17 Mart 2022 Perşembe

Minik Tart Tarifi

Minik Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta (oda ısısında)
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı un

Üzeri için

  • Kiraz
  • Pudra şekeri

    Minik Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir adet yumurtayı aldığımız kabın içerisine kırıyoruz şekeri ve sıvı yağını da ekleyip iyice şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
  • Ardından sütümüzü ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz son olarak un kabarta tozu ve vanilyayı ekliyoruz güzelce çırpıyoruz.
  • Aldığımız minik kek kalıplarına fırın kağıdını koyup yaptığımız malzemeyi dikkatlice içerisine yerleştiriyoruz.
  • Fırını 180 derecede önceden ısıtılmış fırına koyuyoruz ve pişmesini bekliyoruz
  • Piştikten sonra tartımızın 5 dk dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen tartlarımızı süslemeye geçiyoruz kirazı ve pudra şekerini ekleyerek servis tabağımıza alıyoruz afiyet olsun

Peynirli Patatesli Börek Tarifi

 

Peynirli Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su

İç harcı için

  • 4 adet patates
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı peynir ( isteğe bağlı)
  • Tuz
  • Pul biber

    Peynirli Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patatesleri haşlamak için ocağa alalım.
  • Haşlandıktan sonra patatesleri ezecek yardımıyla ezelim yemeklik doğradığımız soğanı az kavuralım.
  • Daha sonra salçayı ekleyelim birazda öyle kavrulduktan sonra patatesleri maydanozu ekleyelim.
  • Daha sonra hamur için dört su bardağı unu yorma kabına alıyoruz ortasını açıyoruz mayayı tuzu ılık sütü ilik suyu koyup 5 dakika mayanın mayalanmasını bekliyoruz.
  • Ardından yoğurma işlemi tamamlıyoruz 2 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz güzel mayalansın.
  • Mayalama işlemi bitikten sonra küçük bezeler yapalım oklava yardımıyla ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde hamuru açalım.
  • İçine hazırladığımız harçtan yaylım ve kapatalım ve uygun bir tavada yada saçta arkalı önlü pişirelim.Afiyet olsun.

Etimekli Beşamelli Mantarlı Tavuk Tarifi

 

Etimekli Beşamelli Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 500gr 1 tane kuşbaşı doğranmış tavuk
  • 12 tane etimek
  • 1 tane kapya biber
  • (400gr) 1 paket mantar
  • 1 tane kuru soğan
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • Kendim yapmış olduğum kremamı kullandım
  • 1 çay bardağı et suyu kullandım (yoksa onun yerine süt kullanabilirsiniz)
  • Etimekleri ıslamak için yarım su bardağı süt (isyeğe bağlı)

    Etimekli Beşamelli Mantarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavamıza yağımızı alaşım tavuğumuzu kavuralım.
    yüksek ateşte daha sonra ince ince doğranmış biberimizi soğanımızı kavuralım
  • mantarlarımızı doğrayalım ve güzelce kavuralım kekiğimizi tuzumuzu da ekleyip karıştıralım ve ateşten alalım.
  • Kremamızı yapalım krema yapımı sayfamda var tavuğumuza ekleyip tekrar ateşe alalım ve tavuk suyumuzu da ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alalım.
  • Tepsimize etimeklerimiz yerleştirelim eğer kıtır istemiyorsanız etimekleri yarım şu bardağı süt ile azar azar ıslayabilirsiniz yok eğer benim gibi kıtır seviyorsanız beşemallı tavuğumuzu etimeklerin üzerine ekleyip kasar rendemizi serpiştiriyoruz
  • 180 derecelik turbo ayarda kaşar kızarıncaya kadar pişiriyoruz servise hazır.

Fırında Ispanaklı Mücver Tarifi

 

Fırında Ispanaklı Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • (200 gr) 2 avuç dolusu ıspanak
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı beyaz peynir
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı tam buğday ya da yulaf unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Nane

    Fırında Ispanaklı Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Rondomuzun içine ıspanak,yoğurt,peynir,un ve baharatları ekliyoruz.
  • Yumurta sarısının yarısını üzerine sürmek için kaseye ayırıyoruz.
  • Kalan yumurtayı da rondo ya ekleyip diğer malzemelerle birlikte karıştırıyoruz.
  • Hafif cıvık ele yapışan bir harç olacak şekilde hazırlıyoruz ve 1’er yemek kaşığı alarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyuyoruz.
  • Üzerine ayırdığımız yarım yumurta sarısını elimizle bastırıp şekil vererek sürüyoruz.
  • 200 derecede 15 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyetle.

Kandil Simidi Tarifi

 

Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 125 gr tereyağ yada margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kasık yoğurt
  • 2 yemek kasığı sirke
  • 1 yemek kasığı pudra şekeri
  • 1 çay kasığı mahlep (tadı daha yoğun seviyorsanız 1 tatlı kasığı koyun)
  • 1 çay kasığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • Kavrulmuş susam
  • Yarım kahve fincanı pekmez
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu

    Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç diğer malzemeleri yoğurun. Unu kontrollü ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamurda küçük parçalar alın.
  • Elinizle uzatıp iki ucunu birleştirip simit seklini verin.
  • Pekmezle suyu karıştırın. Önce bu karışıma sonra susama batırın.Yarısını da yumurta sarısı surup çörek otu attım.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
    Not:yumurta sarısının içine çay kasığının ucuyla pekmez kattım o sayede daha güzel renk alıyor.

Limonlu Zerdeçallı Krema Dolgulu Cupcake Tarifi

 

Limonlu Zerdeçallı Krema Dolgulu Cupcake Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 buçuk çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Krema için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Limonlu Zerdeçallı Krema Dolgulu Cupcake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kek için; öncelikle bardakta sütün içine limon suyunu ekliyoruz. O beklerken yumurta ve şekeri çırpıyoruz ardından yağı limon kabuğu rendesini limonlu süt karışımını ekliyoruz.
  • Ardından kalan malzemeleri de ekliyoruz.
  • Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede kabarıp pişene kadar pişiriyoruz. Dakika vermiyorum çünkü fırına göre değişebiliyor.
  • Krema için;.Tereyağı limon suyu ve kabuğu, vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz kıvam aldıktan sonra limon suyu, kabuğunu yediriyoruz ardından vanilya ve tereyağını ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  • Kekler çıktıktan sonra soğutup içlerini oyuyoruz ve kremadan sıkıyoruz.
  • Oyduğumuz yerlerden çıkan kek parçalarını robottan geçirip üstüne ekliyoruz.
  • Bir kaç saat dolapta bekletip soğutuyoruz.Afiyet olsun.

Hindistan Cevizli Kup Tarifi

 

Hindistan Cevizli Kup Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nişaşta
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 80 gram beyaz çikolata

️Üzeri için

  • 1 paket krem şanti
  • Beyaz çikolata
  • Çilek

    Hindistan Cevizli Kup Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencerenin içine süt, nişaşta, şeker ve hindistan cevizini alıyoruz.
  • Kısık ateşte kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca çikolatamız ve kremayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Daha sonra kuplara eşit şekilde döküyoruz.
  • 2-3 saat soğuduktan sonra krem şanti ile süslüyoruz daha sonda üzerine beyaz çikolata ve çilek koyuyoruz.Afiyet olsun

Kıymalı Makarna Muhteşem Lezzette Tarifi

 

Kıymalı Makarna Muhteşem Lezzette Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna

Kıymalı sosu için :

  • 400 gram kıyma
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 kavanoz domates püresi ( dondurucudan)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tozbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

    Kıymalı Makarna Muhteşem Lezzette Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru soğanı, yeşil biberleri, kapya biberini yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın.
  • Tavaya sıvı yağı dökün ve ısıtın, soğan, biberleri ve sarımsağı hafifçe kavurun.
  • Kıymayı ekleyerek kıymanın rengi değişinceye kadar kavurun.
  • Yazdan dondurucuya hazırladığımız domates püresini ilave ederek karıştırın, biber salçasını da ekleyerek hepsini beraberce kavurun.
  • Damak tadınıza göre pulbiber, tozbiber, karabiber ve tuzunu atıp karıştırın.
  • 10 dakika kadar pişirin.
  • Üzerine bir su bardağı su ilave edin, beş dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan alın ( içine eklediğim suyu makarnayı haşladığım sudan kullandım )
  • Bol tuzlu suda 9 dakika haşlanmış makarnayı iyice süzün ve üzerine kıymalı sosunu dökün harmanlayın, kısık ateşte birazcık beş dakika kadar daha tencerenin kapağı kapalı olarak tutun ki bütün sosun lezzeti makarnayla bütünleşsin.
  • Daha sonra tahta kaşıkla şöyle çok ezmeden alt üst karıştırın, sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.

Fırında Mantarlı Makarna Tarifi

 

Fırında Mantarlı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna (500gr)
  • 2550-300 gram makarna
  • 2 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 dolu dolu yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Tuz, karabiber, pulbiber ,kekik
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kaşar rendesi

    Fırında Mantarlı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yağları tavaya alalım ve küçük küçük doğranmış soğanları kavuralım.
  • Daha küçük doğranmış sarımsağı ekleyip 1-2 dakikada onu kavurup küçük küçük doğranmış mantar ve kapya biberi ilave ediyoruz.
  • Birlikte kavurmaya devam ediyoruz daha sonra salçayı ekleyip kavuruyoruz.
  • Salçada kavrulunca unu ekliyoruz ve unuta 1-2 dakika kokusu çıkana kadar kavuruyoruz ve sütü daha sonrada suyu yavaş yavaş ilave ediyoruz.Bu aşamada karıştırıyoruz.
  • Bu arada makarnayı haşlıyoruz suyunu süzüyoruz.
  • Sos biraz kıvam alınca makarnayla buluşturuyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Ben biraz kaşar rendesinden direk bu aşamada da ekledim ve karıştırdım.
  • Kare borcama makarnamızı boşaltalım.
  • Üzerin de kaşar rendesi serpiştirelim.
  • 200 derecelik fırında peynir kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Lezzet Bombası Havuç Salatası Tarifi

 

Lezzet Bombası Havuç Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet iri havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz

Sos için:

  • 2 adet kapya biber (hazır közlenmiş biber de olur)
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay bardağına yakın zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kişniş tohumu (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 2 yemek kaşığı sürülebilir krem peynir
  • Tuz

    Lezzet Bombası Havuç Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kapya biberleri ocak veya fırında közleyin, kabuklarını soyun ve tüm sos malzemeleriyle birlikte püre haline gelene kadar mutfak robotunda çekin.Sosunuz hazır.
  • Kabuğunu soyduğunuz havuçları, sebze soyucu ile şeritler halinde uzunlamasına rendeleyin ve bir tavaya aldığınız 3 yemek kaşığı ısınmış zeytinyağında 7 dk boyunca soteleyin.
  • Sotelediğiniz havucu, hazırladığınız sosu, kıyılmış maydanozu ve iri dövülmüş cevizi güzelce karıştırın.
  • Salatanızı en az yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
  • Afiyet olsun.

Tencerede Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tarifi

 

Tencerede Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kilo tavuk but
  • 2-3 adet patates

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1,5 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1,5 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • Tuz
  • 2 parça yağlı kağıt

    Tencerede Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sosu için verilen bütün malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz.
  • Üzerine butları ekleyip iyice harmanlıyoruz.
  • Tavukların üzerini streç filmle kapatıp bir saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Daha sonra uygun bir tencereye bir parça yağlı kağıt serip üzerine tavukları diziyoruz.
  • Kalan sosun içerisine doğradığımız patatesleri ekleyip karıştırıyoruz.
  • Patatesleri de tavukların aralarına yerleştirip,diğer yağlı kağıdı üzerine açıklık kalmayacak şekilde kapatıyoruz.
  • Tencerenin kapağını kapatıp önce ocağın en yüksek ateşinde cızırtı sesini duyana kadar pişiriyoruz.
  • Ardından ocağın altını kısıp pişirmeye devam ediyoruz.
  • Arada kontrol edip tavukların diğer tarafını çevirerek aynı şekilde pişiriyoruz. Afiyet olsun.

15 Dakikada Et Suyuna Un Çorbası Tarifi

 

15 Dakikada Et Suyuna Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 tepeleme çorba kaşığı domates salçası
  • 5 su bardağı et suyu(yoksa su da olur)
  • 1 kahve fincanı şehriye
  • Tuz,tozbiber,nane,kekik
  • 3 diş sarımsak

    15 Dakikada Et Suyuna Un Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye tereyağ alınır,eriyince un eklenir.
  • Unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Salça eklenip güzelce karıştırılı.
  • Dövülmüş sarımsak da eklenir karıştırılır.
  • Azar azar su veya et suyu eklenerek bir yandan da karıştırılır.
  • Kaynayana kadar sürekli karıştırılır.
  • Kenarlardan fokurdamaya başlayınca şehriye eklenir.
  • Tuz,baharatlar eklenip kaynayana kadar karıştırılır.
  • Şehriye pişince altı kapatılıp servis edilir.