26 Nisan 2021 Pazartesi

Soğuk Baklava Tarifi

 

Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka 480 gram
  • 1 su bardağı ceviz 200 gram
  • Tereyağ
  • Margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbet İçin

  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin

  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 1 tatlı pudra şekeri
  • Dövülmüş fıstık

    Soğuk Baklava Tarifi Yapılışı

  • İlk önce yağı tavada eritin içine sıvı yağı da ekleyin soğusun şerbet için şeker ve suyu kaynatın altını kapatın içine süt ve vanilya ekleyip karıştırın kenara alın.
  • Baklava yufkasını hangi borcamda yapmak isterseniz yufkaların üstüne koyup kesin resimlerde göstermeye çalıştım borcamın altına 2 tane kare yufkalardan koyun yağlayın.
  • 3 kat kenarlarından kestiğiniz yufkalardan koyun tekrar yağ tekrar 3 kat tekrar yağ dökün yufkaların yarısını serdikten sonra arasına ceviz serpin.
  • Tekrar 3 kat yufka sonra yağ dökün yufkalar bitene kadar devam edin en üstüne yufkayı koyun kalan yağı dökün 5 dakika bekletin dilimleyin.
  • 180 derece fırında kızarana kadar pişirin fırından alın ilk sıcağı çıksın soğuk şerbeti dökün üstüne pudra şekeri ve kakao karıştırıp eleyin.
  • 1 saatte şerbeti çekiyor sonra dolapta 2 saat dinlensin servise hazır biz akşam çayla çok beğendik denemeye değer afiyet olsun😋🤓.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder