2 Kasım 2021 Salı

Yedikçe Yedirten Kolay Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi

 

Yedikçe Yedirten Kolay Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Portakal sos için;

  • 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı toz

İrmik tatlısı için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı süt

    Yedikçe Yedirten Kolay Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tencerede portakal sosumuzu hazırlayalım. 2 su bardağı portakal suyunu tencereye alalım. Üzerine nişasta ve şekeri ekleyip çırpıcıyla topak kalmayacak şekilde karıştırıp ocağa verelim muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım🥰
  • Baton kek kalıbına streç film serelim kalıbınız yoksa borcamdada yapabilirsiniz borcamı ıslatmayız yeterli☺️ muhallebi kıvamına gelen sosumuzu streç filmin üzerine dökelim ve bir kenara alalım.
  • İrmik tatlısı için; vanilya kakao ve tereyağı hariç bütün malzemeleri tencereye alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Tatlımız yoğunlaşınca tereyağı ve vanilyayı ekleyelim.
  • Muhallebinin yarısını portakal sosumuzun üzerine dökelim diğer yarısına da 2 yemek kaşığı kakao ekleyip karıştıralım kıvamı çok yoğunsa 2 yemek kaşığı süt ekleyebilirsiniz🙂
  • Bu şekilde irmik tatlısının diğer yarısınıda üstüne döküp üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında en az 3,4 saat dinlendirelim harika bir lezzet oluyor mutlaka denemenizi tavsiye ederim şimdiden afiyet olsun 🥰

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder