18 Nisan 2021 Pazar

Pastane Tadında Supanglesi Tarifi

 

Pastane Tadında Supanglesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 3 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 60 gram tereyağı
  • 100 gram bitter ve sütlü karışık çikolata
  • 1 çay bardağı soğuk su (Çay bardağının ölçüsü 100 ml dir)

    Pastane Tadında Supanglesi Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tencere içerisine.Süt, un, şeker, kakao ve yumurta sarısını alıp güzelce karıştırıp pürüzsüz bir hal aldıktan sonra ocağın altını açıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim göz göz olduğunda ocağın altını kapatıp tereyağı ve çikolataları ekleyip kendi sıcağıyla erimesini sağlayalım.
  • Arada bir karıştırmak gerekiyor biraz soğuttuktan sonra üzerine soğuk suyu ekleyip blender’dan geçirelim ve servis kaselerine paylaştıralım.
  • Soğumaya bırakalım( baktığınızda kıvamı cıvık gibi gelebilir ama endişelenmeyin buzdolabında bekleyince çok güzel bir kıvam alıyor. )
  • Birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Güllaç Tarifi

 

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr güllaç yaprağı
  • 3.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Çekilmiş ceviz

Üzeri İçin

  • Toz fıstık
  • Çilek

    Güllaç Tarifi Yapılışı

  • Güllaç tatlısını yapmak için; öncelikle süt ve şekeri tencereye alarak ısıtalım, şekerlerin tamamen erimesi gerekiyor. Daha sonra sütü oda sıcaklığında ılımaya bırakalım. Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur.
  • Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde bir tepsiye dizelim.
  • Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir kepçe süt dökelim. Yaprakların yarısı bittikten sonra ara kata ceviz serpelim. Üzerine kalan güllaç yapraklarını aynı şekilde devam ederek ıslatalım.
  • Üzerini fıstık tozu ve çilek ile süsleyelim. En az 2 saat buzdolabında dinlendirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ❤️☺️.

Ceviz Pare Tarifi

 

Ceviz Pare Tarifi İçin Malzemeler

Şerbet Malzemeleri

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu

Hamur Malzemeleri

  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)
  • 1 kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İç Malzemesi

  • İri kıyılmış ceviz

    Ceviz Pare Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak şerbet için şeker ve suyu bir tencerede kaynatalım. Kaynamaya başladığında limonu ilave edelim. Kısık ateşte 10 dakika kaynatalım. Soğumaya bırakalım. Hamur için.
  • Bütün malzemeleri bir kapta iyice özleşene kadar yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle açalım.
  • Ortasına ceviz koyup kapatıp yuvarlayalım. Bir tabağa irmik koyalım. Yuvarladığımız hamurları irmiğe bulayıp tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35 dakika alt üst altınsarı kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardığımız tatlımıza soğuk şerbet dökelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun 😊.
  • Pişme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir kontrollü pişirin. Bir gün önceden yaparsanız daha lezzetli olacaktır 😊.

Yer Fıstıklı Diyet Çikolata (Eti Canga) Tarifi

 

Yer Fıstıklı Diyet Çikolata (Eti Canga) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram bitter çikolata
  • 1 su bardağı yer fıstığı
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (Tereyağı da olabilir )

    Yer Fıstıklı Diyet Çikolata (Eti Canga) Tarifi Yapılışı

  • (Benmari usulü çikolataları eritelim )benmari usulü çikolata eritmeyi bilmeyenler için, ilk olarak bir tencereye biraz su koyalım.
  • Üstüne bir tabak koyup eriteceğimiz çikolataları parçalayıp koyalım.
  • Tencereyi ocağa alıp altını açalım, içindeki su kaynadıkça üstte tabakta olan çikolatalar eriyecek, çikolatalar eriyince 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı da tereyağı koyup karıştıralım.
  • Ocağın altını kapatalım.
  • Çikolatamızı tencerenin üstünden alalım.
  • Yer fıstıklarını da ekleyip karıştıralım.
  • Yağlı kağıdın üstüne bir yemek kaşığı ile parça parça dökelim ( isterseniz çikolata kalıplarına da dökebilirsiniz, evinizde varsa ).
  • 1. 5 saat buzlukta dinlendirten sonra afiyetle yiyebilirsiniz afiyet olsun 😋.

10 Dakikada Hazır! Lalanga Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

Kızartmak İçin;

  • Sıvı yağ

    Yapılışı

  • Uygun bir çırpma kabı içerisine yumurtalarımızı alalım ve çırpma teli yardımı ile çırpalım.
  • Üzerine süt ve tuzu ilave ederek çırpmaya devam edelim. Unumuzu ekleyelim ve tekrar çırpalım.
  • Rendelediğimiz kaşar peynirini de ekleyelim ve spatula yardımı ile karıştıralım. Harcımızın kıvamının akışkan kek harcına benzer bir kıvamda olması gerekiyor.
  • Tavamızı ocağa alalım, içerisine sıvı yağ ekleyerek kızmasını bekleyelim.
  • Yağımız kızdıktan sonra harcımızdan 1’er yemek kaşığı alalım ve aralıklı olacak şekilde tavamıza dökelim.
  • Altları güzelce kızaran hamurlarımızı ters çevirelim ve diğer taraflarını da pişirelim.
  • İki tarafı de pişen lalangalarımızı servis tabağına alalım ve kalan hamurumuzu da aynı işlemi uygulayalım.
  • Hamurumuzun hepsini bu şekilde kızarttıktan sonra lalangalarımızı servis edebiliriz. Afiyet olsun!

17 Nisan 2021 Cumartesi

Pamuk Gibi Pastane Açması Tarifi

 

Pamuk Gibi Pastane Açması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 buçuk yemek kaşığı şeker
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 yumurta beyazı hamura sarısı hamurun üzerine
  • 5 su bardağı un

Arası için ;

  • 50 gram tereyağı

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt

    Pamuk Gibi Pastane Açması Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri koyalım.Güzelce karıştıralım.
  • Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyelim.
  • Hamurumuz oldukça yumuşak bir hamur olacaktır.
  • Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamuru 12 eşit parçaya bölün. Beze gibin yapın.
  • Bezlerin üzerine 1 çay kaşığı kadar tereyağ koyun.
  • Elinizle küçük servis tabağı kadar açın.
  • Rulo şeklinde sarıp kenara alın.
  • Hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra rulo sarılı açmaları sağlı sollu kıvırıp açma şekli verelim.
  • Daha sonra yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirelim.
  • 15 -20 dk tepside beklettikten sonra yumurta sarısını sürelim.
  • Arzuya bağlı çörek otu ve susam eklenebilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altını üstü kızarana kadar pişirelim.
  • Not=yumuşak olması için fırından çıkan açmaların üzerine nemli bir kağıt havluyu 5 dk örtelim. Yumuşacık olacaktır.

    Afiyet olsun🌸🌼.

Mayasız Pratik Hamur Kızartması (Pişi) Tarifi

 

Mayasız Pratik Hamur Kızartması (Pişi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Kızartmak için ;

  • Sıvı yağ

    Mayasız Pratik Hamur Kızartması (Pişi) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle karıştırma kabında yumurta, yoğurt, kabartma tozu, sıvı yağ ve tuzu güzelce karıştıralım.
  • Üzerine ele yapışmayan kulak memesi kıvamına gelene kadar azar azar unu ilave edelim.
  • Hamurumuzu güzelce yoğuralım.
  • Daha sonra hamuru 6 eşit parçaya bölüp bezeler yapalım.
  • Tezgaha un serpip her bir bezeyi tabak büyüklüğünde çok ince olmayacak şekilde açalım ve dilediğimiz şekilde keselim.
  • Daha sonra kızgın yağda hamurlarımızı kızartalım. Yağınız kızgın olmazsa hamurlarınız yağ çeker. Yağınızı iyice kızdırın.
  • Afiyet olsun 😋.

Tortellini Mantı Tarifi

 

Tortellini Mantı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için:

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için:

  • Sarımsaklı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Tortellini Mantı Tarifi Yapılışı

  • Mantının hamuru için un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
  • Yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayan sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamurdan dilediğiniz büyüklükte bezeler yapıp üzerini nemli bir bezle kapatın.
  • İç harcı için soğanı rendeleyip kıyma ve baharatlarıyla birlikte yoğurun.
  • Bezeleri oklava yardımıyla ince açıp çay bardağı yardımıyla yuvarlak kalıp çıkarın.
  • Üzerine iç harcından koyup resimlerdeki gibi önce yarım daire şeklinde katlayıp kenarlarını iyice kapatıp daha sonra iki ucunu birleştirin.
  • Artan hamurları tekrar beze yapıp aynı işlemi tekrarlayın.
  • Hazırladığınız mantıları kaynayan tuzlu suda suyun üzerine çıkana kadar haşlayıp suyunu süzün ve servis tabağına alın.
  • Salçalı sos için tereyağını eritip nane ve salçayı kavurun. Üzerine yarım çay bardağı kadar sıcak su döküp karıştırın.
  • Mantının üzerine önce sarımsaklı yoğurt daha sonrada salçalı sostan gezdirin.

Mantılı Çorba Tarifi

 

Mantılı Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mantı(ben hazır kullandım)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5-5, 5 su bardağı su
  • 1 adet bulyon
  • Pulbiber
  • Nane

    Mantılı Çorba Tarifi Yapılışı

  • Tencere iki yemek kaşığı sıvı yağı ekleyelim.
  • Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim ve kavuralım.
  • Kavrulan soğanın üzerine salçayı ekleyelim, karıştıralım.
  • 5 su bardağı suyu ekleyelim(kıvamına göre daha sonra sıcak su ekleyebilirsiniz)kaynamaya bırakalım.
  • Kaynayan suya nohut, mantı ve bulyonu ekleyip karıştıralım.
  • Mantılar yumuşayana kadar pişirelim.
  • Pişen çorbamızın baharatlarını ekleyelim(ben bulyon kullandığım için tuz eklemedim, siz damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz)
  • 1-2 dakika daha kaynatıp çorbamızın altını kapatalım.
  • Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.

Brownie Tarifi

 

Brownie Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 200 gram bitter çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 150 gram tereyağ
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz

Üzeri için;

  • 1 su bardağı vişne

    Brownie Tarifi Yapılışı

  • Tereyağını eritiyoruz yakmamaya özen gösteriyoruz.
  • İçerine bitter çikolatayı koyup eritiyoruz.
  • Çırpma kabına yumurtaları alıyoruz mikserin yüksek ayarında 1-2 çırpıyoruz.
  • Ardından şeker ekleyip köpük olana kadar çırpıyoruz.
  • İlk sıcağı gitmiş olan çikolatalı tereyağlı karışımıda ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Un, vanilya ve tuzu da ekleyip az bir süre karışana kadar çırpıyoruz.
  • En son cevizleri ekleyip spatulayla karışmasını sağlıyoruz.
  • Yağlı kağıt serili fırın kabımıza döküyoruz.
  • Üzerine vişneleri ekliyoruz.
  • Ve 165 c de 40 dk kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 🤗.

Karnı Yarık Tarifi

 

Karnı Yarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo patlıcan
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy soğan
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Tuz
  • Sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (harç için)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası üzeri için

    Karnı Yarık Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle patlıcanları pijama çizgisi yapalım ve ortasına bıçakla çizgi atalım.
  • Tuzlu suda bir miktar bekletip kurulayıp kızartalım.
  • Borcama alalım.
  • Kıymayı tavaya alalım üzerine bir miktar sıvı yağ ilave edelim.
  • Sonra küp küp doğranmış soğanları, biberleri ilave edelim.
  • Güzel bir şeklide kavurduğumuz harca salça tuz baharatları ilave edip karıştıralım.
  • Doğranmış domates ilave edelim azıcık pişsin.
  • 1 su bardağı su ile sarımsağı ilave edelim. Harcımız hazır.
  • Karnıyarıkları doldurduk tan sonra salçalı su yapıp üzerine ilave edelim.
  • Domates biber ile süsleme yapıp kızarıncaya kadar 200°de pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌼.

Podlaşka (Efsane Bir Lezzet) Tarifi

 

Podlaşka (Efsane Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet patlıcan
  • 6 adet kırmızı kapya biber
  • 10 adet yeşil çarliston biber
  • 7-8 adet domates (varsa yazın yaptığınız domates sosunu da kullanabilirsiniz)
  • 5-6 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

    Podlaşka (Efsane Bir Lezzet) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle patlıcan ve biberlerimizi közleyelim. (mangal veya ateş üzerinde yapma imkanınız yoksa fırında da pişirebilirsiniz).
  • Közlendikten sonra soyup minik minik doğrayalım.
  • Domatesimizin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım ve tavaya alalım.
  • Domatesler suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Daha sonra minik doğranmış sarımsakları ve yağı ekleyip bir süre daha pişirmeye devam edelim.
  • Domates sosumuz olduktan sonra doğradığımız patlıcan ve biberleri içine atıp tahta kaşıkla ezdirerek domates sosuna yedirelim.
  • İyice birbirine özdeştikten sonra ocaktan alalım. <afiyet olsun>. (sıcak servis yaparsanız ana yemek yerine geçiyor, soğuk tüketmek isterseniz de muhteşem bir mezedir. ).

Çilekli Magnolia Tarifi

 

Çilekli Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kaşığı nişasta
  • 1 vanilya

Arasına;

  • 1 .5 paket burçak büskivi
  • Çilek

    Çilekli Magnolia Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle muhallebisi için vanilya hariç tüm malzemeleri tencere de kaynayana kadar karıştırıp pişiriyoruz.
  • Kaynadıktan sonra vanilya ekleyip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
  • Bisküvileri rondodan geçiriyoruz.
  • Servis edeceğimiz cuplarımıza veya tabaklarımıza sırayla bir kaşık bisküvi bir kepçe muhallebi olacak şekilde paylaştırıyoruz.
  • Çileklerimizi dilimledikten sonra cupların en altına bir sıra diziyoruz.
  • Buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz, üstünü süslemek size kalmış afiyet olsun :).