Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka 480 gram
- 1 su bardağı ceviz 200 gram
- Tereyağ
- Margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbet İçin
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
Üzeri İçin
- 2 tatlı kaşığı kakao
- 1 tatlı pudra şekeri
- Dövülmüş fıstık
Soğuk Baklava Tarifi Yapılışı
- İlk önce yağı tavada eritin içine sıvı yağı da ekleyin soğusun şerbet için şeker ve suyu kaynatın altını kapatın içine süt ve vanilya ekleyip karıştırın kenara alın.
- Baklava yufkasını hangi borcamda yapmak isterseniz yufkaların üstüne koyup kesin resimlerde göstermeye çalıştım borcamın altına 2 tane kare yufkalardan koyun yağlayın.
- 3 kat kenarlarından kestiğiniz yufkalardan koyun tekrar yağ tekrar 3 kat tekrar yağ dökün yufkaların yarısını serdikten sonra arasına ceviz serpin.
- Tekrar 3 kat yufka sonra yağ dökün yufkalar bitene kadar devam edin en üstüne yufkayı koyun kalan yağı dökün 5 dakika bekletin dilimleyin.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirin fırından alın ilk sıcağı çıksın soğuk şerbeti dökün üstüne pudra şekeri ve kakao karıştırıp eleyin.
- 1 saatte şerbeti çekiyor sonra dolapta 2 saat dinlensin servise hazır biz akşam çayla çok beğendik denemeye değer afiyet olsun😋🤓.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder