9 Ağustos 2021 Pazartesi

Kızartmadan Fırında Köfteli Yaz Türlüsü Tarifi

 

Kızartmadan Fırında Köfteli Yaz Türlüsü Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için

  • 500 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı bulgur
  • Tuz karabiber pulbiber kimyon
  • 1 kaşık sıvı yağ
  • Gerekirse 1 kaşık su

Sebzeli kısmı için

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2-3 adet kapya biber
  • 2-3 adet sivri biber (bende yoktu koymadım)
  • Domates (evde olmadığı için onuda koymadım)
  • 2 adet küçük boy havuç

Sosu için

  • 2 kaşık domates salçası
  • Sıvıyağ
  • Sıcak su
  • Tuz

    Kızartmadan Fırında Köfteli Yaz Türlüsü Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle köftesi hazırlanır tüm malzemeler karıştırılır yarım saat dinlendirilir. Sonra sebzeler istenilen şekilde doğranır tepsiye dizilir.
  • Köfteler yuvarlanır ve tepsiye ilave edilir sıcak su ile hazırlanan sos üzerine dökülür. İlk 15 dakika önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır.
  • Sonra fırının ısısı 160 dereceye düşürülür ve 30-35 dakika daha pişirilir. Ben üzerini örtmeden pişirdim.
  • Dilerseniz ıslatılmış yağlı kağıt veya alüminyum folyo kapatarakta pişirebilirsiniz. Sıcakken servise hazırdır. Afiyet olsun 😍😍😋😋❤️❤️

Tiramisu Topları Pratik Hızlı Ve Çok Lezzetli Tarifi

 

Tiramisu Topları Pratik Hızlı Ve Çok Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler

Yaklaşık 20 adet) için

  • 100 ml kahve
  • 250 gram kedidili bisküvi
  • 150 gram labne peyniri
  • 2-3 yemek kaşığı toz şeker

Bulamak için

  • 2-3 yemek kaşığı kakao

    Tiramisu Topları Pratik Hızlı Ve Çok Lezzetli Tarifi Yapılışı

  • Kedi dili bisküvisini mutfak robotunda ufalayın/öğütün bir kaseye dökün.
  • Üzerine şekeri ekleyin ve ardından kahveyi de üzerine dökün ve karıştırın.
  • Daha sonra labne peynirini ekleyin ve iyice karıştırın veya yoğurun. 1 saat buzdolabında soğutun.
  • Şimdi karışımdan 1-2 tatlı kaşığı alın, bir top haline getirin ve ardından kakao içinde yuvarlayın. Afiyet olsun 🤗❤️ Buzdolabında 3 gün taze kalır.

Beşamel Soslu Patates Oturtma Tarifi

 

Beşamel Soslu Patates Oturtma Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2-3 adet sivri biber
  • 2 adet büyük domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kadar tuz
  • 4-5 patates ince halka şeklinde dilimlenmiş (Büyüklüğüne göre)
  • 2 diş sarımsak

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber (Oran size bağlı)
  • Biraz muskat rendesi
  • 2 su bardağı süt (Beşamel sosumu biraz sıvı tuttum)
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Beşamel Soslu Patates Oturtma Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tavaya sıvı yağımızı koyup soğanı hafif kavuralım ardından kıymayı da ekleyip sürekli karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  • Kıymamızın rengi değişince ve suyunu salıp çekince ince kıyılmış biberleri ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Daha sonra ince ince doğranmış domatesleri ekleyip karıştıralım.
  • Domatesler hafif ölünce baharatlarımızı ekleyip karıştıralım ve kıymamız hazır. Patateslerimizi halka halka ince olacak şekilde doğrayalım fırın kabını yağlayıp bir sıra patates dizelim.
  • Üzerine kıymalı harcı kaplayacak şekilde serelim ve tekrar patates dizelim. Üzerine sıvı yağ gezdirip 180 derecede patatesler hafif kızarana kadar pişirelim.
  • O sırada beşamel sos için önce tereyağını eritip ununuzu ekleyelim ve güzel bir şekilde kavuralım. İyice kavrulunca sütü ekleyip kıvam alana kadar pişirelim ve bu sırada devamlı karıştıralım.
  • Kıvam alınca baharatları ekleyip karıştıralım ve altını kapatalım fırından çıkardığımız yemeğin üzerine gezdirelim ve rendelenmiş kaşar peynirini de ekledikten sonra üzeri iyice kızarana kadar tekrar fırına sürelim.
  • Üzeri kızarınca biraz dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun 😋.

Lokanta Usulü Meze Tarifi

 

Lokanta Usulü Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet büyük domates
  • Göz kararı 1-2 tutam maydanoz
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2,5 yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • İsot
  • Sumak

    Lokanta Usulü Meze Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeler sırasıyla konarak blenderdan geçirilir ve karıştırılır.
  • Kıvamı çok koyu ise azıcık su konulabilir.
  • İşte bu kadar basit mezemiz hazır. Şimdi gelsin yanına tavuklar köfteler etler. Afiyetler olsun efendim. Ağız tadınız hiç bozulmasın.

Yunan Usulü Cacık (Tzatziki) Tarifi

 

Yunan Usulü Cacık (Tzatziki) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo quark
  • 2 diş sarımsak
  • 1-2 adet orda boy salatalık
  • 3-4 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı çay kaşığı beyaz karabiber
  • 1 tatlı kaşığı dereotu (tazede olur bir tutam)
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz

    Yunan Usulü Cacık (Tzatziki) Tarifi Yapılışı

  • İlk önce salatalıkları yıkayalım ve rendeleyelim.
  • Rendelenmiş olan salataları bir süzgece koyup elimizle bastırarak suyunu iyice süzelim ve bir kaba alalım.
  • İçine iki diş sarımsak rendeleyelim ve kalan malzemeler ile karıştıralım afiyet olsun.
  • Not: Quark yerine süzme yoğurt kullanabilirsiniz.

Patates Püresi Yatağında Köfte Tarifi

 

Patates Püresi Yatağında Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için

  • 250 gram kıyma
  • 1 kuru soğan (Rendelenmiş)
  • 1,5 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber

Sos için

  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 tatlı kaşığına yakın domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ biraz tereyağı
  • Tuz
  • 1 fiske dağ kekiği

Püre için

  • 2 tane büyük boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Patatesleri haşlamak için üzerini geçecek kadar su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım su bardağı süt

    Patates Püresi Yatağında Köfte Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak patatesleri soyalım yıkayalım iri iri doğrayalım.
  • Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyelim tuz atıp pişmeye bırakalım.
  • Köfte için soğanı rendeleyelim geriye kalan malzemeleri ekleyip pürüzsüz kıvama gelene kadar yoğuralım.
  • Ardından fındık büyüklüğü kadar şekil verip yuvarlayalım. 2 yemek kaşığı sıvı yağda kızartalım.
  • Kızarttığımız köfteleri tabağa alıp biraz sıvı yağ ve tereyağı ekleyip aynı tavada domates sosumuzu pişirelim. Domatesi rendeleyelim salçamızı ekleyip biraz karıştıralım. Su ekleyerek sosumuzu pişirelim tuz ve kekik atalım.
  • Pişen sosumuza köftelerimizi ekleyelim. Ocağın altını kapatalım.
  • Pişen patateslerin suyunu süzüp tuz, karabiber, tereyağı ve süt ekleyerek ezici ile ezelim.
  • Servis tabağına patates püresini koyalım üzerine köftemizi koyalım. Ben yanına oğlum istediği için pilav yaptım dilerseniz farklı tercihte bulunabilirsiniz. Deneyecek arkadaşlara afiyet olsun 🤗

Yoğurt Çorbası ( Harika Bir Tat ) Tarifi

 

Yoğurt Çorbası ( Harika Bir Tat ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 bardak soğuk su
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye ( pirinç, tel şehriye erişte de kullanabilirsiniz )

Sosu İçin ;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

    Yoğurt Çorbası ( Harika Bir Tat ) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yoğurt ve unu tencereye alıp karıştıralım, karıştırdıktan sonra ocağın altını yakalım ve 4 bardak suyumuzu ilave edelim.
  • Çorbamız kaynayana kadar sürekli karıştıralım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra arpa şehriyemizi atalım.
  • Şehriyeler pişince ocağın altını kapatalım.
  • Sos için malzemelerimizi bir tavada kızdıralım ve çorbamıza ilave edelim, tuzunu da koyalım ve çorbamız hazır afiyet olsun şimdiden deneyecek olanlara kolay gelsin 😊 Sağlıcakla kalın.

Domates Soslu Fettuccine Tarifi

 

Domates Soslu Fettuccine Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket fettuccine (İstediğiniz makarna olur)
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1-1.5 yemek kaşığı salça
  • 1 adet domates
  • Yağ (Göz kararı)
  • Tereyağı (Göz kararı fakat çok koymayın ben yarım yemek kaşığı koyuyorum)
  • Nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz pul biber
  • 1 veya yarım çay bardağı haşlanan makarnanın suyu
  • İsteğe göre 1 diş ezilmiş sarımsak (Domatesi pişirirken ekleyebilirsiniz. Ben tercih etmedim)

    Domates Soslu Fettuccine Tarifi Yapılışı

  • Makarnamızı haşlıyoruz ( Haşlanan suya çok az zeytinyağı/ayçiçek yağı ve biraz tuz ekliyoruz) Sos için salçamızı yağda kavuruyoruz içine nane bırakıyoruz.
  • Kavurduktan sonra kısık ateşte rendelediğimiz domatesi bırakıp kapağını kapatıyoruz 2-3 dakika pişmesi için.
  • Daha sonra ayırdığımız makarnanın suyunu ekliyoruz fakat çok cıvık olmaması için yavaş ekleyiniz eğer çok gelirse yarısını eklemeniz yeterli (Benim ki biraz cıvık oldu ☺️)
  • Baharatlarımızı ekliyoruz sosu birkaç dakika pişiriyoruz. Sos hazır olunca dilerseniz makarnanın üzerine dökebilir veya makarna ile beraber bir dakika kadar kavurup servis edebilirsiniz. Üzerine süs için maydanozumuzu ekliyoruz. Afiyet olsun ♥️

Çıtır Tavuk Tarifi

 

Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı tavuk harcı tavuk harcınız yoksa istediğiniz baharat
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • Yarım çay bardağı un

    Çıtır Tavuk Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir kabın içerisine tavuk göğsünü uzun ince şekilde kesiyoruz. İstediğiniz şekilde kesebilirsiniz size kalmış.
  • Tavuk harcından bir dolu tatlı kaşığı katıyoruz.
  • Bir diş sarımsak rendeliyoruz tuzunu atıyoruz.
  • Bir yumurtayı da içine kırıp iyice karıştırıyoruz.
  • Sonra galeta ununu ve beyaz unu bir kase de karıştırıyoruz.
  • Sonra uygun bir tavaya sıvı yağ katıp ısıtıyoruz.
  • Isınan yağın içine hazırladığımız tavuğumuzu una bulayıp arkalı önlü güzelce kızartıyoruz afiyet olsun😋😋😍.

Zeytinyağlı Sebze Dizmesi Tarifi

 

Zeytinyağlı Sebze Dizmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 4 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • Kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu İçin

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 su bardağı su

    Zeytinyağlı Sebze Dizmesi Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle patlıcanları orta kalınlıkta doğruyoruz suda 10 dakika bekletiyoruz. O esnada bir soğan iki yemek kaşığı zeytinyağı domates sarımsakları ve köz biberi bir tavada soteler gibi bir miktar kavuruyoruz.
  • Sonra hepsini robot yardımıyla eziyoruz ezmiş olduğumuz sebzeleri fırın tepsisinin altına eşit yayıyoruz. Patatesleri patlıcan ve kabakları yuvarlak dilimler şeklinde kesiyoruz.
  • Domatesleri uygun şekilde doğrayıp sebzeleri sıralı halde hepsinden birer tane olarak dizerek tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Üzerine bir tatlı kaşığı salça zeytinyağı bir su bardağı suyla kekik, nane, tuz ilave ederek çırpıyoruz sebzelerin üzerine eşit döküyoruz.
  • Sebzeler yumuşayıp suyunu çekene kadar 180 derece fırında kontrollü pişmeye bırakıyoruz. Afiyetle.

Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (Unu azar azar ekleyin ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak)

Üzeri İçin

  • 1 tatlı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • Kavrulmuş susam (Normal susamı yağsız teflon tavada sürekli karıştırarak kavurabilirsiniz)

    Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Hamur için malzemeleri birleştirip yoğuralım.
  • Unu azar azar ilave edin yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvamda olmalı.
  • Yuvarlak sekil verip önce pekmezli suya sonra susama bulayalım.
  • 175 derece de iyice ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim. Günlerce bayatlamayan kıyır kıyır tuzlu kurabiyeler hazır. Afiyet olsun.

Pankek Tarifi Puf Puf

 

Pankek Tarifi Puf Puf İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un+ 2yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin 

    Pankek Tarifi Puf Puf Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri bir kapta iyice mikser yardımıyla çırpınaz.
  • Şeker ve yumurtayı ne kadar çırparsan o kadar iyi, yumurta kokusu olmaz.
  • Beyaz ve köpük köpük olduğunda süt, un, kabartma tozu ve vanilini harcın içine koyunuz yavaş yavaş üzerinde baloncuklar olasıya çırpınız.
  • Harcınız hazır olduğunda tavayı ocağa koyup çok az yağ koyup peçete yardımıyla tavaya dağıtın ve tavanın orta ateşte ısınmasını bekleyin.
  • Tava ısındıktan sonra harcı kepçe yardımıyla boyutunu kendinize göre ayarlayarak dökün.
  • Pankekler üzeri baloncuk baloncuk olduğunda spatula yardıyla çevirin çevrilen pankekleri çok bekletmeyin.
  • Harcınız bitesiye devam edin (Tavanın ısısını değiştirmeyin ve yüksek ateşe koymayın pankekleriniz yanar ve olmaya bilir)
  • Pankekleri sürülebilir çikolata, reçel, bal, meyve vs. Gibi yiyeceklerle sunum yapabilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun:).

Tavuklu Kabak Sandal Tarifi

 

Tavuklu Kabak Sandal Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım tavuk göğsü
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik

Üzeri İçin

  • Kaşar peyniri

    Tavuklu Kabak Sandal Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kabaklar yıkanıp kabuğu soyulur. Uzun kısmından ikiye bölünür. Ortası kaşık yardımıyla çıkarılır. Kaynar suda 10 dakika hafif yumuşayana kadar haşlanır.
  • Başka bir tencerede sıvı yağ ısıtılır ve küp küp doğranmış tavuk eklenir. Tavuk suyunu salıp çektikten sonra soğan eklenir ve kavrulur.
  • Daha sonra salça eklenir. Salça da kavrulduktan sonra biberler eklenir ve kavrulur. Daha sonra kabuğu soyulup doğranan domates eklenir ve kavrulur. Son olarak tuz ve baharatlar eklenir 1-2 dakika sonra ocağın altı kapatılır.
  • Haşlanan kabaklar fırın kabına alınır. Hazırlanan tavuklu harç kabakların içine doldurulur ve fırına verilir. 20 dakika kadar pişirilir.
  • Fırından alınıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri dökülür ve tekrar fırına verilir. Kaşar peyniri eriyene kadar pişirilir. Kabak sandalımız hazır. Bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun. 🍛🍽️