Muzlu Borcam Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 5 kahve fincanı toz şeker
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 2 kahve fincanı su
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 5 kahve fincanı un
- Klasik Türk kahve fincanı boyutu
Keki ıslatmak için;
- 1,5 su bardağı süt
Üzerine;
- 2 paket toz şanti
- 2 su bardağından bir parmak eksik süt
- Muz
- 1 paket toz çikolata sosu
- 2.5 su bardağı süt
Süsleme için;
- Çilek
Muzlu Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hazırlanışı şeker ve yumurta köpürüldükten sonra yağ ve su eklenir. Ardından tüm kuru malzemeler elenerek eklenir. Yağlanmış borcama dökülerek fansız fırında 180 derecede pişirilir.
- Kek ılınınca üzerine süt dökülür. Şanti çırpılarak kekin üzerine yayılır. Muz dilimleri ile üzeri kapatılır. ➡️ Muzlar kararmasın diye hafifçe şantinin içine bastırılır ve üzeri spatula ile düzeltilir buzdolabına kaldırılır.
- Çikolata sosu tarifteki gibi hazırlanır ve ara ara karıştırarak soğutulur. Kabuk tutmadan pürüzsüz soğuması lazım. Lütfen ara sıra karıştırmayı unutmayın. Tamamen soğuduğunda kekin üzerine yayılır ve tekrar dolaba kaldırılır.
- Dilimleme ve süsleme işlemini servis öncesi yapmanızı öneririm ❗ Dinlendikçe güzelleşen bir tarif. İmkanlarınız ölçüsünde dinlendirin lütfen afiyet olsun