2 Nisan 2022 Cumartesi

Helle Çorbası Tarifi

 

Helle Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı un
  • 8 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı pirinç

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Helle Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye tereyağlı ve sıvı yağ alalım.
  • Tereyağımız eriyip kızdığında içerisine unu ilave edip, helva kavurur gibi kavuralım.
  • Unun rengi değişip, kokusu çıktığında suyunu ilave edelim.
  • Suyu kaynamaya başlayınca içerisine pirinci katıp, bir tur karıştıralım.
  • Kısık ateşe alarak otuz dakika pişirelim.
  • İçerisinde un ve pirinç olduğundan ilave suya ihtiyaç duyabilirsiniz.
  • Fazla koyu olmayacak fazla da sıvı olmayacak kıvamlı bir çorba.
  • Yemek yedirmede zorlandığımız çocuklar için besleyici bir çorba.
  • Çorbayı servis tabağına alalım üzerine tereyağında hazırladığımız kırmızı biberli sostan gezdirelim. İkrama hazır. Deneyecek olan arkadaşlarıma afiyet olsun 

El Emeği Etsiz Çiğ Köfte Tarifi

 

El Emeği Etsiz Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram köftelik esmer bulgur
  • 10 yemek kaşığı isot (Bol acılı)
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı domates sosu (Yoksa rende)
  • 1 limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 8-10 adet buz küpü

    El Emeği Etsiz Çiğ Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce isota bir çay bardağı sıcak su ve zeytinyağı ekleyip, kenara alalım.
  • Soğan ve sarımsağı rendeleyip, üzerine su ekleyelim ve acı suyunu süzelim.
  • Leğene bulguru döküp üzerine bir bardak sıcak su gezdirelim 5 dk dinlendirelim.
  • Salça domates sosu ve nar ekşisini karıştırıp isota ilave edelim güzelce karıştıralım ardından leğene dökelim.
  • Baharatları ve soğanıda ekleyip, karıştırarak yoğurmaya başlayalım.
  • Yarım saat yoğuralım ve içine 8-10 adet buz küpleri atalım yoğurmaya devam edelim.
  • Yoğurulurken arzuya göre nar ekşisi ve limon ilave edelim. En az bir saat yoğuralım.
  • Sıkmaya yakın maydanoz ekleyip, son kez yoğuralım ve servis tabağına sıkalım. Bu tarifimi kesinlikle denemenizi öneririm 

Fırında Ispanak Yemeği Tarifi

 

Fırında Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet yumurta (3 de olabilir)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz ve baharat

Üzerine;

  • 100 gram kaşar peyniri rendesi

Su bardağı ölçüsü-200 ml Çay bardağı ölçüsü-125 ml

Fırında Ispanak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ispanakları yıkayıp doğrayın. Büyük bir kabın içine alın ve tuz serpin.
  2. Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın ve ıspanağın içine koyun.
  3. Ayrı bir kapta yumurtaları kırın, içine sırasıyla unu, sütü, yağı ve kabartma tozunu ekleyip iyice çırpın.
  4. Bu harcı ıspanakların üzerine dökün ve iyice harmanlayın.
  5. Borcam tepsiyi yağlayın, içine ıspanakları dökün ve elinizle yaydırın.
  6. Daha önce ısıtılmış alt üst ayar 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  7. Fırından çıkarın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve tekrar kaşarlar pişene kadar bir 15 dakika kadar daha pişirin.
  8. Fırından çıkarıp, ilk sıcaklığı geçince istediğiniz zaman servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tam Ölçülü Mercimek Çorbası Tarifi

 

Tam Ölçülü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram kırmızı mercimek (1 çay bardağı)
  • 750ml (4,5 çay bardağı) tavuk suyu
  • 20 gram tereyağı (1 yemek kaşığı)
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber

Üstüne;

  • Zeytinyağı
  • Pulbiber
  • Nane

    Tam Ölçülü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağımızda soğanı güzelce kavuralım, un ekleyip, kokusu çıkana dek karıştırın orta ateşte.
  • Sonra yıkadığımız mercimek ve havucu ekleyelim.
  • Sonra yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyelim (Tavuk suyu yoksa tavuk bulyon ve suyu karıştırın)
  • Hepsini yaklaşık 30 dk kaynatın
  • Blenderden geçirin ve zeytinyağında pulbiber ve nane yakın üstüne çok güzel oluyor 👍🏻 afiyet olsun

Porsiyonluk Güllaç Tarifi

 

Porsiyonluk Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • Güllaç yaprağı
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • 2 çay kaşığı vanilya

İçine;

  • Ceviz kırığı

Üzerine;

  • Fındık kırığı
  • Çilek

    Porsiyonluk Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sütü bir tencereye alıp, içine şekeri koyuyoruz ve şeker eriyene kadar ısıtıyoruz, kaymasına gerek yok.
  • Püf noktası şerbetin el yakmayacak ısıda olması yoksa güllacımız hamur olur.
  • Ocaktan aldığımız ılık şerbetimize 2 çay kaşığı vanilya ekleyipi karıştırıyoruz.
  • Daha sonra güllaç yapraklarını kaselerimize uygun şekilde parçalıyoruz.
  • Kasenin altına bir kaşık süt koyup güllaç yaprağından koyuyoruz, sonra tekrar süt katıyoruz.
  • Ortasına ceviz ekleyip, üstüne tekrar güllaç süt ekleyerek porsiyonluk güllacımız hazırlıyoruz.
  • Buz dolabında kaldırıp dinlendiriyoruz.
  • Üzerini çilek ve fındıkla veya dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

31 Mart 2022 Perşembe

Domatesli Biberli Erişte Tarifi

 

Domatesli Biberli Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 ,5 su bardağı erişte
  • 4 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

Üzeri için ;

  • Biraz kaşar peynir

    Domatesli Biberli Erişte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yağ kızınca biberleri içine atalım.
  • Biberler yumuşadığında salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Daha sonra toz biberi ekleyip karıştıralım.
  • Rendelediğimiz domatesleri de ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Tuzunu ve suyunu da ekleyelim ve kaynamaya başladığında erişteleri de ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Yapışmaması için ara ara karıştırmayı unutmayın.
  • Suyunu çekip güzelce piştiğinde servis tabağına alalım ve üzerine biraz rendelenmiş kaşar peynir serpelim. Afiyet olsun :).

Kabaklı Havuç Tarator Tarifi

 

Kabaklı Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet havuç
  • 2 adet yeşil kabak (Çok büyükse 1 adet yeterli olur)
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Yoğurt
  • Tuz

Üzeri için;

  • Ceviz
  • Toz kırmızı biber

    Kabaklı Havuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabak ve kabuğu soyulan havuçlar rendelenir ve az yağlı kızgın tavada tuz eklenerek 6-7 dk kavrulur.
  • Soğuduktan sonra rendelenmiş sarımsak, mayonez ve yoğurtla buluşturulur.
  • Ayrı bir cezveye sıvı yağ eklenir, üzerine iri kıyılmış ceviz konulur.
  • Çok yakmadan hafif kavrulan cevizlerin üzerine 1 çay kaşığı toz kırmızı biber eklenip, altı kapatılır.
  • 1 dakika sonra havuçlu karışımın üzerine dökülür. Afiyet olsun

Muhteşem Sosuyla Yumuşacık Kanat Patates Tarifi

 

Muhteşem Sosuyla Yumuşacık Kanat Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kanat
  • 4 orta boy patates

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 silme tatlı kaşığı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı kekik
  • Yarım su bardağı su
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

    Muhteşem Sosuyla Yumuşacık Kanat Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sosu için; gerekli bütün malzemeleri derince kaba alarak çırpalım.
  • Kanatları 2 ye bölerek sosun yarısıyla kanatları soslayarak 1 saat kadar dinlendirelim (Benim vaktim olmadığımdan marine etmedim ancak siz edin bu şekilde et daha yumuşak oluyor)
  • Süre sonunda patatesi soyarak elma dilimi şeklinde dilelim. Diktörgen borcama tavuk ve patatesi alarak kalan sosunu gezdirelim ve karıştırarak yayalım.
  • 200 derece fanlı ayarda 35-40 dakika pişirelim afiyet olsun.

Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi

 

Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kapya biberi (ben iki farklı renkli paprika kulandım)
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 4- 4 buçuk su bardağı su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Dereotu
  • Tuz ve karabiber

    Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bunun için önce soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayalım.
  • Havuç ve biberi de küp küp küçük küçük doğrayalım.
  • Mantarlarıda küçük küçük doğrayıp kenara alalım.
  • Geniş bir tencereye tereyağını allım eritelim soğanı ve sarımsağı kavuralım.
  • Kavrulunca havuçu ve biberi ekleyin 1-2 dakika soteleyin.
  • Daha sonra da mantarları ekleyin ve kavurun.
  • Unu ekleyelim unuda kavuralım ve suyu ilave edelim ve kaynamaya bırakalım.
  • Sebzeler yumuşayınca sütü ekleyelim karıştıralım.
  • Süt ılık olsun ki kesilmesin.
  • Baharatları ekleyin.
  • En son olarak da ince ince kıyılmış dereotunu ekleyin karıştırın.

Annemin Yarım Asırlık Efsane İçli Kete Tarifi

 

Annemin Yarım Asırlık Efsane İçli Kete Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı süt (400 ml)
  • 1 paket yaş maya (42 gram )
  • 1 yemek kaşığı toz şeker (13 gr)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200)
  • 3 adet yumurta
  • 6.5 su bardağı un (650 gr)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (16 gr)
  • 1 paket kabartma tozu (10 gr)
  • 2 yemek kaşığı sirke

İç harcı için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 75 gram katı yağ
  • 3 su bardağı un (300gr)
  • 1 çay kaşığı tuz (4 gr)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker (30gr)

Ara katlar için;

  • 100 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (50ml)

Üzeri için;

  • 2 yumurta sarısı
  • Susam

    Annemin Yarım Asırlık Efsane İçli Kete Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt, şeker, maya karıştırılır. Yumurta, sıvı yağ, un, kabartma tozu, tuz, sirke karıştırılarak yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrulur (Un miktarı değişebilir kontrollü ekleyin lütfen)
  • Hamur mayalanmaya bırakılır ve iç harcı için eriyen yağın üzerine un eklenir ve un kokusu çıkıp rengi değişmeye başlayınca ocaktan alınır.
  • Harç ikiye bölünür bir kısmına tuz eklenir karıştırılır diğer kısmına şeker eklenir karıştırılır.
  • Mayalanan hamur 8 parçaya bölünür ve beze yapılır üzeri örtülür.
  • Bezeler tek tek ince açılır ve üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı sürülür.
  • Üzerine harçtan bırakılır yufkanın her tarafına sürülür.
  • Yufka çekiştirilerek büyütülür ve rulo yapılır rulo inceltilir ve gül şekli verir.
  • Yağlı kağıt yada yağlanmış tepsiye alınır üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir.
  • Isıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Deneyen herkese afiyet olsun. 

Mis Gibi Mini Gözleme Tarifi

 

Mis Gibi Mini Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un

İç malzemesi için;

  • 3 adet haşlanmış patates
  • 1 orta boy soğan
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı reyhan (Olmazsa olmaz )
  • İstenilen miktarda tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber 

    Mis Gibi Mini Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvı malzemeleri karıştırıp, üzerine yavaş yavaş un ekleyin yumuşak bir hamur yapın. 15 dk dinlendirip, 4 parçaya ayırın.
  • Her parçayı açıp, kase yardımıyla kesin.
  • İç malzeme için soğanı kavurup, baharatları ekleyip, haşlanan patateslerin suyunda 4 yemek kaşığı sosun içine ekleyin karıştırın.
  • İç malzemeyi koyup, kapatın.
  • Teflon tavayı fırça yardımıyla az yağlayın. Gözlemeleri arkalı önlü pişirin. Yaklaşık 35 adet çıktı. Kahvaltılarda ve beş çaylarında kurtarıcı aparatif. 

Yoğurtlu Mısırlı Marul Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Mısırlı Marul Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 dal göbek marul
  • 2 küçük boy salatalık
  • 4 yemek kaşığı haşlanmış konserve mısır
  • 1 buçuk su bardağı yoğurt
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz

Üzeri için;

  • Zeytinyağı

    Yoğurtlu Mısırlı Marul Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İnce doğranmış marul, küçük kesilmiş salatalık, ince kıyılmış maydanozu haşlanmış mısırla birlikte bir kaba alıyoruz.
  • Başka bir kapta yoğurdu tuz ekleyerek çırpıyoruz. Yoğurdu marullu karışımın üstüne dökerek karıştırıyoruz.
  • Servis tabağına alarak üzerine zeytinyağ gezdirip servis ediyoruz. 🥗. Çok pratik, lezzetli ve şık sunumlu bir salata mutlaka denemenizi tavsiye ederim. 💕
  • İsteğe göre malzemelere haşlanmış tavuk, dereotu veya mayonez de ekleyebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun ☺️.