Kolay ve Lezzetli! Fırında Patatesli Bezelyeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet tavuk kalça
- 1 orta boy soğan
- 3 adet sivri biber
- 4 adet patates
- 1 su bardağı taze bezelye
- Çeri domates
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 su bardağı suyu
Kolay ve Lezzetli! Fırında Patatesli Bezelyeli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bezelyeli tavuk tarifi için öncelikle soğanın kabuklarını soyalım ve yemeklik doğrayalım.
- Biberlerimizi de 4 parçaya bölelim, patateslerimizi elma dilim olacak şekilde dilimleyelim.
- Fırın kabımızın ortasına tavuklarımızı yan yana olacak şekilde dizelim.
- Yan tarafındaki boşluklara patateslerimizi yerleştirelim.
- Doğradığımız soğanlarımızı da patateslerin üzerine gelişigüzel dökelim.
- Bezelyeyi de fırın kabımıza aldıktan sonra biber ve domatesleri de üzerine yerleştirelim.
- Yemeğimizin sosu için uygun bir kasede salça, sıvı yağ, tuz, pul biber, kekik ve suyu alarak karıştıralım.
- Hazırladığımız sosu yemeğimizin üzerine gezdirelim ve fırça ile tavukların her yerine gelecek şekilde sürelim.
- Ardından yemeğimizin üzerini sar pişir ile kapatarak önceden ısıttığımız 200°C fırında yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda tavuklu bezelyemizin üzerindeki sar pişiri çıkartalım ve 10 dakika daha pişmesi için fırına verelim.
- Fırında bezelyeli tavuklu yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!