2 Kasım 2021 Salı

Makarna Salatası Tarifi

 

Makarna Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) poşet makarna(yüksük)
  • 3 tane orta boy patates
  • 2-3 tane havuç
  • 2 su bardağı bezelye
  • 1 su bardağı kornişon turşu
  • 2 tane közlenmiş kapya biber
  • 1/2 (yarım) su bardağı doğranmış ceviz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase yoğurt
  • 6-7 kaşık mayonez

    Makarna Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Makarna üzerindeki tarife göre haslanıp, soğuk sudan geçirilip süzdürülür.
  • Patates ve havuç küp şeklinde doğranıp, haşlanıp süzdürülür. Bezelyede ayrı tencerede haşlanır (pişme dereceleri farklı olduğu için).
  • Kornişon turşu doğranır.
  • Ayrı bir kapta yoğurt ve mayonez karıştırılır.
  • Büyük bir kabın içinde makarna,patates,havuç,bezelye ve mayonezli yoğurt karışımı ilave edilip karıştırılır.
  • Tavaya tereyağını koyup erittikten sonra doğranmış cevizler eklenir.
  • Salatanın üzerine közlenmiş kapya biber ve tereyağlı ceviz dökülüp servis edilir.

Fırında Köfteli Mantarlı Sultan Kebabı Tarifi

 

Fırında Köfteli Mantarlı Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250-300 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • Biraz bayat ekmek içi
  • 3-4 adet yufka
  • 250 gram mantar
  • 2 adet patates (Küp doğranmış)
  • 2 adet kapya biber
  • 2 büyük kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Biraz tuz
  • Biraz kimyon
  • Biraz kırmızı toz biber
  • Biraz kekik

Beşamel sos için:

  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

    Fırında Köfteli Mantarlı Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce kıymayı baharatları yumurtayı biraz ekmek içini ve 1 rendelenmiş soğanı iyice yoğuruyoruz.
  • Yoğurduğumuz köfteyi küçük parçalar kopararak yuvarlıyoruz.
  • Bir tavada az yağda yuvarladığımız köfteleri kızartıyoruz ve kızarttıklarımızı bir kenara alıyoruz.
  • Ardından aynı tavaya yemeklik doğradığımız soğanları, sarımsağı ve küp şeklinde doğradığımız patatesi atarak bir miktar kavuruyoruz.
  • Hemen ardından mantarları da küçük doğrayarak kavurduğumuz karışıma atarak hepsini bir miktar daha soteleyerek soğuması için köftelerle karıştırıyoruz.
  • Küçük bir kaseye dörde böldüğümüz yufkayı seriyoruz.
  • Yufkanın kenarlarından kopararak çukur olan kısma bir kat daha seriyoruz.
  • Hazırladığımız çukur kısma köfteli mantarlı harcımızdan 2 yemek kaşığı koyuyoruz.
  • Harcı koyduktan sonra kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatıyoruz.
  • Beşamel sos için, tereyağını bir tavada eritiyoruz ve unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  • Son olarak hazırladığımız harçlı yufkayı bir borcama ters olarak koyuyoruz.
  • Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerlerine beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde döküyoruz ve 180 derece fırına sürüyoruz.
  • Üzerleri biraz kızarınca rendelediğimiz kaşar peynirini de eşit miktarda dağıtıyoruz ve tekrar fırına sürüyoruz.
  • 180-190 derece fırında mantarlı köfteli sultan kebabımızı pembeleşene kadar pişiriyoruz. Not: bu tarifimizi sadece tavuk eti ve başka sebzeler kullanarak da yapabilirsiniz. Biraz uğraştırıcı bir tarif olmakla beraber misafirlerinize farklı bir lezzet sunmak isterseniz fırında mantarlı köfteli sultan kebabını yapabilirsiniz. Kolaylıklar diliyorum afiyet olsun.

Elmalı Starbucks Kek Tarifi

 

Elmalı Starbucks Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kalıp: 19 cm (büyük kalıp kullanacaksanız ölçüyü 2 kat arttırabilirsiniz)

Bardak ölçüsü: 200 ml

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağından 1 parmak fazla toz şeker
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 2 adet orta boy elma rendesi (veya 1 orta boy havuç koyabilirsiniz)
  • 1 su bardağı un (2- 3 kaşığını tam buğday unu kullandım)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz içi

Üzeri için:

  • File badem veya file fındık

    Elmalı Starbucks Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle elmaları rendeleyip tavada çok az toz şeker ile 2 dk kavurup kenara alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Yumurta ile malzemelerde belirttiğim ölçüde toz şekeri yaklaşık 10 dk çırpalım.
  • Tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  • Soğumuş elma rendesini ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  • Katı malzemeleri ve cevizi ayrı bir kapta karıştırıp kek harcımıza ekleyelim.
  • Katı malzemeleri ekledikten sonra çok fazla çırpmayalım sadece karışmaları yeterli.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz kalıba kek harcımızı alalım.
  • 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 -55 dk kontrollü bir şekilde pişirelim. Afiyet olsun.

Pırasa Tavası Tarifi

 

Pırasa Tavası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 dal pırasa
  • 1 büyük kase maydanoz
  • 1 adet kırmızı biber
  • 4 -5 dakika taze soğan
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı normal un
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 3- 4 yemek kaşığı su (Kıvam vermek için)
  • Tuz
  • İsteğe bağlı karabiber, pulbiber  

    Pırasa Tavası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm sebzeleri minik minik doğrayıp bir kaba alalım.
  • Ardından kalan malzemeleri ekleyip dilerseniz elinizle dilerseniz de bir kaşık yardımıyla iyice karıştıralım. Eze eze karıştırabilirsiniz. Kıvamını kontrol edelim. Çok katı ise su ekleyebilirsiniz. Çok sulu ise un ekleyebilirsiniz.
  • Teflon tavaya zeytinyağı koyup üzerine harcımızın tamamını bastırarak yayalım.
  • Kontrollü bir şekilde ocağın orta ayarında kapak yardımıyla arkalı önlü çevire çevire pişirelim.Afiyet olsun.

Limonlu Sarımsaklı Tereyağlı Fırında Tavuk Tarifi

 

Limonlu Sarımsaklı Tereyağlı Fırında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük tavuk göğsü
  • 2 büyük diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 5-6 dilim limon
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (Tepsinin tabanı için)
  • 1 tutam maydanoz (Üzeri için)

    Limonlu Sarımsaklı Tereyağlı Fırında Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavuk göğsünü çok da ince olmayacak şekilde, orta kalınlıkta doğrayın. Kalın yerlerine bıçak ile kesikler atabilirsiniz.
  • Ardından 3 yemek kaşığı tereyağını ocağa alarak eritin.
  • Uygun bir kapta erimiş tereyağı, rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, karabiber, kekik ve tuzu karıştırın.
  • Pişireceğiniz tepsinin tabanına 3 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirin. Ardından tavukları dizerek üzerlerine hazırladığınız sosu güzelce dökün.
  • Yağlı kağıdı suyla ıslattıktan sonra tavukların üzerlerini örtün. Bu şekilde 180 derece fırında, fanlı ayarda 20 dakika pişirin.
  • Yağlı kağıdı çıkartıp, limon dilimlerini dizin ve tekrar fırına vererek üzeri kızarana kadar pişirin. Ben yaklaşık 15-20 dakika da böyle pişirdim.
  • Ben fotoğraf çekerken unuttum ancak mutlaka servis ederken tavukların üzerine sosundan da gezdirin. İnanılmaz lezzetli oluyor.
  • Doğranmış maydanozları da üzerine serptikten sonra, sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Kuzu Haşlama Tarifi

 

Kuzu Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. kg kuzu eti

Marine için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 kuru soğan suyu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 adet defne yaprağı
  • 2 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 8-10 adet arpacık soğan

    Kuzu Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etlerimizi suyun altında yıkayalım.
  • Yayvan bir kabın içerisinde marine malzemelerinin tümünü birleştirip el çırpıcısı ile karıştıralım.
  • Etlerimizi bu karışıma yerleştirelim. Ağzını streçleyerek iki saat bu şekilde bekletelim.
  • Vakitten tasarruf sağlamak için etleri düdüklüye koyalım. Üzerine çıkacak kadar su ilavesi yapıp kapağını kapatarak otuz dakika pişirelim.
  • Süre sonunda etleri sebzelerle birleştireceğimiz tencereye alalım.
  • Patatesi ve havucu soyalım. Dört parçaya bölerek etlerin üzerine katalım. Minik arpacık soğanlarının kabuklarını soyarak tencerenin içerisine ilave edelim.
  • Et suyunun içerisinde ufalanmış kemik olabileceğinden süzgeçten geçirerek tencereye yemeğimizin üzerine ilave edelim.
  • Suyumuz yemeğin üzerini iki parmak kadar çıksın yeterli. Suyumuz az gelirse kaynamış su ilavesi yapabiliriz.
  • Tuzunu da ilave edip kısık ateşte otuz dakika pişirelim. Evimizin içine misler gibi kokusu yayılan yemeğimiz servise hazır. Deneyeceklerden fotoğraf bekliyorum. Afiyet olsun 😋.

Pişi Tarifi

 

Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı yaş maya
  • 1 paket instant maya
  • Biraz tuz
  • Aldığı kadar un

    Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Maya süt ılık su kabımıza alalım mayayı eritelim. Un hariç diğer malzemeleri koyalım, güzelce karıştıralım. Unu ilave edelim.
  • Hamur elimden ayrılmadan yapışıkken 1 fincan sıvı yağla hamuru toparlayalım. Hamur katı olmayacak, yumuşak ele yapışmayan kıvamda olsun.
  • Tencereye yağı alalım, iyice kızdıralım.
  • Hamurları ufak ufak beze yapalım elimizle yuvarlak şekil verelim.
  • Hamurları kızgın yağa atalım. Kepçe gibi büyük kaşıkla yan taraftan yağı sürekli hamurun üzerine serpelim, kabarıncaya kadar balon gibi kabarıyor.

Pamuk Gibi Sarımsaklı Ekmek Tarifi

 

Pamuk Gibi Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 çay bardağı ılık süt (100ml)
  • 1 çay bardağı ılık su (100ml)
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
  • Toz/kuru veya yaş maya (10gr /1 yemek kaşığı)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 küçük tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un ele çok yapışırsa yarım su bardağı daha

Sos için;

  • 1 tutam fesleğen veya taze kekik
  • Parmak ucuyla tuz
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yeterince kaşar peyniri

    Pamuk Gibi Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Maya, ılık süt, su ve şeker uygun bir kaba alınır ve maya eriyene kadar karıştırılır.
  • Tereyağ, yumurta ve tuz eklenir. En son azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
  • Üzerini kapatarak 30 dakika mayalandırın. Maya süresinden sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyun, ellinizle hafif bastırarak yuvarlak şekilde acın. Tekrar üzerini örterek 20 dakika dinlendirin.
  • Sonra üzerine bıçak veya keskin bir alet yardımıyla dikey ve yatay çizgiler atıyoruz. Çok derin atmayın.
  • Üzerinin sosu için tereyağ, zeytinyağ, tuz, rendelenmiş sarımsak bir kase içerisinde karıştıralım. Karışımı hamurun her yerine gelecek şekilde sürün.
  • Kaşar peynirini ince çubuk halinde dimleyin attığımız çiziklere peyniri yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derce fırında altı üstü hafif kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.

Birde Böyle Deneyin Köfteli Spagetti Tarifi

 

Birde Böyle Deneyin Köfteli Spagetti Tarifi İçin Malzemeler

  • 500gr spagetti
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (Hafif dolu)
  • 1 su bardağı domates sos
  • 2 çay kaşığı tuz (Hafif dolu)
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Makarnayı haşlamak için;

  • Yeterince su
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Tepeleme)

Köftesi için;

  • 500gr kıyma (Orta yağlı)
  • 2 yemek kaşığı galeta unu (Tepeleme)
  • 1 adet kuru soğan (Küçük boy)
  • 2 dış sarımsak (Orta boy)
  • 1 adet yumurta (l boy)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Hafif dolu)
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (Tepeleme)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon

Kullanılan su bardağı 200ml

Birde Böyle Deneyin Köfteli Spagetti Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Köftesi için, tüm malzemeleri ekleyip yoğurduktan sonra yarım saat buzdolabında dinlendirin. Ardından iri yuvarlak köfteler yapın.
  2. Daha sonra tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip köfteleri tavaya dizin. Köfteleri yüksek ateşte mühürledikten sonra altını kısıp köfteleri pişirin. 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyip hafifçe karıştırın.
  3. Arkasından 1 su bardağı domates sosunu ekleyin. 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ekledikten sonra sos kalınlaşana kadar yaklaşık 4-5dk kavurun.
  4. O arada makarnaları haşlayabilirsiniz. Sosun içine makarnanın haşlama suyundan 1 -2 yemek kaşığı alıp sosun kıvamını dengeleyebilirsiniz.
  5. Makarna pişince suyunu süzüp sosun içine alın. İyice karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz. 

Herkesin Milföy Sandığı Puf Puf Kabaran Buzluk Börek Tarifi

Herkesin Milföy Sandığı Puf Puf Kabaran Buzluk Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane taze yufka
  • 1 çay bardağı süt
  • 70 gram tereyağı
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Üzerine sürmek içün tereyeğı
  • İçi içün
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

    Herkesin Milföy Sandığı Puf Puf Kabaran Buzluk Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle masamıza iki tane yufkamızı üst üste alalım. Tereyağımızı eritip sütümüzü de yağın üstüne döküp hazırlayalım.
  • Üzerine hazırlamış olduğumuz sostan bolca fırçayla sürelim.
  • Ruletle istediğimiz büyüklükte keselim resimdeki gibi peynirli harcımızdan yufkaların üzerine pay edip, muska şeklinde saralım.
  • Bütün işlem bittikten sonr,a genişçe bir kabın içine soğuk su bırakalım ve böreklerimizi tek tek suyun içine bandırıp 30 saniye kadar bekletip kevgir yardımıyla suyun içinden çıkarın.
  • Dolap poşetlerine birbirlerine yapışmasın diye üst üste yerleştirmeyelim. Yan yana bırakıp dolapta bekletelim. Aceleniz varsa en az iki saat bekletip öyle pişirelim misafir için çat kapı gelen misafire harika bir altarnetif çok pratik ve çok lezzetli oluyor.
  • Pişirmek istediğiniz zaman istediğiniz kadar çıkarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisinde üstüne tereyağı sürüp, 180 derecelik ısınmış fırında üzeri kızarana dek pişirilir servise hazır.

Yedikçe Yedirten Kolay Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi

 

Yedikçe Yedirten Kolay Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Portakal sos için;

  • 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı toz

İrmik tatlısı için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı süt

    Yedikçe Yedirten Kolay Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tencerede portakal sosumuzu hazırlayalım. 2 su bardağı portakal suyunu tencereye alalım. Üzerine nişasta ve şekeri ekleyip çırpıcıyla topak kalmayacak şekilde karıştırıp ocağa verelim muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım🥰
  • Baton kek kalıbına streç film serelim kalıbınız yoksa borcamdada yapabilirsiniz borcamı ıslatmayız yeterli☺️ muhallebi kıvamına gelen sosumuzu streç filmin üzerine dökelim ve bir kenara alalım.
  • İrmik tatlısı için; vanilya kakao ve tereyağı hariç bütün malzemeleri tencereye alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Tatlımız yoğunlaşınca tereyağı ve vanilyayı ekleyelim.
  • Muhallebinin yarısını portakal sosumuzun üzerine dökelim diğer yarısına da 2 yemek kaşığı kakao ekleyip karıştıralım kıvamı çok yoğunsa 2 yemek kaşığı süt ekleyebilirsiniz🙂
  • Bu şekilde irmik tatlısının diğer yarısınıda üstüne döküp üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında en az 3,4 saat dinlendirelim harika bir lezzet oluyor mutlaka denemenizi tavsiye ederim şimdiden afiyet olsun 🥰