Pişmaniye Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ yada margarin (Ben margarin kullandım)
- 1 çay sıvı yağ
- 3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik hindistan cevizi
- 3 su bardağı un (ölçü değişebileceği için kontrollü eklemek gerekiyor) 1 çay bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
Pişmaniye Kurabiye Tarifi Yapılışı
Bulamak ı̇çin
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- Hamur malzemelerimiz yoğurma kabına alınır.
- Üzerine yavaş yavaş un eklenerek güzel bir hamur yapılır.
- Unu 2 buçuk bardaktan sonrasını kontrollü eklemelisiniz. Yuvarladığımızda dağılmayan kolay yuvarlanan bir hamur olmalı.
- Hamurumuzda kabartma tozu yok arkadaşlar. Bunu da belirtmek istiyorum.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsimize hamurdan minik minik parçalar alıp yuvarlayıp diziyoruz.
- Cevizden küçük fındıktan büyük olmalı. Kurabiyelerimiz atıştırmalık bir kurabiye olduğu için minik minik olmalı.
- 170 derece fırında 15-20 dk arası üzerleri kızarmadan pişiriyoruz.
- Bu arada bulayacağımız hindistan cevizi ve pudra şekerini bir kasede güzelce karıştırıyoruz.
- Pişen kurabiyelerimizi sıcağı ile alıp karışıma bulayıp servis tabağına diziyoruz. Ve servise hazır. Saklama kabına koyup günlerce hatta haftalarca tazeliğini koruyan bir kurabiye. Buzluğa atmanıza gerek yoktur. Afiyetler olsun ☺️🥰.