Minik Tart Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta (oda ısısında)
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı un
Üzeri için
- Kiraz
- Pudra şekeri
Minik Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir adet yumurtayı aldığımız kabın içerisine kırıyoruz şekeri ve sıvı yağını da ekleyip iyice şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
- Ardından sütümüzü ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz son olarak un kabarta tozu ve vanilyayı ekliyoruz güzelce çırpıyoruz.
- Aldığımız minik kek kalıplarına fırın kağıdını koyup yaptığımız malzemeyi dikkatlice içerisine yerleştiriyoruz.
- Fırını 180 derecede önceden ısıtılmış fırına koyuyoruz ve pişmesini bekliyoruz
- Piştikten sonra tartımızın 5 dk dinlendiriyoruz.
- Dinlenen tartlarımızı süslemeye geçiyoruz kirazı ve pudra şekerini ekleyerek servis tabağımıza alıyoruz afiyet olsun
Peynirli Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 4 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
İç harcı için
- 4 adet patates
- 1 orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Bir tutam maydanoz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı peynir ( isteğe bağlı)
- Tuz
- Pul biber
Peynirli Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patatesleri haşlamak için ocağa alalım.
- Haşlandıktan sonra patatesleri ezecek yardımıyla ezelim yemeklik doğradığımız soğanı az kavuralım.
- Daha sonra salçayı ekleyelim birazda öyle kavrulduktan sonra patatesleri maydanozu ekleyelim.
- Daha sonra hamur için dört su bardağı unu yorma kabına alıyoruz ortasını açıyoruz mayayı tuzu ılık sütü ilik suyu koyup 5 dakika mayanın mayalanmasını bekliyoruz.
- Ardından yoğurma işlemi tamamlıyoruz 2 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz güzel mayalansın.
- Mayalama işlemi bitikten sonra küçük bezeler yapalım oklava yardımıyla ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde hamuru açalım.
- İçine hazırladığımız harçtan yaylım ve kapatalım ve uygun bir tavada yada saçta arkalı önlü pişirelim.Afiyet olsun.
Etimekli Beşamelli Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 500gr 1 tane kuşbaşı doğranmış tavuk
- 12 tane etimek
- 1 tane kapya biber
- (400gr) 1 paket mantar
- 1 tane kuru soğan
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
- Kendim yapmış olduğum kremamı kullandım
- 1 çay bardağı et suyu kullandım (yoksa onun yerine süt kullanabilirsiniz)
- Etimekleri ıslamak için yarım su bardağı süt (isyeğe bağlı)
Etimekli Beşamelli Mantarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavamıza yağımızı alaşım tavuğumuzu kavuralım.
yüksek ateşte daha sonra ince ince doğranmış biberimizi soğanımızı kavuralım - mantarlarımızı doğrayalım ve güzelce kavuralım kekiğimizi tuzumuzu da ekleyip karıştıralım ve ateşten alalım.
- Kremamızı yapalım krema yapımı sayfamda var tavuğumuza ekleyip tekrar ateşe alalım ve tavuk suyumuzu da ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alalım.
- Tepsimize etimeklerimiz yerleştirelim eğer kıtır istemiyorsanız etimekleri yarım şu bardağı süt ile azar azar ıslayabilirsiniz yok eğer benim gibi kıtır seviyorsanız beşemallı tavuğumuzu etimeklerin üzerine ekleyip kasar rendemizi serpiştiriyoruz
- 180 derecelik turbo ayarda kaşar kızarıncaya kadar pişiriyoruz servise hazır.
Fırında Ispanaklı Mücver Tarifi İçin Malzemeler
- (200 gr) 2 avuç dolusu ıspanak
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı beyaz peynir
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı tam buğday ya da yulaf unu
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Nane
Fırında Ispanaklı Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?
- Rondomuzun içine ıspanak,yoğurt,peynir,un ve baharatları ekliyoruz.
- Yumurta sarısının yarısını üzerine sürmek için kaseye ayırıyoruz.
- Kalan yumurtayı da rondo ya ekleyip diğer malzemelerle birlikte karıştırıyoruz.
- Hafif cıvık ele yapışan bir harç olacak şekilde hazırlıyoruz ve 1’er yemek kaşığı alarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyuyoruz.
- Üzerine ayırdığımız yarım yumurta sarısını elimizle bastırıp şekil vererek sürüyoruz.
- 200 derecede 15 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyetle.
Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 125 gr tereyağ yada margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kasık yoğurt
- 2 yemek kasığı sirke
- 1 yemek kasığı pudra şekeri
- 1 çay kasığı mahlep (tadı daha yoğun seviyorsanız 1 tatlı kasığı koyun)
- 1 çay kasığı tuz
- Aldığı kadar un
Üzeri için
- Kavrulmuş susam
- Yarım kahve fincanı pekmez
- 1 kahve fincanı su
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un hariç diğer malzemeleri yoğurun. Unu kontrollü ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamurda küçük parçalar alın.
- Elinizle uzatıp iki ucunu birleştirip simit seklini verin.
- Pekmezle suyu karıştırın. Önce bu karışıma sonra susama batırın.Yarısını da yumurta sarısı surup çörek otu attım.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Not:yumurta sarısının içine çay kasığının ucuyla pekmez kattım o sayede daha güzel renk alıyor.
Limonlu Zerdeçallı Krema Dolgulu Cupcake Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 1 buçuk çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Krema için;
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Limonlu Zerdeçallı Krema Dolgulu Cupcake Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kek için; öncelikle bardakta sütün içine limon suyunu ekliyoruz. O beklerken yumurta ve şekeri çırpıyoruz ardından yağı limon kabuğu rendesini limonlu süt karışımını ekliyoruz.
- Ardından kalan malzemeleri de ekliyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede kabarıp pişene kadar pişiriyoruz. Dakika vermiyorum çünkü fırına göre değişebiliyor.
- Krema için;.Tereyağı limon suyu ve kabuğu, vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz kıvam aldıktan sonra limon suyu, kabuğunu yediriyoruz ardından vanilya ve tereyağını ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Kekler çıktıktan sonra soğutup içlerini oyuyoruz ve kremadan sıkıyoruz.
- Oyduğumuz yerlerden çıkan kek parçalarını robottan geçirip üstüne ekliyoruz.
- Bir kaç saat dolapta bekletip soğutuyoruz.Afiyet olsun.
Hindistan Cevizli Kup Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı nişaşta
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı krema
- 80 gram beyaz çikolata
️Üzeri için
- 1 paket krem şanti
- Beyaz çikolata
- Çilek
Hindistan Cevizli Kup Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencerenin içine süt, nişaşta, şeker ve hindistan cevizini alıyoruz.
- Kısık ateşte kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca çikolatamız ve kremayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra kuplara eşit şekilde döküyoruz.
- 2-3 saat soğuduktan sonra krem şanti ile süslüyoruz daha sonda üzerine beyaz çikolata ve çilek koyuyoruz.Afiyet olsun
Kıymalı Makarna Muhteşem Lezzette Tarifi İçin Malzemeler
Kıymalı sosu için :
- 400 gram kıyma
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 3 adet yeşil biber
- 1 kavanoz domates püresi ( dondurucudan)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tozbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
Kıymalı Makarna Muhteşem Lezzette Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuru soğanı, yeşil biberleri, kapya biberini yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın.
- Tavaya sıvı yağı dökün ve ısıtın, soğan, biberleri ve sarımsağı hafifçe kavurun.
- Kıymayı ekleyerek kıymanın rengi değişinceye kadar kavurun.
- Yazdan dondurucuya hazırladığımız domates püresini ilave ederek karıştırın, biber salçasını da ekleyerek hepsini beraberce kavurun.
- Damak tadınıza göre pulbiber, tozbiber, karabiber ve tuzunu atıp karıştırın.
- 10 dakika kadar pişirin.
- Üzerine bir su bardağı su ilave edin, beş dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan alın ( içine eklediğim suyu makarnayı haşladığım sudan kullandım )
- Bol tuzlu suda 9 dakika haşlanmış makarnayı iyice süzün ve üzerine kıymalı sosunu dökün harmanlayın, kısık ateşte birazcık beş dakika kadar daha tencerenin kapağı kapalı olarak tutun ki bütün sosun lezzeti makarnayla bütünleşsin.
- Daha sonra tahta kaşıkla şöyle çok ezmeden alt üst karıştırın, sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.
Fırında Mantarlı Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket makarna (500gr)
- 2550-300 gram makarna
- 2 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 dolu dolu yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Tuz, karabiber, pulbiber ,kekik
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kaşar rendesi
Fırında Mantarlı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yağları tavaya alalım ve küçük küçük doğranmış soğanları kavuralım.
- Daha küçük doğranmış sarımsağı ekleyip 1-2 dakikada onu kavurup küçük küçük doğranmış mantar ve kapya biberi ilave ediyoruz.
- Birlikte kavurmaya devam ediyoruz daha sonra salçayı ekleyip kavuruyoruz.
- Salçada kavrulunca unu ekliyoruz ve unuta 1-2 dakika kokusu çıkana kadar kavuruyoruz ve sütü daha sonrada suyu yavaş yavaş ilave ediyoruz.Bu aşamada karıştırıyoruz.
- Bu arada makarnayı haşlıyoruz suyunu süzüyoruz.
- Sos biraz kıvam alınca makarnayla buluşturuyoruz ve karıştırıyoruz.
- Ben biraz kaşar rendesinden direk bu aşamada da ekledim ve karıştırdım.
- Kare borcama makarnamızı boşaltalım.
- Üzerin de kaşar rendesi serpiştirelim.
- 200 derecelik fırında peynir kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Lezzet Bombası Havuç Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet iri havuç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı ceviz
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
Sos için:
- 2 adet kapya biber (hazır közlenmiş biber de olur)
- 5 diş sarımsak
- 1 çay bardağına yakın zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kişniş tohumu (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 2 yemek kaşığı sürülebilir krem peynir
- Tuz
Lezzet Bombası Havuç Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kapya biberleri ocak veya fırında közleyin, kabuklarını soyun ve tüm sos malzemeleriyle birlikte püre haline gelene kadar mutfak robotunda çekin.Sosunuz hazır.
- Kabuğunu soyduğunuz havuçları, sebze soyucu ile şeritler halinde uzunlamasına rendeleyin ve bir tavaya aldığınız 3 yemek kaşığı ısınmış zeytinyağında 7 dk boyunca soteleyin.
- Sotelediğiniz havucu, hazırladığınız sosu, kıyılmış maydanozu ve iri dövülmüş cevizi güzelce karıştırın.
- Salatanızı en az yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
Tencerede Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 kilo tavuk but
- 2-3 adet patates
Sosu için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tepeleme tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1,5 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1,5 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı köri
- Tuz
- 2 parça yağlı kağıt
Tencerede Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sosu için verilen bütün malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz.
- Üzerine butları ekleyip iyice harmanlıyoruz.
- Tavukların üzerini streç filmle kapatıp bir saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Daha sonra uygun bir tencereye bir parça yağlı kağıt serip üzerine tavukları diziyoruz.
- Kalan sosun içerisine doğradığımız patatesleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Patatesleri de tavukların aralarına yerleştirip,diğer yağlı kağıdı üzerine açıklık kalmayacak şekilde kapatıyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatıp önce ocağın en yüksek ateşinde cızırtı sesini duyana kadar pişiriyoruz.
- Ardından ocağın altını kısıp pişirmeye devam ediyoruz.
- Arada kontrol edip tavukların diğer tarafını çevirerek aynı şekilde pişiriyoruz. Afiyet olsun.
15 Dakikada Et Suyuna Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 4 çorba kaşığı un
- 1 tepeleme çorba kaşığı domates salçası
- 5 su bardağı et suyu(yoksa su da olur)
- 1 kahve fincanı şehriye
- Tuz,tozbiber,nane,kekik
- 3 diş sarımsak
15 Dakikada Et Suyuna Un Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye tereyağ alınır,eriyince un eklenir.
- Unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Salça eklenip güzelce karıştırılı.
- Dövülmüş sarımsak da eklenir karıştırılır.
- Azar azar su veya et suyu eklenerek bir yandan da karıştırılır.
- Kaynayana kadar sürekli karıştırılır.
- Kenarlardan fokurdamaya başlayınca şehriye eklenir.
- Tuz,baharatlar eklenip kaynayana kadar karıştırılır.
- Şehriye pişince altı kapatılıp servis edilir.