30 Mart 2021 Salı

Patlıcan Musakka Tarifi

 

Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler

Kızartmak için;

  • 3 tane patlıcan
  • 3 tane patates
  • 3 tane yeşil sivri biber
  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • Kızartmak için bol sıvı yağ

Kıymalı sos için;

  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 250 gram kıyma
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı su
  • En sonunda 1 su bardağı sıcak su

    Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları alacalı soyup iri küp seklinde kesip 15 dakika tuzlu suda bekletin suyunu süzüp peçete ile kurulayın.
  • Patates ve biberleri iri kesip yıkayıp kurulayın.
  • Tavaya bol sıvı yağ döküp yağı ısıtın.
  • Kızgın yağda önce patatesleri bir iki dakika kızartın sonra biberleri ekleyip biberlerle beraber kızartın ayrı ayrıda kızartabilirsiniz .Ben beraber kızarttım
  • Kızaran patates ve biberleri bir tabağa alın aynı yağda patlıcanları kızartıp tabağa alın.
  • Ayrı bir yerde tencereye sıvı yağ döküp kıymayı ekleyin .
  • Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun .
  • Sonra küp doğranmış soğanları ekleyin, soğanlar ölene kadar kıymayla kavurun.
  • Sonra bir yemek kaşığı karışık (biber ve domates)salçayı ekleyip kavurun.
  • Sonra kabuğu soyulmuş küp doğranmış domatesleri ekleyip tuz karabiber ve yarım çay bardağı şu ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatın 15 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Sonra kızarmış sebzeleri kıymalı sosa döküp çok az karıştırın sebzelere zarar vermeyin ezilmesinler.
  • Bir su bardağı sıcak su döküp kapağını kapatıp 15 dakika daha kısık ateşte pişirin.
    Yemeğiniz hazır deneyeceklere afiyet olsun şimdiden.

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi

 

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi  İçin Malzemeler

  • 1 parça tavuk göğsü
  • 6 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 5 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tavuk göğsümüzü bir kaç parçaya keserek tencereye alalım ve üzerine suyu ekleyerek haşlanmaya bırakalım.
  • Haşlanan etimizi ayrı bir tabağa alalım ve soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra tavuklarımızı didikleyelim.
  • Uygun bir tencereyi ocağa alalım, içerisine sıvı yağımızı ekleyelim.
  • Üzerine salçayı ekleyelim, orta ateşte salçanın kokusu çıkana kadar bir kaç dakika kavuralım.
  • Daha sonra arpa şehriyeyi ekleyerek bir kaç tur karıştıralım.
  • Ardından süzgeçten geçirdiğimiz tavuk suyu ve sıcak suyumuzu da ekleyelim, kısık ateşte ara ara karıştırarak şehriyeler yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirelim.
  • Son olarak didiklediğimiz tavuk etlerimizi, tuz, pul biber ve naneyi de ekleyerek 2-3 dakika daha karıştırarak ocağı kapatalım.
  • Pişen çorbamız servise hazır. Kaselere paylaştırarak servis edelim.

Kolay Sütlü Somun Ekmek Nasıl Yapılır (Minik Sütlü Ekmek)

 

Kolay Sütlü Somun Ekmek Nasıl Yapılır (Minik Sütlü Ekmek) İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket toz maya veya yaş maya
  • 4 su bardağı un (Un eklerken dikkatli olalım)

Ekmeğin üzerine sürmek için

  • Un ve su

    Kolay Sütlü Somun Ekmek Nasıl Yapılır (Minik Sütlü Ekmek) Yapılışı

  • Ilık sütün içine mayayı, tuzu ve şekeri ekleyip maya aktif hale gelene kadar bekliyoruz.
  • Daha sonra unu ilave ediyoruz ama yavaş yavaş ve dikkatli olmamız gerekiyor.
  • Kulak memesi kıvamına gelene kadar 5 dakika yoğuruyoruz.
  • Hamuru ılık ortamda 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • 1 saat sonra şekil vermeye başlayalım.
  • Ekmekleri eşit parçalara bölüyor ve bezeler haline  getiriyoruz.
  • Hamuru ekmek şeklini vermek için uçları sivriltip ortasını tombul bırakıyoruz.
  • Daha sonra tepsiye diziyoruz ve hamur 2 katına çıkana kadar bekliyoruz. Hamur 2 katına çıktı ve üzerine fırça yardımı ile su sürüp un serpiyoruz.
  • Keskin bir bıçak ile kesikler atıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında ekmekler kızarana kadar pişiriyoruz. Fırında kalma süresi değişiyor, kontrollü pişirmekte fayda var.fırının içine başka bir kapta su koyuyoruz böylece ekmekler kurumayacak ve yumuşacık olacak.Ekmeğimiz hazır dileğiniz gibi tüketebilirsiniz.

Kıvamıyla Tadıyla Muhteşem Supangle Tarifi

 

Kıvamıyla Tadıyla Muhteşem Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 3 dolu yemek kaşığı kakao
  • 100 gram bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 bardak soğuk su

    Kıvamıyla Tadıyla Muhteşem Supangle Tarifi Yapılışı

  • Tencereye süt, 2 adet yumurta sarısı, un, şeker ve kakaoyu karıştıracağız ve koyulaşana kadar kaynatıyoruz.
  • Koyulaşan tatlımızın altını kapatıp çikolatayı tereyağını ekleyeceğiz.
  • Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıracağız.
  • Yaklaşık 10-12 dakika karıştıracağız tatlımızın soğuması için.
  • Son olarak soğuyan tatlımızın üzerine soğuk suyu ekleyeceğiz ve mikserle çırpacağız.
  • Ve supanglerimiz hazır. Dilediğiniz kaselere bölüştürüp süsleyebilirsiniz. Ve en az 1-2 saat buzdolabında bekleteceğiz. Afiyet şifa olsun ☺️.

Patatesli Tava Böreği Tarifi

 

Patatesli Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet haşlanmış patates
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 3 kaşık zeytin yağı
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Dereotu, maydanoz, taze soğan
  • 1 adet kabartma tozu
  • Tuz

    Patatesli Tava Böreği Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri bir kaba ezin ya da rendeleyin.
  • Üzerine yumurtayı, sütü, zeytinyağını, kaşar peyniri ve yeşillikleri ekleyip karıştırın.
  • Sonra unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip son kez karıştırın.
  • Tavaya kızartmak için yarım çay bardağı sıvı yağ koyup ısıtın.
  • Isınan yağa harcı dökün ve spatulayla tavaya yayın.
  • Bir yüzü kızarınca öbür yüzü bir tabak yardımıyla hamsi pişirir gibi kısık ateşte çevirerek pişirin.
  • Dilimleyerek servis edebilirsiniz.
  • Not: geniş bir tavada pişirmenizi öneririm kalın olursa içinin pişmesi ve çevirmeniz zorlaşır.

Pankek Pasta Tarifi

 

Pankek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pankek için;

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 bardak süt
  • 1.5 bardak un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Pastacı kreması;

  • 2 bardak süt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Pankek Pasta Tarifi Yapılışı

  • Pankek hamuru;Mikser ile yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Ardından tüm malzemeyi kaba alıp çırpma teliyle karıştırın.
  • Her pankekte bir tavayı peçete ile yağlayıp kısık ateşte pişirin. (boyutları size kalmış).
  • Kreması için;Tüm malzemeyi bi tencerede karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca 1-2 dk daha kaynatıp altını kapatın.
  • İçerisine tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın.
  • Birleştirirken; pankek katlarının arasına krema sürüp üzerine dilediğiniz meyveyi yerleştirin ve süsleyin.Afiyet olsun.

Şahane Marmelatlı Çiçek Kurabiye Tarifi

 

Şahane Marmelatlı Çiçek Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket tereyağı veya margarin
  • 1 adet yumurta
  • Yarım bardak pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 bardak un
  • Marmelat, reçel veya eritilmiş çikolata

Bardak ölçüsü 200 ml

Şahane Marmelatlı Çiçek Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. 1. Oda sıcaklığında tereyağını bir kaba koyun.
  2. Üzerine yumurtayı, pudra şekerini unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip yoğurun. (un miktarı farklı markalar için değişiklik gösterebilir!!!)
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Ortasına parmağınızla veya bir aletle bastırıp çukur yapın.
  4. Kenarlarına da bıçakla kesikler yapın.
  5. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece sıcaklıkta pişirin. (10-12 dakika)
  7. Soğuduktan sonra ortasındaki çukura marmelat veya eritilmiş çikolata ekleyin. Afiyet olsun. ❤️.

Ispanağı Fırında Pişirdim Ispanak Hiç Bu Kadar Lezzetli Olmamıştı Tarifi

 

Ispanağı Fırında Pişirdim Ispanak Hiç Bu Kadar Lezzetli Olmamıştı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 3-3,4 diş sarımsak
  • 5 yumurta( 4 tanede olabilir)
  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Üstüne:

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Bardak ölçüm – 250 ml

Ispanağı Fırında Pişirdim Ispanak Hiç Bu Kadar Lezzetli Olmamıştı Tarifi Yapılışı

  1. Yıkanmış ıspanakları doğrayın ve üzerine tuz serpip biraz yoğurun ki sönsün.
  2. İç harcı için bir kaba yumurtaları, sütü, yağı ve unu ekleyip çırpın.
  3. Sönen ıspanakların üzerine bu harcı dökün ve karıştırın.
  4. Yağlanmış borcama ıspanakları yerleştirin.
  5. 180 derecede alt üst ayar önceden ısıtılmış fırında önce 15 dakika pişirin.
  6. Sonra üstüne kaşar ekleyip bi 20 dakika kadar daha pişirin.
  7. Fırından aldığınız ıspanağın ilk sıcağı geçince istediğiniz zaman servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Cevizli Baklava Tarifi

 

Cevizli Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (200 gr)
  • 200 gr tereyağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 orta boy kase çekilmiş ceviz

Şerbeti için

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Cevizli Baklava Tarifi Yapılışı

  • Baklava ya soğuk serbet dökeceğimiz için önce şerbetini hazırlayalım.
  • Tencereye suyu ve şekeri alalım kaynayınca içine bir dilim limon içine atalım ve 15 dakika kaynatıp ocaktan alıyoruz.
  • Soğuması için bir kenara alalım. Tereyağını ve eritelim koptuğunu alalım ve sıvı yağını karıştıralım (tereyağı erişin yeterli ocakta fazla tutmayalım).
  • Baklava yufkasını tezgaha açarak tepsiyi üstüne koyarak ölçüsüne göre keselim.
  • Tepsiyi yağlıyoruz.
  • İki yufka sererek yağlıyoruz. Ben yufkaları iki iki koydum. Her iki yufkada da yağladım. Yufkanın kenar parçaları da aralarına koyarak bitirdim.
  • Ceviz içini dört kez aralara serptim bol cevizli oldu. İstediğimiz şekilde kesebiliriz. Ben baklava biçimi kestim.
  • Üzerine kalan yağı sürdüm.
  • 160 derece ısınmış fırının börek pişirdiğim iz rafın bir alt kısmında istediğimiz şekilde kızarınca ya kadar pişiriyoruz.
  • İlk sıcağı geçince soğuk şerbeti döktüm. Şerbetini çekince servise hazır oluyor afiyet olsun. Denemenizi tavsiye ederim çıtır çıtır nefis oldu. .
    Not:fırını 160 derece ayarda pişirmemin sebebi yavaş yavaş pisince içi hamur olmuyor bunu dikkate almamız lazım.

Rulo Şerit Poğaça Tarifi

 

Rulo Şerit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt (Sulu yerinden)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yumurta beyazı (Sarıları üzeri için)
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5, 5 su bardağı un (Un ölçüsü markaya göre değişebilir)

(1s u bardağı 2oo ml ölçüsünde)

İç harcı için

  • 1 büyük kase lor ve tulum peyniri karışık kullandım. Siz istediğiniz harcı kullanabilirsiniz
  • 1 demet maydanoz

Üzerine sürmek için

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

    Rulo Şerit Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alalım iyice karıştıralım.
  • Sonra unu nu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamur kabının kapağını kapatıp üstünü havlu ile kapatıp mayalanmaya bırakalım.
  • Peynirleri kaseye alarak ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırıp hazır edelim.
  • Hamur iyice kabarıp mayaya gelince elimizi yağlayıp hamurun hafifçe elimizle ovuşturarak havasını alalım mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
  • Merdane ile silindir şeklinde açalım uzun tarafın bir tarafına içi uzunlamasına koyarak katlayalım ve alt tarafına bıçakla kesikler atalım ve üstten bu kesiklere doğru saralım.
  • Katladığımız silindiri içe doğru dairesel hareketle çevirerek birleştirip tepsiye aralıklı olarak dizelim. Çünkü poğaçalar kabarınca birbirine yapışması.
  • 15-20 dakika tepsi mayası yaptıralım.
  • Üstüne sosunu sürelim ve 200 derecede ısınmış fırında istediğimiz gibi kızarınca fırından alalım temiz bir örtü kapatalım. Pamuk gibi rulo şerit poğaçamız servise hazırdır. Deneyeceklere afiyet olsun 👌👌🌹.

Şehriyeli Közlenmiş Biber Çorbası Tarifi

 

Şehriyeli Közlenmiş Biber Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yeşil soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 5 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1.5 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Şehriyeli Közlenmiş Biber Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Soğan ve havucu küp küp doğrayıp sıvı yağda kavurdum.
  • Üzerine yine küp doğradığım közlenmiş biberi, şehriyeyi ve tavuk suyunu ilave ettim.
  • Suyunu da ekleyerek karıştırdım.
  • Bir kasede terbiyesi için gerekli malzemeleri karıştırdım.
  • Çorba kaynamaya başlamadan içerisine terbiyesini ilave ederek sürekli karıştırdım.
  • Kaynamaya başlayınca altını kıstım 10 dakika sonra da üzerine tereyağa yaktığım naneyi gezdirdim altını kapattım.
  • Kaselere dökerek servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun.

Renkli Patates Topları Yapılışı Tarifi

 

Renkli Patates Topları Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 küçük kase kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Dışı İçin;

  • Maydanoz
  • Havuç rendesi
  • Susam- çörekotu

    Renkli Patates Topları Yapılışı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak patateslerimizin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayarak haşlayalım. Bu şekilde patatesler daha kolay haşlanıyor.
  • Ardından haşlanan patateslerimizi sıcakken derin bir karıştırma kabı içerisine alalım ve üzerine tereyağı, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyerek patates ezicisi yardımı ile patateslerimizi ezelim.
  • Harcımız püre haline geldikten sonra, elimizle parçalar alalım ve yuvarlayarak şekil verelim. Harcımız bitene kadar şekillendirme işlemine devam edelim.
  • Hazırladığımız patates toplarımızı ince kıyılmış maydanoza, havuç rendesi veya susam çörekotu karışımına bulayalım.
  • Buladığımız patates toplarımızı servis tabağına alarak servis edelim. Afiyet olsun!

Tahinli Çörek Tarifi

 

Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Su bardağı ölçüsü 200ml

  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 5 su bardağı un (unun kalitesine göre azaltabilir veya artabilir)

    Tahinli Çörek Tarifi Yapılışı

  • Tuz dışında tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
  • Un ve tuzu ilave edip ele yapışan bir hamur elde ediyorsunuz.
  • 1 saat dinlenen hamur 12 parçaya bölünür.
  • Elimizle düzleştirilip içine tahinli karışım sürülüp, rulo şeklinde sarılır ve ters yünde kıvrılıp, gül şeklinde kıvrılır.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülüp fırına 200 derece fırında alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun 🤗.