Yedikçe Yedirten Kolay Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Portakal sos için;
- 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı toz
İrmik tatlısı için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı süt
Yedikçe Yedirten Kolay Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencerede portakal sosumuzu hazırlayalım. 2 su bardağı portakal suyunu tencereye alalım. Üzerine nişasta ve şekeri ekleyip çırpıcıyla topak kalmayacak şekilde karıştırıp ocağa verelim muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım🥰
- Baton kek kalıbına streç film serelim kalıbınız yoksa borcamdada yapabilirsiniz borcamı ıslatmayız yeterli☺️ muhallebi kıvamına gelen sosumuzu streç filmin üzerine dökelim ve bir kenara alalım.
- İrmik tatlısı için; vanilya kakao ve tereyağı hariç bütün malzemeleri tencereye alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Tatlımız yoğunlaşınca tereyağı ve vanilyayı ekleyelim.
- Muhallebinin yarısını portakal sosumuzun üzerine dökelim diğer yarısına da 2 yemek kaşığı kakao ekleyip karıştıralım kıvamı çok yoğunsa 2 yemek kaşığı süt ekleyebilirsiniz🙂
- Bu şekilde irmik tatlısının diğer yarısınıda üstüne döküp üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında en az 3,4 saat dinlendirelim harika bir lezzet oluyor mutlaka denemenizi tavsiye ederim şimdiden afiyet olsun 🥰
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder