24 Nisan 2021 Cumartesi

Afrika Rüyası Tarifi

 

Afrika Rüyası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket kakaolu toz krem şanti
  • 2 su bardağı süt
  • 3 paket kakaolu petibör bisküvi
  • 2 adet küp doğranmış muz
  • 1 yemek kaşığı classic nescafe
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

    Afrika Rüyası Tarifi Yapılışı

  • Krem şantiyi ve sütü kıvam alana kadar çırpalım.
  • Daha sonra içine robotta çektiğiniz bisküvileri, doğranmış muzları ve nescafeyi de ekleyip iyice karıştıralım.
  • Karışımımızı strech ile kapladığımız kek kalıbına boşaltıp bastırarak düzeltelim.
  • Üzerini de strech ile kapatıp buzdolabına kaldıralım.
  • En az 2-3 saat dolapta beklettikten sonra servis yapabilirsiniz fakat bir gece dolapta bekletip ertesi gün servis yaparsanız daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun 🥰.

Fırında Patates Köfte Tarifi

 

Fırında Patates Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için:

  • 500 gr kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 1 yumurta
  • 3-4 dilim ekmek içi
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • 4 orta boy patates
  • Biber
  • Domates

Sos için:

  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane

    Fırında Patates Köfte Tarifi Yapılışı

  • Köfteyi bütün malzemeleri katıp yoğuruyoruz ve ince uzun şekil veriyoruz.
  • Patatesleri soyup parmak kalınlığında kesiyoruz.
  • İkisinide kısa süreli kızartıp borcama alıyoruz.
  • Biber ve domateslerle koyuyoruz.
  • Sos için salçayı yağda kavurup su ilave ediyoruz, baharatlarıda ilave edip (nane çok güzel lezzet veriyor) az fokurdatıp köfte ve patatesletin üzerine döküyoruz.
  • Fırında 30-45 dk pişirip servis ediyoruz.

Kakaolu Güllaç Tarifi

 

Kakaolu Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket güllaç (300g- 12 yaprak)
  • 1, 5 lt süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 kase iri kıyılmış ceviz

Süslemek için ;

  • Ceviz, çilek, hindistan cevizi 

    Kakaolu Güllaç Tarifi Yapılışı

  • Tencereye sütü, şekeri ve kakaoyu koyup ısıtıyoruz.
  • Kaynatmaya gerek yok ılıktan biraz daha sıcak olsun yeter.
  • Tepsinin dibine 1 kepçe kakaolu sütümüzden yayıyoruz ve güllaç yapraklarını tek tek sermeye başlıyoruz.
  • 1 yaprak güllaç ve üzerine 1-2 kepçe kakaolu süt olacak şekilde 6 yaprağı tek tek diziyoruz ve ıslatıyoruz.
  • Ben tepsinin her yerine eşit yerleştirmek için yaprakları mutfak makasıyla istediğim şekilde keserek döşüyorum.
  • Her yaprağı güzelce ıslatıyoruz. 6ncı yaprağı yine kakaolu sütle ıslatıp o kata iri kıyılmış cevizleri yayıyoruz.
  • Kalan güllaç yapraklarını da 1 yaprak güllaç ve 1-2 kepçe süt şeklinde serip bitiriyoruz.
  • Biraz soğuyunca buzdolabına koyup soğutursak daha da güzel olur.
  • Dilimledikten sonra çilek, ceviz, hindistan cevizi, toz fıstık ya da nar ile dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Özellikle kakaolu tarifleri sevenler için ramazanda çok lezzetli bir alternatif. Deneyecek olanların şimdiden ellerine sağlık. Hayırlı ramazanlar.

Mor Lahana Turşusu Tarifi

 

Mor Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük boy mor lahana (yaklaşık 1 kg)
  • Yarım su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 limon
  • 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu

    Mor Lahana Turşusu Tarifi Yapılışı

  • Lahananın üst kabuklarını atıp yıkayalım.
  • İster bıçakla yada soyacak aletiyle doğrayalım.
  • Genişçe bir kaba alalım.
  • Üzerine sıkılmış limon ve kaya tuzunu döküp karıştıralım.
  • Bu aşamada ovuşturabilirsiniz ben bu işlemi yapmadım.
  • Zaten bekleyince hem yumuşuyor hemde çok güzel renk veriyor.
  • 1 kg lık kavanoza bastırarak dolduralım.
  • Üzerine sirkeyi dökelim.
  • Kapağını sıkıca kapatıp buzdolabına koyalım.
  • Bu şekilde dilediğiniz şekilde salatalara katıp.
  • Yada sade olarak zeytinyağ ilavesiyle tüketebilirsiniz.
  • Kolay gelsin afiyetle inşallah.

Saray Sarması Tarifi

 

Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram margarin
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 damla kırmızı gıda boyası
  • 3 yemek kıyılmış ceviz

Tepsinin altına serpmek için ;

  • Hindistan cevizi

Üzerine isteğe bağlı;

  • Eritilmiş 10 gram çikolata

    Saray Sarması Tarifi Yapılışı

  • Süt, şeker, un ve nişastayı tencere alıp kaynayıncaya kadar karıştıralım.
  • Koyulaşınca altını kapatıp yağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  • Klasik fırın tepsisine bol miktarda hindistan cevizi serpip üzerine muhallebiyi gezdirip spatula yardımıyla tepsinin her tarafına yayalım .
  • Buzdolabına kaldırıp 2 saat dinlendirdikten sonra bir paket kremşantiyi sütle çırpıp üzerlerine sürelim.
  • Bıçakla kesip üç kısmına biraz ceviz koyup saralım .
  • Üzerine eritilmiş çikolata ile şeritler yapıp servis edebilirsiniz şimdiden yapan herkese afiyet olsun 😊.

Buz Gibi Limonata Tarifi

 

Buz Gibi Limonata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet portakal
  • 1 adet limon
  • 5-6 adet limon tuzu
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 3 litre su

    Buz Gibi Limonata Tarifi Yapılışı

  • Yıkanan portakal ve limon buzluğa atılır, donar, daha sonra buzluktan alınır, biraz yumuşaması beklenir.
  • Rondonun içine şeker, doğranmış portakal ve limon konur, çekilir.
  • Suyun yaklaşık bir litre kadarına bu karışım ve limon tuzu eklenir, şeker eriyene kadar karıştırılır
  • Daha sonra kalan 2 litre suyun üzerine limonlu karışım süzgeçten geçirilerek ilave edilir, karıştırılır. Soğuk soğuk servis edilir.
  • Afı̇yet olsun :).

Tavuk Tava Tarifi

 

Tavuk Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tüm tavuk göğsü
  • 5 orta boy patates
  • 2 adet patlıcan
  • 3 orta boy kuru soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 3 adet kapya biber
  • 5 adet yeşil biber
  • 5 adet domates
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı pulbiber
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 tatlı kaşığı kekik

    Tavuk Tava Tarifi Yapılışı

  • Tavuklar kuşbaşından daha küçük doğranır.
  • Diğer tarafta bir karıştırma kabı içerisinde yoğurt 1 diş sarımsak rendesi sıvı yağ salça ve baharatlar güzelce karıştırılır.
  • Karıştırılan sosun içerisine tavuklar eklenir ve vaktiniz varsa 3 saat kadar dolapta marine edilir.
  • Patates patlıcan ve soğan temizlenip kuşbaşı şeklinde doğranır.
  • Biber domates ve sarımsaklar kuşbaşından daha küçük olacak şekilde doğranır.
  • Tüm sebzeler uygun pişirme tepsisine alınır.
  • Tavuklarda eklenip güzelce karıştırılır.
  • Tavanın üzeri ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatılır.
  • Arada sebzeler ve et kontrol edilir pişmesine yakın yağlı kağıt üzerinde alınıp üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • 230 derecede yaklaşık 1 saat pişiriniz.
  • Afiyet olsun.

Patatesli Sulu Köfte Tarifi

 

Patatesli Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Kıyma iç malzeme :

  • 200 gr az yağlı kıyma
  • 1 kuru soğan (rondo çekilmiş)
  • Yarım çay bardağı kısırlık bulgur
  • 1 yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • Tuz, karabiber ,pulbiber

Ayrıca köfteleri unlamak için;

  • Un

Pişirirken kullanılacak malzeme:

  • 1 orta boy patates küp küp doğranmış
  • 1 soğan çok ince doğranmış
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • Tuz

    Patatesli Sulu Köfte Tarifi Yapılışı

  • Köfte malzemelerini yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  • Biraz yoğurduktan sonra üzerini kapatıp buzdolabında 15 dk dinlendirelim.
  • Dolaptan aldığımız kıymayı tekrar yoğuralım.
  • Ne kadar çok yoğurulursa köfteler o kadar iyi tutar.
  • Köfteleri misket büyüklüğünde yuvarlayıp tepsiye dizelim.
  • Üzerine un serpip tesiyi sallayarak unun köftelerin her yanına bulanmasını sağlayalım.
  • Tencereye yağı koyup eritelim soğanı ekleyip soteleyelim.
  • Üzerine salçayı ilave edelim kokusu gidene kadar kavuralım.
  • Patatesleri de ilave edip üzerine kaynar su koyalım (yaklaşık 5 su bardağı siz kontrollü ekleyin).
  • Patatesler hafif yumuşamaya yakın köfteleri ilave edelim.
  • Tuz ve baharatlarını ilave edelim.
  • Bu şekilde 15-20 dakika daha pişirelim.
  • Afiyet olsun.

Ramazan Pidesi Tarifi

 

Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yumurtanın beyazı (Sarısı üstüne)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 8-9 su bardağı un

Üzerine;

  • Çörekotu
  • Susam

    Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı

  • İlk önce ılık süt ve su içinde şeker ve maya eritilir.
  • Diğer taraftan yoğurma kabına zeytinyağı tuz yumurtanın beyazı eklenir.
  • Eriyen mayalı süt ve su karışımı eklenir.
  • Un yavaş yavaş ilave edilir. Yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamur 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  • Mayalanan hamurlardan portakal büyüklüğünde yumaklar alınır.
  • Şekilde gösterdiğim gibi şekil verilir.
  • Yarım saatte tepside bekletilir. Ve üzerine yoğurt ve yumurta karışımı sürülür.
  • Üzerine susam ve çörekotu ile süslenir.
  • 200 derece alt üst çalışan fırına verilir. Kızaran ekmekler fırından alınır. Afiyet olsun 😋🌼.

Tiramisu (Hazır Kek İle Pratik Tam Tarif) Tarifi

 

Tiramisu (Hazır Kek İle Pratik Tam Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kakaolu hazır pasta keki

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 7 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket labne peynir 180 gr

Keki ıslatmak için;

  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1, 5 su bardağı sıcak su
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • Üzeri için toz kakao

    Tiramisu (Hazır Kek İle Pratik Tam Tarif) Tarifi Yapılışı

  • Hazır kekimiz ortadan kesilmiş iki parça oluyor onu ayırıp kenara alalım tatlıyı yapacağımız tabağa alalım ve üst katı ters şekilde tabağa koyalım. (kekin iç kısımlarını kahve ile ıslatacağız çekmesi için).
  • Tencereye süt, şeker, un, yumurta sarısını alıp çırpalım orta ateşte devamlı karıştırıp pişirelim. Devamlı karıştırmaya özen gösterin, topaklanmasın.
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatalım. Ocaktan alınca 2 paket vanilya ekleyip mikser ile çırpalım.
  • Muhallebinin ilk sıcağı çıkıp hafiften ılıdığı zaman labne peyniri ekleyelim ve iyice mikser ile çırpalım. Kremamız hazır 🥰.
  • Bir kasede şekeri ve kahveyi sıcak suda eritelim.
  • Kekin iç kısmına kaşıkla kekin her yerine gelecek şekilde ıslatalım. Çok ıslatıp keki gereksiz sulu, az ıslatıp kuru olmamasına dikkat edelim. Kaşıkla her yerini ıslatsak yeterli.
  • Üzerine kremayı koyalım ince olmasın kremanın yarısını koyalım güzelce sürelim üzerine kekin diğer yarısını ters şekilde koyalım (kekin iç kısmı yukarıya baksın iç kısmını su ile ıslatacağız) kahveli su ile ıslatıp üzerine kalan kremayı ekleyelim güzelce düzeltelim.
  • Buzdolabına koyalım en az 3, 4 saat dinlendirelim. Eğer zamanınız varsa bir gece önceden yapıp buzdolabında dinlendirirseniz daha güzel olur.
  • Kakaosunu bu aşamada koymayın yoksa kadife gibi görünüm olmaz ıslanır.
  • Keki servisten önce yada iyice soğuduğu zaman süzgeç ile kakao serpelim. Süslemek isterseniz kakaodan önce tiramisunun üzerine çatal kaşık koyup kakaoyu öyle serpelim.Ben 7 dilim kestim, siz kendiniz kişi sayısına göre kesebilir servis edebilirsiniz 🥰Afiyet olsun 🤤.

Cevizli Burma Kadayıf Tarifi

 

Cevizli Burma Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kadayıf
  • 1 kase iri dövülmüş ceviz
  • 200 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Şerbet için

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limon

    Cevizli Burma Kadayıf Tarifi Yapılışı

  • Önce şerbeti hazırlayarak başlıyoruz. Kaynayan şerbetin altını kısarak ocağın orta gözünde kısık ateşte 15 dk daha kaynatıyoruz. Ilıması için kapağı açmamız yeterli.
  • Geçelim tatlımıza, kadayıflar uzun uzun serilerek tam ortalarına iri dövülmüş ceviz serpilir.
  • Her iki elde kullanılarak sağ elle yukarı sol elle aşağı burarak şekil alması sağlanır. En uzun borcama dikey şekil serilir.
  • Üzerine eritip soğuttuğumuz margarin ve sıvı yağ karışımı dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30/40 dk kontrollü pişirilir.
  • Fırından çıkan tatlının ılıması beklenir.
  • Ilık şerbette dökülerek dinlenmesi sağlanır. (akşamdan yapmak her zaman daha avantaj çünkü şerbet tam çekmiş olur ve tadı yerine gelir dinlenen tatlının. Bi avantaj daha borcamda yapılması çünkü altının pişip pişmediğini kontrol edebiliyoruz. )deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 💐💐.

Fırında Baharatlı Kruton (Kıtır Ekmek) Tarifi

 

Fırında Baharatlı Kruton (Kıtır Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet bayat ekmek
  • 1 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak rendesi (isteğe göre)
  • 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pulbiber (isteğe göre)

    Fırında Baharatlı Kruton (Kıtır Ekmek) Tarifi Yapılışı

  • Ekmeğimizi dilimleyerek küçük küpler halinde doğrayıp pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize alalım.
  • Zeytinyağı, sarımsak rendesi ve dilediğiniz baharatları karıştırıp emeklerimizin üzerine döküp harmanlayıp ekmekleri tepsiye iyice yayalım.
  • Önceden ısıttığımız 170 derece fırında arada karıştırıp krutonlar (kıtır ekmek) kuruyana kadar yakmadan pişirelim.
  • Pişen krutonları soğuduktan sonra hava almayacak bir kapta uzun süre muhafaza ederek dilediğiniz baharatlar ile harmanlayıp fırınlanan krutonları salatalarda, çorbalarda, et yemeklerinde kullanabilirsiniz.
  • Afiyetle.

Dünyanın En Meşhur 2 Malzemeli Tatlısı Tarifi

 

Dünyanın En Meşhur 2 Malzemeli Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 240 gr yoğunlaştırılmış süt (eğer yoksa 500ml sütü 1 su bardağı şeker ile koyu kıvam alana kadar kaynatıp elde edebilirsiniz)
  • 200 gr kakao

    Dünyanın En Meşhur 2 Malzemeli Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Yoğunlaştırılmış sütü tencereye alıp bir taşım kaynatalım.
  • Sıcak olarak büyükçe bir cam kaseye dökelim.
  • Üzerine azar azar elek ile kakaomuzu ekleyip sürekli karıştıralım.
  • Kakaoyu azar azar iyice yedirelim.
  • Ele yapışmayan kurabiye hamuru gibi bir kıvam alınca küçük kare borcama yayalım ve 1. 5 saat buzlukta bekletelim.
  • Buzluktan çıkarıp kare dilimleyelim ve kakao ile düzgünce şekil verelim. İşte bu kadar.
  • Bu tarif için süt reçeli de kullanılabilir.

    Yoğunlaştırılmış süt yahut konsantre süt; suyu uçurularak hacmi küçültülmüş, şeker ilave edilmiş süttür. Trendyoldan satın alabilirsiniz yada migrosta da var. Süt reçelinin biraz daha sulu kıvamı. Kendiniz evde yapmak isterseniz 500 ml süte 1 su bardağı(tam doldurmadan) toz şeker ilave edip ocakta hafif marmelatımsı kıvam alana kadar kaynatarak elde edebilirsiniz.