20 Şubat 2021 Cumartesi

Çikolata Dolgulu Rulo Pasta Tarifi

 

Çikolata Dolgulu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki:

  • 4 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı patates unu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu

Kreması:

  • 100 gram bitter çikolata
  • 1,5 çay bardağı sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı instant kahve 

    Çikolata Dolgulu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı

  • İlk öce krema malzemeleri küçük bir tencerede ısıtılır ve çikolata eriyince karıştırılıp buzdolabına kaldırır ve bir kaç saat dolapta bekletilir.
  • Diğer tarafta yumurta şeker ile güzelce çırpılır.
  • Un, kabartma tozu ve kakao karıştırılarak yumurta karışımına eklenerek çırpınmaya devam edilir. Un miktarı yumurta büyüklüğüne göre değişebilir.
  • Hazır olan kek hamuru 30×40 çapında kağıt serili tepsiye dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 225 dereceli fırının orta kısmında 5-7 dakika pişirilir. Fazla pişerse rulo yapılmaz.
  • Pişen kekin üzerine şeker serpilip tepsi kağıdı örtülür.
  • 2-3 dakika dinlendirildikten sonra ters çevrilir ve üzerindeki tepsi kağıtı alınır.
  • Dolapta soğuyan krema mikser ile çırpılır ve kekin üzerine sürülerek rulo şeklinde sarılır.
  • Arzuya göre rulo kekin üzeri erimiş çikolata, reçel veya pudra şekeri ile süslenir. Afiyet olsun.

Tırtıl Kurabiye Tarifi

 

Tırtıl Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin (250 gram )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı dolusu toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • Aldığı kadar un
  • Kakao

Arasına sürmek için;

  • Bim den ahududu reçeli ilkgün marka olandan onun kıvamı lezzeti çok yakışıyor muhakkak onunla yapın

Süslemek için ;

  • Kare çikolata veya damla çikolata
  • Hindistan cevizi

    Tırtıl Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle hamuru hazırlayın ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olsun unu yavaş yavaş ekleyin
  • Hamurun yarısını ayırın ve ayrı bir kapta kakao ekleyerek yoğurun.
  • Bir kısmını kakaolu yapmak için, tırtıl kurabiye kalıbı ile yağlı kağıt serili tepsiye tırtılları yapıp dizin.
  • Hepsini eşit uzunlukta yapmaya çalışın çünkü pişince iki tırtıl arasına reçel sürüp yapıştıracağız, bu tarifte kabartma tozu yok kesinlikle koymayın bu kurabiyenin kabarmaması gerekiyor yoksa şekli bozulur.
  • 160-170 derece arasında önceden ısıtılmış fırında alt tabanları hafif kızarana kadar pişirin.Hafif pembeleşsin yeterli bu kurabiye beyaz olur.
  • Pişip soğuyunca bir tırtılın alt kısmına reçel sürüp diğer tırtıl ile birleştirin.
  • Kurabiyenin ucunu benmari usulü eritilmiş çikolataya batırın ve tekrar hindistan cevizine batırın vee hazır. Biraz aşamalı uğraştırıcı ama sonucu çok güzel oluyor 🤗 afıyet olsun 🤗.

Patatesli Köfte Tarifi

 

Patatesli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 5-6 büyük boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı kuru reyhan
  • 1/2 (yarım) süt bardağı zeytinyağı

Not: 1 su bardağı = 200 ml

Patatesli Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 6 orta boy patatesi soyup iyice yıkadıktan sonra haşlamak için tencereye alıyoruz.
  2. Patateslerimiz haşlanırken 2 su bardağı köftelik bulgurumuzu 1, 5 su bardağı sıcak suyla ıslatın.
  3. 10-15 dakika arasında dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. Haşlanmış patatesleri sakız kıvamını alana kadar dövüyoruz.
  5. Ardından şişmiş olan bulgurumuzun üzerine ince doğranmış soğanımızı ekliyoruz ve 5 dakika kadar yoğuruyoruz.
  6. Sonra sırasıyla haşlanmış patatesi, biber salçasını, domates salçasını, kuru reyhanı, kimyonu, tuzu ve zeytinyağını ekleyip iyice yoğuruyoruz.
  7. Yoğurduktan sonra ellerimizle şekil verip sunum tepsisine özenle diziyoruz.

Unsuz Çikolatalı Muzlu Kek Tarifi

 

Unsuz Çikolatalı Muzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kalıp ölçüsü: 15cm kare

  • 100 gr bitter çikolata
  • 60 gr tuzsuz tereyağı
  • 50 gr toz şeker
  • 2 yumurta
  • 15 gr kakao tozu
  • 1 adet muz

    Unsuz Çikolatalı Muzlu Kek Tarifi Yapılışı

  • Çikolata ve tereyağını bir kaba alıp sıcak suya oturtun ve erimesi için bırakın.
  • Bir başka kaba yumurtaları kırın, şekeri ilave edin ve kabı sıcak su dolu bir kaba videodaki gibi oturtun.
  • Sıcak sudayken karıştırın ta ki şeker iyice eriyinceye dek. Termometreniz varsa sıcaklık 40c ulaşana dek bekletin, termometre yoksa 3-4 dakika içinde 40c ye ulaşacaktır.
  • Sonra sudan alın.
  • Mikser ile videodaki kıvamı yakalayana dek karıştırın. 3 dakika yüksek, 2 dakika orta, 1 dakika düşük hızda çırpın. Bu işlem büyük baloncukları küçülterek hamurunuzun sönmesini engelleyecektir.
  • Eritmiş olduğunuz çikolata ve tereyağına kakao tozunu ilave edip, homojen hale gelene dek çırpın. Ve karışıma ekleyip vidodaki gibi karıştırın.
  • Karışımı kek kalıbına alıp videodaki gibi doğradığınız muzları kek hamurunun üzerine dizin.
  • Önceden 180c ye ısıttığınız fırında 20-23 dakika pişirin.
  • Oda ısısında soğutun ve buzdolabında bekletin. Afiyet olsun! not: arzu ederseniz muz yerine, portakal, ahududu gibi meyveler kullanabilirsiniz.

Portakallı Cheesecake Tarifi

 

Portakallı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 450 gram labne
  • 1 su bardağı süzme yoğurt (Ekşisiz tatlı olmalı yoğurdumuz aksi taktirde kekimizin tadı da güzel olmaz. eğer yoğurt kullanmak istemesseniz labneyi 600 gram kullanmalısınız)
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 buçuk bardak şeker (Bardak ölçüsü 200 ml )
  • 2 yumurta
  • 2 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un

Tabanı için

  • 1 buçuk paket burçak bisküvi (Tekli paketlerden )
  • 50 gram tereyağı (Yoksa kahvaltılık yağ olabilir )

Sosu için

  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • Yarım su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Kürdanın ucu ile sarı gıda boyası (Yoksa şart değil )

    Portakallı Cheesecake Tarifi Yapılışı

  • Tabanı için bisküvi robotta çekilir. Tereyağı eritilip çekilmiş bisküvi ile karıştırılır.
  • Kalıbımızın altına yağlı kağıt serilir. Etrafı folyo ile sarılır.
  • Üzerine bisküvi karışımı güzelce yayılıp bardakla bastırarak sıkılaşması sağlanır.
  • Diğer tarafta labne ve şeker çırpılır.
  • Üzerine krema eklenir. Yumurtalar 1 tane kırılıp karıştırılıp 2. Yumurta da kırılıp karıştırılır.
  • Vanilya, un ve nişasta eklenerek karıştırılır.
  • Karışımı bisküvilerin üzerine dökerek 170 derece fırında 1 saat pişirilir.
  • Fırının en alt kısmına bir kapla sıcak su koyarak çatlaması önlenir.
  • 1 saat sonra fırının kapağını açıp kekimizi hafif salladığımız da ortası çok fazla sallanmıyorsa pişmiş demektir.
  • Fırın kapatılıp kapağı bi yarım saat kapalı bir şekilde içinde dinlendirilir.
  • Daha sonra fırınının kapağını biraz açıp bi yarım saat de öyle dinlendirilir.
  • Kekimiz dinlenirken sosu hazırlanır.
  • Sos için taze sıktığımız portakal suyu, su, nişasta ve şeker küçük bir tencereye alınır ve karıştırılarak kaynatılır.
  • Ilıyan sosumuz kekimizin üzerine dökülür ve dolaba dinlenmeye bırakılır.
  • En az 3-4 saat dinlenen kekimizi servis yapabilirsiniz.

Mayalı Nefis Pişiler Çok Güzeller Mutlaka Deneyin Tarifi

 

Mayalı Nefis Pişiler Çok Güzeller Mutlaka Deneyin Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya veya yaş maya
  • 4 – 5 bardak un (Kontrollü bir şekilde ilave edilerek )

Bardak ölçüsü 200 ml

Mayalı Nefis Pişiler Çok Güzeller Mutlaka Deneyin Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak sıvı malzemelerimizi yoğurma kabımıza alalım.
  2. Ilık olmaları önemli ardından maya ve şeker ve bir bardak un ekleyip karıştırılır.
  3. Üstünü bir bez ile örterek 5 10 dakika ilk mayalama işlemi yapılır. Bu çok önemli ayrı bir kıvam tad veriyor
  4. Mayalama işlemi bittikten sonra geri kalan bütün malzemeler eklenir karıştırılır.
  5. Kontrollü bir şekilde un ilave edilir ele çok hafif yapışan bir hamur olmalı üzeri streçlenip mayalanmaya bırakılır.
  6. Yarım saat kadar mayalama işlemi bittikten sonra hamur güzelce yeniden yoğurulup şekillendirilir ister merdane ile açıp bardak vs kesebilirsiniz ben küçük bezeler halinde yapıp merdane ile hafif açtım ortasını küçük kapak ile kestim.
  7. Şekil verdikden sonra üzerlerini örterek 15 dakika daha mayalanmaya bırakılır.
  8. Ardından kızgın yağda kızartılır. Afiyet olsun.

Tavuklu Pirinç Çorbası Tarifi

 

Tavuklu Pirinç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı tavuğun suyu
  • 1 adet haşlanıp didilmiş tavuk göğsü
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • İnce kıyılmış maydanoz

    Tavuklu Pirinç Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Yağı tencereye alın.
  • Isınınca unu ekleyip kavurun.
  • Salçaları ekleyin eze eze dağıtın.
  • Tavuk suyunu ilave edin.
  • Baharatları ilave edin. Toplamda 2, 5 litre civarı sıcak su ekleyip tavuk, nohut ve pirinci ekleyin.
  • Pirinçler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  • Ocaktan alın üzerine kıyılmış maydanoz serpin servis yapın. Afiyet olsun.

Patates Mantısı Tarifi

 

Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 100 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su

Sosu için

  • Tuzlu sarımsaklı yoğurt

    Patates Mantısı Tarifi Yapılışı

  • Patatesler küp küp doğrandıktan sonra tuzlanır ve kıtır kıtır olana kadar kızgın yağda kızartılır.
  • Kıyma bir tavaya alınır.
  • Sotelendikten sonra tereyağı eklenir ve karıştırılır.
  • Küp küp doğranmış soğan eklenir.
  • Harmanlandıktan sonra salça, tuz, karabiber, pul biber ve su eklenerek pişirilir.
  • Sırasıyla kızartılmış patates, tuzlu sarımsaklı yoğurt ve kıymalı harç olacak şekilde tepsiye dizilir.
  • Üzerine maydanoz doğranır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 

Hokkaido Çorbası Tarifi

 

Hokkaido Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 hokkaido kabağı (yaklaşık 1 – 1, 5 kg)
  • 2 havuç
  • 2 soğan
  • 2 patates
  • 4 diş sarımsak
  • 2 cm zencefil (Taze) isteğe bağlı
  • 1,5 litre su
  • 200 gram sıvı krema
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı kakule
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Hokkaido Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Kabağımızı ilk önce güzelce yıkıyoruz.
  • Sonra ortadan kesip ikiye bölüyoruz ve çekirdeklerini alıp kabağımızın içini temizleyip küp küp doğruyoruz.
  • Havuç, patates, soğan, sarımsak ve zencefilimizi soyup, yıkayıp küçük parçalara kesip tencereye veriyoruz
  • Ardından suyumuzu verdikten sonra ocağımızın altını yüksek ayarda 30 dakika kaynatıyoruz.
  • Çorbamız pişmiş ise blendirden geçirip kremayı ve baharatını ilave ediyoruz bir 5 dakikada öyle kaynatmaya bırakıyoruz. Çorbamız biraz katı ise su ilave yapabilirsiniz.Ve servise hazırdır.  . Afiyet olsun.(5-6 porsiyon)

Fırında Cupra Tarifi

 

Fırında Cupra Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane cupra
  • 2 tane kapya biber
  • 5 tane orta boy patates
  • 4 tane baş soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Fırında Cupra Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle çupralarımızı temizliyoruz ve güzelce içini dışını tuzluyoruz ve ardından içine girecek sebzelerimizi temizliyoruz yıkıyoruz ve halka seklinde hepsini kesiyoruz.
  • Sebzelerimizde hazır olunca küçük bir kasede sıvı yağı ve baharatları karıştırıyoruz.
  • Balıkların üzerine bıçakla derince cızıklar atıyoruz ve hazırladığımız baharat sıvı yağ karışımını bir fırça yardımıyla iç kısmalarına dışını iyice sürüyoruz ve pişirme tepsisine yerleştiriyoruz.
  • Ardından sebzelerde tepsiye balıkların etrafına yayıyoruz ve önceden ısıtılmış 240 derece fırına veriyoruz.
  • Balıkların üzeri kızarınca üzerine yağlı kâğıt veya jelatin kağıdıyla kapatıyoruz.
  • Ortalama 40 dk falan sürdü pişmesi fırından fırına değişiklikler olabilir. Deneyeceklere afiyet olsun💞.

Ezogelin Çorbası Tarifi

 

Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 fincan pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı nane

    Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Tencereye sıvı yağı alalım. Üzerine kuru sağanı yemeklik doğrayalım.
  • Sarımsağı ufak ufak kesip veya havanda ezikten sonra ilave edelim, salçayı da katıp kavuralım.
  • Yıkadığımız mercimeği bulgur ve pirinci de katıp karıştıralım, baharatlarını ekleyelim.
  • Üzerine 7 su bardağı kaynamış sıcak su varsa et veya tavuk katıp tenceremizin ağzını kapatalım.
  • Düdüklüde yaparsak 7 dakika da çorbamız hazır.
  • Normal tencerede yaparsak kaynadıktan sonra 20 dakika çorbamızın hazır olması için yeterli.
  • Kaseye çorbamızı alalım üzerine nane ve kırmızı pul biber görseli eşliğinde ikram edelim. Afiyet olsun 😋.

İzmir Köfte Tarifi

 

İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 1 yumurta
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı galeta unu
  • 1 rendelenmiş soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 3 tane orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 domates
  • 1 yeşil biber
  • Kızartmak için yeteri kadar sıvı yağ 

    İzmir Köfte Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle köfte malzemelerimizin hepsini kabımıza alıp güzelce yoğuruyoruz.
  • Harcımızdan uzun köfteler yapıp kızarttığımız yağda önlü arkalı hafif kızartıyoruz.
  • Bu sırada biz de patatesimizi soyup elma dilimi halinde kesiyoruz.
  • Köftelerden sonra patatesleri de önlü arkalı hafif kızartıyoruz.
  • Patatesler kızarırken biz de sosumuzu hazırlıyoruz.
  • Sos tenceremize zeytinyağı koyup salçaları kavuruyoruz.
  • Üzerine suyunu ilave edip tuz ve toz şekeri ekliyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz.
  • Köfte ve patateslerimizi tepsiye dizip sosunu döküyoruz.
  • Üzerlerine doğradığımız domates ve biberleri dizip önceden 200 derecede ısıttığımız fırına atıyoruz.
  • Benim fırınım 45 dakikada pişirdi kendi fırınımıza göre pişme süresini ayarlıyoruz. Afiyet olsun 💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️