Negro Browni Bu Tarifi Mutlaka Deneyin İçin Malzemeler
- 6 yemek kaşığı tereyağı
- 3 paket bitter çikolata
- 1 paket negro bisküvi
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 tatlı kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı un
- 1 çimdik tuz
Negro Browni Bu Tarifi Mutlaka Deneyin Yapılışı
- Önce 6 yemek kaşığı tereyağı eritelim.
- Ardından çikolataları parçalayıp içine ekleyip eritelim.
- Sonra yumurta, şekeri, vanilyayı ekleyip çırpalım.
- Sonra içine erittiğimiz tereyağlı çikolatayı ekleyip çırpalım.
- Sonra unu, tuzu, kakaoyu da ekleyip yeniden çırpalım. Bu karışımı yağlı kağıt serilmiş bir borcama dökelim, üstüne negro bisküvilerden yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 150-160 derece fırında 20-30 dakika pişirelim.
Malzemeler
Şerbeti için
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) limon damlası (Şekerini çok bulanlar yarım bardak azaltabilirsiniz)
Kek için
- 3 yumurta
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 çay bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı un
- Yarım çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 24 adet baklavalık yufka
Arasına sürmek için
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı
- ilk öne şerbeti hazırlayalım şeker suyu bir kaba alıp kaynamaya bırakalım.
- içine 3-4 damla limon suyu sıkalım, kaynamaya başlayınca 10 dk daha kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Keki için bir karıştırma kabına 3 yumurta ve şekeri alıp iyice çırpalım.
- Sonra üzerine sırayla irmik, un ceviz, süt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice çırpalım *yufkaların arasına sürmek için tereyağını eritip üzerine sıvı yağı ilave edip karıştıralım.
- Tepesinin altını yağlayıp yufkaları tek tek aralarına hazırladığımız yağlı karışımda sürelim toplam 12 adet yufkayı bu şekilde yerleştirelim.
- Sonra yufkaların üzerine hazırladığımız keki dökelim ve her tarafına yayalım.
- Sonra yufkaları aynı alta yerleştirdiğimiz gibi her bir yufkanın arasını yağlayarak toplam 12 adet yufkada buraya yerleştirelim *dilerseniz bu aşamaları videodan izleyebilirsiniz *
- 12 yufka alta 12 yufka üste olacak *kalan yağı en üste sürelim ve üçgen biçiminde dilimleyelim * siz istediğiniz biçimde dilimleyebilirsiniz *.
- 180 derece de ısıtılan fırında pişirelim * ilk sıcaklığı çıkınca şerbetini dökelim * afiyet olsun.
Malzemeler
- 2 adet tavuk but
- 5 su bardağı su (Tavukları haşlamak için )
- 2 buçuk su bardağı prinç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı arpa şehriye
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3.buçuk su bardağı haşladığımız tavuğun suyu
Yapılışı
- Tavuklarımızı yıkayıp tencere alıyoruz ve 5 su bardağı suyu ilave edip haşlıyoruz.
- Tenceremize tereyağ, sıvı yağ ve şehriyeleri alıyoruz şehriyeler kızarana kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan şehriyelerimizin üzerine yıkayıp süzdüğümüz pirinçlerimizi ilave edip 2 dakika kadar kavuruyorum. ( ben pirincimi ıslamıyorum siz dilerseniz ıslatıp da yapabilirsiniz. ).
- Kavrulan pirinçlere nohut ve tuzunu ilave edip karıştırıp tavuk suyunu da koyup kaynamaya bırakıyoruz.
- Orta ateşte pilavımızı pişmeye bırakıyorum.
- Haşlanan tavuklarımızı didiyoruz ve suyunu çeken pilavımızın üzerine koyup ocağın altını en kısık duruma getirip pilavımızı dinlendirmeye bırakıyoruz.
- 5 dakika sonra kenarından pilavımızın pişip pişmediğini kontrol edip ocağı kapatabilirsiniz.
Afiyet olsun💐💐💐.
Malzemeler
- 1 adet çubuk tarçın
- 5 adet karanfil
- 1 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 300 gram domates sos
- 200 gram tavuk but
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 250 gram spaghetti (Yarım paket)
- Tuz, karabiber
- Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayın.
- Soğanı zeytinyağı eklediğiniz tavada ocağın büyük gözünde orta ateşte hafif kavurun.
- Sarımsağı ince dilimleyip bir kenara alın.
- Doğrama tahtasında son olarak tavuğu büyük kuşbaşı halinde doğrayın.
- Tavadaki soğanlar karamelize olmadan diriliğini korurken sarımsak, karanfil, tarçını ekleyip karıştırdıktan sonra tavukları ekleyin.
- Suyunu salmaması için önce kendi haline bırakın 1 dakika sonra ara ara karıştırın. Tavuklar hafif piştikten sonra domates sosu ekleyin.
- Sosu kısık ateşte kaynamaya bırakın. O esnada makarnayı 9-10 dakika diri kalacak şekilde haşlayın.
- Haşladığınız makarnayı sosa eklemeden önce sosun içerisinden tarçın ve karanfilleri çıkartın.
- Baharatları ve makarnayı ekleyip karıştırın. Makarna sosu çektikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
- Pul biber (İsteğe göre)
Yapılışı
Bildiklerinizi Unutturacak Yumuşacık Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Dolgusu için;
- 4 patates
- 1 çay bardağı süt
- 1 kase kaşar peyniri
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Susam
- Çörek otu
Yapılışı
- Ilık süt maya ve şekerle karıştırılır. Üzerine un, tuz eklenir ve yoğurulur.
- Yoğrulan hamur sıvı yağla toparlanır mayalanmaya bırakılır.
- Haşlanmış patatesler iyice ezilir.
- Üzerine süt, tuz ve kaşar peyniri eklenip karıştırılır.
- Mayalanan hamur 4 bezeye bölünür elle açılır.
- İçerisine patates püresi koyulur ve kapatılır.
- Servis tabağı genişliğinde açılır tepsiye alınır.
- 10 dk tepsi mayasına bırakılır.
- Yumurta sarısı ile yağ karıştırılıp pidelerin üzerine sürülür.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirilir
Kuru Meyveli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta (İri boy)
- 1/5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2/5 su bardağı elenmiş un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Kuru meyve şekerlemesi
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 5-6 tane kayısı (küçük doğranmış)
Kuru Meyveli Kek Tarifi Yapılışı
- Kuru meyve şekerlemesi, kuru üzüm, kuru kayısı tencerede 4 dakika kaynatılır suyu süzülür havlu kağıt arasında kurulanır 1 kaşık kadar un ile karıştırılır.
- Karıştırma kabına yumurta şeker alınır 5 dakika çırpılır.
- Diğer malzemeleri eklenir karıştırılır unladığımız meyvelerin yarısı hamura eklenir kabaca karıştırılır yağlanmış unlanmış kalıba boşaltılır geri kalan meyveler en üstüne bırakılır.
- Önceden ısıtılmış 170 derece alt üst ayarda kekimiz pişmeye bırakılır.
- Pişen kekimiz ilk sıcaklığı çıkınca kalıptan çıkarılır.
- Yumuşacık meyveli kekimiz hazır. Afiyet olsun.
Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 vanilya
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Un
Elmalı iç:
- 3 adet elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz
- Portakal kabuğu rendesi
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Kurabiyenin yapılışı:Yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
- Hamurun bir kısmını kenara ayıralım. (üçte biri kadar)
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kalıba yerleştirelim.
- Temiz bir sarımsak ezeceğiyle hamurun ortasına bastıralım ve çukur oluşturalım.
- Elmalı harçtan 1 tatlı kaşığı koyalım.
- Ayırdığımız hamuru merdaneyle açalım.
- Yıldız kalıpla kesip kurabiyelerin üstüne yerleştirelim.
- 165 derece fırında pişirelim.
- Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra pudra şekeri serpelim.
Sömelek Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kısırlık bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 150 gram dana kıyma
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Kimyon, karabiber, tuz
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 kepçe köftenin kaynayan suyundan
- Pul biber, nane tuz
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
Sömelek Köfte Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kısırlık bulgurumuzu uygun bi kaba alıp üzerini geçecek şekilde sıcak su dökelim.
- Ağzını kapatıp yaklaşık 20 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen bulguru yoğurmak için geniş bi kaba alalım.
- Diğer bütün malzemeleri ilave edip güzelce yoğuralım. Bu aşamada elinizi çok hafif ıslata bilirsiniz.
- Köftelere elimizle şekil verelim. Bütün köfteleri bu şekilde yapıp kaynar suda yaklaşık 15 dakika haşlayalım.
- Sosu için tereyağ ve salçayı kavurup köftenin suyundan 1 kepçe ilave edelim.
- Baharatları ilave edip kaynayan köftelerimizi bu sosun içine ekleyelim.
- Güzelce karıştırıp sosun her tarafına gelmesini sağlayalım.
- Servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurtla servis edelim. Afiyet olsun.
Fırında Pırasalı Mücver Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet pırasa
- 1 adet havuç
- 2 yumurta
- 5 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı su
Fırında Pırasalı Mücver Tarifi Yapılışı
- Pırasanın yaprak ve sap yeşil kısmını ince kıyıp ufaltalım. (pırasa ve maydanozu sirkeli suda bekletelim) maydanozu ince ince doğrayalım.
- Havucu rendeleyelim.
- Pırasa yı iyice yıkayalım süzgece alalım.
- Geniş bir kabın içine malzemenin hepsini ekleyelim ve homojen bir karışım elde edelim.
- Fırın tepsisine pişirme kağıdı serelim.
- Karışımdan kaşıkla alarak köfte şeklinde mücver i tepsiye dizelim.
- 190 derecede ısınmış fırında pişirelim.
- Mücverin üstü sizi yanıltmasın altından kontrol edin altı kızarınca pırasalı mücverimiz olmuş demektir. Sıcak veya soğuk servis edilebilir. Afiyet olsun 👌 👌.
Bamyayı Severek Yedirten Lezzetli Mi Lezzetli Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gram kemiksiz hindi eti (Tavuk eti de olur)
- 450 gram dondurulmuş bamya
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3-4 adet domates (Ben yazdan yaptığım konserve domatesi kullandım)
- 1 baş sarımsak ( 10-15 diş)
- 1 yemek kaşığı kuru kekik
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- Tuz
Sos için:
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1-2 çorba kaşığı domates salçası (ben 2 çorba kaşığı kullandım)
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı sıcak su
Bamyayı Severek Ye
- Hindi etini yıkayıp kuşbaşı doğrayın ve büyük bir kaba alın.
- Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
- Sarımsakların kabuklarını soyun ve iri iri doğrayın.
- Bamya, domates, sarımsak, zeytinyağı, kekik, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu hindi etine ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Karışımı bir fırın kabına alın. (ben 27×27 ölçülerinde borcam kullandım. )
- Sos için:Küçuk bir tencerede tereyağını ısıtın, domates salçası ve biber salçasını ekleyerek güzelce kızartın.
- Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin ve 5 dk kaynattıktan sonra hazırladığınız hindili karışımın üzerine dökün.
- Yemeği, 225° de, fırının orta rafında 45 dakika pişirin, sonra fırının en alt rafına alarak 15 dakika daha pişirin.
- Pilav veya patates püresi ile servis yapın.Afiyet olsun😊
dirten Lezzetli Mi Lezzetli Fırın Yemeği Tarifi Yapılışı
Truff Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kakaolu kek (hazır veya ev yapımı)
- 1 kuru krema (200 ml)
- 1 paket sütlü çikolata (60 gr)
- 1 paket bitter çikolata (60 gr)
- 1 çay bardağı iri dövülmüş fındık
Üzerini kaplamak için
- 150 gram çikolata ve istediğiniz süsleme malzemeleri
Truff Tarifi Yapılışı
- Keki elimizle veya robottan geçirip ufalıyoruz.
- Kremayı kaynama noktasına kadar ısıtıp kaynatmadan ocaktan alıyoruz. Çikolataları ekleyip eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
- Tamamen eriyince kekin üzerine döküyoruz.
- Fındığı da ekleyip kurabiye hamuru gibi yoğuruyoruz. Kolay şekil verebilmek için üzerini kapatıp 30 dk buzdolabında bekletiyoruz.
- Tatlı kaşığı yardımıyla parçalar koparıp elimizde yuvarlıyoruz.
- Yağlı kağıt üzerine yerleştiriyoruz, tüm hamur bitinceye kadar işleme devam ediyoruz.
- Üzeri için çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
- Hazırladığımız truffları çikolataya buluyoruz ve istediğimiz malzemeyle süslüyoruz.
- Serin bir yerde çikolatası donuncaya kadar bekletip servis ediyoruz. Afiyet olsun👌🏻😋.
Vişneli Brownie Cookie Vişneden Dolayı Hafif Mayhoş Olay Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 180 gram çikolata (2 paket kullandım 1 paket i fındıklı)
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker (Yarısı esmer şeker)
- 1 paket kabartma tozu
- 1, 5 su bardağı un
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı damla çikolata
- Çekirdeği alınmış vişne (15-20 adet)
Vişneli Brownie Cookie Vişneden Dolayı Hafif Mayhoş Olay Tarifi Yapılışı
- Tereyağını tavada eritip ocaktan aldıktan sonra içerisine 180 gram paket çikolatalarımızı atıp yağın sıcaklığı ile karıştırarak erimesini sağlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- 2 yumurtayı 1 bardak toz şeker ile 5 dk çırpıyoruz.
- Eriyip ılıyan tereyağlı çikolatamızı ve kakaomuzu ilave edip karıştırıyoruz.
- En son un kabartma tozu, tuz ve damla çikolatayı da ekleyip bu aşamada spatula yardımı ile yavaşça karıştırıyoruz.
- Kurabiye hamuru gibi çok katı bir hamur olamamalı hafif ele yapışan bir hamur olmalı.
- Dinlenip kendini toplaması için en az 15 dk dolapta bekletiyoruz bu arada fırınımızı 180 derecede fanlı ayarda ısıtıyoruz.
- Dinlenen hamurumuzu yuvarlak toplar halinde yağlı kağıt serili fırın tepsimize aralıklarla diziyoruz. Bu aşamada dondurma kaşığından yararlanabilirsiniz.
- Üzerlerine parmağınızla hafif çukurlar oluşturup birer ad vişne koyuyoruz ve sıcak fırına veriyoruz.
- Yaklaşık 15 dk da hafif dağılıp yayılıp pişecektir 😍 isterseniz ılık ılık isterseniz soğuk servis edebilirsiniz.