5 Kasım 2021 Cuma

Beşamel Soslu Tavuklu Krep Tarifi

 

Beşamel Soslu Tavuklu Krep Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk harcı için:

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet küçük soğan
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pul biber

Krep için:

  • 3 adet yumurta ( büyük boy )
  • 1.5 su su bardağı süt (300 ml)
  • Yarım su bardağı su (100 ml )
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 2.5 bardak süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • Bir kase kaşar rendesi

    Beşamel Soslu Tavuklu Krep Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Krep yapılışı:Yumurtayı 1-2 dk çırpalım üzerine süt, su, yoğurt ve tuzu ekleyip tekrar çırpalım.
  • Son olarak yavaş yavaş unu ekleyerek çırpalım sıvı yağ ile teflon tavanızı ısıtın 1 kepçe tavaya krep hamurundan koyup yayın alt üst pişirin :) ❤️.
  • Beşamel sos yapılışı:Beşamel sos için yağları tavaya alıp eritelim içerisine unu alıp kavuralım.
  • Kokusu çıkmadan sütünü ilave edip devamlı karıştıralım.
  • Son olarak tuz ve az karabiber ekleyip fokurdayınca kapatalım.
  • Tavukları küçük küp küp doğrayalım .
  • Kızgın tavaya alıp sıvı yağını ekleyelim .
  • Rengi dönene kadar kavuralım .
  • İçerisine ince minik doğranmış soğan ,minik doğranmış biberleri ve salçayı ekleyip son olarak baharatları ekleyelim.
  • 4-5 dk kavuralım ,altını kapatalım.
  • Kenara alalım ,sıra krepleri yapalım.
  • Her krebin arasında 2 kaşık kadar tavuk harcından koyup benim gibi bohça yapın kenara alın .
  • Beşamel sosu hazırlayıp kaşar rendesini de hazırlayıp her krep bohçasının üzerine önce beşamel sos yayıp kaşar rendesi serpelim.
  • 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim enfes bir lezzet yapacak olanlara afiyet olsun.

Kaşık Tatlısı Tarifi

 

Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 125 gram teremyağı
  • 1 paket vanilya

Supangle için malzemeler :

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 tepeleme kaşık un
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 60 gram bitter çikolata
  • Yarım su bardağı soğuk su

    Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Terayağını eritelim unu ekleyelim.Güzelce kavuralım.
  • Sonra sütü ekleyelim sürekli karıştırarak pişirelim.
  • İyice ısınınca şekeri ekleyelim ocağı kapatıp vanilyayı ekleyelim .
  • Ardından birkaç dakika çırpalım kup veya borcama dökelim.
  • Çikolata ve su hariç tüm malzemeyi karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.
  • Çikolata ekleyelim ve bir kaç dakika soğutup suyu ekleyip çırpalım .
  • Kup veya borcama döktüğümüz karışımın üzerine supangleyi ekleyelim.
  • Üzerini ceviz veya fındıkla süsleyip servis yapalım afiyet olsun.

Unlu Cevizli İrmik Helvası Tarifi

 

Unlu Cevizli İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağından az un
  • 1 çay bardağından biraz fazla toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı dolusu margarin veya tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kırık ceviz

    Unlu Cevizli İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Su, süt ve toz şekeri sos tenceresine katıp karıştırıp ısıtalım.
  • Margarin ve sıvı yağ tencereye katalım ısındıktan sonra irmik ve unu ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.
  • İstediğimiz renge gelince ceviz ekleyip karıştıralım.
  • Altını kısıp hazırladığımız karışımından ilave edip karıştıralım.
  • Suyunu çektikten sonra servis edilmeye hazırdır.
  • Dilerseniz sıcakken yiyebilirsiniz veya üzerine kapatıp sonra yiyebilirsiniz.

Pizza Poğaça Tarifi

 

Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

(bardak ölçüsü 200 ml)

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (Beyazları içine, sarıları dışına)
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1-1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 6-7 su bardağı un

Üzerine

  • Kaşar peyniri
  • Sucuk
  • Domates
  • Yeşilbiber
  • Mısır veya isteğe bağlı olarak eklenecek diğer pizza malzemeleri

    Pizza Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına alınan maya ve şekerin üzerine ılık su ve süt dökülür, 3-4 dakika beklenir.
  • Daha sonra yumurtaların beyazları, tuz, sıvı yağ ve un eklenir. (unu 6 su bardağından itibaren yavaş yavaş ekleyelim. )
  • Ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur yoğrulur ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
  • Daha sonra mandalina büyüklüğünde veya daha küçük bezeler alınır, yuvarladıktan sonra tepsiye aralıklı olarak dizilir.
  • Üzeri bir örtüyle kapatılıp 15-20 dakika daha mayalanmaya bırakılır.
  • Bu arada üzerine yerleştireceğimiz pizza malzemeleri hazırlanır. Tepsi mayasından sonra çay bardağının altıyla bezelerin üzerine bastırılır.
  • Ortadaki boşluğa peynir, sucuk, yeşilbiber, domates ve mısır yerleştirilir.
  • Kenarlarına yumurta sarısı sürdükten sonra (isteğe bağlı olarak kenarlara bol miktarda kavrulmuş susam da serpilebilir. )
  • 200 derecede ısınmış fırında pişirilir.
  • Geceden yoğurup buzdolabına kaldırdığımız hamurla ister kahvaltıya, ister çay saatine hazırlanabilecek uzun süre yumuşak kalabilen tarifi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Su Keki Tarifi

 

Su Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta sarısı ayrı akı ayrı olacak
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su

    Su Keki Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtanın sarısını ve akını ayrı çırpma kabına koyalım.
  • Önce akını krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • 1 su bardağı şekerin yarısını ilave ederek diğer tarafta yumurtanın sarısını kalan şekerle birlikte rengi dönene kadar çırpalım.
  • Çırptığımız yumurta sarısına kalan malzemeleri sırayla koyup kek kıvamına getirelim.
  • En son krema kıvamına gelen yumurta beyazını üç seferde diğer malzemeyle buluşturalım.
  • Spatula yardımıyla alttan üste doğru çok karıştırıp yumurtanın akını söndürmeden karıştıralım ve yağlanmış borcama dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü birşekilde pişirelim.
  • En son iyice soğuyan keke pudra şekeri serpiştirip servis yapalım afiyet olsun 😋.

Ağızda Dağılan Poğaça Tarifi

 

Ağızda Dağılan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (1’inin sarısını poğaçaların üstüne sürmek için ayırın)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardak un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 kalıp beyaz peynir veya lor maydanoz

Üzeri için :

  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Ağızda Dağılan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce poğaçaların iç harcını hazırlayın. Peynir ince ince doğradığınız maydanozları ekleyip hamur yoğuracağınız kaba, sıvı yağ, tuz,şeker karıştırın.
  • Karbonatı koyup, karıştırın. 1 yumurta ve 1 beyazını ekleyerek ve en son un, kabartma tozunu eleyerek yoğurma.
  • Kabına ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur haline gelene kadar yoğurun.
  • Hamuru 15 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamurdan, limon büyüklüğünde parçalar koparıp, avuçlarınızın arasında yuvarlayıp, bastırarak açın.
  • İçine peynirli harçtan koyup kapatın, kapattığınız kısım yukarıya geçecek şekilde tepsiye dizin.
  • Ayırdığınız yumurta sarısını çatalla iyice çırparak, bir fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün.
  • Susam ya da çörek otu kullanarak hem enfes görünümü hemde tadını iki katına çıkarın.

Ballı Pekmezli Pastil Tarifi

 

Ballı Pekmezli Pastil Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 vanilya
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 5 adet karanfil (ince dövülmüş)

    Ballı Pekmezli Pastil Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Toz şekeri bir teflon tavaya alın.
  • Kısık ateşte kenarlarını eritin ve erdikten sonra zencefil, tarçın, karanfil ekleyin.
  • Ardından pekmez, bal, limon suyu ekleyin.
  • Son olarak nişasta ve vanilya ekleyip iyice karıştırın.
  • Bir yağlı kağıt üzerine çok çok az yağ dökün ve bir fırça yardımıyla yayın.
  • Hazırladığınız pastili bir çay kaşığı yardımıyla küçük küçük kağıda dökün. Çabuk donacaktır bu yüzden hızlı olmanız gerekir.
  • Tavayı bi kaynar su üzerinde bekleyerek de yapabilirsiniz.
  • Buzdolabında küçük bir kavanozda muhafaza edebilirsiniz. Şifa olsun.

Subway Hindi Göğüs Sandviç Tarifi

 

Subway Hindi Göğüs Sandviç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 instant maya (veya yarım yaş maya)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 175 gram yumuşak tereyağ
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 4 su bardağı kadar un

Serpmek için:

  • Susam, çörek otu, yulaf ezmesi, çekirdek vb.

Ayrıca:

  • Ekşili-tatlı sos
  • Marul
  • Domates
  • Kırmızı biber
  • Kornişon turşu
  • Soğan
  • Fesleğen
  • Füme hindi göğsü
  • Cheddar peyniri

    Subway Hindi Göğüs Sandviç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sütü, suyu ve mayayı geniş bir kaba alıp karıştırıyoruz. Undan yarım su bardağı kadar karışıma ilave edip karıştırıyoruz.
  • Üzerini kapatıp 15 dakika ön mayalanmasını bekliyoruz.
  • Daha sonra un hariç tüm malzemeleri ilave ediyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz.
  • Unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak ve elastik bir hamur yoğuruyoruz.
  • Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmasını bekliyoruz.
  • Mayalanan hamurdan 5-6 adet bezeler yapıyoruz ve elimizle açıyoruz. Açtığımız hamuru rulo şeklinde sarıp yağlı kağıt serili bir tepsiye alıyoruz. Üzerini pamuk bezle örtüp 20 dakika tepsi mayasını bekliyoruz.
  • En son bir fırça yardımıyla hamura su sürüyoruz.
  • Dilerseniz susam, çörek otu vb serpebilirsiniz ve keskin bir bıçakla çizikler atabilirsiniz.
  • 180 dereceye önceden ısıttığımız fırında fansız alt-üst ayarda yaklaşık 25-30 dakika pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan poğaçaları bir pamuk bezle örtüp oda sıcaklığına gelince servis ediyoruz. Ben içine ekşili-tatlı sos – marul – domates – kırmızı biber – kornişon turşu – soğan – fesleğen – füme hindi göğsü – cheddar peyniri ile doldurdum. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun 🤤.

Fırında Taş Gibi Yoğurt Nasıl Yapılır Püf Noktalarıyla

 

Fırında Taş Gibi Yoğurt Nasıl Yapılır Püf Noktalarıyla İçin Malzemeler

  • 3 lt süt (İnek sütü )
  • 3 yemek kaşığı yoğurt

    Fırında Taş Gibi Yoğurt Nasıl Yapılır Püf Noktalarıyla Nasıl Yapılır?

  • Alınan süt süzgeçten süzülür uygun bir tencereye.
  • Ocak yüksek ayarda açılır.
  • Karıştırarak kabarana kadar kaynatılır.
  • Daha sonra ocak kısılır ara, ara karıştırarak 30 dk kaynatılır.
  • Sütün sıcaklığı ayarlanır hafif parmağı yakacak şekilde olmalıdır.
  • 3 yemek kaşığı yoğurt bir kaseye alınıp üzerine bi miktar su ilave edip karıştırılır.
  • Cacık yoğurt kıvamında çırpılır.
  • Sütün üzerindeki kaymağı bozmadan bir kenarından hazırlanan yoğurt dökülür yavaşça yoğurt koyduğumuz yerden karıştırılır yavaşça eşit olarak dağılması sağlanır.
  • Tencere fırına konur kapağı kapatılmadan fırının kapağı kapatılır.
  • 4 saat sonra fırının kapağı açılır öylece bekletilir mayalanan tencerenin soğuması beklenir.
  • Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılır 1 gün bekletilir, birgün sonra yenir.
  • Afiyet olsun çok pıratik çok kolay bir tarif üzerini bezle kapatma derdi yok.
  • Püf noktalarına gelince:mayalamak için suyla kıvamını ayarlanırsa yoğurt ekşi olmaz.
  • Sütün sıcaklığını tam ayarlanırsa da ekşi olmaz.
  • Tencerenin kapağı kapatılmadan fırına konursa yoğurt sulanmaz.
  • 1 gün sonra yenirse taş gibi olur.
  • Mayası için 1 lt ye bir yemek kaşığı yoğurt tam ayarı benim süt 3 lt 3 yemek kaşığı yoğurt kullandım.Mayanın kıvamı suyla ezildiğinde cacık kıvamında olmalıdır.

Makarna Salatası Tarifi

 

Makarna Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr yuvarlak makarna
  • 1 adet yeşil soğan
  • Yarım havuç
  • Küçük parça alabaş
  • 3 kaşık haşlanmış mısır
  • 4 kaşık haşlanmış nohut
  • Biraz haşlanmış pancar kökü

Süslemek için

  • 2 adet kırmızı biber
  • Otlukaymak

Sosu için

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı su
  • Biraz tuz ve karabiber
  • Biraz şeker
  • 1 tatlı kaşığı hardal

    Makarna Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Makarnamızı yaklaşık 10 dakika kadar haşlıyoruz.
  • Daha sonra süzüp bir kaseye alıyoruz.
  • Soğanımızı soyuyoruz, havucumuzu ve alabaşımızı doğruyoruz.
  • Daha sonra tüm malzemelerimizi ekliyoruz makarnamızı.
  • Son olarak salata sosumuzu bir ayrı kasede karıştırıyoruz ve salatamızın üzerine döküp karıştırıyoruz.
    Afiyet olsun.

Mis Kokulu Elmalı Rulo Kek Tarifi

 

Mis Kokulu Elmalı Rulo Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından biraz fazla toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

İç harcı için:

  • 5 adet elma
  • 1 su bardağı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

    Mis Kokulu Elmalı Rulo Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcı için elmalarımızı soyup rendeliyoruz.
  • Şekeri ilave edip kavuruyoruz.
  • Tarçını da ekleyip duyu çekilene kadar pişiriyoruz.
  • Yağlı kağıt serili tepsimize eşit şekilde döküp üzerini düzeltiyoruz.
  • Bir kabın içerisine yumurtaları kırıp şekeri ilave ediyoruz. Ve şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Ardından sütümüzü ekleyip karıştırıyoruz.
  • Kabartma tozu, vanilya ve unu da ekleyip çırpıyoruz.
  • Elmalı harcın üzerine eşit şekilde kek hamurumuzu döküyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170’ fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Pişen keki fırından alıp üzerine bir yağlı kağıt serip ters çeviriyoruz.
  • Ve elmalı harcın üzerindeki yağlı kağıdı alıyoruz.
  • Bir iki dakika bekletip hemen rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Üzerine bir bez örtüp tamamen soğumasını bekliyoruz. Eliniz sıcak olduğu için biraz yanabilir dikkatli olun:)
  • Soğuyan kekimizin üzerine pudra şekeri serpip dilimleyip servis ediyoruz.
  • Yumuşacık kekiyle tarçın aromasının verdiği bu kek favoriniz olacak mutlaka denemelisiniz. 🤗 şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.