26 Nisan 2021 Pazartesi

Mükemmel Pilav Eşliğinde Soslu Köfte Tarifi

 

Mükemmel Pilav Eşliğinde Soslu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Pilav için;

  • 2 su bardağı baldo pirinç(en az yarım saat tuzlu ve kaynar suda bekletilmiş)
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1 adet büyük havuç
  • 8-9 adet mantar
  • Çay bardağından 1 parmak sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 3-4 damla limon

Köfte için;

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber, kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Sosu için;

  • 3 adet rendelenmiş domates (veya domates sosu)
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kekik,Maydanoz  

    Mükemmel Pilav Eşliğinde Soslu Köfte Tarifi Yapılışı

Üzeri için;

  • Pilav yapacağım tencereye önce sıvı yağı ekledim.
  • Şehriyeyi koyup biraz kavurdum.
  • Kavrulan şehriyelerin üzerine mantarımı ekleyip mantarlar suyunu çekene kadar pişirdim.
  • Daha sonra rendelenmiş havucu ekledim.
  • 5 dakika da o şekilde kavurduktan sonra pirinçimi, tuzu ve baharatları ilave edip kısık ateşte 5 dakika kavurdum.
  • Üzerine kaynar suyu ekleyip 3-4 damla limonu sıktıktan sonra kapağını kapatarak kısık ateşte pilavı pişmeye bıraktım.
  • Pilavım pişerken derin bi kaba kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, tuz ve baharatları ekleyip güzelce köfte harcı yoğurdum.
  • Ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekiller verip az yağlı tavada kızarttım.
  • Ayrı bir tavada domates ve sarımsakları kavurdum.
  • Pişen pilavı kalıba koyup kalıbı ters çevirdikten sonra etrafına kızarttığım köfteleri dizdim.
  • Üzerine domates sosunu ilave edip maydanozla süsledim.


Vitamin Deposu Sebzeli Omlet Tarifi

 

Vitamin Deposu Sebzeli Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kabak
  • 2 yeşil biber
  • 1 kırmızı biber
  • 1 dal taze soğan
  • 3 adet mantar
  • 5 çeri domates
  • 4 yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz

Üzeri için ;

  • İnce kıyılmış maydanoz
  • İsteğe göre karabiber

    Vitamin Deposu Sebzeli Omlet Tarifi Yapılışı

  • Kabağı soyup küçük doğrayarak sıvı yağla birlikte kavuruyoruz.
  • Mantarları yarım ay şeklinde doğrayıp ekleyerek birkaç tur karıştırıp tavanın kapağını kapatıyoruz.
  • Suyunu salıp çekene kadar pişirip diğer malzemeleri de küçük doğrayarak ekliyoruz.
  • Tereyağı ilave ederek birkaç dakika kavurup çırpılmış yumurtayı döküyoruz.
  • Kapağını kapatarak pişirip servis tabağına alıyoruz.
  • Maydanoz serperek servis ediyoruz. 🍳.
  • Çay demlenene kadar hazırlayabileceğiniz pratik ve çok lezzetli bir omlet. ❤.

    Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.

Soğuk Baklava Tarifi

 

Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka 480 gram
  • 1 su bardağı ceviz 200 gram
  • Tereyağ
  • Margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbet İçin

  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin

  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 1 tatlı pudra şekeri
  • Dövülmüş fıstık

    Soğuk Baklava Tarifi Yapılışı

  • İlk önce yağı tavada eritin içine sıvı yağı da ekleyin soğusun şerbet için şeker ve suyu kaynatın altını kapatın içine süt ve vanilya ekleyip karıştırın kenara alın.
  • Baklava yufkasını hangi borcamda yapmak isterseniz yufkaların üstüne koyup kesin resimlerde göstermeye çalıştım borcamın altına 2 tane kare yufkalardan koyun yağlayın.
  • 3 kat kenarlarından kestiğiniz yufkalardan koyun tekrar yağ tekrar 3 kat tekrar yağ dökün yufkaların yarısını serdikten sonra arasına ceviz serpin.
  • Tekrar 3 kat yufka sonra yağ dökün yufkalar bitene kadar devam edin en üstüne yufkayı koyun kalan yağı dökün 5 dakika bekletin dilimleyin.
  • 180 derece fırında kızarana kadar pişirin fırından alın ilk sıcağı çıksın soğuk şerbeti dökün üstüne pudra şekeri ve kakao karıştırıp eleyin.
  • 1 saatte şerbeti çekiyor sonra dolapta 2 saat dinlensin servise hazır biz akşam çayla çok beğendik denemeye değer afiyet olsun😋🤓.

Bu Keki Mutlaka Deneyin Çok Kolay Yumuşacık Tahinli Pekmezli Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı soda
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 1 vanilya, 1 kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un

    Yapılışı

  • Yumurtayı kase içerisinde üzeri beyaz beyaz köpük olana kadar çırpın. Ardından sırasıyla pekmez ve soda ekleyin, yine çırpın.
  • Tahin, kakao ekleyin ve çırpın.
  • En son eleyerek un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyin, iyice çırpın.
  • Sıvıyağ ile yağlanmış küçük kare borcama dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dk kontrol ederek pişirin. Oda sıcaklığına gelince servise hazırdır.Afiyet olsun :)

Güveçte Sufle Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı (Tepeleme)
  • 150 gram biter çikolata
  • 3 adet yumurta (Oda ısısında)
  • 1 çay bardağı süt (175 ml)
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik toz şeker (175 ml)
  • 1 yemek kaşığı kakao (Ben dark kullandım )
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un

    Yapılışı

  • Fırının performansına ve kapların büyüklüğüne göre pişme süresi değişkenlik gösteriyor. Güveç kaplarında yaptım ve bir miktarda fazla koyduğum için planladığım dakikadan fazla sürdü pişmesi.
  • Videodada belirttiğim gibi kekin üzeri sertleşip ortasında akışkan bir kek hamurunun kalmaması gerekiyor. Ortasındaki akışkanlığı gittiği an fırından aldım. Toplam 18 dakika sürdü pişmesi. Sufle kapları daha küçük olduğundan pişme süresi 10-12 dakika olacaktır.
  • Tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritelim. Yumurta ve toz şekeri çırp hocayla iyice çırpalım. Süt, kakao ve vanilyayı ekleyip çırpalım.
  • Ilınan çikolata ve tereyağını çırpmayı bırakmadan yavaş yavaş ekleyelim. En son unu ilave edip çırpalım.
  • Ben güveç kaplarında yaptım birer parmak boşluk bıraktım 5 adet çıktı daha küçük sufle kapları kullanırsanız daha fazla çıkacaktır.
  • Tepsiye dizip alt üst ayarlı fırında pişirelim. Üzerindeki kabuklaşmayı görelim. Ortasında akışkanlık varsa fırından almayın

Yok Böyle Lezzet Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi

 

Yok Böyle Lezzet Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk tavuk göğsü (isterseniz miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz)
  • 3 büyük patates

Marine için malzeme:

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Tuz

Yoğurt sos için

  • 1 büyük kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak ve tuz
  • Salçalı sos ;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet domates rendesi
  • 1 tutam fesleğen( isteğe bağlı)
  • Çeyrek çay bardağı su

    Yok Böyle Lezzet Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tavukları jülyen şeklinde doğrayalım. Dilerseniz küp kupte doğrayabilirsiniz.
  • Tavukların içine marine malzemelerini koyalım. 4saat dolapta dinlendirelim.
  • Patatesleri soyalım incecik kibrit çöpünden biraz kalın şekilde keselim. Vaktiniz varsa 1saat suda bekletip nişastasını salmasını bekleyelim.
  • Sonra mutfak havlusuna döküp kurulayalım. Ardınsan kızgın yağda kızartalım.
  • Yoğurdu çırpıp içine sarımsakları rendeleyelim. Birazcıkta tuz ekleyelim.
  • Salçalı sos için salçayı ve domatesi 2kaşık kaşık yağda kavuralım.Çok az suyu da ekleyip biraz kavuralım.
  • Tavukları ısıttığımız tavaya koyalım. Az bişey yağ koyalım.
  • Kızaran patatesleri servis tabağına alalım.
  • Üzerine önce yoğurtlu sosdan, sonra salçalı sos ve en üstede tavukları koyalım. Maydanozla süsleyelim. Afiyet olsun 🙋🏻‍♀️.

Hazır Almaya Son Evde İskenderun Döneri Tarifi

 

Hazır Almaya Son Evde İskenderun Döneri Tarifi İçin Malzemeler

Lavaş; ( hazır kullanabilirsiniz. )

  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Alabildiğince un

Lavaşın sosu;

  • Kırmızı toz biber
  • Sıvı yağ

Tavuk dönerin marine sosu;

  • 2 parça tavuk göğüs
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tavuk döner sosu;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Garnitürler;

Maydanoz, domates, marul, kornişon turşu, patates kızartması, sarımsaklı mayonez

Hazır Almaya Son Evde İskenderun Döneri Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tavukları buzlukta 2 saat bekletiyoruz.
  • Karıştırma kabına su ve tuzu ekleyip unu azar azar ekleyerek ekmek hamurunu hazırlıyoruz, hamuru 30 dakika dinlendirip bezelere ayırıp açarak tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
  • Pişen ekmeklerimizi sofra bezinde bekletiyoruz ki kurumasın!!!.
  • Buzluktan çıkardığımız tavukları incecik şerit halinde kesip marinasyon için sos malzemelerini karıştırıp ince kestiğimiz tavuğun her yerine güzelce yediriyoruz.
  • Tereyağını eritip domates salçası ile biraz kavurup sıcak suyu ekliyoruz ve kaynayınca domates sosumuz da hazır oluyor.
  • Tavukları tavaya alıp arkalı önlü her bir yüzünü kızarana kadar pişiriyoruz kızarınca 2 kaşık döner sostan ekleyip tavadaki sosu döner çekene kadar pişiriyoruz ve ocaktan alıyoruz.
  • Ekmeklerimizi sıvı yağ ve kırmızı toz biber ile güzelce yağlıyoruz ve tavada her 1 yüzünü 30 saniye pişiriyoruz pişiriyoruz.
  • Son olarak ekmeklerimizin içine pişen tavuğumuzu garnitürlerden dilediğimiz kadarını ve döner sosumuzu ekleyip sarıyoruz ve sıcak sıcak servis ediyoruz.

Zeytinyağlı Çanak Enginar Tarifi

 

Zeytinyağlı Çanak Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet enginar (Ayıklanmış )
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Garnitür İçin

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 
1 kuru soğan
  • 1 küçük patates
  • 
1 küçük havuç
  • 1 çay bardağı bezelye (Ben taze kullandım isterseniz dondurulmuş da kullanabilirsiniz )
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 kahve fincanı su
  • Sosu İçin
  • Yarım limonun suyu
  • 
1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri İçin

  • 4-5 dal dereotu

    Zeytinyağlı Çanak Enginar Tarifi Yapılışı

  • Enginarlar az limon suyuyla birlikte 10-15 dakika suda haşlanır. Biraz yumuşaması yeterli olacaktır.
  • Ayrı bir tencerede minik küpler halinde doğranmış kuru soğan zeytinyağında sotelenir. Sonra minik küp doğranmış havuç da eklenir 1-2 dakika daha karıştırılır.
  • Havuçların diriliği geçince minik küp doğranmış patates de ilave edilir ve sotelenir. Bezelye de eklenir ve 1 kahve fincanı su, tuz ilave edilir. Yumuşayana kadar 4-5 dakika pişirilir iç harç hazır.
  • Sosu için gerekli malzemeler bir kaba alınır ve karıştırılır. Şeker karışıma çok yakışıyor.
  • Hafif yumuşamış enginarlar uygun bir tencereye alınır. Ortalarına garnitür koyulur. Sonra sosu da eklenir ve pişmeye bırakılır. 15-20 dakika sonra kapatılır.
  • Kendi tenceresinde soğumaya bırakılır. Dinledikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun 🌸
  • Not: Enginarın sertliğine göre pişme seviyesi değişebilir. 📌 servisten önce zeytinyağ gezdirebilirsiniz

.

Arnavut Ciğeri Tarifi

 

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • Yarım kilo dana ciğer
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş yağ
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 2 su bardağı un
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 demet maydanoz
  • 2 adet domates
  • Kızartma için sıvı yağ

    Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı

  • İlk önce patatesleri küp küp küçük şekilde doğrayıp bol sıvı yağın da kızartıyoruz.
  • Daha sonra dana ciğerlerimizi.
  • Kuşbaşı şeklin de doğradıktan sonra 40 dakika kadar süzgeç içinde bekletelim ki ciğerlerin kani süzülsün.
  • Süzüldükten sonra iki su bardağı unumuza güzelce buluyoruz.
  • Unla bulanmış ciğerlerimizi süzgeçte güzelce ciğerlerin üzerindeki fazla unu silkeleyip patatesleri kızarttığımız sıvı yağda kızartalım.
  • Ciğerlerimizi kızarmış yağın içine atalım ve kaşık ile sürekli ciğerlerimizi yağda çevirelim karıştıralım.
  • Pişen dana ciğerlerin üzerine 2 yemek kaşığı eritilen tereyağını, tuzu, karabiberi, pul biberi koyup servis tabağına alalım.
  • Arnavut ciğerinin yanına soğan salatası yapımı için 1 tane soğanı ince ve uzun şeklinde doğrayıp bir demet maydanozu ve 1 yemek kaşığı sumağı ile karıştırıp arnavut ciğeri ve patates kızartmasının yanına servis edilir. İsteğe göre 2 adet domatesi doğrayıp servis edebilirsiniz.

Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi

 

Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet portakalın kabuğu
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker

Bulamak için

  • 1 kase şeker

    Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi Yapılışı

  • Portakal kabuklarını bi kaç gün suda beklettim acısının çıkması için 🍊.
  • Hızlı olsun isterseniz bir kaç kere tencerede kaynatıp acı suyunun çıkmasını sağlayabilirsiniz.
  • Acısı çıkınca bir tencereye 1 su bardağı şeker ve su ile alıp bir süre kaynamaya bırakıyoruz.
  • Süzgece alıp süzüyoruz ve fırın telinde kurumaya bırakıyoruz.Bi süre kuruyunca şekere buluyoruz. Afiyet olsun ❤🍊🤤.

Çok Az Bilinen Muhteşem Tavuk Sote Tarifi Enfes Beşamel Soslu Tavuk Yemeği

 

Malzemeler

  • 750 gram tavuk eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 büyük boy patates
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kimyon, kekik
  • 3-4 adet günlük yufka

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Karabiber, tuz

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Yapılışı

  • Öncelikle 750 gram kuşbaşı doğranmış tavuk etini doğrayalım ve diğer domates hariç sebzeleri bir tencereye alalım.
  • Et suyunu salıp tekrardan geri çekene kadar aralıklarla karıştırarak pişirelim.
  • Suyunu çeken etin ve sebzelerin üzerine 1 adet rendelenmiş domatesi ilave edelim.
  • Biraz daha pişirip ocağın altını kapatalım.
  • Sos için tereyağı tencereye alıp eritelim üzerine unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Kavrulan una sütü ilave edip sürekli karıştırarak pişirelim. Kıvam alan sosumuza karabiber tuz ekleyip ocaktan alalım.
  • Yufkaları önce 2 ye sonra 4 sonra 6 ya olacak şekilde katlayıp bir üçgen elde edelim.
  • Üzerine bir komposto kasesi ile ters çevirip kenarlarını bıçak ile keselim.
  • Elde ettiğimiz yuvarlak yufkaların arasına (yufkalar 2 li yuvarlak halinde olacak) tavuk sote harcımızdan ekleyip tepsiye dizelim.
  • Tüm yufkaları dizdikten sonra geriye kalan beşamel sosu da hepsine pay edelim ve üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri gezdirip 190-200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun 😋

Çilekli Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet yumurta (Oda ısısında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 150 gram tereyağı (Oda ısısında)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım kase fındık

Üzeri İçin

  • 2 kase çilek

    Yapılışı

  • Tarif defterimde eski tariflerimden olan çilekli kek herkesin beğenisini kazanıyor. Çilek seven herkesin bayılacağı bir tatlı çilekli kek. Yumuşacık kekin içinden çıkan çilek parçaları herkesi kendine hayran bırakacak. Bu çok lezzetli ve pratik keki denemek isterseniz videoda verdiğim püf noktalarına dikkat etmenizi öneririm.
  • Yumurta ve toz şekeri mikser ile köpük köpük olana kadar çırpalım. Odasındaki tereyağını ve diğer kek malzemelerini geniş bir kaseye koyup çırpalım.
  • Borcama ya da tepsiye yağlı kağıt serip kek malzemesini eşit gelecek şekilde yayalım. Çilekli temizleyip yıkadıktan sonra iyice süzelim. Kekin üzerine dizelim.
  • Önceden ısıttığımız fırında pişirelim. Kürdan testi yaparak fırından alalım. Afiyet olsun.