8 Nisan 2021 Perşembe

Yoğurtlu Nohut Cips Tarifi

 

Yoğurtlu Nohut Cips Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Toz biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • (Ben baharatları yarım çay kaşığı olacak şekilde kullandım.damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • 3-4 kaşık süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Zeytinyağı

    Yapılışı

  • Bir kasede haşlanmış nohut, baharatlar, zeytinyağı eklenir güzelce karıştırılır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine konur.
  • 220 derece ısıtılmış fırında dışları çıtırlaşana kadar bekletilir.
  • Benim yaklaşık 20 dk sürdü aralarda kontrol ettim tabiki. Fırından fırına fark olabilir.
  • Diğer yandan yoğurt ve sarımsak karıştırılıp, az tuz ilavesi de yapılabilir. İlk sıcağı geçen çıtır nohutlar üzerine eklenir.
  • Ekstradan az birşey zeytinyağı ve kırmızı biber de gezdirdim üzerine 👍 tabii maydanoz yaprağı da önemli onu unutmayalım ☺💗.

Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi

 

Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 3,5 bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

    Yapılışı

  • Öncelikle sıvı yağımızı tencere koyup üzerine tel şehriyeyi atıp rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Bulguru ve tereyağınıda ekleyip biraz kavuruyoruz.
  • Tuzunu ve kaynamış suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  • Suyu çekene kadar pişiriyoruz ve tencerenin ağzını kağıt havluyla kapatıp dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
  • AFİYET OLSUN.

Karamelize Soğanlı Ve Baharatlı Lokum Gibi Fırın Patates Tarifi

 

Karamelize Soğanlı Ve Baharatlı Lokum Gibi Fırın Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 2 adet soğan
  • 8 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı su
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 2 tatlı kaşığı toz kuru sarımsak veya 4 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz

    Yapılışı

  • Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın.
  • Patatesleri yuvarlak dilimleyin.
  • Yanmaz bir tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağı alın ve ısınınca dilimlediğiniz soğanları 5 dakika solana kadar soteleyin.
  • 1 tatlı kaşığı toz şekeri ilave edin ve 5 dakika daha soteleyin.
  • 2 yemek kaşığı su ilave edin ve 7 dakika daha soğanların rengi değişene kadar kavurun.
  • Derin bir kaba patatesleri, 5 çorba kaşığı zeytinyağı, tüm baharatları ve pişmiş soğanları alıp güzelce karıştırın.
  • Tüm malzemeyi yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye eşit şekilde dağıtın ve 200° önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
  • Patateslerin pişme süresi, kesildiği kalınlığına ve fırına göre değişeceğinden kontrollü olun. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun 😊.

Yoğurtlu Ispanak Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Ispanak Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr taze ıspanak
  • 150 gr yoğurt
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak

    Yapılışı

  • Ispanağı yıkayıp ince dilimlere doğrayın.
  • Ispanağı bir tencereye koyun ve üstü kapalı olarak orta ateşte pişirin.
  • Ispanak kendi suyunu çektikten sonra bir kaseye koyun ve soğutun. Şimdi sarımsaklı yoğurdu ekleyin ve karıştırın.

Nefis Nohutlu Pilav Tarifi

 

Nefis Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak baldo pirinç
  • 1 bardak haşlanmış nohut
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Su (2 veya 2, 5 bardak)

Bardak ölçüsü 200 ml

Yapılışı

  1. Tereyağını ve zeytinyağını tavaya koyun.
  2. Tereyağı eriyip hafif kavrulunca pirinci ve nohutu ekleyip karıştırın.
  3. Bir kaç dakika soteledikten sonra suyu ilave edin.
  4. Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
  5. 10 dakika dinlendirin ve servis edin. Afiyet olsun. ❤️.

Tantuni Tarifi

 

Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kg kuzu eti ( dana etide olur )
  • Tuz
  • Kara biber
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 2 adet kırmızı soğan ince ince kıyıyoruz
  • 3 adet domates küp küp doğruyoruz
  • Tuz
  • Pul biber

Ekmeği için

  • 3 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un

    Yapılışı

  • Ekmeği için un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  • Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz
  • Hamurumuzu bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamuru 9 eşit bezeye ayırıyoruz.
  • Elimizle hafif açıp rulo şeklinde katlıyoruz yağı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • Üzerine bir fırçayla su sürüyoruz 15-20 dk tepsi mayası yaptıktan sonra üzerine bıçakla 3 çizgi atıyoruz.
  • 220 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz fırından aldıktan sonra üzerini nemli bezle kapatıyoruz.
  • Etimizi küçük küçük doğruyoruz uygun bir tencereye alıyoruz.
  • Ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra tencerenin kapağı kapatıp ocağın altını orta dereceye alıyoruz. Et yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Sonra zeytinyağ, tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz 5-6 dk daha pişiriyoruz.
  • Ekmeklerimizi ortadan ikiye kesiyoruz.
  • İlk önce etin üzerine bandırıp arasına bolca et koyup üzerine soğan, domates maydanoz koyuyoruz tuz pul biber serpip ayranla servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Sansebastian Cheesecake Tarifi

 

Sansebastian Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gr taze peynir
  • 1 paket kaymak 180 gr
  • 1 paket krema 200 ml
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

    Yapılışı

  • Öncelikle malzemelerin hepsi oda sıcaklığında olmalı, ilk olarak peynir krema ve kaymağı güzelce mikser ile düşük ayar da karıştırın. 1 dakikayı geçmesin ve mutlaka düşük ayarda olsun.
  • Daha sonra şeker un ve vanilyayı ayrı bir kaba alıp karıştırdıktan sonra kremalı karışıma koyup tekrar karıştırın.
  • Son olarak yumurtaları da tek tek ilave edip her yumurta koyduğunuz da karıştırın.
  • 20 cm lik kelepçeli kalıbınızı alıp içine yağlı kağıdı koyun ( yağlı kağıdı nasıl koyduğumu aşağıdaki görsellerde görebilirsiniz )
  • Hazırladığınız karışıma dökün.
  • Önceden ısıtılmış 220 derece fırında ortalama 30 dakika kadar pişirin.Üzeri güzelce kızarana kadar.
  • Pişen sansebastianı soğuduktan sonra buzdolabına alıp dinlendirin sansebastianı 1 gün boyunca kesinlikle kalıptan çıkarmayın bu kıvam alması için çok önemli.
  • Diğer tatlılar gibi kesinlikle değil sabırlı olun ve 1 gün bekleyin 😍 harika bir lezzet olucak 😍 güzelce tatlınızı dinlendirdikten sonra dilimlere ayırıp isterseniz üzerine çikolata sosu döküp ya da sade şekilde yiyebilirsiniz ☺️ ilk olarak çikolatasız deneyin eğer isterseniz çikolatayı yavaş yavaş ekleyin çünkü çikolatası sizi bayabilir ☺️ afiyet olsun şimdiden 😍.

Kakaolu Pankek Tarifi

 

Kakaolu Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 dolu yemek kaşığı kakao

    Yapılışı

  • Şeker ve yumurta baya çırpılır.
  • Süt ,vanilya ,kakao ,kabartma tozu ,un eklenir. Yine çırpılır.
  • Teflon tavada ortadan birer kepce dökerek arkalı önlü pişirilir. Afiyet olsun 🌼.

Mozaik Pasta Tarifi

 

Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 su bardağı fındık, fıstık yada ceviz kirigi

Sosu için;

  • 1 paket krema
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 160 gram çikolata(2 paket sütlü bitter karışık)

    Yapılışı

  • Petibör bisküvilerimizi derin bi kaseye alıp elimizle irili ufaklı kıralım.
  • İçerisine fıstık ilave edip karıştıralım.
  • Sosu için tencereye süt, krema ve kakaoyu alıp karıştıralım.
  • Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocağı kapatıp tereyağını ilave edelim.
  • En son çikolatayı ilave edip güzelce pürüz kalmayacak şekilde çırpalım.
  • Sosumuz soğuduktan sonra bisküviye ilave edip karıştıralım.
  • Strec filmi tezgaha sarıp harcı ortasına yayalım.
  • Streci kapatıp oval şekilde kenarlarını kapatalım.
  • Buz dolabında 2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyelim. Ben akşamdan hazırladım çok daha güzel bi şekilde dilimlendi.
  • Benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıp üzerine fıstık serpelim. Servis tabağına alalım. Afiyet olsun.

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı bulgur
  • 3.5 su bardağı su
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • Yeşil biber, kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • Sıvıyağ
  • Tuz, pulbiber

    Yapılışı

  • Soğanlar ince ince doğranır ve sıvı yağ ile tavaya alınır. Bu sırada biberler doğranır.
  • Kavrulan soğanların üstüne biberler eklenir ve kavrulur.
  • Daha sonra salça eklenir.
  • Yıkanmış bulgurumuzu da ekledikten sonra biraz kavrulur ve üstüne suyu eklenir.
  • Baharatları da ilave ettikten sonra kısık ateşe alınır ve kapağı kapatılır.
  • Bulgurumuz şişip suyunu çektikten sonra servise hazır 🥰Afiyet olsun 💃

Patatesli Pamuk Poğaça Tarifi

 

Patatesli Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 6-6, 5 su bardağı un
  • 1 yumurta akı

İç harcı için

  • 4 orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı tatlı toz biber

    Yapılışı

  • Öncelikli olarak hamurumuzu hazırlamak için yoğurma kabımıza 1 su bardağı ılık su ,1 su bardağı ılık süt, 1 paket kuru maya ,4 yemek kaşığı toz şeker ,1 su bardağı sıvı yağ ve 1 yumurta akını karıştırıyoruz ve yavaş yavaş un ilavesi yapıyoruz.
  • Hamurumuzu yoğururken 2 tatlı kaşığı tuzu da ekliyoruz.
  • 6-6, 5 su bardağı kadar un kullanıyoruz ve güzelce 10-15 dakika kadar yoğuruyoruz.
  • 1 saat kadar mayalandırıyoruz.
  • İç harcı için haşlanmış 4 orta boy patates ve 1 orta boy soğan karabiber tuz kırmızı toz biberi karıştırıp iç harcımızı da soteleyerek hazırlıyoruz.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp videomuzdaki gibi şekil veriyoruz.
  • Hepsini bu şekilde yaptıktan sonra 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun:).

Kaşarlı Kumru Poğaça Tarifi

 

Kaşarlı Kumru Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 125 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • Aldığı kadar un

İçi için;

  • Kaşar peyniri

Üzeri için;

  • 5 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • Susam

    Yapılışı

  • Öncelikle kabımıza un hariç diğerler malzemeleri alıp karıştıralım.
  • Daha sonra yavaş yavaş unu ilave ekleyelim ne sert nede yumuşak olacak kurabiye hamuru gibi olacak.
  • Hamuru unladığımız tezgaha alıp 21 parçaya bölelim.
  • Bezelerimizi hafifçe açalım içine kaşar peynirini koyup kapatalım.
  • Daha sonra önce pekmez su karışımına ardında susama batırıp tepsimize alalım. Hepsine aynı şekilde yapalım üzerine de tepsi ile kapatalım.
  • Fırını 50 derecede ısıtıp kapatalım ve üzerini kapattığımız poğaçaları fırında bekletelim. 30 dakika mayalanacak.
  • Ardından fırında alalım tepsiyi ve 175 derecede ısıtıp pişirmeye verelim. Kızarana kadar pişirelim.

Tavuk Piccata (Chicken Piccata) İtalyan Klasiği Tarifi

 

Tavuk Piccata (Chicken Piccata) İtalyan Klasiği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tavuk göğsü parçalara bölünmüş üzerine çarpı şeklinde hafif çizik atılmış
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı kapari
  • 1/2 (yarım) limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığından biraz az un
  • 1/2 (yarım) bağ ince kıyılmış maydanoz

Tavukları Bulamak İçin

  • 1/3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • Karabiber
  • Tuz

    Yapılışı

  • Tavaya zeytinyağını ilave edip tavukları önlü arkalı renk alana kadar pişirelim.
  • Aynı tavaya tereyağı ekleyip un ilave edip kavuralım.
  • Üzerine tavuk suyunu limon suyunu ve kapariyi ilave edip 1-2 dakika kısık ateşte pişirelim.
  • Tavukları ilave edelim üzerine kıyılmış maydanozu ekleyip 6-7 dakika kısık ateşte kıvam alana dek pişirelim.
  • Arzu ederseniz üzerine bir miktar daha karabiber serpebilirsiniz. Afiyet olsun.