2 Nisan 2022 Cumartesi

Kolay ve Lezzetli! Fırında Patatesli Bezelyeli Tavuk Tarifi

 

Kolay ve Lezzetli! Fırında Patatesli Bezelyeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk kalça
  • 1 orta boy soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 4 adet patates
  • 1 su bardağı taze bezelye
  • Çeri domates

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 su bardağı suyu

    Kolay ve Lezzetli! Fırında Patatesli Bezelyeli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bezelyeli tavuk tarifi için öncelikle soğanın kabuklarını soyalım ve yemeklik doğrayalım.
  • Biberlerimizi de 4 parçaya bölelim, patateslerimizi elma dilim olacak şekilde dilimleyelim.
  • Fırın kabımızın ortasına tavuklarımızı yan yana olacak şekilde dizelim.
  • Yan tarafındaki boşluklara patateslerimizi yerleştirelim.
  • Doğradığımız soğanlarımızı da patateslerin üzerine gelişigüzel dökelim.
  • Bezelyeyi de fırın kabımıza aldıktan sonra biber ve domatesleri de üzerine yerleştirelim.
  • Yemeğimizin sosu için uygun bir kasede salça, sıvı yağ, tuz, pul biber, kekik ve suyu alarak karıştıralım.
  • Hazırladığımız sosu yemeğimizin üzerine gezdirelim ve fırça ile tavukların her yerine gelecek şekilde sürelim.
  • Ardından yemeğimizin üzerini sar pişir ile kapatarak önceden ısıttığımız 200°C fırında yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda tavuklu bezelyemizin üzerindeki sar pişiri çıkartalım ve 10 dakika daha pişmesi için fırına verelim.
  • Fırında bezelyeli tavuklu yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Terbiyeli Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi

 

Terbiyeli Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane küçük boy soğan
  • 1 tane havuç
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 5 su bardağı su

Terbiyesi :

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu

Üzerine :

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Nane

    Terbiyeli Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvıyağ ve zeytinyağ tencereye alınır.
  • Küçük doğranmış soğan eklenir ve biraz yumuşayana kadar kavrulur.
  • Üzerine rendelenen havuç ve şehriye eklenerek 5 dakika kavrulur.
  • Ardından tuz ve suyu eklenip kaynamaya bırakılır.
  • Şehriyeler ve havuçlar pişince terbiyesi için kaseye yoğurt, un, yumurta alınır ve karıştırılır.
  • Üzerine limon suyu eklenir ve karıştırılır.
  • Çorba suyundan bir kepçe alınarak terbiyeyi eklenir ve ılıştırılır.
  • Ardından terbiye çorbaya yavaşça eklenir ve karıştırılır.
  • En son üzerine yağ kızdırılır ve nane eklenerek çorbaya koyulur.Afiyet olsun

Yumurtalı Ramazan Pidesi Tarifi

 

Yumurtalı Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kabartma kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 – 4,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin çok önemli)

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta sarısı

    Yumurtalı Ramazan Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak süt su ve şekeri ekleyip karıştıralım.
  • Geriye kalan tüm malzemeleri ekleyip yumuşak hafif ele yapışan bir hamur yoğurun.
  • Daha sonra elinizi yağlayıp toparlayın.
  • Üzeri kapalı 40-45 dakika mayalandırın.
  • Tezgaha alın ve 4-6 bezeye ayırıp, yuvarlayın (Ben 4 bezeye ayırdım)
  • Fırın tepsinin üzerine yağlı kağıt serin ve üzerine biraz mısır unu serpiştirin.
  • Üzeri kapalı yarım saat dinlendirin (Çok önemli)
  • Fırını 250 derece alt üst ayarda ısıtın.
  • Bezelerin üzerine yoğurt ve yumurta sarısını karıştırın ve sürün.
  • Bezeleri hafif bastırarak genişletin ardından parmak uçlarınızla seklini verin. Susam ve çörek otu serpip, fırına verin.
  • Kızarana kadar 10-15 dakika pişirin. Fırından Çıkarıp üzerine bir bez örtün. Afiyet olsun 

Tahinli Cheesecake Tarifi

 

Tahinli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 375 gram labne peyniri
  • 125 gram toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 30 gram nişasta
  • 150 gram krema
  • 50 gram tahin

Tabanı için;

  • 1 paket burçak bisküvi
  • 80 gram tereyağı
  • 20 gram bal

    Tahinli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Krema hariç tüm malzemeyi çırpın.
  • Kremayı ayrı bir yerde çırpıp kabartın.
  • Her iki karışımı birbirine fold edin.
  • Bisküviyi ufalayıp, tereyağını yedirin balı ekleyin.
  • Çemberin tabanına yayıp dolguyu dökün.
  • 120 derecede 1,5-2 saat pişirin.

Çikolatalı Cup Tarifi

 

Çikolatalı Cup Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 200 ml sıvı krema
  • 2 yemek kaşığı labne
  • 1 paket burçak bisküvi
  • Yarım bardak çekilmiş fındık

Üzeri için;

  • 200 ml sıvı krema
  • 120 gram çikolata

    Çikolatalı Cup Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bisküvileri rondodan geçirip un haline getirelim, çekilmiş fındık ile karıştırıp, kaplarımıza birer kaşık dökelim.
  • Daha sonra muhallebi için; sıvı krema ve labne hariç diğer malzemelerimizi karıştırıp kıvam alana kadar pişirelim.
  • Kaynayan muhallebiye sıvı krema ve labneyi ekleyip karıştıralım.
  • Kaplarımızın en alt kısmına bisküvi bırakmıştık üzerine muhallebimizden pay edip tekrar üzerlerine bisküvi ekleyip kalan muhallebiyi dökelim.
  • En üst kısmına ise kremayı kısık ateşte ısıtıp çikolatalarımızı içinde eritip ganaj hazırlayalım.
  • Hepsine eşit şekilde paylaştırıp yaklaşık 4-5 saat dolapta dinlendirelim.
  • Üst çikolata ganaj olduğu için katı bir kıvam alacaktır bilginiz olsun. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Ramazan Pidesi Tarifi

 

Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 kuru veya yaş maya
  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

Hamura şekil vermek için;

  • 1 yemek kaşığı un
  • 5-6 yemek kaşığı su

Üstüne sürmek için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Susam
  • Çörek otu

    Ramazan Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için olan malzemeleri yoğurun ve mayalanmasını bekleyin (Yaklaşık 1 saat)
  • Hamura şekil vermek için unu ve suyu iyice karıştırın sıvı bir karışım olması lazım.
  • Sonrasında elinizi su ve un karışımına batırarak önce kenar kısımlarına sonra orta kısma iyice bastırarak kare veya baklava dilimi gibi şekil verin.
  • 15-20 dakika tepside biraz bekletin ve yumurta karışımını sürün, susam serpin.
  • 180 derece fırında pişirin.

Bisküvili Baton Pasta Tarifi

 

Bisküvili Baton Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 paket kakaolu bisküvi
  • 1 kase süt (Bisküvileri ıslatmak için)

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağından az şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Vanilya
  • 1 paket kremşanti

Üzeri için;

  • 1 paket kremşanti
  • Hindistancevizi

    Bisküvili Baton Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kremayı hazırlıyoruz. Kremşanti ve vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye alıp, sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
  • Üzerini streçleyip, soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca vanilya ve kremşantiyi ekleyip, mikserliyoruz.
  • Baton bir kalıba buzdolabı poşeti serip, bisküvileri tek tek süte batırıp bir kaşık krema sürüyoruz.
  • Kalıbın geniş yerinden başlayarak bisküvileri dikey olarak diziyoruz. Tüm bisküviler bitince en üstünüde kremayla sıvayıp üzerini kenardan sarkan poşetle kapatıyoruz.
  • Buzdolabında dinlendiriyoruz. Ne kadar dinlenirse sekli o kadar düzgün olur.
  • Daha sonra 1 poşet şantiyi sütle hazırlayarak üzerini güzelce sıvıyoruz ve bol hindistancevizi serpiştiriyoruz.

Helle Çorbası Tarifi

 

Helle Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı un
  • 8 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı pirinç

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Helle Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye tereyağlı ve sıvı yağ alalım.
  • Tereyağımız eriyip kızdığında içerisine unu ilave edip, helva kavurur gibi kavuralım.
  • Unun rengi değişip, kokusu çıktığında suyunu ilave edelim.
  • Suyu kaynamaya başlayınca içerisine pirinci katıp, bir tur karıştıralım.
  • Kısık ateşe alarak otuz dakika pişirelim.
  • İçerisinde un ve pirinç olduğundan ilave suya ihtiyaç duyabilirsiniz.
  • Fazla koyu olmayacak fazla da sıvı olmayacak kıvamlı bir çorba.
  • Yemek yedirmede zorlandığımız çocuklar için besleyici bir çorba.
  • Çorbayı servis tabağına alalım üzerine tereyağında hazırladığımız kırmızı biberli sostan gezdirelim. İkrama hazır. Deneyecek olan arkadaşlarıma afiyet olsun 

El Emeği Etsiz Çiğ Köfte Tarifi

 

El Emeği Etsiz Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram köftelik esmer bulgur
  • 10 yemek kaşığı isot (Bol acılı)
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı domates sosu (Yoksa rende)
  • 1 limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 8-10 adet buz küpü

    El Emeği Etsiz Çiğ Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce isota bir çay bardağı sıcak su ve zeytinyağı ekleyip, kenara alalım.
  • Soğan ve sarımsağı rendeleyip, üzerine su ekleyelim ve acı suyunu süzelim.
  • Leğene bulguru döküp üzerine bir bardak sıcak su gezdirelim 5 dk dinlendirelim.
  • Salça domates sosu ve nar ekşisini karıştırıp isota ilave edelim güzelce karıştıralım ardından leğene dökelim.
  • Baharatları ve soğanıda ekleyip, karıştırarak yoğurmaya başlayalım.
  • Yarım saat yoğuralım ve içine 8-10 adet buz küpleri atalım yoğurmaya devam edelim.
  • Yoğurulurken arzuya göre nar ekşisi ve limon ilave edelim. En az bir saat yoğuralım.
  • Sıkmaya yakın maydanoz ekleyip, son kez yoğuralım ve servis tabağına sıkalım. Bu tarifimi kesinlikle denemenizi öneririm 

Fırında Ispanak Yemeği Tarifi

 

Fırında Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet yumurta (3 de olabilir)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz ve baharat

Üzerine;

  • 100 gram kaşar peyniri rendesi

Su bardağı ölçüsü-200 ml Çay bardağı ölçüsü-125 ml

Fırında Ispanak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ispanakları yıkayıp doğrayın. Büyük bir kabın içine alın ve tuz serpin.
  2. Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın ve ıspanağın içine koyun.
  3. Ayrı bir kapta yumurtaları kırın, içine sırasıyla unu, sütü, yağı ve kabartma tozunu ekleyip iyice çırpın.
  4. Bu harcı ıspanakların üzerine dökün ve iyice harmanlayın.
  5. Borcam tepsiyi yağlayın, içine ıspanakları dökün ve elinizle yaydırın.
  6. Daha önce ısıtılmış alt üst ayar 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  7. Fırından çıkarın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve tekrar kaşarlar pişene kadar bir 15 dakika kadar daha pişirin.
  8. Fırından çıkarıp, ilk sıcaklığı geçince istediğiniz zaman servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tam Ölçülü Mercimek Çorbası Tarifi

 

Tam Ölçülü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram kırmızı mercimek (1 çay bardağı)
  • 750ml (4,5 çay bardağı) tavuk suyu
  • 20 gram tereyağı (1 yemek kaşığı)
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber

Üstüne;

  • Zeytinyağı
  • Pulbiber
  • Nane

    Tam Ölçülü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağımızda soğanı güzelce kavuralım, un ekleyip, kokusu çıkana dek karıştırın orta ateşte.
  • Sonra yıkadığımız mercimek ve havucu ekleyelim.
  • Sonra yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyelim (Tavuk suyu yoksa tavuk bulyon ve suyu karıştırın)
  • Hepsini yaklaşık 30 dk kaynatın
  • Blenderden geçirin ve zeytinyağında pulbiber ve nane yakın üstüne çok güzel oluyor 👍🏻 afiyet olsun

Porsiyonluk Güllaç Tarifi

 

Porsiyonluk Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • Güllaç yaprağı
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • 2 çay kaşığı vanilya

İçine;

  • Ceviz kırığı

Üzerine;

  • Fındık kırığı
  • Çilek

    Porsiyonluk Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sütü bir tencereye alıp, içine şekeri koyuyoruz ve şeker eriyene kadar ısıtıyoruz, kaymasına gerek yok.
  • Püf noktası şerbetin el yakmayacak ısıda olması yoksa güllacımız hamur olur.
  • Ocaktan aldığımız ılık şerbetimize 2 çay kaşığı vanilya ekleyipi karıştırıyoruz.
  • Daha sonra güllaç yapraklarını kaselerimize uygun şekilde parçalıyoruz.
  • Kasenin altına bir kaşık süt koyup güllaç yaprağından koyuyoruz, sonra tekrar süt katıyoruz.
  • Ortasına ceviz ekleyip, üstüne tekrar güllaç süt ekleyerek porsiyonluk güllacımız hazırlıyoruz.
  • Buz dolabında kaldırıp dinlendiriyoruz.
  • Üzerini çilek ve fındıkla veya dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.