15 Şubat 2022 Salı

Bulgur Köfteli Pancar Salatası Tarifi

 

Bulgur Köfteli Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy pancar
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • Tuz

Köfte için;

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Bulgur Köfteli Pancar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pancarı soyup, haşlayalım. Pancar haşlanırken bulguru kaynar su ile ıslayıp kapağını kapatalım, bulgur şişsin.
  • Haşlanan pancarları soğuyunca rendeleyelim. Tuz ve sarımsaklı yoğurtla harmanlayalım. Servis kasesine alalım.
  • Diğer tarafta bulgurun içerisine un, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip, yoğuralım. Küçük küçük yuvarlayalım ve kaynar suda haşlayalım. 15 dakika kadar haşladıktan sonra süzdürelim.
  • Bir tavada tereyağını eritip içerisine nane ekleyelim ve köfteleri ilave edip kavuranım. 2-3 dakika kavurduktan sonra salatanın üzerine dökelim. Servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun

Karnabahar Mantısı Tarifi

 

Karnabahar Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Harcı için;

  • 1 adet soğan
  • 200 gram kıyma
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yoğurt sosu
  • 1 kase yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak

    Karnabahar Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı küçük çiçeklere ayırıp sıvı yağda kavurun. Biraz kavrulunca suyu ilave edip, kapağı kapalı olarak ve sık sık karıştırarak yumuşayana kadar pişirin.
  • Kıymalı harç için yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağ da kavurun, kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin salçayı ilave edin karıştırın yarım çay bardağı su ekleyip pişirin. Tuz,baharat ve maydanozu ekleyip karıştırın ocaktan alın.
  • Sarmısaklı yoğurdu da hazırlayın.
  • Tabağa karnabaharı alın üzerine sarmısaklı yoğurdu gezdirin. En üste kıyma harcını ekleyin ve sıcak sıcak tüketin. Afiyet şifa olsun.

Portakallı Kurabiye Tarifi

 

Portakallı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı ve ya margarin
  • 4 su bardağı un
  • 2.5 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket
  • Yarım çay bardağı sıkılmış portakal suyu
  • 1 tane rendeleniş portakal
  • 4 adet küçük boy portakal

    Portakallı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Portakalları yıkayıp ince ince dilimleyip havlu kağıt üzerine dizelim üstlerine tekrar kağıt havlu koyalım ve fazla suyunu çekmesini bekleyelim (Yaklaşık 30 dk)
  • Yoğurma kabına margarin yumurta vanilya pudra şekeri ve kakaoyu alalım ve yoğurmaya başlayalım. Sonra unu kontrollü ekleyelim ve yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru 20dk bekletelim.
  • Daha sonra iki yağlı kağıt arasına hamuru alalım merdane yardımıyla açalım ve bardak ile şekil verelim. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsilere dizelim ve üstlerine dilimlediğimiz portakalları ilave edelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika kontrollü pişirelim. Afiyet olsun.

İşkembe Çorbası Tarifi

 

İşkembe Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg temizlenmiş haşlanmış işkembe
  • 1 litre sıcak su
  • 3 diş sarımsak ezilmiş
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sirke

Üzerine;

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

    İşkembe Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle haşlanmış işkembeyi ince doğrayın tencereyi ocağa alın. Üzerine sıvı yağı ilave edin, üzerine ezilmiş sarımsağı ekleyin.
  • Sarımsağın kokusu çıkınca içine işkembeyi ilave edin, 1 dakika orta ateşte karıştın üzerine sirkeyi ekleyin karıştırın. Üzerine sıcak suyunu ilave din bir 5 dakika kısık ateşte kaynatın.
  • Daha sonra yoğurt yumurta unu bir kasede karıştırın işkembenin suyundan içine ekleyin, karıştırın.
  • Çorbanın üzerine hızlı bir şekilde dökün çorbayı hızlı bir şekilde karıştırın, kaynayınca orta ateşte 10 dakika pişirin ocaktan alın.
  • Üzerine tuzunu ilave edin servis yaparken üzerine kırmızı biberli sostan dökün, servis yapın tuzunu kendi damak tadınıza göre ayarlayın.

14 Şubat 2022 Pazartesi

Nohutlu Ekşili Köfte Tarifi

 

Nohutlu Ekşili Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 2 yemek kaşığı un (bulamak için )

İç malzemesi için;

  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • Üzerini geçecek kadar su

Terbiyesi için;

  • Yarım limon suyu
  • 1 adet yumurta sarısı
  • İsteğe göre yoğurt ta koyabilirsiniz ( ben koymadım)

Üzeri için;

  • 1 tutam maydanoz

    Nohutlu Ekşili Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köftesi için malzemeleri karıştırma kabına koyup güzelce yoğuruyoruz.
  • Misket büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.
  • 2 yemek kaşığı una bulayıp bekletiyoruz.
  • Tencereye zeytinyağ koyup ısıtıyoruz küp küp doğranmış havuç ve patatesleri koyup güzelce karıştırıyoruz,
  • Üzerini geçecek kadar su ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Köfteleri ilave edip karıştırıyoruz.
  • Nohutu ilave edip tekrar karıştırıyoruz, tuzunu ilave ediyoruz.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 5 dk kadar kontrollü şekilde pişiriyoruz.
  • Terbiyesi için yarım limon suyunu 1 yumurta sarısı ile karıştırıyoruz.
  • Yemeğimizin suyundan 2 kaşık terbiyesine koyup güzelce karıştırıyoruz, yavaşça tencereye ilave edip karıştırıyoruz.
  • İsteğe göre üzerine maydanoz doğrayıp içine ilave edip servis edebilirsiniz ✨afiyet olsun 

Terbiyeli Çerkez Çorbası Tarifi

 

Terbiyeli Çerkez Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 5-6 tane tavuk baget
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • 1,5 litre sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Terbiyesi için;
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber

    Terbiyeli Çerkez Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle derin büyükçe bir tencereye tavuk bagetleri alalım üzerine suyu ilave edip pişmeye bırakalım.
  • Diğer yanda ayrı bir tencereye buğdayı alalım üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşayana kadar pişirelim.
  • Haşlanan tavukları tabağa alıp kemiklerini çıkartarak didikleyelim.
  • Pişen buğdayı tavuk suyunun olduğu tencereye alalım, üzerine haşlanmış mısırıda ilave edip kaynamaya bırakalım.
  • Terbiyesi için malzemeleri bir kapta karıştıralım, kaynayan çorba suyundan bir kepce alıp terbiyeyi ılıklaştırıp çorbanın üzerine karıştırarak dökelim.
  • Kaynayınca üzerine tuz ve didiklenmiş tavuk etini ilave edip karıştıralım, sos tavasina tereyağı ve kuru nane, kırmızı toz biber ilave edip kokusu çıkınca çorbaya ekleyip bir kaç taşım daha kaynatıp ocaktan alalım şifa deposu çorbamız hazır afiyet olsun.

Tavuklu Patates Yemeği Tarifi

 

Tavuklu Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram tavuk göğsü
  • 2 büyük patates
  • 1 tane soğan
  • 4 -5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • Bir çimdik kekik
  • Tuz

    Tavuklu Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavuk göğsünü ve patateslerimizi küp küp doğrayalım.
  • Tencereye sıvı yağ koyup tavuk göğsünü içine alalım suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  • Bu arada 1 adet soğanımızı yemeklik şekilde doğrayalım.
  • Tavuklar suyunu çektikten sonra patatesimizi ve soğanı ilave edelim.
  • 4 -5 dakika kavuralım.
  • Ardından salçamızı ekleyip 1- 2 dakika kavuralım.
  • 2,5 bardak sıcak suyumuz ekleyip kaynayana kadar orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alarak patatesler yumuşayana kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirilir.
  • Ara ara kontrol edelim patatesler fazla pişipde dağılmasın.
  • Yemeğimiz piştikten sonra servis tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun 

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

 

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram mantar
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 200 ml krema (yoksa 1,5 su bardağı süt)
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam maydanoz
  • 3.5 su bardağı su (kaynar olmayacak)
  • Tuz, karabiber

    Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce mantarların saplarını çıkarıp arzu ettiğiniz büyüklüğe göre küp küp doğrayın.
  • Tencereye sıvı yağ ve tereyağı alınır soğanlar ince doğranıp pembeleşene kadar kavrulur.
  • Soğanlar pembeleşince mantarlar eklenir.
  • Mantarlar suyunu çekene kadar kavrulur. Un ekleyip biraz daha kavurunca kremayı ekleyip karıştıralım. 3,5 su bardağı suyu ekleyip orta ateşte kaynayana kadar karıştıralım.
  • Altını kısıp 10 dk pişmeye bırakalım.
  • Maydanozu ince doğrayıp tuz ve karabiber ile beraber ekleyelim ve ocaktan alıp servis edebiliriz.🌼afiyet olsun🌼.

Meksika Fasukyesi Salatası Tarifi

 

Meksika Fasukyesi Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy meksika fasulyesi konservesi (500gram)
  • 5-6 dal yeşil soğan
  • 1 çay bardağı haşlanmış ya da konserve mısır
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • Yarım demet dereotu
  • 4-5 adet kornişon salatalık turşusu
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Yarım limon suyu

    Meksika Fasukyesi Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Meksika fasulyelerimizi bol suyla yıkayıp süzdürelim.
  • Yeşillikleri ince ince doğrayalım.
  • Közlenmiş kırmızı biberleri ve kornişonları küçük küpler şeklinde doğrayın.
  • Üzerine tuz, limon suyu ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın.
  • Servis tabağına ekleyip, üzerini naneyle yada yeşillikle süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.

Tuzlu Yoğurt Çorbası Tarifi

 

Tuzlu Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kavanoz (yaklaşık dolu dolu 4-5 yemek kaşığı tuzlu yoğurt)
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 veya 1 buçuk litre su
  • 250 gram ıspanak(isteğe göre arttırıp azaltabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kurunane 

    Tuzlu Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 1 buçuk litre suyu tavaya alalım yıkadığımız pirinci de ekleyip ocağa koyalım.
  • Pirinçler yumuşayana kadar orta ateşte pişiriyoruz.
  • Pirinçler yumuşayınca tuzlu yoğurdu ekliyoruz.
  • Tuzlu yoğurtu siz damak zevkinize göre az veya çok ayarlayabilirsiniz. Ben ne çok koyu ne çok duru yapıyorum orta kıvam. Hatta baktınız çok koyu oldu tuzlu yoğurdu ekleyince biraz daha kaynamış su ilave edebilirsiniz. Veya tuzlu yoğurt az geldiyse biraz daha tuzlu yoğurt ekleyebilirsiniz tamamen kıvam size kalmıştır 🥰.
  • Tuzlu yoğurdu ekledikten sonra bi 10-15 dakika kaynatıp ıspanakları ekliyoruz.
  • Bi 10-15 dakika da ıspanakla piştikten sonra ocaktan indirmeden naneyi ve tuzu atıp bir iki fokurdatıp alıyoruz ocaktan. Deneyeceklere afiyet olsun,bence kışın vazgeçilmez çorbası 😍

Beyti Kebap Tarifi

 

Beyti Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet taze yufka
  • 1 kg kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 tane rendelenmiş soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Kimyon

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağ
  • Azıcık tuz ve karabiber
  • 1 yemek kaşığı salçası
  • 1 paket domates püresi

Üzeri için

  • 1 kase yoğurt

    Beyti Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte için.Kıymayı uygun bir kabın içine alıyoruz.
  • Bütün malzemeleri ve ekmeyi ıslatıp kıymaya ilave ediyoruz güzelce yoğuruyoruz.
  • Yufkayı tezgaha seriyoruz kenarlarını içe katlıyoruz.
  • Köfteli harçtan koyup rulo şeklinde katlıyoruz.
  • 3 parmak genişliğinde kesiyoruz bütün yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştirip 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Sosu için bir yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı bir tavaya alıp eridikten sonra salçasını ilave edip karıştırıyoruz.
  • Daha sonra domates püresini tuz ve karabiberi ekleyip kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
  • Fırından çıkardığımız kebabımızın üzerine önce yoğurt daha sonra sosumuzu gezdiriyoruz.
  • Dilerseniz kızarmış domates ve biberle servis yapabilirsiniz deneyenlere afiyet olsun💕🤗.

Tavuk Kalamar Tarifi

 

Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü(uzun jülyen doğranacak)
  • 1 tane soda
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Tavuk Kalamar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri derin bi kaseye alıp karıştıralım.
  • Streç filmle kapatıp buz dolabında 15 dakika dinlendirelim.
  • Ardından kızdırdığımız yağda önlü arkalı pişirelim. Afiyet olsun.

Kızarmış Patates Salatası Tarifi

 

Kızarmış Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet kırmızı soğan
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Çeyrek demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım limon suyu
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Kızarmış Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patateslerimizin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
  • Ardından ocağa aldığımız tavaya sıvı yağı alalım ve kızdıktan sonra patateslerimizi kızartalım.
  • Altın sarısı rengi alan patateslerimizi kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım.
  • Bir yandan da kabuklarını soyduğumuz soğanımızı piyazlık olacak şekilde doğrayalım. Elimizle şöyle bir karıştıralım.
  • Kırmızı biberin içini temizleyelim ve onu da küçük küçük doğrayarak bir kaba alalım.
  • Dereotu ve maydanozu da ince ince kıyalım.
  • Ardından geniş bir karıştırma kabına doğradığımız soğanları, biberi, maydanoz ve dereotunu alarak güzelce karıştıralım.
  • Tuz, pul biber, sumak, nane, limon suyu ve zeytinyağını da ilave ettip karıştırdıktan sonra patateslerimizi de ekleyelim ve son kez güzelce karıştıralım.
  • Hazır olan kızartılmış patates salatamızı servis tabağına alalım. İsteğe bağlı üzerine çok az zeytinyağı gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun!