9 Mart 2021 Salı

Hayranlık Uyandıracak Süper Lezzet Coco Kurabiye Tarifi

 

Hayranlık Uyandıracak Süper Lezzet Coco Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta akı
  • 1 su bardağından yarım parmak eksik toz şeker (Su bardağı ölçüm 220 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 300 gram hindistan cevizi tozu

Süsleme için

  • 100 gram bitter çikolata

    Hayranlık Uyandıracak Süper Lezzet Coco Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yumurta aklarını çırpma kabı içine alıyoruz.
  • Üzerine şekeri ekliyor, sık dişli küçük bir tel çırpıcı ile hızlı hızlı iyice ikiliyi çırpıyoruz.
  • Rengi beyazlaşınca içine bir çimdik tuz ekliyoruz. Tekrar çırpmaya devam ediyoruz.
  • Toplamda 3-4 dk arası karıştırıyoruz. Beyaz renkte akışkan bir karışım oluyor.
  • Sonra üzerine vanilyayı katıp 20 saniye daha karıştırıyoruz.
  • Son olarak azar azar hindistan cevizini ekleyip tahta kaşık ile iyice karıştırıyor. Sonra azıcıkta elde yoğuruyoruz.
  • Hamuru avuç içinde sıktığımızda dağılmadan tutan bir yapıda olucak.
  • Ardına 10 dakikalığına hamuru buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Fırın tepsimize yağlı kağıt seriyoruz. Süre sonunda (ben dondurma kaşığı kullandım, basarak çıkartmalı yaylı olandan çok kolay çıktı,dileyen fincan vs. Başka bir yuvarlak kalıpta da yapabilir fakat taban içine, streç film koymanızı tavsiye ederim ki çevirince zorluk çıkartmasın).
  • Hamuru elimizle basa basa sıkıca kalıba yerleştirip sonra ters çevirip çıkarıp tepsimize diziyoruz.
  • Önceden ısınmış fansız alt üst ayar 160° fırının alttan ikinci rafında 17 dakika pişirdim.
  • Sonra tepsiyi eşit kızarması için fırın içinde ters çevirip, orta rafa yerleştirdim ve dereceyi 175° yükseltip 7 dakikada orda pişirip fırından çıkardım. Süre herkeste değişebilir.
  • 11- 10 dk dinlenen kurabiyeleri, benmari şekilde buharda erittiğim çikolata içine taban kısımlarını derince batırıp çıkardım ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizip donmaları için buzdolabına kaldırdım.
  • Daha sonra üst dekorunu yaptım ve yeniden dolaba kaldırdım. Süslemeler donduktan sonra kurabiyeler servise hazırdır.
  • Pişirme süresi herkesin fırınında değişiklik gösterecektir. Altları pembe, üstleri biraz pembe olunca pişmiş demektir. Afiyet bal şeker olsun.

8 Mart 2021 Pazartesi

Kaymaklı Bulgur Pilavı Tarifi

 

Kaymaklı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kase pilavlık bulgur
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 kaşık tel şehriye
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tepeleme yemek kaşığı kaymak
  • 3 kase su
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı su

    Kaymaklı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Zeytinyağı ve şehriyeleri tencereye alıp kavuralım.
  • Kavrulduktan sonra tereyağını atalım ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • 2 kase su ve tuzunu ekleyelim.
  • Suyu kaynayınca bulguru salalım.
  • Pilavımızı kısık ateşte 35-40 dk kadar pişirelim.
  • Pilavımız pişmesine yakın tavada tereyağımızı nar gibi kızarana kadar kavuralım.
  • Pişen pilavımızın altını kapatalım.
  • Kaymağımızın içine 1/4 çay bardağı suyumuzu ilave edelim.
  • Kaymağımızı pilavın içine kaynar kaynar dökelim.
  • Pilavı güzelce karıştırıp 10-15 dakika dinlenmeye bırakalım.
  • Sıcak servis edelim.

    Afiyet olsun 💗🌸.

Elmalı Tarçınlı Kek (Kesinlikle Denenmeli) Tarifi

 

Elmalı Tarçınlı Kek (Kesinlikle Denenmeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet elma (kabukları soyulmuş, küçük küpler halinde doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • 3 adet elma (ince dilimlenmiş)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker elmaların en son üstüne serpilecek

    Elmalı Tarçınlı Kek (Kesinlikle Denenmeli) Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ile toz şekeri 5 dakika mikser ile çırpın ardından.
  • Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip bir dakika kadar çırpın.
  • Un, vanilya ve kabartma tozunu elekten eleyip kek karışımına dokun spatulayla karıştırın en son.
  • Kabukları soyulmuş ve küçük küpler halinde doğranmış 2 adet elmayı ve 1 tatlı kaşığı tarçını da ekleyip spatula ile güzelce karıştırın.
  • Kek karışımını, pişirme kağıdı serili kek kalıbına aktarın ve üst kısmını spatula ile düzleyin.
  • Kek hamurunun üst kısmını ince kesilmiş elma dilimleri ile süsleyin ve 1 yemek kaşığı toz şeker serpin.
  • Önceden ısıtılmış 185c° fırında 40 dakika pişirin.
  • Fırından fırına değişe bilir kontrolü pişirin, afiyet oldun.

Porsiyonlu Limonlu Cheesecake Tarifi

 

Porsiyonlu Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 1 paket eti burçak bisküvi
  • 50 gram tereyağı

Kreması için;

  • 200 gram labne peyniri
  • 100 gram sıvı krema
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • Yarım yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişastaLimon sos için;
    • 2 adet limon suyu
    • 2 adet limon kabuğu rendesi
    • 2 su bardağı su
    • 3 yemek kaşığı nişasta
    • 1 su bardağı toz şeker
    • Çay kaşığı ucuyla zerdeçal

      Porsiyonlu Limonlu Cheesecake Tarifi Yapılışı

    • Tabanı için bisküvileri rondodan geçirip, eritilmiş tereyağ ekleyip karıştıralım.
    • Muffin tepsisine muffin kalıpları yerleştirelim.
    • Bisküvi tabanından muffin kalıplarına pay edelim.
    • Çay bardağı yardımıyla ezelim.
    • Buzdolabında 15- 20 dk bekletelim.
    • Kreması için bir kapta labne peyniri, krema, şeker ve vanilyayı karıştıralım.
    • Ardından yumurtayı ekleyip tekrar karıştıralım.
    • En son un ve nişasta ekleyip tekrar karıştıralım.
    • Dolaptan çıkardığımız bisküvi tabanlarının üzerine kremayı eşit şekilde paylaştıralım.
    • Büyük fırın tepsisinin içini suyla doldurup içerisine muffin tepsisine yerleştirelim.
    • Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 35 dk pişirelim.
    • Ardından fırının kapağını hafif aralayıp bir 35 dk daha dinlenmesini bekleyelim.
    • Limon sosu için gerekli malzemeleri küçük bir tencerede kıvam alıncaya kadar pişirelim.
    • Dinlenen cheesecakelerin üzerine limon sosundan yayalım.
    • 1 gece buzdolabında dinlendirip ertesi gün dilediğiniz şekilde süsleyip servis edelim.
    • Afiyet olsun.

Meyveli Kedidilli Pasta (Tart Kalıbında) Tarifi

 

Meyveli Kedidilli Pasta (Tart Kalıbında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kedidili
  • 10 tane kakaolu petibör

Islatmak için;

  • 1,5 su bardağı süt

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin

Ocaktan alınca;

  • 1 paket toz krem şanti

    Meyveli Kedidilli Pasta (Tart Kalıbında) Tarifi Yapılışı

  • Krema için süt, un, nişasta, şeker ve vanilin tencereye alınarak karıştırılır karıştıra kaynayana kadar pişirilir.
  • Kaynayıp göz göz olduğunda altı kapatılır.
  • Ilıdığında içerisine toz krem şanti eklenir ve iyice çırpılır.
  • Daha sonra kalıbınıza göre kedidili ayarlanır ve kesilir.
  • Bir kasede süt alınır. Kedidilleri süte batırılarak şekerli kısımları dışarda kalacak şekilde kalıbın kenarlarına dizilir.
  • Kalıbın ortasına kremanın yarısını dökülür.
  • Kremanın üzerine ıslatılmış kakaolu petibör dizilir.
  • Bisküvilerin üzerine kalan krema dökülüp, yine el üstü süte batırılan kedi dilleri ile kapatılır.
  • 1 saat kadar oda sıcaklığın da soğumaya bırakılan pasta streç film ile sarılarak en az bir gece buzdolabında bekletilir.
  • Ertesi gün kalıptan yavaş yavaş vurularak dikkatli bir şekilde çıkarılır.
  • İlk çevirdiğinizde çıkmayacakmış gibi geliyor ama sorunsuz çıkıyor.
  • Üzerine meyve ile süsleyerek servis edilir.
  • Afiyet olsun.

Patatesli Krep Tarifi

 

Patatesli Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 5 yemek kaşığı un(ben 2 yemek kaşığı tam buğday 3 yemek kaşığı normal un ekledim)
  • 2 orta boy patates
  • Maydanoz, yeşil soğan yada dereotu da çok yakışıyor ama bizim ev halkı pek sevmiyor😁

    Patatesli Krep Tarifi Yapılışı

  • Çırpma kasesine yumurtalar alınır, tuz eklenip bir çırpma teli ile çırpılır.
  • Çırpılan yumurtaların üzerine süt eklenir çırpılır, sıvı yağ eklenir çırpılır.
  • Daha sonra un ve kabartma tozu eklenerek çırpılır.
  • Soyup rendelediğimiz patatesleri karışıma ekleyip karıştırıyoruz.
  • Önceden ısıttığımız krep tavasına dolu dolu bir kepçe hamurdan eklenir, yayılır kısık ateşte yavaş yavaş arkalı önlü pişirilir.
  • Harlı ateşte pişerse patatesler çiğ kalabilir o yüzden kısık ya da orta ateşte pişirmenizi öneririm. Servise hazır. Afiyet olsun….

Süslü Pasta (Çocuklar Buna Bayılacak) Tarifi

 

Süslü Pasta (Çocuklar Buna Bayılacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket kakaolu pastaban
  • 1 paket rulo gofret
  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 pk vanilin
  • 1 paket krema

Üzerine;

  • Dilediğiniz şeker çikolata

    Süslü Pasta (Çocuklar Buna Bayılacak) Tarifi Yapılışı

  • 2 paket pastabanın sadece 3 katını kullandım. Dilerseniz hepsini kullanın 4 kat olur.
  • Pasta kekinin 1 katını servis tabağına yerleştirip kelepçeli kalıp ile sabitledim.
  • Bu arada kremasını hazırlayalım.
  • Vanilin ve krema hariç bütün malzeme ocakta pişirilir.
  • Kaynamaya başlayınca vanilin ve krema eklenir 1 dk kadar daha çırpılır.
  • Sıcağı ile kelepçedeki kekin üzerine 3 te birini dökülür.
  • Diğer kek dilimini de üzerine koyup aynı şekilde kremasını eklenir.
  • 3 kat olduktan sonra soğuması için buzdolabına kaldırılır. 1 gece beklesin. Krema sabitlendi.
  • Kalıptan çıkarıp etrafına rulo gofretleri sıralanır.
  • Üzerine evde olan şeker ve çikolatalar ile süsledikten sonra servise hazır.
    Not; (pasta kekini ıslatmaya gerek duymadım. Kremayı sıcağı ile döktüğüm için yeterince yumuşattı).

Bol Soslu Ağlayan Pasta Tarifi

 

Bol Soslu Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı kakao(25gr)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Çikolata sosu için malzemeler;

  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 5 yemek kaşığı şeker (tepeleme)
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ (tepeleme)
  • 80 gram sütlü çikolata

Üzeri için;

  • 2 paket krem şanti(1 su bardağı süt ile çırpın)
  • 1,5 su bardağı süt ve 1 yemek kaşığı şeker (kek pişince üstüne dökülecek)

    Bol Soslu Ağlayan Pasta Tarifi Yapılışı

  • Çikolata sosun hazırlanışı;Çikolata ve tereyağ hariç bütün malzemeleri tencereye alıp karıştırıyoruz ocağa koyup karıştırarak pişiriyoruz .
  • Kaynamaya başlayınca iki dakika daha karıştırarak pişiriyoruz ve altını kapatıp içine çikolatayı ve tereyağını koyup eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Soğuması için bir kenara alıyoruz üstü kabuk bağlamasın diye ara sıra karıştırıyoruz.
  • Kekin hazırlanışı; Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Suyu, kakaoyu, vanilini, kabartma tozunu ve  elenmiş unu ekleyip tekrar çırpın.
  • Dikdörtgen borcama dökün ve yaklaşık 30 dk 175 derecede keki pişirin.
  • Kek pişince kürdanla üzerini delin, 1, 5 su bardağı sütü kekin üstüne dökün soğumaya bırakın.
  • Krem şantiyi soğuyan kekin üzerine yayın ve daha sonra iyice soğuyan çikolata sosunuda krem şantinin üstüne yayın.
  • Pastanızı en az 2 saat buzdolabında bekletelim.
  • Afiyet olsun😊.

Balkabaklı Cheesecake Tarifi

 

Balkabaklı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg balkabağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı su

Ara krema için;

  • 400 gram labne peyniri
  • 200 gram krema
  • 3 kaşık nişasta
  • 3 kaşık un
  • 3 su bardağı toz şeker

Tabanı için

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

    Balkabaklı Cheesecake Tarifi Yapılışı

  • Kabağımızı bir su bardağı şeker, yarım su bardağı suyla yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Bisküvileri rondodan geçiriyoruz ,tereyağında koyup iyice karıştırıyoruz .
  • Kelepçeli kabımıza koyup iyice sıkıştırıyoruz.
  • Buzdolabında 15 dakika dinlendiriyoruz.
  • Labne peynirimizi ve kremamızı iyice çırpıyoruz.
  • Üzerine bir su bardağı toz şekerimizi ,üç yumurtamızı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • En son üç yemek kaşığı nişasta vanilya ve bir yemek kaşığı unu koyup çırpmaya devam ediyoruz.
  • Hazırladığımız kremayı bisküvili tabanımıza üzerine döküyoruz.
  • Kalıbımızı fırın tepsisine koyup altına 2 su bardağı su koyup fırına veriyoruz.
  • 160 derecelik fırında 50 dakika pişiriyoruz piştikten sonra fırını ağzını açmadan 1 saat fırında bekletiyoruz.
  • Pişmiş olan balkabağımızı püre haline getiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  • Pişmiş olan cheesecake fırından alıp iyice soğumasını bekliyoruz.
  • Soğumuş olan cheesecake üzerine püremizi koyuyoruz 3 saat buzdolabında bekletiyoruz.
  • 3 saat buzdolabında bekletiyoruz.
  • Süsleyip servis yapıyoruz.
  • Deneyecekler şimdiden afiyet olsun 😋

Köz Biberli Ve Soslu Enfes Patates Salatası Tarifi

 

Köz Biberli Ve Soslu Enfes Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • 3 adet közlenmiş kapya biber
  • 1 küçük kutu Mısır
  • 3-4 dal taze soğan
  • 1 çay bardağı dolusu haşlanmış bezelye (rendelenmiş havuç da olur)
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 1 avuç incecik kıyılmış taze nane
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3-4 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz

    Köz Biberli Ve Soslu Enfes Patates Salatası Tarifi Yapılışı

  • Ben patatesleri küp küp doğrayıp az tuz ilavesiyle üzerini geçecek kadar suda haşlamayı tercih ediyorum sonradan kabuk soyma derdi olmuyor.
  • Haşlayıp küp küp doğradığınız patatesleri soğumaya bırakın. Bu tür salatalarda görüntü de güzel olsun derseniz patatesleri hemen karıştırmayın.
  • Diğer malzemeleri küçük küçük doğrayın.
  • Yoğurt, mayonez ve sarımsak ile tuzu güzelce çırpıp tüm malzemeleri büyükçe bir kasede karıştırın. Nefis oluyor muhakkak deneyin. Deneyenlere afiyet olsun.

Büyük Küçük Herkesin Severek Yiyeceği Çöpte Süslü Tavuk Tarifi

 

Büyük Küçük Herkesin Severek Yiyeceği Çöpte Süslü Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk kıyma (Göğüs etinden)
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
  • Çöp şiş

Bulamak ı̇çin

  • 1 veya 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Mısır gevreği veya galeta unu

    Büyük Küçük Herkesin Severek Yiyeceği Çöpte Süslü Tavuk Tarifi Yapılışı

  • Tavuk kıymasının üzerine yumurta ,unu, sarımsak, maydanoz ve baharatları katıp yoğuralım ve köftemizi bi kaç saat dinlendirelim.
  • Çöp şişlerimizi 10 dk suda bekletelim ki yanmasın kızartma işlemi sırasında daha sonra elimizi hafif yağlayıp köfteleri şişe takalım.
  • Diğer tarafta hazırladığımız sütlü yumurtalı karışıma köftelerimizi batıralım.
  • Sonrada galeta unu veya mısır gevreğine bulayalım.
  • Bulama işleminde dikkat edelim köfteler şişten düşmesin ve ısıttığımız kızgın yağ dolu tencerede kızartalım. Ben bugün mısır gevreğine buladım. Tuzunu ve baharatını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.