Sünger Pandispanya Asla Çökme Yapmaz Püf Noktalarıyla
Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta (sarısı ve akı ayrılacak)
- 1,5 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 2 vanilin
- 1 fiske tuz
- 1 çay bardağı sıcak su
Sünger Pandispanya Asla Çökme Yapmaz Püf Noktalarıyla Tarifi Yapılışı
- 5 yumurtanın sarısı ve beyazını ayıralım.
- Beyazlarına bir çimdik tuz ekleyelim köpük köpük olana kadar çırpalım kenara alalım.
- 5 yumurta sarısına 1, 5 su bardağı şeker ekleyelim şeker eriyene kadar çırpalım.
- 1 çay bardağı sıcak su ekleyip çırpalım.
- Un ,nişasta, vanilin ve kabartma tozunu elekten eleyelim.
- Yumurta sarısına ekleyelim karıştıralım.
- Yumurta sarısına yumurta beyazlarını 4 seferde yavaş yavaş ekleyerek spatula ile alt üst yaparak yumurta aklarını söndürmeden karıştıralım.
- Kalıbımızın alt kısmına yağlı kağıt serelim.
- Kalıbımızın kenarlarını yağlayalım.
- Pandispanya harcını dökelim.
- Önceden güzelce ısıtılmış fanlı fırında ilk önce 200 derecede 3 dk pişirelim.
- Kenardan kabarmalar başlayacak o sırada 150 dereceye indirelim fırının ısısını ve 40 dk pişirelim.
- Pandispanya fırından çıkar çıkmaz fırın telinizin üzerine hızlıca ters çevirelim ve üzerini temiz bir bez ile örtelim soğuyana kadar kalıptan çıkarmayalım.
Sünger gibi pandispanyamız hazır. 💫✌️😋 Mutlu kalın 🌺🙂💫✌️