19 Şubat 2021 Cuma

Şekersiz Tartolet Tarifi

 

Şekersiz Tartolet Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:

  • 1 yumurta 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1.5 su bardağı un 
  • 1 paket vanilya 

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt 
  • 1 yemek kaşığı un 
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 tane Medine hurması 
  • 1 orta boy muz

Şekersiz Tartolet Nasıl Yapılır?

  • Kreması için süt, un ve nişastayı karıştırıyoruz. 
  • Daha sonra ocağın altını yakıp muz ve hurmaları ekliyoruz. Blenderdan geçiriyoruz. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alıyor ve soğutuyoruz. 
  • Tabanını hazırlamak için tüm malzemeleri yoğuruyoruz. Daha sonra tart kalıbı yardımıyla veya elimizle şekil veriyoruz.
  • 180 derecede 20 dakika pişiriyoruz. İçine kremayı ekleyip istediğimiz meyvelerle süslüyoruz. Aşırı güzel oluyor 🎉

Beluga Mercimeği Salatası Tarifi

 

Beluga Mercimeği Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı beluga mercimeği
  • 4 dal taze soğan 
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 adet büyük boy yeşil elma
  • 1 adet büyük boy portakal
  • 2 yemek kaşığı kuru yaban mersini
  • Sosu için
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 adet büyük portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz

Beluga Mercimeği Salatası Nasıl Yapılır?

  • Beluga mercimeğini 3 bardak suda fazla yumuşamayacak şekilde haşlayın.
  • Yeşilliklerinizi yıkayıp ince doğrayın. Portakal ve elmalarınızı çok ince olmayacak şekilde lokmalık doğrayın.
  • Kuru yaban mersinlerini ekleyin. Ayrı bir yerde tüm sos malzemesini karıştırıp, salatanıza ekleyin. Afiyet olsun.

Ali Paşa Pilavı Tarifi

 

Ali Paşa Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı fıstık
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı su

Ali Paşa Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Kıyma, tuz ve karabiber ile köfte hamuru yoğurulur. Misket büyüklüğünde köfteler hazırlanır ve kızartılır. (Tavada tereyağında döndürerek kızartınca daha lezzetli olur)
  • Kuru üzüm suda bekletilir ve süzülür. Pilav tenceresinde zeytinyağı ve tereyağında pirinçler ve fıstıklar  kavrulur. Kuru üzüm ve tuz eklenir.  
  • Kızartılan köfteler de tencereye alınır. Su ilave edilerek şöyle bir karıştırılır ve pişmeye bırakılır. İstenilen bir kalıba aktarılıp ters çevrilerek servis edilir.
  • 🧐Kalıba aktarmadan da servis edilebilir fakat kalıba aktarmak görsellik katacaktır.
  • 🧐 İstenirse kızartılan köfteler den bir miktar ayrılıp servis ederken pilavın üstüne veya yanına koyulabilir.

Çıldır Köfte Tarifi

 

Çıldır Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tırnak pide
  • 1/2 su bardağı et suyu
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 500 gr kıyma
  • 2 çorba kaşığı galeta unu/ekmek içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Domates sosu için:

  • 3 adet domates
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 su bardağı et suyu
  • Tuz

Yoğurt sos için:

  • Süzme yoğurt
  • Sarımsak

Patates püresi için:

  • 3 adet haşlanmış patates
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağına yakın süt (kıvama göre)
  • Muskat
  • Tuz

Çıldır Köfte Nasıl Yapılır?

  • Tırnak pide küp doğranır. Et suyu ve tereyağı ile fırınlanır.
  • Domates sosu için malzemeler küçük tencereye alınır ve kaynatılır.
  • Patates püresi için haşlanmış patatesler ezilir ve diğer malzemeler eklenerek, yoğun yada akışkan olmayacak kıvamda püre elde edilir.
  • Köfte malzemeleri ile köfte yoğurulur, hamburger köftesi gibi büyük ebatta köfteler yapılır. Tereyağında kızartılır.
  • Servis tabağına patates püresi alınır. Üzerine tırnak pideler, domates sosu, köfte, sarımsaklı yoğurt koyulur.
  • Tekrar tırnak pide, domates sosu koyulur ve maydanoz serpilir. Afiyetle ❤️

Mantar Salatası Tarifi

 

Mantar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kültür mantarı
  • 1 adet közlenmiş veya çiğ kırmızı biber
  • Çeyrek demet dereotu
  • Yarım çay bardağı mısır
  • 4-5 adet yeşil dolma zeytin
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım limon
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

    Mantar Salatası Tarifi Yapılışı

  • Mantarlar soyulur.
  • Çok ince olmayacak şekilde dilimlenir.
  • Tencerede su kaynatılır.
  • Kaynayan suya limon suyu, sirke ve mantarlar eklenir.
  • Mantar hafif yumuşayıp, yenecek kıvama gelince süzdürülür.
  • Mantarın soğumasını beklerken uygun bir kaba mısırlar alınır.
  • İçersine ince kıyılmış dereotu, halka şeklinde doğranmış zeytin, küçük küpler halinde doğranmış biber ve turşu eklenir.
  • Soğuyan mantar da ilave edilir.
  • Yarım limonun suyu sıkılır ve nar ekşisi ile tatlandırılır.
  • Gerekirse tuz ilave edilir.
  • Afiyet olsun 😇.


Kırmızı Başlıklı Kız Tarifi

 

Kırmızı Başlıklı Kız Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 2 kutu sıvı krema
  • 3 paket krema sertleştirici ( yada 1 paket kremşanti)
  • 2 paket vanilya
  • 500 gram süzme yoğurt ( 2 su bardağı )
  • 3 kaşık şeker

Üzeri için;

  • 2 bardak vişne suyu
  • 3 kaşık nişasta
  • 2 kaşık şeker

    Kırmızı Başlıklı Kız Tarifi Yapılışı

  • Pastamızın alt tabanı normal mozaik kek formunda olacak.
  • Önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz .
  • Kakao hariç bütün malzemeleri de karıştırıp yağlanmış kalıba yarısını döküyoruz.
  • Kalan yarısını kakaoyla karıştırıp üzerine ekleyin .
  • 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz .
  • Kek piştikten sonra soğutup kalıptan çıkarıp kalıbı temizleyelim tekrar keki yerleştirelim ki kremaya kekin parçaları bulaşıp kötü görüntü oluşturmasın.
  • Kreması için bir kaba sıvı krema ve krema sertleştiriciyi (yoksa 1 paket toz halinde krem şanti) mikserle iyice katılaşana kadar çırpalım.
  • Buzdolabında beklemeye alalım.
  • Süzme yoğurdu ,şeker ( krem şanti kullanacaksanız şeker ilave etmeyin ) ve vanilyayla karıştırıp ( sadece kaşıkla) önceden hazırladığınız kremayla yine bir kaşık yardımıyla karıştırın.
  • Kekin üzerine dökün ve buzdolabında beklemeye alın.
  • Üst sosu için;Malzemeleri küçük bir tencereye alın .
  • Yalnız vişne suyu şekerliyse şeker ilave etmeyin.
  • Çırparak katılaşana kadar pişirin, biraz sıcağı geçince pastanın üzerine dökün.
  • 1 gece beklettikten sonra servis ederseniz daha güzel sonuç alırsınız 🥰.
  • Afiyet olsun.


Mor Sultan Tarifi

 

Mor Sultan Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy mor lahana
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • (yoğurt miktarı az gelirse yeterli miktarda normal yoğurt ekleyin)

    Mor Sultan Tarifi Yapılışı

  • Lahana ince ince doğranır.
  • Az zeytinyağında yumuşayana kadar kavrulur.
  • Kavrulan lahana bir kaba alınıp soğumaya bırakılır.
  • Soğuyan lahananın içersine yoğurt ve mayonez eklenir.
  • Sarımsak rendesi ilave edilir.
  • Kaşığın tersiyle eze eze karıştırılır.
  • Yoğurt miktarı az geldiyse normal yoğurt ilavesi yapılır.
  • 15-20 dk buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
  • Dinlendikten sonra bir kaç tur daha karıştırılır ve servis edilir

Ev Künefe Yapılışı (Dışarıda Yemeye Son) Tarifi

 

Ev Künefe Yapılışı (Dışarıda Yemeye Son) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kadayıf
  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 1 kase künefelik veya kaşar peyniri

Künefe tabaklarına sürmek için;

  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

    Ev Künefe Yapılışı (Dışarıda Yemeye Son) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kadayıflarımızı bıçakla incecik kıyıyoruz.
  • Erittiğimiz tereyağını kadayıfımıza döküp harmanlıyoruz.
  • Pekmez ile erittiğimiz 1 yemek kaşığı tereyağını karıştırıp künefe tabaklarımızın hertarafını yağlıyoruz.
  • Kadayıftan bir tutam alıp künefe tabağına koyup iyice bastırıyoruz ve üzerine peynir diziyoruz ve üzerine bir tutam daha kadayıf koyup baya bi bastırıyoruz ben kase ile bastırdım.
  • Bu şekilde hepsini bitirelim.
  • O arada şerbeti kaynatıp soğutalım. Şerbeti biraz kıvamlı olursa iyi olur.
  • Ocağımızın üzerine ben börek tepsisi oturtup öyle kızarttım.
  • Kısık ateşte çevire çevire kontrol ederek kızartalım.
  • Düz bir tabakla künefemizi ters çevirip altınıda kızartıp hemen şerbetini dökelim ve süsleyip sıcak sıcak servis yapalım.
  • İsteyen fırındada kızartabilir ben az yaptığım için ocakta yaptım.
  • Tepsinin içinde de künefenin altı yanmasın diye direkt ocağın üzerine koymadım.
  • Mutlaka deneyin derim süper oluyor afiyetler olsun 👌🌹😊.

Yumurtasız Fırında Sütlaç Tarifi

 

Yumurtasız Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından biraz eksik pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 1 buçuk litre süt
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

    Yumurtasız Fırında Sütlaç Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle suyu ocağa alalım.
  • Ardından pirinçleri ekleyelim.
  • Su kaynamaya başlayınca altını kısalım ve bu şekilde pirinçler yumuşayıp suyu çekene kadar pişirelim.
  • Ayrı bir kapda süt, toz şeker, nişasta ve vanilyaları çırpalım.
  • Yumuşayıp suyunu çekmiş olan pirinçlere çırptığımız süt karışımını ekleyelim ve güzelce kaynatalım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
  • Fırın tepsisine dizdiğimiz güveç illerimize eşit şekilde bölüştürelim. Bu ölçülerle 9 güveç fırın sütlaç elde ediliyor.
  • Son olarak fırın tepsisine güveçlerin yarısına denk gelecek kadar su ekleyelim.
  • 180 derece fırın da üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet şifa olsun.

Macun Kıvamlı İrmik Helvası Tarifi

 

Macun Kıvamlı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağ (75 gr)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • Yarım çay bardağından fazla iri dövülmüş ceviz (İsteğe bağlı)
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı un

Şerbeti için

  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su

    Macun Kıvamlı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  • Toz şeker, su ve sütü bir tencerede kaynayıncaya kadar ısıtıp kaynatmadan ocaktan alıyoruz.
  • Tencereye tereyağ ve sıvı yağ ekleyip, tereyağ eriyinceye kadar ısıtıyoruz. Tereyağ eriyince cevizi ekleyip 2-3 dk kavuruyoruz.
  • 3. İrmik ve unu ekleyip rengi dönünceye kadar karıştırarak kavuruyoruz.
  • Hafif kahverengileşince ocağı en kısık ayara getiriyoruz ve hazırladığımız şerbeti ekliyoruz.
  • Tahta kaşık veya spatulayla karıştıra karıştıra şerbetini çekinceye kadar pişiriyoruz.
  • Sıcakken kaselere koyuyoruz. İsterseniz içerisine dondurma koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun👌🏻.

Tavada Susuz Pişen Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tandır Tarifi

 

Tavada Susuz Pişen Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tandır Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet kemiği alınmış tavuk pirzola

Sosu için;

  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 tatlı kaşığı mayonez (veya 1 yemek kaşığı yoğurt )
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ 100ml bardakla

    Tavada Susuz Pişen Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tandır Tarifi Yapılışı

  • Etleri güzelce yıkayıp suyunu iyice süzdürdükten sonra karıştırma kabına alalım.
  • Üzerine geriye kalan bütün malzemeleri ekleyip iyice birbirine geçmesi için karıştıralım .
  • İsterseniz bu karışımı birkaç saat buzdolabında bekletebilirsiniz.
  • Daha sonra hazırlayıp sosladığımız etin hepsini bir tavaya alın.
  • Ocağın büyük gözünde en kısık ateşte üzeri kapalı olarak suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim .
  • Bu sürede kapağı hiç açmayalım .
  • Yaklaşık 40 dakika sürüyor.
  • Ardından tavukları diğer yüzüne çevirelim.
  • Kızarmasını sağlamak için üzerini kapatıp bir kaç dakika pişirelim.
  • Her iki yüzünü nar gibi kızartalım .
  • Afiyet olsun hoşça kalın allah’a emanet olun💐👋.

Sucuklu Patates Pankeki Tarifi

 

Sucuklu Patates Pankeki Tarifi İçin Malzemeler

  • 250-300 gram patates püresi
  • 2 büyük yumurta
  • 50-60 ml süt
  • 3 yemek kaşığı un (60 g)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 70-100 gram sucuk

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ veya zeytinyağ 

    Sucuklu Patates Pankeki Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri  haşlayın ve püre haline getirin.
  • Soğuduktan sonra içerisine teker teker yumurtaları ve tuzu ekleyip çırpın.
  • Sütü ve unu ilave edin.
  • Akışkan bir kıvam alana kadar çırpın çok sıvı ya da katı olmamalı.
  • Tavaya biraz yağ ekleyin ve orta ateşte tavayı ısıtın.
  • Kaşık yardımıyla patates karışımını yuvarlak ince şekilde dökün ve üzerine 1 tane sucuk yerleştirin.
  • Arkasını da çevirip kızartın ve peçete serili bir tabakta fazla yağını alıp servis edebilirsiniz.
  • Dilerseniz yağsız tavada da pişirebilirsiniz. Afiyetler olsun.

Patates Püreli Tepsi Kebabı Tarifi

 

Patates Püreli Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yumurta
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 kase bayat ekmek içi
  • Tuz karabiber pul biber kimyon

Püresi için;

  • 3-4 adet patates
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz

Sosu için;

  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı domates sosu

Üzerine;

  • Kırmızı biber ve yeşil biber
  • İsteğe bağlı domates konulabilir bende yoktu

    Patates Püreli Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle patatesler haşlanır.
  • Köftesi yoğurulur. Geniş bir kapta tüm malzemeleri kıyma ile yoğurarak vaktiniz varsa biraz dinlendirin.
  • Daha sonra fırın kabına köfte harcını elinizle yayın.
  • Bir kasede salçayı sıcak su ile incelterek domates sosunu ilave edin ve kıymanın üzerine gezdirin.
  • Tepsiyi fırına sürerek 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Bu arada patates püresinin hazırlanmasına geçiyoruz.
  • Haşlanmış patatesler soyularak ufak ufak doğranır.
  • Tereyağı ve tuz ilave edilerek ezici yardımı ile ezilir.
  • Bu sırada yavaş yavaş süt de ilave edin.
  • Patates sıcakken yaparsanız güzelce eriyor eğer soğukta ocakta tencerede püreyi hazırlayabilirsiniz.
  • Daha krema gibi bir püre için blender kullanabilirsiniz.
  • Patatesler iyice krema gibi olduktan sonra kaşar peynirini ilave edip tahta kaşıkla biraz karıştırın. Böylelikle püreniz hazır olacak.
  • Fırından aldığınız sıcak köftenin üzerine püreyi yayarak üzerini dilimlenmiş domatesler ve biberler ile süsleyip tekrar fırına sürün.
  • Domatesler eriyene kadar fırında tuttuktan sonra fırından alarak dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…💯💯💯💕💕👍.