Şehriyeli Sütlü Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 büyük boy ince rendelenmiş havuç
- 1-2 dal ince kıyılmış dereotu
- 1 silme yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tel şehriye
- 2 su bardağı süt
- 3 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Şehriyeli Sütlü Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı
- Rendelenmiş havuç ve yağı tencereye alarak biraz kavuruyoruz.
- Unu ekleyip birkaç dakika kavurduktan sonra sütü ilave ederken karıştırıyoruz.
- Suyunu ekleyip kaynara çıktıktan sonra şehriyeyi ilave ediyoruz. (kıvamını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. )
- Birkaç dakika daha pişirip ince kıyılmış dereotu ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Servise hazır. 🥕🥕 Farklı çorba çeşidi isteyenler için pratik, az malzemeli ve lezzetli bir çorba. Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.
Antep Fıstıklı Dökme Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı yada margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi
- Yaklaşık 1su bardağı un +yarım su bardağı un
- 1 çay bardağı toz antep fıstığı
Üzeri İçin
- 80 gram eritilmiş̧ sütlü yada beyaz çikolata
- Çekilmiş antep fıstığı
Antep Fıstıklı Dökme Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Oda ısısında yumuşamış yağ ile pudra şekeri güzelce çırpılır. Üzerine sıvı yağ, vanilya- nişasta ve yavaş yavaş un eklenerek güzelce yoğurulur.
- Yumuşak bir hamur elde edilir. Çok azcık ele yapışabilir un eklemeyin toz fıstık ve hindistan cevizi ekleyince kıvamını bulacaktır☺️ güzelce karıştırarak yoğurulur.
- Hazırlanan hamuru duy aparatı ile şekilli olarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.
- Kurabiyeler pişerken çikolatayıda benmaride eritebilirsiniz. Fırından çıkan ve ılıyan kurabiyelerin üzerine erimiş çikolata damlatılır antep fıstığı serpilir. Servis yapabilirsiniz, afiyet olsun😍😙🙋🏻.
Cevizli Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağı (100 gram tereyağı)
- 2.5 su bardağı un (Çok dikkatli ekleyin)
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- Üzerine bulamak için;
- 4 yemek kaşığı irmik
- Dilerseniz mor haşhaş
Şerbeti İçin
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu (Çeyrek limon suyu)
Cevizli Parmak Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbet malzemeleri tencereye ilave edilip ocağa alınır.
- Kaynayıncaya kadar karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır.
- Kaynamaya başladıktan sonra limonsuyu ilave edilir 8- 10 dakika kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
- Hamuru için un hariç tüm malzemeler geniş bir kaba alınıp iyice karıştırılır.
- Un azar azar ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp avuç içerisinde kırılmış ceviz içi eklenerek yuvarlayarak silindir şekli verilir ve her tarafını irmiğe bulanarak yağlanmış tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında 20 dakika altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Kızaran tatlı fırından alınır.
- Yaklaşık 5 dakika kadar ilk sıcağı çıkması için beklenir ve soğumuş şerbet üzerine gezdirilir.
- İyice şerbetini çekip soğuduktan sonra servis edilir. Deneyeceklere kolay gelsin 🤗.
Minik Köfteli Ve Sebzeli Tel Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 250-300 gram kıyma
- Maydanoz
- Kimyon
- Karabiber
- 2 kaşık galeta unu
- Yağ
- Tuz
- Bir kase kadar tel şehriye
- 1 tane küçük soğan
- 1 tane küçük havuç
- 1 tane küçük patates
Minik Köfteli Ve Sebzeli Tel Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı
- İlk önce kıymayı ince kıyılmış birazcık maydanozu galeta ununu kimyonu karabiberi azıcık tuzu karıştırıp minik minik köfteler yapalım.
- Soğanı ince ince doğrayıp yağda kavuralım içine küçük doğranmış havuç ve patateslileri ekleyelim 2-3 dakika kavuralım salçayı ekleyip bir litreden fazla kaynamış su koyalım (Dilersiniz çorbalık tavuk suyu kullanın)
- Köfteleri ilave edip 15-20 dakika kadar pişirelim sonra tel şehriyeleri de ilave edelim az miktarda tuzunu koyup 10 dakika kadar kaynatalım.
- Suyunu isteğinize göre ayarlayabilirsiniz pisince üzerine inçe kıyılmış maydanoz ilave edip servis yapabilirsiniz.
Urfa Usulü Çömlek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 kg domates
- 1 kg patlıcan
- 6-7 tane biber
- 4-5 tane orta boy soğan
- 10 diş sarımsak
- 1,5 kg kg parça et
- 250 gram kuyruk yağı
- 150 gram tereyağ
- Tuz
- Sıvı yağ
Urfa Usulü Çömlek Tarifi Yapılışı
- Güvecin en altı sıvı yağ ile yağlanır parça etin tamamı güvecin dibine serilir.
- Sonra küp küp doğradığımız kuru soğanları ve çarliston biberlerimizi yerleştiriyoruz.
- Sonrasında patlıcanları küp küp doğrayıp yerleştiriyoruz.
- Daha sonra domatesleri en üste gelecek şekilde yerleştirdikten sonra kuyruk yağını ve sarımsakları ve tereyağını koyup çömleğin kapağını önce folyo ile onun üstüne de çömleğin kapağını kapatıp çarşı fırınına veriyoruz.
Ev Yapımı Minik Tam Buğday Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 360 gram beyaz un
- 240 gram tam buğday unu
- 360 ml ılık su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 çay kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı kuru maya
Ev Yapımı Minik Tam Buğday Ekmeği Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeyi beraber koyup yoğuruyoruz. 1 saat kadar mayalamaya bırakıyoruz.
- Tezgaha un serpip hamuru biraz yoğururuz. Uzun bir şekil veriyoruz.
- Ortalama 100 er gram lik parçalara ayırıyoruz (Yada göz kararı ) küçük toplar yapıyoruz. İstediğimiz gibi şekil veriyoruz.
- Tepsiye dizip 20 dakika mayalamaya bırakıyoruz. Üstünü bir havlu yada sofra bezi ile örtüyoruz. Fırının içerisine ısıya dayanıklı bir kap içerisinde su koyuyuruz.
- 200 derecede alt üst konumunda isittigimiz fırında 25 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıkarttıktan sonra üstüne biraz su serpip yine örtüyoruz. Yumuşacık ekmeklerimiz hazır. Afiyet olsun.
Ekşili Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi İçin
- 1 su bardağı ince bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı kaynamış su
- Karabiber
- Pul biber
- Reyhan
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı salça
İç Harç İçin
- 200 gram kuşbaşı et
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kemik
- Yarım limon
- Tuz
- Nane
Ekşili Köfte Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bulgur ve irmiği karıştırıp sıcak suyla 15 dakika bekletiyoruz.
- Daha sonra soğanı rendeleyip baharatlarını ve salçasını da koyup iyice yoğuruyoruz.
- Son olarak yumurta ve un ekleyip karıştırıyoruz. Elimizle yuvarlak şekiller veriyoruz.
- Tencereye eti ve kemiği koyup duyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Suyunu çekince yağ ekleyip bir iki çeviriyoruz ve salçasını koyup kavuruyoruz.
- Üzerine kaynamış su ekliyoruz etler pişene kadar kaynatıyoruz düdüklüde yapabilirsiniz.
- Etler pişince haşlanmış nohut ve köfteleri atıp köfteler pişinceye kadar ocakta tutuyoruz.
- Piştikten sonra altını kapatıp neme ve limon sıkıyoruz.
Gingerbread Cookie Zencefilli Kurabiye Adam Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım (1/2) su bardağı esmer şeker
- Yarım (1/2) su bardağı pekmez
- 1 yumurta
- Yarım (1/2) su bardağı tereyağ/margarin (Eritilmiş)
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı kabartma tozu yada karbonat
- 2 su bardağı un (Hamur toparlanmazsa kontrollü olarak un ilave edebilirsiniz)
- 1 paket vanilin (Kendi ilavem istemezseniz koymayabilirsiniz)
- Süslemek için glazür yada royal içing kullanabilirsiniz.
Gingerbread Cookie Zencefilli Kurabiye Adam Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Karıştırma kabına eritilmiş yağı ve şekeri koyup çırpıyoruz. Yumurtayı ekleyip tekrar çırpıyoruz. Pekmezi ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Un hariç tüm kuru malzemeleri ekliyoruz karıştırıyoruz. Yavaş yavaş unu ekleyip karıştırarak yumuşacık hamur elde ediyoruz.
- İyice kurabiye hamuru olması için elde yoğurmaya başlıyoruz. Yumuşacık hamurumuz hazır.
- Streç filme hamuru koyup sarıp buzdolabına kaldırıyoruz ve 1 saat dinlendiriyoruz.
- 1 saat sonrasında dinlenen hamuru çıkarıp merdane yardımıyla hafif hafif zemini ve merdaneyi unlayarak hamurumuzu ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde orta kalınlıkta açıyoruz.
- Kurabiye kalıplarıyla kurabiye adamları ve diğer şekillerde kurabiyeleri çıkarıp yağlı kağıtlı tepsiye dizin.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında 8 yada 10 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 🙏🏻.
Bal Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 125 gram margarin (oda sıcaklığında)
- Yarım kase irmik
İçi için;
Şerbeti için;
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Bal Parmak Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Tatlı sıcak şerbet soğuk olacağı için önce şerbeti yapıp soğumaya bırakıyoruz.
- Şeker ve suyu karıştırıp ocağa bırakıyoruz. kKaynadıktan sonra 10 dk kadar pişirip ocaktan alıyoruz.
- Margarin oda sıcaklığında olacak. Şeker ve yumurtayı çırptıktan sonra. margarini de ekleyip yoğuruyoruz.
- Son olarak un ve vanilya, kabartma tozu koyup iyice yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayan yumuşak bi hamur olacak.
- Elimizde açıp cevizimi içine koyup uzun ince şeklinde şekil verip kapatıyoruz.
- Üzerini irmiğe bulayıp 170 derece fırından kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkınca şerbetini döküp dinlemeye bırakıyoruz.
Güveçte Tavuklu Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 1 parça tavuk göğsü
- 400 gram mantar
- 1 bas soğan
- 1 adet domates
- 1 adet carliston biber
- 1 adet kapya biber
- 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 (yarım) kahve fincanı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Güveçte Tavuklu Mantar Sote Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeyi küçük küçük doğruyoruz.
- Yağımızı tencerede biraz kızdırıp içine önce tavuklar sonra soğan ve biberler, üstüne domatesi koyarak biberler yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz.
- Doğranmış mantarları ilave ediyoruz. Suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Küçük güveçlere alıyoruz üzerlerine kasar peynirini koyuyoruz.
- 250 derece ısıtılmış fırında kasar peyniri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Kuşbaşı Ve Sucuklu Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 4 su bardağı un
- Yarım su bardağı süt (ılık olacak)
- Yarım su bardağı su (ılık olacak)
- Yarım çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ
- Yarım bardak yoğurt
- 1 paket instand maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi;
- 500 gram kuşbaşından küçük doğranmış dana eti
- Yarım halka sucuk
- 3 su bardağı kaşar rendesi
- 4 adet sivri biber
- 3 yemek kaşığı tereyağ (düdüklüde pişen etleri ve halka halka doğranmış biberleri sotelemek için)
- 1 adet yumurta sarısı
Kuşbaşı Ve Sucuklu Pide Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tuz, şeker, süt, su, maya ve sıvı yağı karıştıralım.
- Sonrasında yoğurt ve unu ilave edip hamurumuzu yoğuralım. 1 saat mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru 6 eşit beze yapalım.
- Kuşbaşından küçük doğradığımız etlerimizi içine tuz yağ koymadan suyu çekene kadar düdüklü tencerede ağzını kapatmadan pişirelim.
- Suyu çekilen etlerin üzerine 1 su bardağı kaynamış su koyup düdüklü tenceremizin ağzını kapatıp 20 dk kadar pişirelim.
- Diğer tarafta tereyağımızı tavamıza alalım ve ince halkalar şeklinde doğradığımız biberlerimizi ilave edip kavuralım.
- Pişmiş olan etlerimizi de ilave edip 5 dk kadar kavuralım ve ocağı kapayalım.
- Bezelenen hamurlarımızı uzunlamasına açalım ve üzerine önce kaşar ardından etli malzememizi koyalım kapatalım.
- Ben sucukları halka halka doğrayıp kaşarın üzerine koyup aynı şekilde kapadım.
- 1 yumurta sarısını kenarlarına sürüp fırına verelim.
Not: 👉 Hamurları açtıktan sonra fırın tepsisine koyalım ve iç malzemesini sonra koyalım. - 200°fırında kızarana kadar pişirelim.
Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram oda ısısında margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiğince un ( 3, 5-4 su bardağı )
Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabımız da bütün malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
- Küçük parçalar koparıp minik yuvarlaklar yaparak yağlı kağıt serili veya az yağ ile yağladığımız tepsiye dizelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpelim .
- Önceden ısıttığımız 170°’de fırında üzerleri kızaracana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Anne Sütlacı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç̧
- 1 kg süt
- 1 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
- Tarçın
Anne Sütlacı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pirinçi yıkayıp, üzerini biraz geçecek kadar (yaklaşık iki parmak) su koyup kaynatın. Kaynayınca altını kısın.
- Bir taraftan da sütün altını açın. Suyunu çeken pirinçi kaynamak üzere olan süte ilave edin.
- Gidip gelip sürekli karıştırın kaşığın tersiyle eze eze, böylelikle sütlaca nişasta koymadan muhteşem bir kıvam elde edeceksiniz.
- Yaklaşık bir saat sonra şekeri ilave edin, damak tadınıza göre şekeri çoğaltıp azaltabilirsiniz.
- Biraz daha kaynatalım ki pirinç̧ler de şekeri alsın.
- Altını kapatalım.
- Kaselere servis edip soğuması için buzdolabına kaldıralım.
- Soğuduktan sonra tarçınla süsleyerek servis edebilirsiniz, afiyet olsun.