Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı (Tepeleme)
- 150 gram biter çikolata
- 3 adet yumurta (Oda ısısında)
- 1 çay bardağı süt (175 ml)
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik toz şeker (175 ml)
- 1 yemek kaşığı kakao (Ben dark kullandım )
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
Yapılışı
- Fırının performansına ve kapların büyüklüğüne göre pişme süresi değişkenlik gösteriyor. Güveç kaplarında yaptım ve bir miktarda fazla koyduğum için planladığım dakikadan fazla sürdü pişmesi.
- Videodada belirttiğim gibi kekin üzeri sertleşip ortasında akışkan bir kek hamurunun kalmaması gerekiyor. Ortasındaki akışkanlığı gittiği an fırından aldım. Toplam 18 dakika sürdü pişmesi. Sufle kapları daha küçük olduğundan pişme süresi 10-12 dakika olacaktır.
- Tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritelim. Yumurta ve toz şekeri çırp hocayla iyice çırpalım. Süt, kakao ve vanilyayı ekleyip çırpalım.
- Ilınan çikolata ve tereyağını çırpmayı bırakmadan yavaş yavaş ekleyelim. En son unu ilave edip çırpalım.
- Ben güveç kaplarında yaptım birer parmak boşluk bıraktım 5 adet çıktı daha küçük sufle kapları kullanırsanız daha fazla çıkacaktır.
- Tepsiye dizip alt üst ayarlı fırında pişirelim. Üzerindeki kabuklaşmayı görelim. Ortasında akışkanlık varsa fırından almayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder