13 Şubat 2021 Cumartesi

Kiraz Dolgulu Bisküvi İle Cheesecake Tarifi

 

Kiraz Dolgulu Bisküvi İle Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için

  • 3 paket ( 100 gram )
  • Kiraz dolgulu bisküvi

Kreması için

  • 750 gram quark
  • 1 paket labne ( Krem peynir)
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 su bardağı şeker ( 200 gram )
  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta

Üzerinin sosu için

  • 400 gram dondurulmuş orman meyveleri
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta

Üzerine süslemek için

  • Ben tabanında kullandığım bisküvi ile süsledim
  • Siz isterseniz meyvelerle de süsleyebilirsiniz

    Kiraz Dolgulu Bisküvi İle Cheesecake Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle fırın kağıdı sermiş olduğunuz kelepçeli kek kalıbının tabanına bisküvileri güzelce sıralayın.
  • Kreması için gerekli bütün malzemeleri derin bir kabın içinde mikser yada çırpma teli ile güzelce karıştırın.
  • Çırpmış olduğunuz kremayı bisküvilerin üzerine döküyoruz.
  • Alüminyum folyo ile kek kalıbınızın kenarlarını güzelce sarın ki kremanın yanları kızarmasın.
  • Fırının alt kısmına ısıya dayanıklı bir kabın içine su koyuyoruz ki cheeskekin üzeri yanmasın.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 60 dakika kadar kontrollü pişirin.
  • Piştikten sonra fırının kapağını biraz açık olacak şekilde 1 saate yakın içinde bırakıyoruz.
  • Daha sonra bir kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Sosu için gerekli bütün malzemeleri bir tencereye alıp güzelce karıştırıp kaynatıyoruz kıvam alınca ocaktan alıp bir süzgeçten geçirip çıkan sosu kekin üzerine döküp güzelce yayıyoruz.
  • İlk sıcağı çıktıktan sonra buzdolabında bir gece bekletirseniz çok daha güzel oluyor.
  • Üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun hanımlar 👌👌.

Kabak Tatlısı Tarifi

 

Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kabak
  • 1.5 su bardağı şeker

Üzeri için;

  • Tahin
  • 7 adet ceviz
  • Kaymak
  • Antep fıstığı tozu

    Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kabaklardan bahsetmek istiyorum. Ben kabağı dilimli bir şekilde aldım. Siz isterseniz dilimlemeden de alabilirsiniz.
  • Dilimleme den aldığınızda kabakların yeşil kısmını soymanız gerekiyor.
  • Soyduktan sonra istediğiniz büyüklükte kabakları dilimleyebilirsiniz. Ve kabağımızı tencereye koyuyoruz.
  • Üzerine şekerimizi ekliyoruz.
  • Şeker miktarı size kalmış bir şey tatlı severler daha fazla şeker kullanabilir.
  • Daha az şeker de kullanabilirsiniz, şeker oranı size kalmış bir şey.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 2-3 saat dinlendiriyoruz. Vaktim var derseniz bir gece de dinlendirebilirsiniz. Ben bir gece boyunca dinlendirdim.
  • Dinlendikten sonra kabaklarımızı tencereye alıp pişmeye bırakıyoruz.
  • Şeker dinlendiği için sulanma oluyor yani üzerine su eklemeye gerek yok. Ben yarım saat pişirdim. Kabağın cinsine göre pişirme süresinde değişiklikler olabilir.
  • Kabak soğuduktan sonra servis edilir.
  • Ben bir tanesini tahin ve cevizli bir tanesini sadece cevizli diğer iki tanesini de kaymak ve antep fıstığı tozu ile servis ettim. Sizler farklı şekillerde de servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun. Bir dahaki tarifimde görüşmek üzere. 🤩😋.

Sevgililer Gününe Özel Kalp Pasta Tarifi

 

Sevgililer Gününe Özel Kalp Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Bisküvisi için gereken malzemeler :

  • 2 su bardağı tepeleme un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 1 çimdik tuz
  • 125 gram soğuk tereyağı

Kreması için gereken malzemeler :

  • 500 gram mascarpone veya labne peyniri
  • 3 kutu likit krema
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

    Sevgililer Gününe Özel Kalp Pasta Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle varsa hamur yoğurma makinesinde tuzu, unu ve pudra şekerini eleyerek dökelim ve karıştıralım
  • Daha sonra soğuk tereyağını yavaş yavaş kesip ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim.
  • Arada kontrol edelim tereyağı elimize hiç gelmeyecek şekilde kum kıvamını alacak.
  • Daha sonra yumurtayı ve vanilyayı da döküp yoğuralım.
  • Sonra elde yoğuralım hamuru ikiye bölelim bir hamuru 2 yağlı kağıt arasına alıp açalım.
  • Daha sonra fırın tepsisine yerleştirip derin dondurucuda 15 dk bekletelim kalp resimli bir kağıt yardımı ile kalp şeklinde keselim.
  • 10 ile 15 dakika arası 180 derecede fırında pişirelim.
  • Piştikten sonra tamamen soğuyana kadar bekletelim aynı işlemi diğer hamurla da yapalım.
  • Kreması için bütün malzemeleri büyük bir kaseye alıp 15 dakika mikserle çırpalım.
  • Daha sonra kremamızın yarısını pasta poşetine dökelim.
  • Servis tabağına 1 kalp bisküvisini koyalım.
  • Üzerine pasta poşetiyle krema dökelim diğer kalp bisküvisini de yerleştirip hafif bastıralım.
  • Kalan kremanın tamamını pasta poşetine dökelim.
  • Bisküvinin üzerine tekrar krema dökelim.
  • Son olarak istediğiniz gibi üzerini süsleyin ben süslemek için çilek, frabuaz, yaban mersini, makaron, kinderbueno ve kalp şeklinde pişirdiğim kurabiyeler kullandım.

Mayasız Taze Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

 

Mayasız Taze Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • 2 su bardağı kemik suyu ( et suyu da olabilir)
  • 2 su bardağı su

    Mayasız Taze Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır? Yapılışı

  • Öncelikle tenceremizin içerisine tereyağını ve sıvı yağını alalım.
  • Orta ateşe getirelim ocağımızın altını.
  • Küp küp doğradığımız soğanı ve sarımsağı ekleyelim.
  • Hafif soğanlar sararmaya başladığında biberleri ekleyelim.
  • Hafif kavurduktan sonra domates ve biber salçasını ekleyelim.
  • Yaklaşık 3 dakika boyunca kavuralım ardından unu ekleyelim unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Bu esnada ocağın altını en kısık ayara getirip yoğurdu ekleyelim ve iyice karıştıralım.
  • Küp küp doğradığımız domatesi de ilave edip tekrar karıştıralım.
  • Ardından baharatları ilave edelim iyice kavuralım.
  • Son olarak kemik suyunu ve kaynamış suyu ilave edip 20 dakika boyunca kısık ateşte pişirelim.
  • Pişmiş olan çorbamızı blendr dan geçirelim ve bi 10 dakika daha kaynatalım.
  • Not. Çorbanın suyunu isteğe göre azaltabilir yada çoğaltabilirsiniz !.

    Afiyet şifa olsun❤.

Tavada Lahmacun (Mayasız Pratik Hamuruyla) Tarifi

 

Tavada Lahmacun (Mayasız Pratik Hamuruyla) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı süt
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı tuz(silme)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Harcı için:

  • 350 gram kıyma
  • 2 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ(kıymanız yağlı ise 1-2 yemek kaşığı)
  • 1 dolu yemek kaşığı isot
  • Karabiber, kırmızı toz biber(birer tatlı kaşığı)
  • Tuz(damak zevkinize göre)

    Tavada Lahmacun (Mayasız Pratik Hamuruyla) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak harcımızı hazırlayalım.
  • Domates, soğan, biber, maydanoz ve sarımsağı rondodan geçirelim ve uygun bir kaba aldığımız kıymamızın üzerine ekleyelim.
  • Kalan malzemeleride ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Harcımızı buzdolabına kaldıralım.
  • Hamuru için un hariç bütün malzemeleri uygun bir kapta karıştıralım.
  • Unuda kontrollü ekleyerek ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamuru bezelere ayıralım(26 cm tava kullandım tam 12 adet beze ayırdım).
  • Hafif unladığımız tezgahta bezeleri incecik açalım.
  • Açtığımız bezeyi pişireceğimiz tavaya alalım üzerine harçtan 2 yemek kaşığı kadar koyalım ve her yerine gelecek şekilde yayalım(harcı ince yayalımki kolayca pişsin).
  • Kısık ateşte kapağı kapalı şekilde altları kızarana kadar pişirelim(ben 2 adet tava kullanarak çabucak pişirdim).
  • Pişen lahmacunlarımızın üzerini bir bez ile örtelimki diğerleri pişene kadar kurumasın.
  • İstediğiniz yeşillik ve limon ile servis edelim.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 💐

Fırında Balık Kızartması Tarifi

 

Fırında Balık Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg hamsi balığı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

    Fırında Balık Kızartması Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle temizlenmiş balıkları suya koyalım üzerine bir avuç tuz serpelim birkaç su yıkayalım.
  • Süzgece koyalım on dakika bekletelim.
  • Süzülen balıkları tepsiye koyalım üzerine sıvı yağ ve yeteri kadar tuz serpelim istediğimiz şekilde dizelim fırına verelim.
  • Fırın derecesi yüksek olsun kontrolü bir şekilde pişirelim balıklar yağını bırakıp kızarmaya başlayınca çıkartabilirsiniz.
  • Çok çıtırlı veya yumuşak nasıl seviyorsanız.
  • Balıklarınız piştikten sonra fırının kokusunu gidermek için üç parça limon ve üç parça soğan koyun on dakika daha açık kaldıktan sonra kapatabilirsiniz.
  • Şimdiden denemek isteyenler için.

    Afiyet olsun 🤗.

Düğün Çorbası Tarifi

 

Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuzu gerdan eti haşlanmış didiklenmiş
  • 6 su bardağı et suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Karabiber
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 4 yemek kaşığı yoğurt

Servis için;

  • Ezilmiş sarımsak
  • Sirke

Üzeri için;

  • Tereyağ
  • Kırmızı biber

    Düğün Çorbası Tarifi Yapılışı

  • İlk öncelikle 8 su bardağı su ile eti yumuşayana kadar haşlayalım didikleyelim ve et suyunu süzgeçten geçirelim.
  • 2 yemek kaşığı tereyağı eritip 2 yemek kaşığı unu kavuralım.
  • 6 su bardağı suyu ilave edelim su ılınınca etleri ilave edip kaynamaya bırakalım.
  • Terbiyesi için yumurta sarısı limon ve yoğurdu karıştırıp çorbanın suyundan yavaşça ilave edip ılıştıralım.
  • Terbiyeyi yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edelim ve bir süre daha karıştıralım.
  • Karabiber ve tuzunu ilave edip 7-8 dk daha kaynatıp ocaktan alalım.
  • Servis esnasında çay kaşığının ucuyla sarımsak ve bir miktar sirke ilave edelim.
  • Tereyağı eritip kırmızı biberi ilave edelim ve çorbamızın üzerine gezdirelim.
  • Afiyet olsun.

Süslü Kurabiye Tarifi

 

Süslü Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 grm margarin yada tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya şekeri
  • Aldığı kadar un
  • 1 tatlı kaşığı kakao

    Süslü Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına oda sıcaklığında olan tereyağ ,sıvı yağ ,yumurtayı ,vanilya,şekerini pudra şekerini ve nişastayı alıp iyice karıştırıyoruz.
  • En son un ve kabartma tozunu ilete ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurun bir kısmına kakao ilave ederek ayrı bir kakaolu hamur yapıyoruz.
  • Sonrasında elinizde olan kalıplar ile şekil verebilirsiniz .
  • Eğer kalıp yoksa 2 kakaolu hamurdan 2 tanede düz hamurdan minik misket büyüklüğünde bezeler yapıp en son hepsini bir yuvarlayarak şekil verebilirsiniz, yada uzunlamasına normal hamurdan hafif açarak ortasına kakaolu hamurdan koyup sarma gibi sarıp üzerine çatal ile şekil verebilirsiniz, tamamen size kalmış .
  • 160 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz yaklaşık 20 ila 25 dk.
  • Fırından çıkan kurabiyeleri soğutup benmari usulü eritilmiş çikolata ile süsleyebiliriz yoksa sadece pudra şekeri de serpebilirsiniz .
  • Elimizdeki imkanlara göre servis sunum size kalmış afiyet olsun 🥰.

Etli Lahana Sarma Tarifi

 

Etli Lahana Sarma Tarifim İçin Malzemeler

  • 1 tane lahana
  • 400 gram et
  • 300 gram kırık pirinç
  • 4 tane orta boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay bardağı domates suyu
  • 1 tatlı kaşığı karabiber, pulbiber
  • Kırmızı tozbiber, kekik ve kimyon

Üzerinin sosu için;

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı su

    Etli Lahana Sarma Tarifim Yapılışı

  • Lahanamızı ikiye ayırıp haşlıyoruz.
  • Haşladıktan sonra yıkayıp yapraklarını kesip hazırlayalım.
  • Soğanları,sarımsağı ince küçük doğrayalım, maydanozu naneyide aynı şekilde ince doğrayın.
  • Tencereye yağı döküp soğanı sarımsağı kavuralım.
  • Salçaları da ekleyip kavurup ,baharatları, domates suyuda katalım.
  • Pirinci ilave edelim karıştırıp kenera alalım.
  • Eti de ince küçük doğradığımız malzemelerin üzerine katıp karıştıralım sonra sarmaya başlayalım.
  • Üzeri sosun yapılışı;Yağı ufak bir tencereye alalım, salça katıp kavurup üzerine tuzuda ekleyip, sarmalarımızın üzerine dökelim.
  • Afiyet olsun 😋desteklerinizi bekliyorum 🙏😊.

Coco Kurabiye Tarifi

 

Coco Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta beyazı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 300 gram hindistan ceviz tozu
  • Yarım çay kaşığı vanilya

Süslemek için;

  • 100 gram bitter veya sütlü çikolata

    Coco Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yumurta akını ve şekeri macun kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Karışıma vanilya ve hindistan cevizini azar azar dökelim hamur haline getirelim.
  • Hazırladığımız karışım daha kıvam alabilmesi için 15 dk buzdolabında bekletelim.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize dondurma kaşığı veya yemek kaşığı gibi benzer bir alet kullanarak harçtan parça alıp bastırarak kurabiyeleri yerleştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 160 derce fırında 15 -20 dk pişirelim.
  • Pişen kurabiyelerimizi oda sıcaklığında bekletelim.
  • Bermari usulü erittiğimiz çikolataları kurabiyenin tabanına bandırıp tekrar yağlı kağıt üzerine koyalım.
  • Kalan son çikolatayıda üzerine gezdirelim ardından buzdolabında bekletelim.

Portakallı İngiliz Keki Tarifi

 

Portakallı İngiliz Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 çay bardağından iki parmak eksik zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet portakalın suyu
  • 1 adet portakalın kabuğunun rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-2 buçuk su bardağı un

Sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket çikolata (80gr)
  • 1 tatlı kaşığı kakao

Bulamak için:

  • Hindistan cevizi

    Portakallı İngiliz Keki Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri köpürene kadar iyice çırpın.
  • Un hariç diğer malzemeleri ekleyip biraz daha çırpın.
  • En son unu ekleyip karıştırın.
  • Yağladığınız büyük kate borcama harcı dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarıp kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
  • Kek pişerken bir yandan sosu hazırlayın.
  • Süt ve kakaolu sos tenceresine alın.
  • Kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca ocaktan alıp çikolata ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Sosu soğuması için kenara koyun.
  • Fırından çıkıp iyice soğuyan keki kanından ters çevirip çıkartın.
  • İstediğiniz büyüklükte karelere bölün.
  • Ben 16 kareye böldüm.
  • Keki ilk önce soğuyan sosa, ardından hindistan cevizine bulayın.
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
  • Afiyet olsun 💐.