Bu Poğaçalar Vazgeçilmeziniz Olacak Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket toz maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 çay bardağı nişasta
- Aldığı kadar un(ben 4.5su bardağı kullandım)
İçine koymak için;
- Sucuk (Siz dilediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz)
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
Bu Poğaçalar Vazgeçilmeziniz Olacak Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için derin bir kabın içine ılık sütü, şekeri ve mayayı ekleyip karıştırdım.
- Diğer malzemeleri de ekledikten sonra unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan ama oldukça yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurdum.
- Hamurun üzerini kapatıp 40dakika kadar mayalanmaya bıraktım.
- Mayalanan hamuru tezgaha alıp biraz yoğurduktan sonra mandalina büyüklüğünde bezelere ayırdım.
- Her bezeyi elimle biraz açıp sucuk koyduktan sonra kapatıp yuvarladım.
- Poğaçalarımı fırın tepsisine dizdim.
- Bütün hamur bittikten sonra fırını 15dakika tepsi mayası için beklettim.
- Daha sonra uzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik attım.
- En son susam serperek 180 derecelik fırında pişirdim.
Afiyet olsun.
Fırında Tavuklu Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
İçi için ;
- 2 adet tavuk göğsü
- 3 adet patates
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet kırmızı biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
- Kekik
- Tuz
Kızartmak için ;
Sosu için ;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
Fırında Tavuklu Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri küçük küp halinde doğrayıp kızartarak havlu kağıt serili bir tabağa alıp fazla yağını süzdürüyoruz.
- Dolmalık biberleri ayıklayıp yıkayarak aynı şekilde fazla kızartmadan sotelercesine kızartıp havlu kağıt serili tabağa alıyoruz. (fırında pişeceği için çok fazla kızartmıyoruz. )
- Tavuk göğsünü minik küp şeklinde doğrayıp kızdırdığımız yağın içine alarak suyunu salıp çekene kadar soteliyoruz.
- Kırmızı ve yeşil biberi küçük doğrayarak sotelediğimiz ete baharatlarıyla ilave edip birkaç dakika pişiriyoruz.
- Patatesleri ekleyip karıştırarak dolmalık biberlerin içine harcı yerleştirip biberlerin kapaklarını kapatıyoruz.
- Fırın tepsisine dizerek suyla salçayı çözdürüp üzerine gezdiriyoruz.
- 175 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Servise hazır.
Limon Kremalı Tavuklu Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 6 parça kemiksiz derisiz tavuk eti
- 1 paket makarna
Tavuğu bulamak için;
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kekik
- Tuz
Kızartmak için;
Diğer malzemeler;
- 1 paket krema
- Yarım çay bardağı sut
- Yarım limon suyu
- Yarım limon rendesi
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- Dereotu
Limon Kremalı Tavuklu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Makarna için; tencereye su ve tuz ekleyip, kaynadıktan sonra makarnamı haşlanmaya bıraktım. (10 dakika).
- Diğer yandan tavuklar için tavaya yağ ekleyip una buladığım tavukları kızartmaya başladım.
- Tavukların iki tarafı kızardıktan sonra limon suyu, limon kabuğu rendesi ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip 2-3 dakika tavayı sallayarak soteleme işlemi uyguladım.
- Ardından krema, süt ve 2-3 dal dereotu ekleyip 3-4 dakika kıvam alana kadar pişirdim. Daha sonra süzüp hafif soğuk sudan geçirdiğim makarnayı borcama döküp, üzerlerine tavukları dizdim.
- Kalan sosuda makarnanın her yerine gelecek şekilde döktüm. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip ince kesilmiş limon ve biraz dereotu ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis ettim. Afiyet olsun.
Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kültür mantarı
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 baş kuru soğan
- 6-7 tane çeri domates
- 1 çay kaşığı mantar baharatı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) kahve fincanı zeytinyağı
Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sebzeleri yıkayıp iri iri doğruyoruz.
- Tavada zeytinyağında önce soğan ve biberleri kavuruyoruz.
- Sonra mantarları ilave ediyoruz.
- Biraz kavrulunca domatesleri ilave ediyoruz.
- Az daha kavrulunca baharat ve tuzu ilave edip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Turşu Tadında Mor Lahana Salatası Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- Orta boy yarım mor lahana
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Turşu Tadında Mor Lahana Salatası Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mor lahanayı bıçak yardımı ile ince ince doğrayalım ve uygun bir kap içerisine alalım. Dilerseniz bu aşamada sebze soyacağı da kullanabilirsiniz.
- Üzerine tuz ve sirkeyi dökerek 2-3 dakika ovarak diriliğini kaybedinceye kadar yumuşatalım.
- Ardından dereotunu ve maydanozu ince ince kıyalım.
- Yumuşayan mor lahanamıza doğradığımız maydanoz ve dereotunu ekleyelim.
- Limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağını ilave ederek karıştıralım.
- 10 dakikada hazırlayabileceğiniz turşu tadında mor lahana salatamız servise hazır. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.
Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 6 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Üzerine sos için;
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- 6subardağı suyu tencereye alalım. Yıkadığımız 1 su bardağı mercimeği koyup, kapağını biraz aralıklı kapatıp, 20 dakika kadar pişirelim.
- O pişerken tavaya yağları alıp eritelim unu ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
- Mercimekler yumuşayınca kavurduğumuz unu 1 su bardağı sıcak su ekleyip, karıştırarak çorbaya ekleyip blendırdan geçirelim. Çorbamız hazır.
- Eğer kıvamı çinkoyu olursa biraz kaynar su ekleyelim.
- Üzerine sos için; 6 kaşık zeytinyağı kızdırıp, kırmızı tozbiberi ekleyip, bir iki tur çevirelim. Çorbayı servis ederken üzerine gezdirelim.
Tez Börek (Kahvaltınızın Vazgeçilmezi Olacak) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 2 hamur kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Su
- Yarım demet maydanoz (İnce kıyılmış)
- Yarım kg lor peyniri
Tez Börek (Kahvaltınızın Vazgeçilmezi Olacak) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kaba lor peynirini, yumurtayı ve maydanozu alıp karıştıralım.
- Ardından tuzu, hamur kabartma tozunu ekleyip karıştırın. 1 kase su alın.
- Unu birer bardak olacak şekilde kontrollü eklemeye başlayalım.
- Bir yandan da az az su ekleyelim. Hamurumuz ne çok cıvık ne de çok sert olacak.
- Hamurumuzu yaptıktan sonra tezgahımızı unlayalım ve hamuru merdane ile açalım.
Cevizli Ay Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ arzuya göre margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine ayrılacak)
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yaklaşık 2 su bardağı un(mutlaka kontrollü)
Üzeri için;
- Ayırdığımız yumurtanın sarısı
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Çeyrek dilim limon
Cevizli Ay Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım.
- Malzemeleri uygun bi tencereye alıp 10 dakika kaynatalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu sıkıp 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Hamuru için un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
- Unu kontrollü bir şekilde ilave edip yumuşak kıvamlı bi hamur elde edelim.
- Hamuru tezgahta 2 eşit parçaya ayırıp rulo şeklinde açalım.
- Çok ince olmayacak şekilde üzerine bastırarak şekil verip bardak yada kalıpla ay şeklinde keselim.
- Yağladığımız fırın tepsisine dizip üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
- Çatalla çizik atıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirelim.
- Fırından çıkan tatlımızı ılık şerbetle buluşturan.
- Tamamem şerbetini çektikten sonra fıstık serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..
Ezber Bozan Yumuşacık Tava Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 paket hazır çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt (500 ml)
Ezber Bozan Yumuşacık Tava Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kek için çırpma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşana kadar çırpalım. Daha sonra süt, sıvı yağ ekleyelim.
- Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çırpalım.
- Derin ve kalın tabanlı tavamızı tereyağı ile yağlayalım.
- Hazırladığımız kek harcını yağladığımız tavaya dökelim ve tavamızı ocağa alalım. Ben 27cm çapında bir tava kullandım.
- Üzerini bir mutfak bezi ile örterek kapağını kapatalım ve bezin sarkan kısımlarını kapağın üzerine doğru kapatalım.
- Kısık ateşte kekimizi yaklaşık 1 saat kadar pişirelim. Pişirme süresi ocaktan ocağa değişiklik gösterebilir, kürdan testi ile pişip pişmediğinden emin olabilirsiniz.
- Üzerinin sosu için hazır çikolata sosuna sütü ekleyerek koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
- Kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra uygun bir servis tabağına ters çevirerek çıkartalım.
- Hazırladığımız çikolata sosunu kekin üzerine gezdirelim.
- Üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
Sebzeli Kuskus Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı kuskus
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biberi
- 1 adet yeşil sivri biber
- 1 adet havuç
- 1 adet sarı biber
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber, kırmızı toz biber
- 2,5 su bardağı su
Sebzeli Kuskus Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sebzeleri küçük küpler halinde kesiyoruz.
- Uygun bir tencereye sıvı yağ ile ocağa alınır.
- Havuçlar içerisine alınır 2 dk sotelenir.
- Soğanlar ve biberler eklenir 2 dk daha sotelenmeye devam edilir.
- Sebzeler sararınca domatesler ilave edilir ve karıştırılır.
- Tencerenin kapağını kapatarak 1-2 dk pişirilir.
- Salça ve baharatlar eklenir karıştırılır ve kuskuslar ilave edilir.
- Su ve tuz ilavesiyle tencerenin kapağı kapatılır ve kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir.
- Ocaktan alınınca 10 dk kapağı kapalı olarak dinlendirilip servis edilir. Afiyet olsun ❤️.
Karamelize Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet küçük boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı su
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
Karamelize Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanlarımızın kabuklarını soyalım ve dörder parçaya bölelim.
- Ardından katmanlarını elimizle tek tek ayıralım.
- Uygun bir tavaya zeytinyağını alalım ve soğanları ilave ederek kavuralım.
- Soğanlarımız yumuşayama başladığında üzerine şekeri ekleyelim ve karamelize edelim.
- Soğanlarımızın rengi dönünce 2-3 yemek kaşığı kadar su ekleyelim ve tavamızın kapağını kapatarak bir kaç dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen soğanlarımızı uygun bir kaseye alarak üzerine nar ekşisi, karabiber, pul biber, kimyon, kırmızı toz biber ve tuzu ilave ederek karıştıralım.
- .Karamelize soğanlarımız servise hazır. Tercihe bağlı olarak süzme yoğurdun üzerinde servis edebilirsiniz.
Nefis Mısır Unlu Çorba Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 6 su bardağı sıcak su (Tavuk suyu da olabilir)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Nefis Mısır Unlu Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tencereye tereyağı alıp eritelim.
- Üzerine mısır ununu ekleyerek kokusu çıkıncaya kadar ortalama 4 dk kavuralım.
- Ardından yemeklik doğradığımız soğanı ekleyerek 1-2 dk kavurmaya devam edelim.
- Sonrasında küp küp doğradığımız patates ve havucu ekleyerek 4 dk kadar kavuralım.
- Artık suyunu ekleyebiliriz. Ben ilk aşamada 5,5 su bardağı sıcak su ekledim. Dilerseniz tavuk suyu da kullanabilirsiniz.
- Suyu ekledikten sonra ocağı kısarak kısık ateşte 25 dk kadar pişirelim.
- Sebzeler yumuşayınca blenderdan geçirebiliriz. Benim çorbamın 25 dk pişmesi yeterli oldu.
- Blenderdan geçirdikten sonra kıvamına bakalım. Eğer koyu olursa bir miktar sıcak su ekleyerek birkaç dakika kaynatalım.