Tutmaç ÇorbasıTarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağı erişte
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 6-7 bardak su
- 1 adet orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için:
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
Sosu için:
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı nane
Tarifi Yapılışı
- Öncelikle 1 orta boy soğanı 1/2 çay bardağı sıvı yağla kavuruyoruz.
- 1 çay bardağı önceden ıslatılmış yeşil mercimeği, 1 çay bardağı haşlanmış nohutu ve 1 çay bardağı erişteyi ekliyoruz ve 7 su bardağı kadar suyu ekliyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
- Çorbamız kaynarken terbiyesini hazırlıyoruz. 2 su bardağı yoğurt, 1 adet yumurta sarısı ,1 dolu yemek kaşığı unu çırpıyoruz ve çorbanın suyundan ilave ederek ılık kıvama getiriyoruz kesilmemesi için eklerken çırpıyoruz.
- Çorbanın içine terbiyesini ilave ediyoruz.
- Çorbamız kaynarken sosu için. 1/2 çay bardağı sıvı yağ ,1 tatlı kaşığı toz biber, 1 tatlı kaşığı nane karıştırıyoruz ve ocakta kavuştuktan sonra pişen çorbamızın üzerine döküyoruz. Mis gibi çorbamız için şimdiden afiyet olsun :).