21 Mart 2022 Pazartesi

Artan Kabak İçiyle Sebze Çorbası Tarifi

 

Artan Kabak İçiyle Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • Yarım kapya biber
  • 1 adet havuç
  • 2-3 adet kabak içi
  • 1 yemek kaşığı un
  • 600 ml su
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı un

    Artan Kabak İçiyle Sebze Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye sıvı yağını alın ve soğanı ekleyin.
  • 2-3 dk soteleyip küçük doğranmış kapya biber ve rendelenmiş havucu ve kabağı ilave edin.
  • 2-3 dk kadar soteleyin unu ekleyin.
  • Ardından suyunu ilave edip kaynamaya basladıktan sonra altını kısın tencerenin kapağını kapatın.
  • Diğer tarafta terbiyesini hazırlayın.
  • Uygun bir kaseye yoğurt, yumurta sarısı ve unu ekleyip güzelce çırpın.
  • Kaynayan çorba dan bir kepçe terbiyeyi ekleyip karıştırın.
  • Terbiyeyi çorbaya döküp çorba yeniden kaynamaya baslayana kadar sürekli karıştırın.
  • Kaynamaya basladıktan sonra tencereyi ocaktan alın.
  • Sonra dereotu ilave edip karıştırın.
  • Afiyet olsun

Patlıcanlı Çiçek Kebabı Tarifi

 

Patlıcanlı Çiçek Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet patlıcan (Kişi sayısına göre)

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Köftesi için ;

  • 500 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet soğan( rendelenmiş)
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon (İsteğe göre)

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı sıcak su

    Patlıcanlı Çiçek Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup dört eşit şekilde ince dilimlere kendinden ayırmadan kesiyoruz, tuzlu suda 15 dk kadar bekletiyoruz, kızgın yağda arkalı önlü hafif kızartıyoruz (Yumuşaması için)
  • Köftesi için; malzemeleri karıştırma kabına koyup güzelce yoğuruyoruz ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak şekil veriyoruz.
  • Köfteleri patlıcanların dilimlerine içe doğru sararak tepsiye yerleştiriyoruz, 1 yemek kaşığı salçayı sıcak su ile açıp tepsinin üzerine döküyoruz.
  • 200 derece fırında köfteleri kızarana kadar kontrollü şekilde pişiriyoruz, afiyet olsun

Tam Ölçülü Erişte Makarna Tarifi

 

Tam Ölçülü Erişte Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı erişte
  • 4,5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Tam Ölçülü Erişte Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak kısık ateşte eritelim.
  • Üzerine erişteyi ekleyerek rengi dönünceye kadar kavuralım.
  • Bir kısmının rengi kahverengi olunca suyunu ekleyebiliriz.
  • Sıcak suyu ekleyerek üzerine de tuzu ekleyelim ve karıştıralım.
  • Tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte makarna suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  • Pişme süresi boyunca iki defa karıştırıyorum.
  • Suyunu tamamen çekince ocağı kapatarak 15 dk kadar demlenmeye bırakalım.
  • Ardından servis edebiliriz. Tek tek ayrılan, birbirine yapışmayan lezzeti şahane bir tarif💯 kesinlikle deneyin derim✅ deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Milfoy Hamurundan Lezzetli Kahvaltılık Tarifi

 

Milfoy Hamurundan Lezzetli Kahvaltılık Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yaprak milföy hamuru
  • 5-6 adet zeytin
  • 1 adet domates
  • Kibrit kutusu kadar beyaz peynir
  • 2-3 ince dilim kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı labne 

    Milfoy Hamurundan Lezzetli Kahvaltılık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 2 milföy hamurunu yanyana koyup birazcık açıyoruzz.
  • Açtığımız milföy hamurunun tabanına labne sürüyoruz.
  • Üzerine opsiyonel olarak zeytin, kaşar peyniri, domates, beyaz peynir, (zahter) gibi ürünler koyup katlıyoruz ve gül olacak şekilde yan yan katlamaya devam ediyoruz.
  • Daha sonra üzerini yumurta sarısıyla yumurtalıyoruz.
  • İsteyen burada kekik, çörek otu ya da susam da ekleyebilir ve fırına veriyoruz.
    Afiyet olsun,

Alaca Kek Tarifi

 

Alaca Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı elenmiş un
  • 3 tane yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

    Alaca Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Unu derince bir kaseye alıp üzerine kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, iyice karıştıralım.
  • Ayrı bir kasede yumurtaları çırpalım ve toz şeker ilave edip çırpmaya devam edelim.
  • Karışım üzerine sıvı yağ ve süt ilave ederken karıştırmayı ihmal etmeyelim.
  • Harcın üzerine azar azar olacak şekilde unlu karışımı yedirelim ve bitirelim.
  • Kek kalıbını tereyağı ile yağlayalım ve kek harcının yarısını içine dökelim.
  • Kalan yarısına kakaoyu ekleyelim ve kek kalıbına dolduralım.
  • Hazır hale gelen kek harcını sallayalım, kabarcıkların yok olmasını sağlayalım.
  • Önceden ısınan 170 derece fırında, 40 dakika boyunca keki pişirelim.
  • Fırından çıkıp ilk sıcağı giden keki, kesip servis edelim afiyet olsun.

İçli Kete Tarifi

 

İçli Kete Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım paket yaşmaya veya 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( akı içine sarısı dışına )
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

Ara katları için;

  • 50 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için;

  • 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağından daha az sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz

    İçli Kete Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle maya, süt ,şeker ,sıvı yağ, yumurta akını ,bir kabın içine alıp karıştırın unu ve tuzu kontrollü şekilde ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
  • Hamuru 1 saat dinlenmeye bırakın.
  • Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayın.
  • Tavaya sıvı yağ, un ve tuzu alın kısık ateşte sürekli karıştırarak unun rengi değişene kadar kavurun.
  • Dinlenen hamuru 6 eşit bezeye ayırıp her bir bezeyi bir merdane yardımı ile açın ( hamuru açarken un ve nişasta karışımı kullandım ).
  • İlk açtığınız hamura sadece yağ sürün üzerine açtığınız ikinci hamuru koyun ikinci katına hem yağı hemde unlu karışımdan serpin.
  • Diğer katlara da aynı işlemi uygulayın.
  • Son kata geldikten sonra hamuru düzeltin ve rulo şeklinde sarıp bir bıçak yardımı ile kesin ve iki ucunu kapatın yuvarlak olacak şekilde düzeltin ketenizin büyük küçük oranını ayarlayın porsiyonluk isterseniz daha küçük kesebilirsiniz (bende 12 adet çıktı ).
  • Tepsiye dizip yumurta sarısı sürün ve 10 15 dk kadar tepside mayalanmaya bırakın 200 derecede pişirin. Afiyet olsun.

Yumuşacık Ciğer Sote Tarifi

 

Yumuşacık Ciğer Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram kuyruk yağı
  • 400 gram kuzu ciğeri
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber

Baharatları:️

  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber

    Yumuşacık Ciğer Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kuyruk yağını tencereye alalım ben döküm tencere kullandım.
  • Kuyruk yağı eriyince ocağı en son derecesine kadar açalım yüksek ateş olmalı bu aşamada ciğeri ekleyelim hızlıca mühürleyelim.
  • Yüksek ateş olmazsa suyunu salar ve sert olur mutlaka yüksek ateş olmalı. 5-10 dk kavuralım sürekli karıştırarak.
  • Kavrulan ciğere piyazlık doğranmış soğan ekleyelim 5 dk pişirelim.
  • Kırmızı biber ve yeşil biberi ekleyelim 5 dk daha pişirelim.
  • En son baharatlarını ekleyelim biraz daha pişirip sıcak olarak servis edelim.
  • Yanında soğan salatası ve bulgur pilavı ile servis ettim 

Kremalı Körili Tavuk Tarifi

 

Kremalı Körili Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk bonfile
  • 1 küçük kuru soğan
  • 2 sivri biber
  • 100 ml krema
  • Tuz, karabiber, kekik, köri
  • Sıvı yağ

    Kremalı Körili Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk bonfile kuşbaşı doğranır.
  • Tuz, karabiber, kekik ve biraz sıvı yağ eklenip karıştırılır. Vakit varsa 1 2 saat kadar bekletilir.
  • Tava ateşte ısıtılıp tavuklar eklenir.
  • Tavukların rengi değişip beyazlamaya başlayınca küp küp doğranan soğan ve biberler eklenir. Suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kapağı kapalı pişirilir.
  • Suyunu çekince köri eklenir.
  • En son krema da eklenip birkaç kaynama gelene kadar pişirilir.Afiyet olsun

Yeni Yorum Havuç Tarator Tarifi

 

Yeni Yorum Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet havuç
  • 2 çay kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 dolu çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kajun baharatı
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağ

Tahinli yoğurt sosu için

  • 6-7 kaşık normal ve süzme yoğurt karışık olarak kulanılabilir
  • 1,5 yemek kaşığı tahin
  • 1 tutam dereotu
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

    Yeni Yorum Havuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuçlar ortadan 4’e bölünerek parmak şeklinde küçük parçalar halinde kesilir.
  • Daha sonra diğer malzemelerde eklenerek soslanır.
  • Soslanan havuçlar fırın tepsisine konarak 180° fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Ardından yoğurtlu alt taban hazırlanır. Tüm malzemeler eklenerek yoğurt çırpılır ve sunum tabanın en altına eklenir.
  • Üzerine pişen havuçlar eklenerek tekrardan susam veya taze soğan dalları küçük parçalar halinde doğranarak üzerine atılır ve servis edilir.Afiyet olsun

Sütlü Revani Tarifi

 

Sütlü Revani Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için:

  • 2.5 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı süt
  • 4 su bardağı şeker

Keki için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3-4 damla portakal aroma (daha yoğun tat veriyor)
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 adet vanilin
  • 1 adet kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

    Sütlü Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti için malzemeleri bir tencereye alıp şeker eriyene dek ocakta karıştırarak ısıtıyoruz, tamamen kaynamasına gerek yok.
  • Soğumaya bırakıyoruz.
  • Ardından kekini hazırlıyoruz.
  • Derin bi karıştırma kabında yumurta ve şekeri köpürene dek karıştırıyoruz.
  • Ardından sıvıları ilave ediyoruz.
  • Kuru malzemeleri eleyerek hamura ekliyoruz ve son bir kez mikserle çırpıyoruz.
  • Yağlanmış büyük boy borcama harcı döküp önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dk pişiriyoruz (kürdan testi yapmadan çıkarmayın)
  • İlk sıcaklığı çıkan keki dilimliyoruz ve ılık (sıcak değil!) sütlü şerbeti gezdiriyoruz.
  • Tüm şerbeti güzelce sünger gibi çekiyor. 3-4 saat dolapta dinlendirdikten sonra servise hazır. 😍
  • Not: malzemeler bir büyük yuvarlak borcam içindir. küçüğü için malzemelerin yarısını kullanabilirsiniz.

El Açması Kolay Ispanaklı Börek Tarifi

 

El Açması Kolay Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) paket maya(kuru)
  • 3 su bardağı un
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Su

İç malzemesi;

  • 400 gram ıspanak
  • 1 adet soğan
  • Toz biber,pulbiber,kimyon

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

    El Açması Kolay Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Maya,şeker ve suyu köpürene kadar çırpalım.
  • Ardından azar azar eklediğimiz un ile yumuşak bi hamur elde edelim ve kabımızın üzerini kapatalım,mayalanmaya bırakalım.
  • Ispanakları doğrayalım,suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Diğer yandan küçük bir tavamızda küp küp doğranmış soğanları karamelize olana dek kavuralım.
  • Ispanak suyunu çekince biraz yağ ekleyip soğanı içine dökelim.
  • Baharatlarını ilave edelim,ocağın altını kapatalım.
  • Mayalanan hamuru 4 bezi olacak şekilde keselim,.
  • Tezgahımızda açalım,hamura yağ biraz sürelim.
  • İç harcımızdan her tarafına gelecek şekilde dağıtalım,pizza dilimler gibi keselim,ortasında uçları toplayalım.
  • Diğer hamurları aynı şekilde kapatalım.
  • Son hamurun ortasına diğer hamurları koyalım.
  • Üzerini tekrar kapatalım.
  • Yağladığımız tepsimize hamuru elimizle tepsiye yayarak tekrar açalım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • Susam serpiştirerek 200 derece ısınmış fırında pişirelim.☑️afiyet olsun.

Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tarifi

 

Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 250 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)

Üzeri için

  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı tarçın

    Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabına tereyağı, pudra şekeri, sıvı yağ, ceviz, yumurta akı, vanilya, kabartma tozu, tarçın ve unu yavaş yavaş katarak yoğuralım.
  • Yumuşak kıvamlı bir hamur yapalım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım.
  • Yuvarlayıp elimizle hafif bastıralım pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirelim.
  • Kurabiyeler fırından çıktığı gibi kase içinde karıştırılmış pudra şekeri ve tarçın karışımına bulayıp servis tabağına alalım. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun