Malzemeler
- 900 gram kıyma
- 3 adet orta boy kuru soğan
- yarım demet maydanoz
- 5 adet yufka
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Pişirme Sosu İçin
- 1 yemek kaşığı salça veya 4 yemek kaşığı domates püresi
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı kaynar su (200 ml bardakla)
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Üstü İçin
- 4 yemek kaşığı tereyağ veya sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 büyük kase süzme yoğurt
- 3 diş sarımsak ve tuz
Yapılışı
- Öncelikle soğanı yemeklik minik küp şekilde doğrayıp kıymaya ekledim.
- Baharatlarını ve tuzunuda ekleyip güzelce yoğurdum. Tezgaha yufkanın birini serip sağ ve sol kenarından içine doğru biraz katladım.
- Kıymadan elimle alıp yufkanın ucuna rulo şeklinde koyup yufkayı sararak rulo yaptım.
- 2 parmak kalınlığında kesip yağlanan borcama yan yana gelecek şekilde dizdim. Çok sıkı olmasın.
- Bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemi uyguladım.
- Daha sonra fırça yardımıyla üzerine 1kahve fincanı sıvı yağ sürdüm.
- Önceden ısıtılmış 200 derecede (Alt üst fansız)50 55 dakika üzerleri biraz kızarana kadar pişirdim.
- Fırından almaya biraz kala sosunu hazırladım.
- Salça ve sıvı yağı tavada kısık ateşte iyice kavurup üzerine nane ve kaynar suyunu ekledim.
- Üzeri kızaran yemeğime sosun tamamını her yerine gezdirerek döktüm ve tekrar fırına verip 15 20 dakika daha pişirdim.
- Fırından alınca 5 dakika bekletip sarımsaklı yoğurdu döktüm. En son da tereyağında kavrulmuş nane ve toz biberi gezdirerek sıcak sıcak servis ettim. Afiyet olsun.