Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler
Kızartmak için;
- 3 tane patlıcan
- 3 tane patates
- 3 tane yeşil sivri biber
- 1 tane kırmızı kapya biber
- Kızartmak için bol sıvı yağ
Kıymalı sos için;
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 250 gram kıyma
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı su
- En sonunda 1 su bardağı sıcak su
Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları alacalı soyup iri küp seklinde kesip 15 dakika tuzlu suda bekletin suyunu süzüp peçete ile kurulayın.
- Patates ve biberleri iri kesip yıkayıp kurulayın.
- Tavaya bol sıvı yağ döküp yağı ısıtın.
- Kızgın yağda önce patatesleri bir iki dakika kızartın sonra biberleri ekleyip biberlerle beraber kızartın ayrı ayrıda kızartabilirsiniz .Ben beraber kızarttım
- Kızaran patates ve biberleri bir tabağa alın aynı yağda patlıcanları kızartıp tabağa alın.
- Ayrı bir yerde tencereye sıvı yağ döküp kıymayı ekleyin .
- Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun .
- Sonra küp doğranmış soğanları ekleyin, soğanlar ölene kadar kıymayla kavurun.
- Sonra bir yemek kaşığı karışık (biber ve domates)salçayı ekleyip kavurun.
- Sonra kabuğu soyulmuş küp doğranmış domatesleri ekleyip tuz karabiber ve yarım çay bardağı şu ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatın 15 dakika kısık ateşte pişirin.
- Sonra kızarmış sebzeleri kıymalı sosa döküp çok az karıştırın sebzelere zarar vermeyin ezilmesinler.
- Bir su bardağı sıcak su döküp kapağını kapatıp 15 dakika daha kısık ateşte pişirin.
Yemeğiniz hazır deneyeceklere afiyet olsun şimdiden.