6 Mart 2022 Pazar

Muzlu Borcam Pastası Tarifi

 

Muzlu Borcam Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 5 kahve fincanı toz şeker
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 kahve fincanı su
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 5 kahve fincanı un
  • Klasik Türk kahve fincanı boyutu

Keki ıslatmak için;

  • 1,5 su bardağı süt

Üzerine;

  • 2 paket toz şanti
  • 2 su bardağından bir parmak eksik süt
  • Muz
  • 1 paket toz çikolata sosu
  • 2.5 su bardağı süt

Süsleme için;

  • Çilek

    Muzlu Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hazırlanışı şeker ve yumurta köpürüldükten sonra yağ ve su eklenir. Ardından tüm kuru malzemeler elenerek eklenir. Yağlanmış borcama dökülerek fansız fırında 180 derecede pişirilir.
  • Kek ılınınca üzerine süt dökülür. Şanti çırpılarak kekin üzerine yayılır. Muz dilimleri ile üzeri kapatılır. ➡️ Muzlar kararmasın diye hafifçe şantinin içine bastırılır ve üzeri spatula ile düzeltilir buzdolabına kaldırılır.
  • Çikolata sosu tarifteki gibi hazırlanır ve ara ara karıştırarak soğutulur. Kabuk tutmadan pürüzsüz soğuması lazım. Lütfen ara sıra karıştırmayı unutmayın. Tamamen soğuduğunda kekin üzerine yayılır ve tekrar dolaba kaldırılır.
  • Dilimleme ve süsleme işlemini servis öncesi yapmanızı öneririm ❗ Dinlendikçe güzelleşen bir tarif. İmkanlarınız ölçüsünde dinlendirin lütfen afiyet olsun

İrmikli Un Helvası Tarifi

 

İrmikli Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 150 gr tereyağı (ya da 1 çay bardağı sıvı yağ + 3 yemek kaşığı tereyağı)

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt (400 ml)
  • 1 su bardağı su (200 ml)

    İrmikli Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak helvamızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına süt, su ve şekeri alarak karıştıralım.
  • Şekeri eriyen şerbetimizi bir kenara alalım ve bekletelim.
  • Diğer taraftan tencereye tereyağını alarak eritelim. Bu aşamada tamamında tereyağı kullanmak yerine 1 çay bardağı sıvı yağ + 3 yemek kaşığı tereyağı kullanarak hazırlayabilirsiniz.
  • Yağımız eridikten sonra üzerine irmik ve unu ilave ederek kavurmaya başlayalım.
  • Tüm malzemeyi iyice karışıncaya kadar kavurmaya devam edelim. Renginin açık kahveye dönmesi gerekiyor eğer helvayı koyu renk seviyorsanız bir miktar daha fazla kavurabilirsiniz.
  • Helvamız istediğiniz rengi alınca ocağın altını kısalım ve şerbeti yavaşça ilave edelim.
  • Bir yandan da karıştırmaya devam edelim. Helvanın kıvamı ilk başta çok sulu gibi gelebilir ancak orta ateşte sürekli karıştırarak pişirirseniz koyulaşacaktır.
  • Güzelce kıvamını olan helvamız artık hazır. Dilediğimiz şekilde şekillendirebiliriz. Ben 2 farklı yöntemle şekillendirdim. Önce iki kaşık arasına alarak porsiyonluk olarak hazırladım. Daha sonra kalan helvayı da servis tabağına aldım ve bıçağın ucu ile bastırarak şekil verdim.
  • Renk vermesi için helvamızın üzerine biraz fıstık serpelim ve servis edelim. Afiyet olsun!

5 Mart 2022 Cumartesi

Efsane Ispanaklı Patates Rulo Tarifi

 

Efsane Ispanaklı Patates Rulo Tarifi İçin Malzemeler

Patates rulo için;

  • 3 adet patates (Rendeliyoruz suyunu sıkıyoruz)
  • 150 gram rendelenmiş (Az yağlı) mozzarella peyniri isteğe göre normalinden kullanabilirsiniz
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Biraz karabiber ve rendelenmiş hindistan cevizi

İç malzemesi için;

  • 300 gr buzluk ıspanak
  • 3 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Biraz karabiber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı yağsız labne peyniri
  • İsteğe göre normalinden kullanabilirsiniz

Yoğurtlu sosumuz için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt (Yağ oranı düşük)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Biraz tuz ve dereotu

Üzeri için;

  • Biraz rendelenmiş yağsız mozzarella peyniri

    Efsane Ispanaklı Patates Rulo Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patateslerimizi soyup rendeliyoruz.
  • Rendeledikten sonra suyunu sıkıyoruz ve bir kaseye alıyoruz. İçerisine iki yumurta, rendelenmiş mozzarella peyniri ve baharatlarımızı ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  • Son olarak fırın tepsisine yağlı kağıdımızı seriyoruz ve harcımızı üzerine ilave edip, çatal yardımı ile dörtgen şekilde güzelce heryeri aynı olacak şekilde sürüyoruz.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derece yaklaşık 30dakika kadar üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  • İç harcımızın için soğanlarımızı soyuyoruz ince dilimler kesiyoruz. Aynı şekilde biberlerimizi yıkayıp, ince dilimler kesiyoruz.
  • Buzluk ıspanağımızı çözdürüyoruz ve suyunu sıkıyoruz.
  • Bir tencereye biraz zeytinyağı ekliyoruz ve içerisine soğanlarımızı kırmızı biberimizi ve ıspanağımızı ilave ediyoruz.
  • Kavurmaya başlıyoruz 150 ml kadar su ilave ediyoruz ve diğer tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz. Suyunu çekene kadar kavuralım.
  • Patatesin izi fırından alıyoruz ve yapmış olduğumuz ıspanaklı iç harcımızı üzerine çatal yardımı ile sürüyoruz. Her yeri eşit şekilde sürüldükten sonra rulo haline getiriyoruz.
  • Üzerine biraz rendelenmiş peynir ekleyip tekrar bir 10 dakika kadar fırına veriyoruz.
  • Dereotlu sosumuz için tüm malzemeleri karıştırıp, çırpıyoruz.
  • Pişmiş olan patates rulomuzu servis tabağımıza alıyoruz ve üzerine yada yanına yoğurtlu sosumuzdan ekleyip, afiyetle yiyoruz. Yapılışı kolay az yağlı sağlıklı müthiş bir tarif denemenizi tavsiye ederim.

Mini Lokmalık Pizzalar Tarifi

 

Mini Lokmalık Pizzalar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 silme tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 3,5-4 su bardağı)

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay kaşığı kekik

Üzeri için;

  • Sucuk
  • Sosis
  • Domates
  • Biber
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Mini Lokmalık Pizzalar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için; yoğurma kabına ılık sütü, toz şekeri ve mayayı alıp, maya eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Daha sonra sıvı yağı, tuzu ilave edip, unu kontrollü bir şekilde eklemeye başlıyoruz. Ele yapışmayan ama çok yumuşak kıvamda bir hamur yoğuruyoruz.
  • Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açıyoruz. Yuvarlak bir kalıpla ya da geniş ağızlı bir çay bardağıyla daireler çıkarıyoruz.
  • Hamurları fırın tepsisine alıp üzerlerine domates salçası ve kekik karışımını sürüyoruz.
  • Üzerinin malzemeleri için sucuğu, sosisi domates ve biberi(evde ne varsa onunla da yapabilirsiniz. )küp küp doğrayıp hamurların üzerine paylaştırıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
  • Pişmeye yakın fırından çıkarıp üzerlerine biraz kaşar peyniri rendesi koyarak tekrar fırına veriyoruz. Peynirler eriyince fırından alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yalancı Tiramisu (Nefis Lezzette) Tarifi

 

Yalancı Tiramisu (Nefis Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler

  • 32 adet kedidili bisküvi

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 300 gram labne peyniri

Kedidili bisküvileri ıslatmak için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için;

  • Kakao

    Yalancı Tiramisu (Nefis Lezzette) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle muhallebimizi hazırlıyoruz. Bunun için tencereye vanilya ve labne peyniri hariç bütün malzemeleri koyup karıştırıyoruz.
  • Muhallebi kaynayıp, kıvam alıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz. Kaynayıp göz göz olan muhallebiyi ocaktan alıp, ılıması için bekletiyoruz.
  • Ilıyan muhallebiye vanilya ve labne peynirini ekleyip, mikser ile pürüzsüz olana dek çırpıyoruz. Kedidili bisküvileri kenar kısımların boyutuna göre taşan kısımları kesip, hazırlıyoruz.
  • Bisküvileri ıslatmak için sütü, kahveyi ve şekeri karıştırıyoruz. Bisküvileri süte batırıp kalıbımızın kenarlarına diziyoruz.
  • Muhallebinin yarısını kalıbın ortasına boşaltıp, kenar kısımlarından kalan bisküvilerin yarısını süte batırıp diziyoruz. Bu kez muhallebinin geri kalanını da boşaltıp, yaydıktan sonra diğer parçalarıda ayni şekilde üzerine diziyoruz.
  • Hazır olan tatlımızın alt kısmını streç filmle kapatıp buzdolabında en az 4 saat dinlendiriyoruz (Bir gece önceden yaparsanız çok daha güzel olur)
  • Dinlenip iyice donan tatlıyı servis tabağına ters çevirip üzerine kakao serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mısır Çorbası Tarifi

 

Mısır Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 kutu mısır (Süt tane mısır)
  • 200 ml krema
  • 50 gram un
  • 1,5 litre su (Aldığı kıvama göre ayarlayabilirsiniz)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2,5gr zerdeçal
  • Dereotu

    Mısır Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanı ve sarımsağı brunoise doğruyoruz yağ ile kavuruyoruz.
  • Unu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz,kavrulduktan sonra suyu ekliyoruz,hemen arkasından zerdeçalı ekliyoruz.
  • Rengini alınca mısırı, tuzu ve karabiberi ekliyoruz.
  • Kaynamaya yakın kremayı ekleyip karıştırıyoruz.
  • En son dereotunu tütün kıyım yapıp ekliyoruz. Afiyet olsun

Kazandibi Tatlısı Tarifi

 

Kazandibi Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 litre süt
  • 120 gram pirinç unu
  • 110 gram nişasta
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya aroması
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı margarin

Tepsinin dibini yakmak için;

  • Margarin
  • Pudra şekeri

    Kazandibi Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 2 litre sütü tencereye alıyoruz. Ocağı açıyoruz.
  • Kalan sütü derin bir kaba alıp vanilya ve margarin hariç toz malzemeleri ekleyip çırpıyoruz.
  • Tüm malzemeler özleşince ocaktaki süte karıştırarak yavaş yavaş ekliyoruz.Sürekli çırparak pişiriyoruz. Burda karıştırma değil çırpma diyorum kıvamı için. Videoda da göreceksiniz. Çırpıyoruz hiç durmadan. Kıvamı için çok önemli .
  • Kaynamaya başlayınca vanilya ve margarin ekleyip 1-2 dakika daha çırpıp ocağı kapatıyoruz.
  • Tepsinin tabanını yağlayıp pudra şekeri serpiyoruz.
  • Eriyince incecik bir katman olacak şekilde muhallebisinden 1-2 kepçe döküp tepsiye yayıyoruz.
  • Orta ateş ocakta tepsinin her yerini çevirerek tepsinin tabanını yakıyoruz.
  • Ben tepsi uzun olunca ocağın iki gözünü de açıp tepsiyi üzerlerine koydum.
  • Kontrollü olarak tepsinin tabanının her yerini yaktım.
  • Tamamen yanınca ocağı kapatıyoruz.
  • Muhallebiyi mikserle 3-4 dakika çırpıp tepsiye aktarıyoruz.
  • Muhallebi yanık tabanla özleşsin diye tepsiyi tezgaha vuruyoruz.
  • Servis ederken tabanı kolayca çıksın diye tepsi büyüklüğünde bir bezi ıslatıyoruz.
  • Tezgaha yayıp üzerine tepsiyi koyuyoruz.
  • Oda ısısına gelene dek bu şekilde bekletiyoruz.
  • Sonra buzdolabına alıp en az 5-6 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Servise hazırlamak için tepsinin kenarlarından tatlıyı kesip ayırıyoruz.
  • İstediğimiz şekilde dilimleyip ters çevirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Sandviç Kurabiye Tarifi

 

Sandviç Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Arası için;

  • Marmelat veya çikolata

    Sandviç Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un dışında tüm malzemeler bir kapta karıştırılır.
  • Un kontrollü eklenir yoğrulur.
  • Ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
  • Merdane ile hamur yarım cm kalınlığında açılır.
  • Kare kurabiye kalıbı ile şekil verilir.
  • Fırın kağıdı serili fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180‐200 derecelik fırında altı hafif kızarana kadar pişirilir.
  • Soğuyan kurabiyelerin altı kısmına marmelat sürülür diğer kurabiye ile kapatılır. Deneyeceklere afiyet olsun.

Mayasız Muhteşem Poğaçalar Tarifi

 

Mayasız Muhteşem Poğaçalar Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü klasik su bardağı 200 ml

  • 250 gram tereyağ veya margarin ( oda sıcaklığında olacak)
  • 6 su bardağı un ( 650 – 700 gram ) dikkatli şekilde ilave ediyoruz
  • 1 su bardağından bir parmak eksik yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( birinin sarısını üzeri için ayırın)
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı dere otu hamurun yarısına katabilirsiniz
  • Susam ,çörek otu

İç malzemesi;

  • Peynir, zeytin ,kaşar peyniri

    Mayasız Muhteşem Poğaçalar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını ve sıvı malzemeleri karıştırma kabına alarak güzelce elimizle yoğuruyoruz.
  • Unumuzu dikkatli bir şekilde ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Mandalinadan küçük bezeler alarak istediğimiz iç harcımızdan koyup kapatıyoruz.
  • Tepsimize aldığımız poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısını sürerek susam ve çörek otu serpiştiriyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 180° derecelik fanlı fırında 20-25 dakika poğaçalarımızı nar gibi kızartıyoruz.
  • Fırından aldığımız poğaçalarımızın ilk sıcaklığı çıkınca servis yapıyoruz.
  • Not: yumurta sarınızın içine 1 çay kaşığı pekmez ve 1 yemek kaşığı süt eklerseniz poğaçalarınız nar gibi kızarır

Elmalı Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi

 

Elmalı Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 silme yemek kaşığı tarçın
  • 1 adet havuç
  • 1 adet elma
  • Çekilmiş 1 su bardağı ceviz

    Elmalı Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Elmalı havuçlu tarçınlı kek için öncelikle karıştırma kabında yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
  • Üzerine süt, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek 1-2 dakika daha çırpalım.
  • Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını da ekleyerek malzemeler güzelce karışıncaya kadar çırpalım.
  • Havuç ve elmayı rendeleyerek suyunu sıkalım ve karıştırma kabımıza ekleyelim.
  • Çekilmiş cevizi de ekleyerek spatula ile karıştıralım.
  • Kalıbımızı tereyağı ile güzelce yağladıktan sonra hazırladığımız harcı kalıbımıza boşaltalım. Benim bu tarifte kullandığım kalıp 26 cm.
  • Kekimizi önceden ısıttığımız 170°C fansız fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen kekimizi fırından alarak ilk sıcaklığının geçmesi için bekleyelim.
  • Ardından kalıbımızı ters çevirerek kekimizi kalıptan çıkaralım.
  •  Soğuduktan sonra kekimizi dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Köz Biberli Acılı Çorba Tarifi

 

Köz Biberli Acılı Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kırmızı biber(kapya)
  • 1 adet acı sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 100 ml krema veya süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 4-5 bardak su

    Köz Biberli Acılı Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 3 kırmızı biberi közleyin,kabukları soyun ve jülien doğrayın.
  • 1 yeşil biber ve 1 kırmızı biberi bruonise doğrayın.
  • Çorba tenceresine tereyağı alın eriyince önce közlenmiş biberi,3dk sonra diğer biberleri, 2dk sonra unu ilave edin.
  • Un ile 3dk kavurduktan sonra salçasını ekleyin, 2dk sonra soğuk su ile açın, 4-5 bardak su ilave edin, kısık ateşte kaynayana kadar karıştırın.
  • Domatesin kabuklarını soyun, bruonise doğrayın çorbaya ilave edin. Kısık ateşte 10dk daha kaynatın.
  • Altını kapamadan önce tercihe göre krema veya sütü ekleyin. Son olarak baharatları ekleyip altını kapatın.
  • Afiyet olsun