilir, ocak kapatılır.
  • 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri beğendinin içerisine eklenir ve kaşarlar eriyene kadar karıştırılır.
  • Eğer beğendi size koyu gelirse kısık ateşte süt ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun😍

Karnabahar Mantısı Tarifi

 

Karnabahar Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 400 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet küçük havuç
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kase yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak

Üzeri için:

  • Biberli yağ
  • Nane

Karnabahar Mantısı Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Karnabahar küçük parçalara ayrılır ve tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır.
  • Fırın pişirme kabına alınan karnabaharın üstüne pul biber ve zeytinyağı gezdirilir.
  • Pişirme kağıdı ıslatılarak üstü kapatılır. 200 derecede 15 dk kadar üstü kapalı pişirilir.
  • Üstü açılır ve kızarana kadar pişirmeye devam edilir. Soğan ve sarımsak doğranır, tavada zeytinyağı ile kavrulur.
  • Kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir. İnce rendelenmiş havuç ilave edilir.
  • Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber eklenir. Bir bardağa yakın su eklenerek pişirilir.
  • Diğer tarafta sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Fırından alınan karnabaharın üstüne kıymalı harç yayılır.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir ve servis edilir. Afiyetle ❤️

2 Malzemeli İncir Uyutması Tarifi

 

2 Malzemeli İncir Uyutması Tarifi İçin Malzemeler

  • 15-16 adet kuru incir
  • 3.5 su bardağı süt

2 Malzemeli İncir Uyutması Nasıl Yapılır?

  • İncirleri sıcak suda yıkayıp küp küp doğruyoruz. Sonra incirleri rondodan geçiriyoruz.
  • Sütü yoğurt mayalama kıvamına gelene kadar ısıtıyoruz.
  • Sonra sütü incirlerin üzerine döküp blenderla biraz parçalı kalacak şekilde karıştırıyoruz.
  • Sonra kuplara alıyoruz ve 3 saat üzerini kapatıp bekliyoruz.
  • 3 saat sonra buzdolabına koyup 2 saat soğumasını bekliyoruz. Daha sonra afiyetle yiyoruz.

Karnabahar Pizza Tarifi

 

Karnabahar Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Pizza tabanı:

  • 1 ufak top karnabahar, yıkanıp, rondodan çekilmiş
  • 3 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 2 yumurta
  • ½ çay kaşığı sarımsak tozu
  • ½ çay kaşığı tuz
  • ¼ çay kaşığı karabiber
  • ¼ çay kaşığı toz kırmızı biber

Pizza üstüne:

  • ¼ bardak pizza sosu (domates sos)
  • ¾ bardak mozzarella peyniri
  • 10-12 parça ufak doğranmış sucuk veya mantar

Karnabahar Pizza Nasıl Yapılır?

  • Fırını 200 dereceye ısıtın. 
  • Bir kapta yumurta, karnabahar, un, sarımsak tozu, tuz ve karabiberi karıştırın. 
  • Muffin kalıplarının içlerini zeytinyağı ile yağlayıp, 2 şer yemek kaşığı karışımdan tabanlara yayın. 25-30 dk rengi dönene kadar pişirin. 
  • Fırından çıkarıp üzerine 1 tatlı kaşığı pizza sosu, 1 yemek kaşığı mozzarella rendesi ve 3-4 ufak parça sucuk ekleyin. 
  • 5 dk peynir eriyene kadar fırınlayın. İçlerini çektikten sonra kalıplardan çıkarıp servis yapın. 

Biskrem Tarifi

 

Biskrem Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3.5 su bardağı un (kontrolü ekleyin lütfen)

İçi için;

  • Kahvaltılık çikolata

Biskrem Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kaba kabartma tozu ve un hariç tüm malzemeleri karıştırıp iyice birbirine yedirelim.
  • Ardından un ve kabartma tozunu ekleyelim ve yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamuru açıp bardakla keselim içine çikolata koyup tekrar bardakla kestiğimiz boş bir hamurla kapatalım.
  • Spatula veya bıçak yardımıyla hamuru alıp keskin bir bıçak yardımıyla üzerine çizikler atıp tepsiye yerleştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
  • Not📍📍 kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml, çay bardağı ölçüsü 100 ml.

Kırmızı Pancar Salatası Tarifi

 

Kırmızı Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet kırmızı pancar
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 4-5 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 1 kutu konserve mısır
  • 1/4 (çeyrek) demet dereotu
  • 1.5 lt su ( haşlamak için)

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limon suyu

    Kırmızı Pancar Salatası Tarifi Yapılışı

  • Pancarlar yıkanır kabukları soyulur ve ikiye bölünüp haşlanmaya bırakılır.
  • Haşlamaya suyuna 1 çay kaşığı tuz katılır.
  • Yumuşayınca suyu süzülür küp küp doğranır.
  • Fırın kabına yağlı kağıt serilir, pancarlar eklenir.
  • Üzerine zeytinyağı sarımsak tuz ve kekik ilave edilip karıştırılır.
  • Fırında alt üst ayarda 200 derecede 20-25 dk pişirilir. Böylece aroması daha iyi geçmiş olacak.
  • Kornişon turşu minik küpler halinde doğranır.
  • Dereotu ince kıyılır.
  • Soğuyan pancarlar geniş bir kaseye alınır.
  • Mısır turşu dereotu eklenir.
  • Nar ekşisi ve limon suyu da ilave edilir.
  • Güzelce karıştırıp servis edilir. Afiyet olsun 🌸.

Oklava Ve Merdane Kullanmadan El Açması Patatesli Börek Tarifi

 

Oklava Ve Merdane Kullanmadan El Açması Patatesli Börek Tarifi  İçin Malzemeler

  • 1 kilo un
  • 1 su bardağı su (300ml)
  • 1 su bardağı süt ( 300ml)
  • Tuz
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvıyağ (150ml)
  • 1 paket  kuru maya ( yarım paket yaşmaya da olabilir)

İçi için:

  • 3 -4 adet haşlanmış patates
  • Biraz sıvı yağı
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Reyhan

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta
  • Çörek otu
  • Susam

    Oklava Ve Merdane Kullanmadan El Açması Patatesli Börek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yoğurma kabının içine ılık su , ılık süt , sıvıyağı , toz şeker ve mayayı alıp çırpalım .
  • Ardından unu ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım ele yapışmaması için 1 yemek kaşığı sıvıyağı ekleyip yoğurmaya devam edelim .
  • Yaklaşık 1 saat mayalandıralım.
  • Bu arada içini hazırlayalım patatesleri haşlayıp kabuklarını soyalım ve ezelim içine baharatlarını ekleyip karıştıralım.
  • Hamuru 3 eşit parçaya bölelim her parçayı elimizle açalım ve 2 parmak genişliğinde şeritlere keselim.
  • Her şeridin içine patatesli harçtan koyalım kapatıp rulo haline getirelim ve tepsiye yerleştirelim.
  • Bütün şeritler bitene kadar işleme devam edelim.
  • Üzerine yumurtayı sürelim ve elimizle hafif bastıralım.
  • Son olarak çörek otu ve susam serpelim .
  • Önceden ısıttığımız 200c fırında yaklaşık 40-45 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim . Afiyet olsun 🥰

Etsiz Kapuska Yemeği Tarifi

 

Etsiz Kapuska Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg doğranmış lahana
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı bulgur ya da pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 su bardağı kaynar su

    Etsiz Kapuska Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Tencereye tereyağını koyalım. Üzerine az sıvı yağ ekleyelim.
  • Üzerine sıra ile soğan, domates salçası ilave edelim ve kavuralım.
  • Ardından doğranmış lahana ilave edelim ve karıştıralım.
  • Tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte pişirelim.
  • 15 dakika kendi suyuyla pişirdikten sonra, 3 su bardağı kaynar su, tuz, pul biber, karabiber katalım ve bulgur veya pirinç ekleyelim.
  • Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağını kapatalım.
  • Kısık ateşte, 20 dk daha pişirelim.
  • Yemeğimiz servise hazır.
  • Afiyet olsun.

Küçük Büyük Herkesin Çok Seveceği Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi

 

Küçük Büyük Herkesin Çok Seveceği Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 adet et bulyon
  • 2-3 litre su
  • 2 kaşık tereyağ
  • 1 tatlı kaşık kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Küçük Büyük Herkesin Çok Seveceği Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Yumurta sarısını, yoğurdu, un, arpa şehriye ve bulyonları bir tencerede çırpalım ve 2 litre suyu ekleyip orta ateşte pişireceğiz.
  • Durmadan karıştırmamız gerekir, yoğurt kesilmesin diye.
  • İhtiyaç duyulunca kaynamış su ekliyoruz yavaş yavaş.
  • Arpa şehriyeler yumuşayınca çorbada kremsi kıvam alınca ocağı kısıyoruz.
  • Küçük bir tavada tereyağ ve nane ve kırmızı biberi kızartıyoruz ve çorbaya ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz. Çorbamız hazır. Afiyet olsun ☺️.