Yoğurtlu Nohut Cips Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Toz biber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- (Ben baharatları yarım çay kaşığı olacak şekilde kullandım.damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
- 3-4 kaşık süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Zeytinyağı
Yapılışı
- Bir kasede haşlanmış nohut, baharatlar, zeytinyağı eklenir güzelce karıştırılır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine konur.
- 220 derece ısıtılmış fırında dışları çıtırlaşana kadar bekletilir.
- Benim yaklaşık 20 dk sürdü aralarda kontrol ettim tabiki. Fırından fırına fark olabilir.
- Diğer yandan yoğurt ve sarımsak karıştırılıp, az tuz ilavesi de yapılabilir. İlk sıcağı geçen çıtır nohutlar üzerine eklenir.
- Ekstradan az birşey zeytinyağı ve kırmızı biber de gezdirdim üzerine 👍 tabii maydanoz yaprağı da önemli onu unutmayalım ☺💗.
Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı bulgur
- 3,5 bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Yapılışı
- Öncelikle sıvı yağımızı tencere koyup üzerine tel şehriyeyi atıp rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Bulguru ve tereyağınıda ekleyip biraz kavuruyoruz.
- Tuzunu ve kaynamış suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Suyu çekene kadar pişiriyoruz ve tencerenin ağzını kağıt havluyla kapatıp dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN.
Karamelize Soğanlı Ve Baharatlı Lokum Gibi Fırın Patates Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- 2 adet soğan
- 8 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı su
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı köri
- 2 tatlı kaşığı toz kuru sarımsak veya 4 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz
Yapılışı
- Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın.
- Patatesleri yuvarlak dilimleyin.
- Yanmaz bir tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağı alın ve ısınınca dilimlediğiniz soğanları 5 dakika solana kadar soteleyin.
- 1 tatlı kaşığı toz şekeri ilave edin ve 5 dakika daha soteleyin.
- 2 yemek kaşığı su ilave edin ve 7 dakika daha soğanların rengi değişene kadar kavurun.
- Derin bir kaba patatesleri, 5 çorba kaşığı zeytinyağı, tüm baharatları ve pişmiş soğanları alıp güzelce karıştırın.
- Tüm malzemeyi yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye eşit şekilde dağıtın ve 200° önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
- Patateslerin pişme süresi, kesildiği kalınlığına ve fırına göre değişeceğinden kontrollü olun. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun 😊.
Yoğurtlu Ispanak Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr taze ıspanak
- 150 gr yoğurt
- 3 çay kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
Yapılışı
- Ispanağı yıkayıp ince dilimlere doğrayın.
- Ispanağı bir tencereye koyun ve üstü kapalı olarak orta ateşte pişirin.
- Ispanak kendi suyunu çektikten sonra bir kaseye koyun ve soğutun. Şimdi sarımsaklı yoğurdu ekleyin ve karıştırın.
Nefis Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bardak baldo pirinç
- 1 bardak haşlanmış nohut
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Su (2 veya 2, 5 bardak)
Bardak ölçüsü 200 ml
Yapılışı
- Tereyağını ve zeytinyağını tavaya koyun.
- Tereyağı eriyip hafif kavrulunca pirinci ve nohutu ekleyip karıştırın.
- Bir kaç dakika soteledikten sonra suyu ilave edin.
- Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
- 10 dakika dinlendirin ve servis edin. Afiyet olsun. ❤️.
Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 kg kuzu eti ( dana etide olur )
- Tuz
- Kara biber
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- 2 adet kırmızı soğan ince ince kıyıyoruz
- 3 adet domates küp küp doğruyoruz
- Tuz
- Pul biber
Ekmeği için
- 3 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya
- Aldığı kadar un
Yapılışı
- Ekmeği için un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz
- Hamurumuzu bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru 9 eşit bezeye ayırıyoruz.
- Elimizle hafif açıp rulo şeklinde katlıyoruz yağı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Üzerine bir fırçayla su sürüyoruz 15-20 dk tepsi mayası yaptıktan sonra üzerine bıçakla 3 çizgi atıyoruz.
- 220 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz fırından aldıktan sonra üzerini nemli bezle kapatıyoruz.
- Etimizi küçük küçük doğruyoruz uygun bir tencereye alıyoruz.
- Ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra tencerenin kapağı kapatıp ocağın altını orta dereceye alıyoruz. Et yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Sonra zeytinyağ, tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz 5-6 dk daha pişiriyoruz.
- Ekmeklerimizi ortadan ikiye kesiyoruz.
- İlk önce etin üzerine bandırıp arasına bolca et koyup üzerine soğan, domates maydanoz koyuyoruz tuz pul biber serpip ayranla servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Sansebastian Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gr taze peynir
- 1 paket kaymak 180 gr
- 1 paket krema 200 ml
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 5 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Yapılışı
- Öncelikle malzemelerin hepsi oda sıcaklığında olmalı, ilk olarak peynir krema ve kaymağı güzelce mikser ile düşük ayar da karıştırın. 1 dakikayı geçmesin ve mutlaka düşük ayarda olsun.
- Daha sonra şeker un ve vanilyayı ayrı bir kaba alıp karıştırdıktan sonra kremalı karışıma koyup tekrar karıştırın.
- Son olarak yumurtaları da tek tek ilave edip her yumurta koyduğunuz da karıştırın.
- 20 cm lik kelepçeli kalıbınızı alıp içine yağlı kağıdı koyun ( yağlı kağıdı nasıl koyduğumu aşağıdaki görsellerde görebilirsiniz )
- Hazırladığınız karışıma dökün.
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında ortalama 30 dakika kadar pişirin.Üzeri güzelce kızarana kadar.
- Pişen sansebastianı soğuduktan sonra buzdolabına alıp dinlendirin sansebastianı 1 gün boyunca kesinlikle kalıptan çıkarmayın bu kıvam alması için çok önemli.
- Diğer tatlılar gibi kesinlikle değil sabırlı olun ve 1 gün bekleyin 😍 harika bir lezzet olucak 😍 güzelce tatlınızı dinlendirdikten sonra dilimlere ayırıp isterseniz üzerine çikolata sosu döküp ya da sade şekilde yiyebilirsiniz ☺️ ilk olarak çikolatasız deneyin eğer isterseniz çikolatayı yavaş yavaş ekleyin çünkü çikolatası sizi bayabilir ☺️ afiyet olsun şimdiden 😍.
Kakaolu Pankek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- 1 dolu yemek kaşığı kakao
Yapılışı
- Şeker ve yumurta baya çırpılır.
- Süt ,vanilya ,kakao ,kabartma tozu ,un eklenir. Yine çırpılır.
- Teflon tavada ortadan birer kepce dökerek arkalı önlü pişirilir. Afiyet olsun 🌼.
Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket petibör bisküvi
- 1 su bardağı fındık, fıstık yada ceviz kirigi
Sosu için;
- 1 paket krema
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 160 gram çikolata(2 paket sütlü bitter karışık)
Yapılışı
- Petibör bisküvilerimizi derin bi kaseye alıp elimizle irili ufaklı kıralım.
- İçerisine fıstık ilave edip karıştıralım.
- Sosu için tencereye süt, krema ve kakaoyu alıp karıştıralım.
- Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocağı kapatıp tereyağını ilave edelim.
- En son çikolatayı ilave edip güzelce pürüz kalmayacak şekilde çırpalım.
- Sosumuz soğuduktan sonra bisküviye ilave edip karıştıralım.
- Strec filmi tezgaha sarıp harcı ortasına yayalım.
- Streci kapatıp oval şekilde kenarlarını kapatalım.
- Buz dolabında 2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyelim. Ben akşamdan hazırladım çok daha güzel bi şekilde dilimlendi.
- Benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıp üzerine fıstık serpelim. Servis tabağına alalım. Afiyet olsun.
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı bulgur
- 3.5 su bardağı su
- 1.5 yemek kaşığı salça
- Yeşil biber, kırmızı biber
- 1 adet soğan
- Sıvıyağ
- Tuz, pulbiber
Yapılışı
- Soğanlar ince ince doğranır ve sıvı yağ ile tavaya alınır. Bu sırada biberler doğranır.
- Kavrulan soğanların üstüne biberler eklenir ve kavrulur.
- Daha sonra salça eklenir.
- Yıkanmış bulgurumuzu da ekledikten sonra biraz kavrulur ve üstüne suyu eklenir.
- Baharatları da ilave ettikten sonra kısık ateşe alınır ve kapağı kapatılır.
- Bulgurumuz şişip suyunu çektikten sonra servise hazır 🥰Afiyet olsun 💃
Patatesli Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 6-6, 5 su bardağı un
- 1 yumurta akı
İç harcı için
- 4 orta boy patates
- 1 orta boy soğan
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı tatlı toz biber
Yapılışı
- Öncelikli olarak hamurumuzu hazırlamak için yoğurma kabımıza 1 su bardağı ılık su ,1 su bardağı ılık süt, 1 paket kuru maya ,4 yemek kaşığı toz şeker ,1 su bardağı sıvı yağ ve 1 yumurta akını karıştırıyoruz ve yavaş yavaş un ilavesi yapıyoruz.
- Hamurumuzu yoğururken 2 tatlı kaşığı tuzu da ekliyoruz.
- 6-6, 5 su bardağı kadar un kullanıyoruz ve güzelce 10-15 dakika kadar yoğuruyoruz.
- 1 saat kadar mayalandırıyoruz.
- İç harcı için haşlanmış 4 orta boy patates ve 1 orta boy soğan karabiber tuz kırmızı toz biberi karıştırıp iç harcımızı da soteleyerek hazırlıyoruz.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp videomuzdaki gibi şekil veriyoruz.
- Hepsini bu şekilde yaptıktan sonra 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun:).
Kaşarlı Kumru Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 125 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı instant maya
- Aldığı kadar un
İçi için;
Üzeri için;
- 5 yemek kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı su
- Susam
Yapılışı
- Öncelikle kabımıza un hariç diğerler malzemeleri alıp karıştıralım.
- Daha sonra yavaş yavaş unu ilave ekleyelim ne sert nede yumuşak olacak kurabiye hamuru gibi olacak.
- Hamuru unladığımız tezgaha alıp 21 parçaya bölelim.
- Bezelerimizi hafifçe açalım içine kaşar peynirini koyup kapatalım.
- Daha sonra önce pekmez su karışımına ardında susama batırıp tepsimize alalım. Hepsine aynı şekilde yapalım üzerine de tepsi ile kapatalım.
- Fırını 50 derecede ısıtıp kapatalım ve üzerini kapattığımız poğaçaları fırında bekletelim. 30 dakika mayalanacak.
- Ardından fırında alalım tepsiyi ve 175 derecede ısıtıp pişirmeye verelim. Kızarana kadar pişirelim.
Tavuk Piccata (Chicken Piccata) İtalyan Klasiği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tavuk göğsü parçalara bölünmüş üzerine çarpı şeklinde hafif çizik atılmış
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı kapari
- 1/2 (yarım) limonun suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığından biraz az un
- 1/2 (yarım) bağ ince kıyılmış maydanoz
Tavukları Bulamak İçin
- 1/3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı
- Tavaya zeytinyağını ilave edip tavukları önlü arkalı renk alana kadar pişirelim.
- Aynı tavaya tereyağı ekleyip un ilave edip kavuralım.
- Üzerine tavuk suyunu limon suyunu ve kapariyi ilave edip 1-2 dakika kısık ateşte pişirelim.
- Tavukları ilave edelim üzerine kıyılmış maydanozu ekleyip 6-7 dakika kısık ateşte kıvam alana dek pişirelim.
- Arzu ederseniz üzerine bir miktar daha karabiber serpebilirsiniz. Afiyet olsun.