Ekşili Sulu Köfte Gılorik Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için
- 300 gram kıyma
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağı
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı limon tozu
Ekşili Sulu Köfte Gılorik Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına kıymayı, bulguru, rendelediğimiz kuru soğanı, yumurta, unu ve baharatlarını koyarak yoğuralım yanımıza bir kasenin içerisinde su bulunduralım.
- Arada elimizi ıslatarak bu işleme onbeş yirmi dakika devam edelim.
- Hamurumuz macun kıvamına geldiğinde ufak misket büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayalım.
- Tencereye sıvı yağ ve tereyağını alalım.
- Tereyağ eriyip yağ kızdığında salçaları ilave edip kavuralım.
- İçerisine beş su bardağı sıcak su koyalım. Suyumuz kaynadığında köfteleri içine boşaltalım.
- Kısık ateşte otuz dakika pişirelim.
- Üzerine tuzunu ve limon tozunu ilave edelim karıştıralım. Yemeğimiz servise hazır. Deneyeklere şimdiden afiyet olsun
Fincanda Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram çiğ kadayıf
- Yarım paket (125 gr) margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Ceviz içi
Şerbeti için :
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- Çeyrek limon
Fincanda Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için 4 su bardağı su ve 4 su bardağı şekeri uygun bir tencerede ocağa alıp şekeri eriyene kadar karıştıralım.
- Şeker eriyince çeyrek limonu sıkıp limonu tencereye ilave edelim.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp 15-20 dakika kısık ateşte kaynatalım ve ocağı kapatalım.
- 125 gram margarini eritelim ve 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyelim.
- Çiğ kadayıfı çok küçültmeden birbirinden ayıralım ve yağı üzerine döküp karıştıralım.
- Kahve fincanına kadayıftan bir parça alıp üzerine 1 tatlı kaşığı iri kıyılmış ceviz içi ekleyelim.
- Cevizin üzerine bir miktar kadayıf ilave edip bastırarak çevirelim ve tepsiye sıralayalım.
- 180 derecede fırında kızarana kadar pişirelim.Tatlımızı fırından çıkınca 5 dakika bekleyelim ve şerbetini dökelim.
- Şerbetini çekmesi en az 3 -4 saat tepsinin üzerini örtmeden bekleyip servis edelim.
Fırın Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patates
- 1 kase rendelenmiş kaşar
- 15-20 adet yuvarlanmış köfte
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Fırın Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşlayıp ezelim süt ve tereyağı ekleyip karıştıralım.
- Büyük kare borcama yerleştirelim patates ezmesini.
- Köfteleri yağda kızartalım. Pürenin üstüne ekleyelim.
- Domatesleri rendeleyim. Salçayı ve kekiği ekleyip biraz tavada pişirelim, pişince köftelerin üstüne ekleyim.
- Kaşar rendesini de ekleyip fırına verelim.
- Kaşar eriyince fırından çıkaralım.Afiyet olsun.
Çikolata Bombası Islak Kek (Sufle Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
(1 ölçülük kalıp için)
Keki için:
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su (süt ile yağın bardağını çalkaladım)
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilin
- 2 su bardağı un
Sosu için:
- 80 gram sütlü-80 gram bitter çikolata
- 1 çay bardağı şeker
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 büyük çay bardağı süt
Çikolata Bombası Islak Kek (Sufle Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kalıbımızı yağlayıp unlayarak tarifimize başlayalım❤️
- Kek için yumurta ile şekeri 1-2 dk mikserle karıştırıp,süt ile sıvı yağı ekliyoruz.
- Kabartma tozu ve vanilini ilave edip suyu da ekliyoruz. Azar azar ununu da ekleyerek kek harcımızı hazır edip kalıbımıza boşaltıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede fırında 30-35 dk kontrollü olarak pişiriyoruz.
- O sırada sos için olan malzemelerimizi(çikolatalar hariç)sos kabımıza alarak kaynatıyoruz.
- Kaynayınca altını kapatıp çikolataları ekleyip eriyene kadar karıştırıp sosumuzu hazır ediyoruz.
- Kürdanla kontrol ederek kekimizi çıkartıp 1-2 dk ilk sıcaklığı geçince kürdanla aralıklı deliyoruz.
- Büyük dilimli kesip sosunu verdikten sonra dilimleri küçültüyoruz.
- 2 saat buzdolabında dinlendirip süsleyerek servis ediyoruz. Afiyetler olsun🍫
Portakallı Borcam Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 2 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu.
Keki ıslatmak için;
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı un
- 1 yemek kaşık tereyağ
Sosu için;
- 2.5 su bardağı portakal suyu
- 2.5yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
Portakallı Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Keki için yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Su ve sıvı yağ ekleyip 3 dakika kadar daha çırpıyoruz.
- Un, kabartma tozu ve vanilyalı ekleyerek spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
- Tereyağ ile yağlanmış borcama hamuru döküyoruz.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Benim fırınımda hamuru az olduğu için 20dakika da pişirdi.
- Krema için gerekli bütün malzemeleri uygun bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Göz göz olunca altını kapatıyoruz.
- Ilıyınca blenderden geçiyoruz.
- Sosu için gerekli bütün malzemeleri uygun bir kaba alıp pişiriyoruz. Göz göz olunca altını kapatıyoruz.
- Kekin üzerine kürdanla delikler açıyoruz. Sütü döküyoruz.
- Üzerine kremayı dökerek yayıyoruz.
- En üstede portakallı sosu kaşık yardımıyla yayıyoruz. Direk dökmeyin kaşıkla kontrollü şekilde yayın.
- Üzerini streç film kapatarak dolapta en az 2 saat kadar dinlendiriyoruz.
- Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben portakal ve fıstıkla servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun.
Falafel Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı un
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1yemek kaşığı susam
Sosu için
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Az tuz
- Bir tutam maydanoz
Falafel Tarifi Nasıl Yapılır?
- Susam hariç, haşlanmış nohut ve tüm malzemeler mutfak robotuna alınır.
- Sonrasında susam da eklenerek karıştırılır.
- Ceviz büyüklüğünde yuvarlanır.
- Bir tavada kızartmak için yağ kızdırılır.
- Orta ateşte falafeller kızarana kadar pişirilir.
- Bir kasede sos malzemeleri karıştırılır.
- İkisi birlikte servis edilir
İstiridye Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
Hamuru için;
- 125 gr tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı tahin
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz ya da fındık
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un (Unun markasına ve kalitesine göre değişebilir)
İstiridye Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım.
- Tencereye toz şeker ve suyu alalım. Ara ara karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım ve orta ateşte kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatmaya devam edelim.
- İçerisine çeyrek limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatalım ve ocağı kapatarak şerbetimizi soğumaya bırakalım.
- Tatlımızın hamuru için yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurtayı tahini alalım. Malzemeleri elimizle güzelce karıştıralım.
- Daha sonra irmik ve çekilmiş cevizi ilave edip yoğurmaya başlayalım.
- Kabartma tozunu ve unu ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yapalım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayalım ve üzerine hafifçe bastırıp yassılaştıralım. Üzerine küçük bir çay bardağı şekil verelim.
- Sonra bir ucunu hafif daraltarak istiridye şeklini verelim ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.
- Önceden ısıttığımız 170° fırında kontrollü bir şekilde pişirelim.
- Tatlıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yani fırından aldıktan 2-3 dakika sonra soğuyan şerbetimizi her yerine gelecek şekilde gezdirerek dökelim.
- Tatlımızın şerbetini güzelce çekmesi için 3-4 saat dinlendirelim. Şerbetini çekince dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.
İncecik Nefis Krep (Cızlak) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 4 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4- 5 su bardağı un Kek hamuru kıvamında olucak
İncecik Nefis Krep (Cızlak) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeleri mikser ile karıştırıyoruz.
- Yumurta,süt,kabartma tozu, tuz ve unu ekleyip akışkan bir hamur elde ediyoruz.
- Bir kepçe tavamıza döküp arkalı önlü pişirilir.
- Tereyağı sürüp servis edilir içerisine istediğiniz malzemeleri koyabilirsiniz .
- Sürme çikolata,reçel,peynir,ister boş ister reçelli afiyetle tüketiyoruz,.
Ben toz şeker serpip tüketenlerdenim
Peynir Dolgulu Çıtır Patates Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg patates
- 4 kaşık un
- 1 yemek kaşığı tuz
- Biraz karabiber
- Biraz rendelenmiş hindistan cevizi
Sosumuz için
- 3 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı un
- 180 ml süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
Bulamak için
İçerisi için
- Kaşar veya tercih ettiniz başka bir peynir
Peynir Dolgulu Çıtır Patates Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patateslerimizi haşlıyoruz.
- Daha sonra soğuk suya tutuyoruz ve soyuyoruz.
- Bir boş kaseye patateslerimizi sıcakken rendeliyoruz ( eziyoruz)
- İlk sıcaklığı geçtiğinde içerisine 4 yemek kaşığı unumuzu ve baharatlarımızı ekliyoruz elimizle güzelce karıştırıyoruz.
- İçine dolduracağımız peyniri küçük parçalar halinde doğruyoruz ve kenara alıyoruz.
- Patates toplarımızı yapmaya başlıyoruz içini hafifçe ovup bir parça peynir ekleyip kapatıyoruz dikkatlice yuvarlak şekil verip bir tabağa diziyoruz.
- Son olarak içine bandıracağımız sosumuzu hazırlıyoruz. Tüm malzemeleri karıştırıp çırpıyoruz.
- Toplarımızı ilk olarak sosumuza daha sonra galeta ununa buluyoruz.
- Her yeri güzelce buladıktan sora kızgın yağa koyuyoruz ve güzel kızarana kadar kızartıyoruz.
Orjinal Şambali (Şam Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
Su bardağı ölçüsü 200 ml
- 2,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 silme çay kaşığı karbonat
- 1 su bardağından bir parmak eksik süt
Üzerine sürmek için;
- 1 çay kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı su
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Süslemek için
- Tuzsuz yer fıstığı
Orjinal Şambali (Şam Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaseye irmik,şeker,karbonat ve süt alınır ve tahta bir kaşıkla helva yapar gibi 10 dakika karıştırılır. El ile de yoğrulabilir.
- Üzeri kapatılıp 30 dk dinlendirilir ve 20 ye 20 ölçülerinde küçük bir fırın tepsisine veya borcama dökülüp üzeri el ile veya bir bardağın tabanı ile bastırılarak düzeltilir.
- Üzerine pekmez ve su karışımı sürülüp bir bıçakla dilimlenecek şekle göre iz verilir. Dilim izleri verilen dilimlerin üzerine yer fıstıkları dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilip 30 dakika pişirilir ve fırından alınıp iz verilen yerlerden dilimlenip tekrar fırına verilir (pişerken tekrar yapışma yapıyor) ve 10 dk daha pişirilir. (üzeri nar gibi kızarıncaya kadar).
- Tatlı fırında pişerken şerbeti için tencereye şeker ve su alınır ve şerbet hazırlanır.
- Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı gidince (1-2 dk sonra) sıcak şerbet üzerine yavaş yavaş dökülür.
- Oda sıcaklığında şerbetini çekip soğuyan tatlı servis edilir. Buzdolabına koymayınız.
Enfes Adana Börek (Bülent Börek) Tarifi İçin Malzemeler
- Baklavalık yufka 40 adet
- 400gr peynir (Çeçil, kolot, dil)
- 150gr eritilmiş tereyağı
- 1 adet normal yufka
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
Enfes Adana Börek (Bülent Börek) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce peynirleri rendeleyelim. Bir kasede süt ve yumurtayı çırpalım.
- Daha sonra pişirme yapılacak tepsinin büyüklüğüne göre baklavalık yufkaları keselim ve tepsinin tabanını tereyağı ile iyice yağlayın.
- Baklavalık yufkaların yarısını ikişerli olarak aralarını tereyağı sürerek tepsiye dizelim.
- Normal yufkanın yarısını süt ve yumurta karışımında ıslatarak tepsiye dizelim.
- Üzerine peynirleri serelim ve tekrar yufkanın diğer yarısını sütte ıslatıp peynirin üzerini kapatalım.
- Baklavalık yufkaların kalan kısmınıda ikişerli olarak üzerini kapatalım ve ocakta çevirerek altı kızarana kadar pişirelim. Ters çevirip, diğer kısmınıda pişirdikten sonra sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.