Malzemeler
- Hazır baklavalık yufka
Sosu için;
- 1 adet yumurta akı ( sarısı üzerine )
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı;
- Kırık peynir ( patatesli veya kıymalı da olabilir)
- 4-5 sap maydanoz
Yapılışı
- Derin bir kabın içersinde sosu hazırlayalım.
- Baklavalık yufkayı bir adet tezgaha serelim.
- Üzerine her yerine hazırladığımız sostan sürelim.
- İkinci yufkayıda koyup yine her yerine sos sürüyoruz.
- Üçüncü yufkayı onun üzerine koyup soslayalım.
- Geniş tarafı kendinize doğru olacak.
- Peynirin içerisine ufak ufak maydanozu kıyıp hazırlayalım.
- Kendimize bakan geniş tarafa iç harcından koyup rulo şeklinde saralım.
- Yağlanmış tepsiye koyalım.
- Ben yarım paket baklavalık yufka kullandım. Ufak bir fırın tepsisi doldu.
- Kalan sosun içine ayırdığımız yumurtanın sarısını ilave edip karıştıralım.
- Her yerine gelecek şekilde bir fırça yardımı ile sürüyoruz.
- Önceden 200 derece de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Sarıyer böreğimiz servise hazır.
Dilerseniz soğanlı, kıymalı ve baharatlı hazırlayacağımız bir içle de yapabiliri. Oda emin olun efsane bir börek oluyor. Afiyet olsun 😋.