13 Ekim 2021 Çarşamba

Cici Kızartmalar Tabağı Tarifi

 

Cici Kızartmalar Tabağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • Nane
  • Kekik
  • Pul biber
  • Su

    Cici Kızartmalar Tabağı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patates kızartması büyüsü: ✨patatesleri yüksek ateşte kaynayan yağa atıyoruzz, ✨ardından kontrollü bir şekilde çıkarıyoruzzzz.
  • Havuç kızartması büyüsü: ✨bir tencerede su kaynatıyoruz ve havuçları kaynayan suya atıyoruz, ⏳4 dakika haşlıyoruz. ✨havuçları soğuk sudan geçirip ardından kuruluyoruz. ✨
  • Kaynayan yağa atıp birkaç dakika altın rengine dönene kadar kızartıp, çıkarıyoruzzzz.
  • Yunan usulü kabak kızartması büyüsü: ✨bir kaba un ve tuzu döküp karıştırıyoruz, ✨sodayı yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz, ✨
  • Kabakları karışımın içine atıp iyice yediriyoruzzz, ✨ardından kızgın yağda önlü arkalı çevirerek kızartıyoruzzz.
  • Abrakadabra 🪄 🔮ilk patates, ikinci havuç ve son olarak kabak kızartılır. 🔮 yoğurt derin bir kapta iyice karıştırılır ve baharatlar istenirse yoğurda karıştırılır veya üzerine atılır. 🍽️
  • Kızartmalar bir servis tabağına alınarak tercihe bağlı yoğurtlu servis edilir ✨✨

Pastane Usulü Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Pastane Usulü Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 200 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 3,5-4 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam
  • Çörek otu
  • Mavi haşhaş

    Pastane Usulü Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kurabiyemizin hamuru için yoğurma kabına oda ısısındaki tereyağı, yoğurt, sirke, toz şeker, mahlep, tuz, kabartma tozunu ekleyelim.
  • Unu da yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuz kulak memesi kıvamına geldikten sonra hamurumuza şekil verme aşamasına geçelim.
  • Hamurdan bir parça alarak tezgahın üzerinde ileri geri yaparak uzatalım. Ardından dilediğimiz şekli verelim. Ben gösterme amaçlı farklı farklı şekillerde hazırladım ancak siz bir tepsiyi aynı şekilde de yapabilirsiniz. Aynı zamanda ben bu ölçüler ve boyutlarda hazırladığımda 40 adet kurabiye elde ettim.
  • Daha sonra hazırladığımız tuzlu kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
  • Üzeri için ayırdığımız yumurta sarısına sıvı yağ ilave edelim ve çırpalım.
  • Fırça yardımı ile kurabiyelerimizin üzerine yumurta sarısını sürelim.
  • Son olarak üzerine susam, mavi haşhaş ve çörekotu da serperek önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen kurabiyelerimizi fırından alalım ve soğuduktan sonra servis edelim. Afiyet olsun!

Dondurulmuş Bezelye İle Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi


 

Dondurulmuş Bezelye İle Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Malzemus:
  • Yarım kg bezelye (dondurulmuş olabilir),
  • 2 küçük soğan 🧅,
  • 2 küçük patates ,
  • 1 büyük havuç ,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ,
  • 2 buçuk su bardağı sıcak su,
  • 2 çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber.

    Dondurulmuş Bezelye İle Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bezelye yemeği büyüsü 😁 ilk olarak tencereye sıvı yağı koyup, ocağı açıyoruz, ardından ince ve minik kesilen soğanları kavuruyoruz.
  • Kavrulan soğanların üstüne salçayı ekleyip karıştırıyoruz, kokusu çıkınca 😁 o ne demek bilmiyorum, neyse küp küp doğranmış patates, havuç ve bezelyeyi (buzluysa çözülmesini beklemeden) tencereye alıp iyice karıştırıyoruzz.
  • Tuz ve kırmızı biberle harmanlayıp sıcak suyu ilave ediyoruz.
  • Ocağı en kısığa alıp 40 dakika kapağı kapalı bir şekilde pişiriyoruzzzzz.

12 Ekim 2021 Salı

Yulaflı Granola Bar Tarifi

 

Yulaflı Granola Bar Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet muz
  • 1,5 su bardağı yulaf
  • 1/2 (yarım) su bardağı ceviz
  • 2 yemek kaşığı chia
  • 6 yemek kaşığı su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı akçaağaç şurubu (Yoksa malzemeyi tatlandırmak için doğranmış hurma, kuru kayısı veya kuru incir eklenebilir)
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • 1/2 (yarım) çay bardağı kuru üzüm
  • 1/2 (yarım) çay bardağı hindistan cevizi
  • 1/2 (yarım) çay bardağı öğütülmüş keten tohumu
  • 1/2 (yarım) çay bardağı susam
  • 1 paket vanilin 

    Yulaflı Granola Bar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle chia tohumu, 6 yemek kaşığı suda ıslatılır, birkaç dakika bekletilir. Bu arada yulaf ve ceviz rondodan geçirilir, muz çatalla ezilir.
  • Sonra diğer tüm malzemeler eklenir, suda bekleyen chia tohumu da suyla birlikte karışıma ilave edilir, karıştırılır ve fırın kağıdı serilmiş tepsiye yayılır.
  •  200 derecede 25 dakika kadar pişirilir (Pişme süresi fırından fırına farklılık gösterebiliyor. Sık sık tepsiyi kontrol etmekte fayda var. Altının da güzel pişmesi için fırının alt rafına alınması tavsiye edilir)
  • Piştikten sonra kestiğimiz granola, soğumaya bırakılır ve daha sonra kavanozda saklanır. Sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıklarımız deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Fındıklı Mermer Kek Tarifi


 

Fındıklı Mermer Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı sıvı yağ (120 ml)
  • 1 su bardağı toz şeker (150 gr)
  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt (100 ml)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı artı 1 yemek kaşığı un (320 gr)
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 75 gram bitter yada sütlü çikolata
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Yarım çay bardağı iri kıyılmış fındık

    Fındıklı Mermer Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki yağı bir kaba alalım. Vanilya, sıvı yağ ve şekeri katıp mikser yardımı ile köpürene kadar çırpalım. Ardından yumurtaları tek tek olacak şekilde katıp çırpmaya devam edelim.
  • Sütü katıp tekrar çırpalım. Kabartma tozu ve unu ekleyip çok az daha çırpalım. Daha önceden yağlayıp unladığımız kek kalıbımıza kek hamurumuzun 3/2 si olacak şekilde koyalım. Kaşık yardımı ile düzeltelim.
  • Kalan hamurumuza kakao, benmari usulü erittiğimiz çikolata ve 2 yemek kaşığı sütü katıp karıştıralım. Arasına kırdığımız fındıktan koyalım.
  • Kakaolu hamurumuzuda kalıbımıza döküp düzeltelim ve çatal yardımı ile alttan üste karıştıralım. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirelim.
  • Kürdan yardımı ile kontrol edelim (Yaklaşık 40-45 dakikada pişiyor) biraz ılıdıktan sonra kalıbımızdan çıkaralım.
  • Soğuduktan sonra, ister pudra şekeri isterseniz çikolata ile süsleyebilirsiniz (Videolu tariflerim için instagram sayfamı ziyaret edebilirsiniz) Afiyet olsun 🥰

Püreli Tepsi Kebabı Tarifi

 

Püreli Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan (Rendelenmiş)
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı bayat ekmek içi (Galeta unuda kullanabilirsiniz)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Püresi için;

  • 5 adet patates
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz

Sosu için;

  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası

Üzerine;

  • Arzuya göre
  • Domates
  • Yeşil biber

    Püreli Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köftesi için kıymamızı derin bir kaseye alalım. Sırasıyla diğer malzemeleri ilave edip güzelce yoğuralım. Kıymamızın üzerini kapatıp buz dolabında 30 dakika dinlendirelim.
  • Dinlenen kıymamızı yağladığımız tepsiye yayalım. Elimizle bastırıp her tarafının eşit olmasını sağlayalım. Salçayı suyla karıştırıp kıymamızın üzerine dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Püresi için; patatesleri soyup haşlayalım. Çatalla güzelce ezip sıcakken tereyağını ilave edelim. Tereyağı tamamen eriyince sütü, rendelenmiş kaşarı ve tuzu ilave edip karıştıralım.
  • Püremizi fırından çıkardığımız kıymamızın üzerine yayalım. Üst kısma doğradığımız domates ve biberlerle süsleyip tekrar fırına sürelim. Üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yumuşacık Poğaça Tarifi

 

Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardagı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • Yarım su bardagı sivı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta akı (Sarısı üzerine)
  • 8 su bardağı un

Aralarına sürmek için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

    Yumuşacık Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin kabımıza mayayı, şekeri, ılık suyu ve sütü dökelim karıştıralım biraz beklesin maya köpüklensin sonra sıvı yağı yumurta akını, tuzunu ekleyelim karıştıralım unu eleyerek ekleyelim ele yapışan hamur elde edelim.
  • Üstünü temiz bezle sarıp 1 saat kadar mayalansın sonra cevizden biraz büyük parça alalım tereyağıyla açalım yuvarlak top gibi yapalım tepsiye dizelim isterseniz içine peynir, kıyma, patates vb. koyabilirsiniz ben sade yaptım.
  • Sonra bütün hamuru böyle yapalım tepside 20 dakika bekletelim ne kadar çok beklerse o kadar güzel olur sonra üzerine yumurta sarısı pekmez ve sıvı yağ karışımını sürelim çörek otu serpiştirelim.
  • 180 derecede önceden işittiğimiz fırına sürelim altı üstü kızarana kadar pişirelim piştiğinde fırından çıkartalım.
  • İlk sıcaklığı çıktığında üzerine temiz sofra beziyle kapatalım servise hazır afiyet olsun denediğinizde favoriniz olacak bir tarif tavsiye ederim

Baklavalık Yufkadan Kıymalı Börek Tarifi

 

Baklavalık Yufkadan Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka

İçi için:

  • 400 gram kadar kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Baklavalık Yufkadan Kıymalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymamızı yapalım soğanları ince ince doğrayalım biraz kavrulsun kıymamızı ekleyelim karıştıralım baharatları tuzu ekleyelim iyice kavrulsun.
  • Kıyma piştikten sonra 2 tane baklavalık yufkaya sosumuzu yapıp sürelim 1 yufka daha ekleyelim toplam 3 yufka olacak yufkanın başından azcık katlayalım kıyma harcımızı uzunlamasına koyalım saralım.
  • Tepsimize dizelim büyük yufkayı böyle yapalım üzerine kalan sosu iyice sürelim 5 dakika dinlendirelim 200 derecede işittiğimiz fırında 20-25 dakika pişirelim.
  • Fırınlarda farklılık olabilir siz fırınınıza göre ayarlayın altı üstü piştiğinde fırından çıkartalım çok az su serpiştirelim yumuşak olması için temiz bir bezle üstünü iyice kapatalım istediğiniz zaman servise hazır afiyet olsun ❤

Piyaz Tarifi

 

Piyaz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet büyük boy mor soğan
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 adet haşlanmış yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • Çekirdeği alınmış siyah zeytin
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Sumak
  • Limon
  • Nar ekşisi

    Piyaz Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru fasulyeyi bir gece önce ıslatalım. Daha sonra ıslanmış fasulyeyi haşlayalım çok dağılmamasına dikkat edelim.
  • Soğutup derin bir kaba alalım. Soğanları piyazlık doğrayalım.
  • Piyazlık doğradığımız soğanı ekleyelim. Domatesi zar şeklinde doğrayalım içine atalım.
  • Maydanoz ve ve dilim zeytinleri ekleyelim. İçerisine zeytinyağı, tuz, sumak, limon ekleyip karıştıralım.
  • Üzerine biraz nar ekşisi gezdirelim en son yumurta ile süsleme yapabilirsiniz. Afiyet olsun🥰

Sarımsaklı Kremalı Makarna Tarifi

 

Sarımsaklı Kremalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 1 paket krema
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Biraz tuz
  • Biraz kırmızı pul biber

    Sarımsaklı Kremalı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Makarnayı çok fazla yumuşamasına izin vermeden haşlayın. Sonrasında süzgüden geçirin fakat süzdüğünüz makarna suyunu bir bardağa alın.
  • Bir tavaya zeytinyağını koyun. Sarımsağı rendeleyerek zeytinyağında kavurun. Ardından başka bir tencereye kremayı, yağda kavurduğumuz sarımsağı, bardağa ayırdığımız makarna suyunu, tuz ve kırmızı biberi ilave edin.
  • Sos kaynamaya
  • başladığında haşladığınız makarnayı sosa ekleyin. Makarnayı ilk haşlarken az haşlamıştık sosla beraber biraz daha pişecektir. Makarnanıza en son olarak kaşar peyniri rendesi ekleyin ve iyice harmanlayın. Afiyet olsun.

Kahvaltının Gözdesi Yumurtalı Kaşarlı Patates Sote Tarifi

 

Kahvaltının Gözdesi Yumurtalı Kaşarlı Patates Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy patates
  • Yarım kapya biber
  • 1 adet sivri ya da çarliston biber
  • Küçük boy yarım soğan
  • Sucuk (Dilediğiniz miktarda)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet yumurta
  • Çay kaşığı ucuyla karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

    Kahvaltının Gözdesi Yumurtalı Kaşarlı Patates Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesleri soyup, küçük küpler halinde doğrayalım. Soğan, biber ve sucukları da küçük küçük doğrayıp bir kenara alalım.
  • Tavaya tereyağı ve zeytinyağını alıp biraz ısıtalım, içine doğramış olduğumuz patatesleri ekleyip, kapağını kapatıp, orta ateşte pişirelim.
  • Kavrulan patateslerin içine soğan ve biberleri ekleyip biraz daha kavuralım ve en son sucukları, tuzu ve karabiberini ekleyip 1-2 dk. Daha çevirelim.
  • Tavamızdaki malzemelerin ortasın8 açalım ve bir tane kırmış olduğumuz yumurtayı ekleyelim ve yumurtanın üzerine çok az tuz ekleyelim.
  • Kenardaki patateslerin üzerine kaşar peyniri koyalım ve kırmızı toz biber gezdirip, tavanın kapağını kapatalım.
  • Kısık ateşte yumurta pişip, kaşar peyniri eriyene kadar pişirelim.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyelim ve ocaktan alalım. Afiyetle yiyebilirsiniz. 👌😋

Tavuklu Lavaş Tarifi

 

Tavuklu Lavaş Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet Yuvarlak lavaş ekmeği (her porsiyon için 2 tane)
  • Kemiksiz tavuk pirzola 400 g (göğüs de olur)
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 dilim kaşar peyniri
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • yarım çay kaşığı tuz (kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)

    Tavuklu Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuklarımızı ince ince doğrayalım. Ben buzluktan aldığım tavukları kullandım, o şekilde doğramak daha kolay oluyor.
  • Tavaya sıvı yağı alıp ısıtalım. Tavukları ekleyip sürekli karıştırarak kavuralım.
  • Tavuklar kızarıp rengi dönünce tuz ve baharatları ekleyelim. Acılı isterseniz acı pul biber de ekleyebilirsiniz.
  • Tost makinesini ısıtalım. Lavaş ekmeklerini tavuğun yağı ile ıslatıp makineye alalım. Üzerlerine tavukları paylaştıralım.
  • Soğanı julyen doğrayıp tavukların üzerine yerleştirelim. Soğanın ağıza gelmesini istemezseniz yine julyen doğranmış tavuklarla birlikte pişirerek de kullanabilirsiniz.
  • İsteğe bağlı 1’er kaşık mayonez sıkalım.
  • Tost peynirlerini yerleştirip ikinci lavaşı üzerlerine yerleştirelim.
  • Tost makinesinde peynirler eriyip lavaşlar kızarana kadar pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun :)