Herkesin Milföy Sandığı Puf Puf Kabaran Buzluk Börek Tarifi
Herkesin Milföy Sandığı Puf Puf Kabaran Buzluk Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane taze yufka
- 1 çay bardağı süt
- 70 gram tereyağı
- Çeyrek demet maydanoz
- Üzerine sürmek içün tereyeğı
- İçi içün
- Beyaz peynir
- Maydanoz
Herkesin Milföy Sandığı Puf Puf Kabaran Buzluk Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle masamıza iki tane yufkamızı üst üste alalım. Tereyağımızı eritip sütümüzü de yağın üstüne döküp hazırlayalım.
- Üzerine hazırlamış olduğumuz sostan bolca fırçayla sürelim.
- Ruletle istediğimiz büyüklükte keselim resimdeki gibi peynirli harcımızdan yufkaların üzerine pay edip, muska şeklinde saralım.
- Bütün işlem bittikten sonr,a genişçe bir kabın içine soğuk su bırakalım ve böreklerimizi tek tek suyun içine bandırıp 30 saniye kadar bekletip kevgir yardımıyla suyun içinden çıkarın.
- Dolap poşetlerine birbirlerine yapışmasın diye üst üste yerleştirmeyelim. Yan yana bırakıp dolapta bekletelim. Aceleniz varsa en az iki saat bekletip öyle pişirelim misafir için çat kapı gelen misafire harika bir altarnetif çok pratik ve çok lezzetli oluyor.
- Pişirmek istediğiniz zaman istediğiniz kadar çıkarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisinde üstüne tereyağı sürüp, 180 derecelik ısınmış fırında üzeri kızarana dek pişirilir servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder