10 Nisan 2021 Cumartesi

Negro Browni Bu Tarifi

 

Negro Browni Bu Tarifi Mutlaka Deneyin İçin Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 paket bitter çikolata
  • 1 paket negro bisküvi
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı un
  • 1 çimdik tuz

    Negro Browni Bu Tarifi Mutlaka Deneyin Yapılışı

  • Önce 6 yemek kaşığı tereyağı eritelim.
  • Ardından çikolataları parçalayıp içine ekleyip eritelim.
  • Sonra yumurta, şekeri, vanilyayı ekleyip çırpalım.
  • Sonra içine erittiğimiz tereyağlı çikolatayı ekleyip çırpalım.
  • Sonra unu, tuzu, kakaoyu da ekleyip yeniden çırpalım. Bu karışımı yağlı kağıt serilmiş bir borcama dökelim, üstüne negro bisküvilerden yerleştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 150-160 derece fırında 20-30 dakika pişirelim.

Kekli Baklava Tadanlardan Tam Not Alan Tarifi

 

Malzemeler

Şerbeti için

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) limon damlası (Şekerini çok bulanlar yarım bardak azaltabilirsiniz)

Kek için

  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 çay bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 24 adet baklavalık yufka

Arasına sürmek için

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

    Yapılışı

  • ilk öne şerbeti hazırlayalım şeker suyu bir kaba alıp kaynamaya bırakalım.
  • içine 3-4 damla limon suyu sıkalım, kaynamaya başlayınca 10 dk daha kaynatıp soğumaya bırakalım.
  • Keki için bir karıştırma kabına 3 yumurta ve şekeri alıp iyice çırpalım.
  • Sonra üzerine sırayla irmik, un ceviz, süt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice çırpalım *yufkaların arasına sürmek için tereyağını eritip üzerine sıvı yağı ilave edip karıştıralım.
  • Tepesinin altını yağlayıp yufkaları tek tek aralarına hazırladığımız yağlı karışımda sürelim toplam 12 adet yufkayı bu şekilde yerleştirelim.
  • Sonra yufkaların üzerine hazırladığımız keki dökelim ve her tarafına yayalım.
  • Sonra yufkaları aynı alta yerleştirdiğimiz gibi her bir yufkanın arasını yağlayarak toplam 12 adet yufkada buraya yerleştirelim *dilerseniz bu aşamaları videodan izleyebilirsiniz *
  • 12 yufka alta 12 yufka üste olacak *kalan yağı en üste sürelim ve üçgen biçiminde dilimleyelim * siz istediğiniz biçimde dilimleyebilirsiniz *.
  • 180 derece de ısıtılan fırında pişirelim * ilk sıcaklığı çıkınca şerbetini dökelim * afiyet olsun.

Tane Tane Tavuklu Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet tavuk but
  • 5 su bardağı su (Tavukları haşlamak için )
  • 2 buçuk su bardağı prinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3.buçuk su bardağı haşladığımız tavuğun suyu

    Yapılışı

  • Tavuklarımızı yıkayıp tencere alıyoruz ve 5 su bardağı suyu ilave edip haşlıyoruz.
  • Tenceremize tereyağ, sıvı yağ ve şehriyeleri alıyoruz şehriyeler kızarana kadar kavuruyoruz.
  • Kavrulan şehriyelerimizin üzerine yıkayıp süzdüğümüz pirinçlerimizi ilave edip 2 dakika kadar kavuruyorum. ( ben pirincimi ıslamıyorum siz dilerseniz ıslatıp da yapabilirsiniz. ).
  • Kavrulan pirinçlere nohut ve tuzunu ilave edip karıştırıp tavuk suyunu da koyup kaynamaya bırakıyoruz.
  • Orta ateşte pilavımızı pişmeye bırakıyorum.
  • Haşlanan tavuklarımızı didiyoruz ve suyunu çeken pilavımızın üzerine koyup ocağın altını en kısık duruma getirip pilavımızı dinlendirmeye bırakıyoruz.
  • 5 dakika sonra kenarından pilavımızın pişip pişmediğini kontrol edip ocağı kapatabilirsiniz.
    Afiyet olsun💐💐💐.

Tarçınlı Tavuklu MakarnaTarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet çubuk tarçın
  • 5 adet karanfil
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 300 gram domates sos
  • 200 gram tavuk but
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 gram spaghetti (Yarım paket)
  • Tuz, karabiber
  • Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayın.
  • Soğanı zeytinyağı eklediğiniz tavada ocağın büyük gözünde orta ateşte hafif kavurun.
  • Sarımsağı ince dilimleyip bir kenara alın.
  • Doğrama tahtasında son olarak tavuğu büyük kuşbaşı halinde doğrayın.
  • Tavadaki soğanlar karamelize olmadan diriliğini korurken sarımsak, karanfil, tarçını ekleyip karıştırdıktan sonra tavukları ekleyin.
  • Suyunu salmaması için önce kendi haline bırakın 1 dakika sonra ara ara karıştırın. Tavuklar hafif piştikten sonra domates sosu ekleyin.
  • Sosu kısık ateşte kaynamaya bırakın. O esnada makarnayı 9-10 dakika diri kalacak şekilde haşlayın.
  • Haşladığınız makarnayı sosa eklemeden önce sosun içerisinden tarçın ve karanfilleri çıkartın.
  • Baharatları ve makarnayı ekleyip karıştırın. Makarna sosu çektikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
  • Pul biber (İsteğe göre)

    Yapılışı

Bildiklerinizi Unutturacak Yumuşacık Pide Tarifi

 

Bildiklerinizi Unutturacak Yumuşacık Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Dolgusu için;

  • 4 patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 kase kaşar peyniri

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Susam
  • Çörek otu

    Yapılışı

  • Ilık süt maya ve şekerle karıştırılır. Üzerine un, tuz eklenir ve yoğurulur.
  • Yoğrulan hamur sıvı yağla toparlanır mayalanmaya bırakılır.
  • Haşlanmış patatesler iyice ezilir.
  • Üzerine süt, tuz ve kaşar peyniri eklenip karıştırılır.
  • Mayalanan hamur 4 bezeye bölünür elle açılır.
  • İçerisine patates püresi koyulur ve kapatılır.
  • Servis tabağı genişliğinde açılır tepsiye alınır.
  • 10 dk tepsi mayasına bırakılır.
  • Yumurta sarısı ile yağ karıştırılıp pidelerin üzerine sürülür.
  • Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirilir

Kuru Meyveli Kek Tarifi

 

Kuru Meyveli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta (İri boy)
  • 1/5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2/5 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Kuru meyve şekerlemesi
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 5-6 tane kayısı (küçük doğranmış)

    Kuru Meyveli Kek Tarifi Yapılışı

  • Kuru meyve şekerlemesi, kuru üzüm, kuru kayısı tencerede 4 dakika kaynatılır suyu süzülür havlu kağıt arasında kurulanır 1 kaşık kadar un ile karıştırılır.
  • Karıştırma kabına yumurta şeker alınır 5 dakika çırpılır.
  • Diğer malzemeleri eklenir karıştırılır unladığımız meyvelerin yarısı hamura eklenir kabaca karıştırılır yağlanmış unlanmış kalıba boşaltılır geri kalan meyveler en üstüne bırakılır.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece alt üst ayarda kekimiz pişmeye bırakılır.
  • Pişen kekimiz ilk sıcaklığı çıkınca kalıptan çıkarılır.
  • Yumuşacık meyveli kekimiz hazır. Afiyet olsun.

9 Nisan 2021 Cuma

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 vanilya
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Un

Elmalı iç:

  • 3 adet elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Portakal kabuğu rendesi

    Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Kurabiyenin yapılışı:Yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
  • Hamurun bir kısmını kenara ayıralım. (üçte biri kadar)
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kalıba yerleştirelim.
  • Temiz bir sarımsak ezeceğiyle hamurun ortasına bastıralım ve çukur oluşturalım.
  • Elmalı harçtan 1 tatlı kaşığı koyalım.
  • Ayırdığımız hamuru merdaneyle açalım.
  • Yıldız kalıpla kesip kurabiyelerin üstüne yerleştirelim.
  • 165 derece fırında pişirelim.
  • Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra pudra şekeri serpelim.

Sömelek Köfte Tarifi

 

Sömelek Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kısırlık bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 150 gram dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Kimyon, karabiber, tuz

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kepçe köftenin kaynayan suyundan
  • Pul biber, nane tuz

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt

    Sömelek Köfte Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kısırlık bulgurumuzu uygun bi kaba alıp üzerini geçecek şekilde sıcak su dökelim.
  • Ağzını kapatıp yaklaşık 20 dakika dinlendirelim.
  • Dinlenen bulguru yoğurmak için geniş bi kaba alalım.
  • Diğer bütün malzemeleri ilave edip güzelce yoğuralım. Bu aşamada elinizi çok hafif ıslata bilirsiniz.
  • Köftelere elimizle şekil verelim. Bütün köfteleri bu şekilde yapıp kaynar suda yaklaşık 15 dakika haşlayalım.
  • Sosu için tereyağ ve salçayı kavurup köftenin suyundan 1 kepçe ilave edelim.
  • Baharatları ilave edip kaynayan köftelerimizi bu sosun içine ekleyelim.
  • Güzelce karıştırıp sosun her tarafına gelmesini sağlayalım.
  • Servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurtla servis edelim. Afiyet olsun.

Fırında Pırasalı Mücver Tarifi

 

Fırında Pırasalı Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet pırasa
  • 1 adet havuç
  • 2 yumurta
  • 5 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı su

    Fırında Pırasalı Mücver Tarifi Yapılışı

  • Pırasanın yaprak ve sap yeşil kısmını ince kıyıp ufaltalım. (pırasa ve maydanozu sirkeli suda bekletelim) maydanozu ince ince doğrayalım.
  • Havucu rendeleyelim.
  • Pırasa yı iyice yıkayalım süzgece alalım.
  • Geniş bir kabın içine malzemenin hepsini ekleyelim ve homojen bir karışım elde edelim.
  • Fırın tepsisine pişirme kağıdı serelim.
  • Karışımdan kaşıkla alarak köfte şeklinde mücver i tepsiye dizelim.
  • 190 derecede ısınmış fırında pişirelim.
  • Mücverin üstü sizi yanıltmasın altından kontrol edin altı kızarınca pırasalı mücverimiz olmuş demektir. Sıcak veya soğuk servis edilebilir. Afiyet olsun 👌 👌.

Bamyayı Severek Yedirten Lezzetli Mi Lezzetli Fırın Yemeği Tarifi

 

Bamyayı Severek Yedirten Lezzetli Mi Lezzetli Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram kemiksiz hindi eti (Tavuk eti de olur)
  • 450 gram dondurulmuş bamya
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3-4 adet domates (Ben yazdan yaptığım konserve domatesi kullandım)
  • 1 baş sarımsak ( 10-15 diş)
  • 1 yemek kaşığı kuru kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • Tuz

Sos için:

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1-2 çorba kaşığı domates salçası (ben 2 çorba kaşığı kullandım)
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı sıcak su

    Bamyayı Severek Ye

  • Hindi etini yıkayıp kuşbaşı doğrayın ve büyük bir kaba alın.
  • Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
  • Sarımsakların kabuklarını soyun ve iri iri doğrayın.
  • Bamya, domates, sarımsak, zeytinyağı, kekik, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu hindi etine ekleyin ve güzelce karıştırın.
  • Karışımı bir fırın kabına alın. (ben 27×27 ölçülerinde borcam kullandım. )
  • Sos için:Küçuk bir tencerede tereyağını ısıtın, domates salçası ve biber salçasını ekleyerek güzelce kızartın.
  • Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin ve 5 dk kaynattıktan sonra hazırladığınız hindili karışımın üzerine dökün.
  • Yemeği, 225° de, fırının orta rafında 45 dakika pişirin, sonra fırının en alt rafına alarak 15 dakika daha pişirin.
  • Pilav veya patates püresi ile servis yapın.Afiyet olsun😊
  • dirten Lezzetli Mi Lezzetli Fırın Yemeği Tarifi Yapılışı

Truff Tarifi

 

Truff Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kakaolu kek (hazır veya ev yapımı)
  • 1 kuru krema (200 ml)
  • 1 paket sütlü çikolata (60 gr)
  • 1 paket bitter çikolata (60 gr)
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş fındık

Üzerini kaplamak için

  • 150 gram çikolata ve istediğiniz süsleme malzemeleri

    Truff Tarifi Yapılışı

  • Keki elimizle veya robottan geçirip ufalıyoruz.
  • Kremayı kaynama noktasına kadar ısıtıp kaynatmadan ocaktan alıyoruz. Çikolataları ekleyip eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
  • Tamamen eriyince kekin üzerine döküyoruz.
  • Fındığı da ekleyip kurabiye hamuru gibi yoğuruyoruz. Kolay şekil verebilmek için üzerini kapatıp 30 dk buzdolabında bekletiyoruz.
  • Tatlı kaşığı yardımıyla parçalar koparıp elimizde yuvarlıyoruz.
  • Yağlı kağıt üzerine yerleştiriyoruz, tüm hamur bitinceye kadar işleme devam ediyoruz.
  • Üzeri için çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
  • Hazırladığımız truffları çikolataya buluyoruz ve istediğimiz malzemeyle süslüyoruz.
  • Serin bir yerde çikolatası donuncaya kadar bekletip servis ediyoruz. Afiyet olsun👌🏻😋.

Vişneli Brownie Cookie Vişneden Dolayı Hafif Mayhoş Olay Tarifi

 

Vişneli Brownie Cookie Vişneden Dolayı Hafif Mayhoş Olay Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 180 gram çikolata (2 paket kullandım 1 paket i fındıklı)
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker (Yarısı esmer şeker)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1, 5 su bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
  • Çekirdeği alınmış vişne (15-20 adet)

    Vişneli Brownie Cookie Vişneden Dolayı Hafif Mayhoş Olay Tarifi Yapılışı

  • Tereyağını tavada eritip ocaktan aldıktan sonra içerisine 180 gram paket çikolatalarımızı atıp yağın sıcaklığı ile karıştırarak  erimesini sağlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • 2 yumurtayı 1 bardak toz şeker ile 5 dk çırpıyoruz.
  • Eriyip ılıyan tereyağlı çikolatamızı ve kakaomuzu ilave edip karıştırıyoruz.
  • En son un kabartma tozu, tuz ve damla çikolatayı da ekleyip bu aşamada spatula yardımı ile yavaşça karıştırıyoruz.
  • Kurabiye hamuru gibi çok katı bir hamur olamamalı hafif ele yapışan bir hamur olmalı.
  • Dinlenip kendini toplaması için en az 15 dk dolapta bekletiyoruz bu arada fırınımızı 180 derecede fanlı ayarda ısıtıyoruz.
  • Dinlenen hamurumuzu yuvarlak toplar halinde yağlı kağıt serili fırın tepsimize aralıklarla diziyoruz. Bu aşamada dondurma kaşığından yararlanabilirsiniz.
  • Üzerlerine parmağınızla hafif çukurlar oluşturup birer ad vişne koyuyoruz ve sıcak fırına veriyoruz.
  • Yaklaşık 15 dk da hafif dağılıp yayılıp pişecektir 😍 isterseniz ılık ılık isterseniz soğuk servis edebilirsiniz.